Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.10.30. 20:03:10

nagyi írta:
bali 15 írta:...A Milan elleni meccsen hihetetlen volt...
itt csak én érzek egy kis képzavart? :D
szerintem a Barca-Milanra gondolt :wink: Még a fénykorból 8)
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.30. 19:58:50

nagyi írta:

:D
Hát azért amikor a mellén tartotta és elvitte két ember között az tényleg béna volt :? :wink:
nagyi
Jugador del Barça

2009.10.30. 19:55:48

"Bσтι, вσтι, мα∂яι∂ιѕтα qυι ησ вσтι!"
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.30. 19:25:50

Hihetetlen ez a pálfordulás. Olyan gyors már sosem lesz mint Barcás évei alatt de néha még a formán kívüli napjaiban is sikerült időnként lenyűgöznie az embert. A Milan elleni meccsen hihetetlen volt, amíg nem fogták egyszerre hatan :D
kanty
Llegenda del Barça

2009.10.30. 19:19:06

Ronaldinho0408 írta:szerintem az elmúlt néhány meccsen egész szép dolgokat láthattunk tőle.
Itt főleg a madridi meccsre gondolok a róma ellen is jó volt az utolsó napoli elleni bajnokit sajnos nem láttam de szerintem vannak bíztató jelek.
http://www.youtube.com/watch?v=RCZOer2wS-o
amikor megnéztem ezt a videót nagyon örültem annak amit láttam. :D
Eddig még reménykedtem, h látni fogm még a régi Dinhot. De úgy látszik naiv voltam. Ő már sose lesz a régi...sajnos.
Legnagyobb kedvencem és az is marad, de Ő már a focit csak imitálja.
Kár érte.
:o
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Ronaldinho0408
Jugador del Barça

2009.10.30. 19:11:50

szerintem az elmúlt néhány meccsen egész szép dolgokat láthattunk tőle.
Itt főleg a madridi meccsre gondolok a róma ellen is jó volt az utolsó napoli elleni bajnokit sajnos nem láttam de szerintem vannak bíztató jelek.
http://www.youtube.com/watch?v=RCZOer2wS-o
amikor megnéztem ezt a videót nagyon örültem annak amit láttam. :D
messideco
Presidente del Barça

2009.10.30. 19:01:34

barca28 írta:
reméljük hamarosan ujra a régi ronaldinhot láthatjuk a pályán :!: :!:
Én sokat reméltem, de eddig sajnos mondhiába. De a remény hal meg utoljára.
Kép
"And my heart will leave you never."
barca28
Jugador d'estrella

2009.10.30. 17:29:24

Nézegettem Ronaldinho Barcás múltjárol képeket és ezt találtam :shock: :? :( elég rossz érzés igy látni az öreget tudom nem mostani kép de akkor is...

Kép

reméljük hamarosan ujra a régi ronaldinhot láthatjuk a pályán :!: :!:
Kép
Schweinsteigert a Barcábaaa!!!
R.I.P. Ocskay Gábor.
:!: :!: :!: Bajnokság/BL/CDR/E.Supercupa/S.Supercupa/Klub-VB :!: :!: :!:
Zolika10
Jugador d'estrella

2009.10.30. 12:52:25

Barcaforever írta:Nézem ezt a videót és csak csóválom a fejem.

http://www.youtube.com/watch?v=M3qMxYINgNc

Hol van ez a lendület,üdeség, lazaság?Hihetetlen számomra.

Nagyon kíváncsi lettem volna, egy ilyen Ronaldinho-ra, Eto'ora vagy Ibrára és egy mostani Messire. :oops: :roll:
Hát igen,ő egy nagy ikonná kezdte kinőni magát...na de mindegy, szerintem, az én véleményem szerint, Ronaldinho csak akkor lesz megint igazi önmaga így a foci világába, ha újra itt játszik. Teli önbizalommal,akarással és alázattal.
Barcaforever
Director del Fútbol

2009.10.30. 12:45:17

Nézem ezt a videót és csak csóválom a fejem.

http://www.youtube.com/watch?v=M3qMxYINgNc

Hol van ez a lendület,üdeség, lazaság?Hihetetlen számomra.

