2017.08.04. 13:20:12
Nem értenék egyet, Bob.
Rekord szponzori pénzek: itt nem nehéz, mivel nem volt korábban szponzorunk, és az első mezszponzotr Unicef-től nem kaptunk pénzt (ha jól emlékszem valamennyit mi adtunk nekik...). De azért egy Unicef után egy Quatar.... Akik most nem igazán vannak jóban senkivel sem mert elég erős gyanú van rá, hogy terroristákat pénzeltek, stb. Quatar found. az minden csak nem jó hírnevű szponzor. Tavaly pedig nem találtak senkit helyettük, ezért hosszabbítottak velük. Oké, most már lecserélték.
Mezszponzor: Itt pedig ha jól emlékszem tavaly lett újítva a Nike-val a szerződés, de ott sem sikerült kiharcolniuk durván nagy árat például más topcsapatokhoz viszonyítva, mert van aki többet kap....
Igazolások: Az, hogy ki válik be szakmailag, és ki nem azt nem varrnám a nyakába az elnöknek, meg úgy senkinek, mert az új játékosok vagy bejönnek, vagy nem. Viszont az a számlájára írható, hogy megvették Neymart 45 millióért, aztán évente kiderült, hogy drágább és drágább. Ebből majd bíróság, és az egész nagyon zavaros volt. Az elengedést én nem írnám a számlájára, mert 222-ért egy játékost eladni, aki menni akar. Ez az évezred üzlete. Viszont azt a nakába varrnám, hogy a Neymar szerződésben ilyen pióca kitételeket enged, hogy 20 millás hűségbónusz, a 20 millás fizuja mellé. Ezen felül nyilván volt a szerződésnél aláírási pénz a játékosnak és az ügynönek is (fater). Ilyen betegen szórni a pénzt.... Bár a következő ügy Rosselé volt, de az is ahogyan Thiagot elengedtük egy 20-asért.... Nagyon nagy balama, hogy nem lett rá figyelve. Ha még 1-2 meccsen pályára lép akkor aktiválódott volna a sokkal magasabb kivásárlási ára. Továbbá nem igazán vették komolyan őket sok éven kersztül. Emlékezzünk vagy 6 éven kersztül próbáltunk meg leigazolni középhátvédet (Silva, Marquinhos...), és mindig beintettek nekünk, Bellerínért is udvaroltunk, hiába.
Utánpótlás: Oké, hogy nem jön ki évente egy Messi az akadémiáról, de sokatmondó az, hogy lerabolják a la masiát már évek óta. Persze, a játékos döntése is, de azért, mert nem tudnak egy vonzó portfóliót mutatni az első csapatra vonatkozóan. Nagyon el lett hanyagolva ez a téma az utóbbi időkben.
Marketingsikerek? Ez pedig kb. pont semmi extra. USA-ban és távol keleten a nagy európai csapatok mind népszerűek, ezért is járnak haknizni. Ezekből a haknikból viszont mennyi kifogás volt már az elmúlt években, hogy ezek miatt nem volt megfelelő az alapozás.... A brand érték lehet, hogy növekedett, de ez a folamat a Rondaldinho éra alatt idult, és eléggé sok tényezőből áll. A megfelelő sztárjátékosok, az, hogy itt játszik a világ legjobbja, ezek inkább hozzátettek mint az elnök, de ezt képtelenség lemérni. A véleményem csupán annyi, hogy Laporta sem csináltva volna rosszabbul ezt a faktort, vagy kb. bárki.
Az UEFA-katalán zászlós botrányoknál is simán rángatták a vezetőséget. A bíróságon pedig próbálták sározni a Laportát, akit jogerősen felmentettek, cserébe azóta már a Rossel áll a bíróság előtt mindenféle ügyben, ráadásul megalapozottan. Nem is értem anno Laporta felé miért lett ez a bizalmatlansági indívány, mert nála igen is jól mentek a dolgok, és eléggé kirángatta a sárból a klubot. Én emlékszem az azelőtti klubra, ég és föld.
A játékosok adóügyeit is furcsállom kicsit. Igen, értem én, hogy nem csak nálunk volt ilyen, hanem mindenhol, de ha már az első ilyen ügy lement akkor gondolom tudták, hogy több játékos is így adózott, akkor miért nem léptek a megoldás felé akkor, miért hagyták, hogy mindenkit elérjen a jogi elszámoltatás? Valamint hiányoltam a kiállást a játékosok felé ebben az ügyben.
Ahogyan Cruyfot kezelték, az nekem szintén elég gusztustalan volt.
Dani Alvesnál is voltak bénázások.
Az igazolásoktól való eltiltásért is igenis az elnö a felelős (egyébként nem úgy volt, hogy a két Madrid is el lesz tiltva? Az ATM most el lesz, azt tudom, de a Realt elfelejtették????).
Ennek az elnöknek egy piszok nagy mákja volt. Egy triplázós év végén volt a választás. Nincs az a körülmény szerintem, amikor így is veszíthetne egy elnökjelölt....
Fentebb azért nem egy botrányt soroltam fel, és lehet, hogy másoknál is voltak ilyenek, de szerintem pont az elnöknek kell ezeket kézbentartani....