Nagyon kíváncsi lettem volna, egy ilyen Ronaldinho-ra, Eto'ora vagy Ibrára és egy mostani Messire. :oops: :roll:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2009.10.20. 15:24:57

bali 15 írta:Szerintetek pályára lép holnap?
Szerintem igen. A Milanban igencsak szükség van rá, hogy tudják játszani az a semmit amit szoktak. :)

Ha úgy játszanak, mint szoktak akkor... nyernek 2-1re egy Inzaghi duplával.
Viszont, ha nem akkor nagyon beleszaladhatnak a cumiba.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.20. 15:19:16

Szerintetek pályára lép holnap?
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.20. 10:48:26

szbalint88 írta:
LG írta:
balazsfoci írta:Kép

Te Úristen! Ezen a képen a lába olyan mint egy lónak. Én sztem ez is az oka annak hogy így lelassult. Túl sok izmot szedett fel a lábára.
Nem hinném, h ez lehet a legnagyobb probléma, a sprintereknek is rengeteg izom van a lábukon.
igen és ők egyhuzamban 100-200m t futnak, egy meccsen meg átlag 10 km-t kell...
Bocsi, tudom, hogy kettőnél több idézet, de nem hosszúak és ide tartoznak! :)
A focisták lába két kritériumnak kell, hogy megfelejen, az első a robbanékonyság, a második a szívósság. Ez speciális edzést igényel, ezért bizony kell valamennyi tömeg a combra, mert enélkül nem lesz elég kraft a meginduláshoz. Hiába tudná valaki lefutni a maratont viszonylag jó tempóban, a mai futballban (gladiátorharc) az indulás és a felsőtest fizikuma döntő fontosságú, ezért a "csak" szívós comb nem elég! Azoknak a csatároknak, akik 5-10 méteren előnyt kell szerezzenek, óriási jelentősége van az átlagosnál jóval erősebb combnak, mert az első métereken néha a védőt is vinniük kell magukkal. Természetesen itt is találhatunk az átlagtól eltérő lábakat (pl. az angol "Hurvinyek"-lehet, hogy a fiatalabbak nem tudják kiről van szó- Crouch :cry: ), de a mai futball játékosainak combján valamennyi tömeget biztosan találunk. Minden poszton szükség van a dinamikára. Azért érdemes lenne megnézni Ronaldinho lábáról egy fényképet, amikor a Barcában játszott és fénykorát élte. Nekem két combom olyan vastag együtt, mint Neki akkor az egyik volt, pedig az enyém se vékony annyira. :)
szbalint88
Jugador del Barça

2009.10.19. 21:52:16

LG írta:

Te Úristen! Ezen a képen a lába olyan mint egy lónak. Én sztem ez is az oka annak hogy így lelassult. Túl sok izmot szedett fel a lábára.
Nem hinném, h ez lehet a legnagyobb probléma, a sprintereknek is rengeteg izom van a lábukon.
igen és ők egyhuzamban 100-200m t futnak, egy meccsen meg átlag 10 km-t kell...
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.19. 21:48:35

szbalint88
Jugador del Barça

2009.10.19. 15:17:11

neymar írta:At évszázad játékos( vaélaha volt legjobb) csak azért nem szubjektív, mert 2000-ben lezártak egy korszakot( évszázadot) és Pelének adták a díjat. Ha majd lesz egy nálánál jobb ebben az év században , majd az is kap egy díjat.
Ami meg azt illeti hol nehezebb egy támadó dolga, ezen nehéz vitakozni ( nem is velem kéne9 hanem a sok szakemberrel aki mind azt mindja, hogy a legnehezebb Olaszországban. Kaká és Ibra sem volt állandóan Topon, az olasz bajnokságban. Hangsúlyozom, nem azt állítom, hogy Roni olyan mint anno, csak annyit mondtam, hogy még mindig tud egy csapat haszm nára lenni és jobban mint Seedorf és Pirlo.
Melyik szakember mondja ezt, most már kíváncsi vagyok. Csak nem a Várhidi :D . Jelenleg a PL-ben a legnehezebb csatárnak lenni, ez egyértelmű.
Egyébként meg senki sincs folyton a toppon, ettől még Ibrának vagy Kakának nagyon is ment a játék Olaszországban. Én azon a véleményen vagyok, hogy jelenlegi formájában sem Roni, sem pedig Pirlo nincsen hasznára a csapatának, folyamatosan rontják a csapatjáték sebességét, ez Roni esetében a végén már nálunk is tisztán látszott.
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.10.19. 15:00:35

neymar írta:Ja és valaki írta , hogy egysetlen teljesítmény nem ok arra, hogy megváltoztassa a véleményét. Nos ebben a szezonban már harmadszor csapata legjobbja. (Siena, Atalanta, Roma az olasz lapok osztályzatai alapján) . Az elöző szezonvan pedig ősszel a csapata legjobbja volt az osztályzatok alapján, aztán valami történt közte és Ancelotti közt. a kispadról Roni sosem lesz jó
Vakok közt..... Erre ennyit tudok mondani. Emberek vegyétek már észre, hogy ez az ember bár a képességei alapján talán a világ legjobbja, de a munkája alapján az első 50-ben sem nagyon van benne.
neymar
Barça C

2009.10.19. 14:43:36

Ja és valaki írta , hogy egysetlen teljesítmény nem ok arra, hogy megváltoztassa a véleményét. Nos ebben a szezonban már harmadszor csapata legjobbja. (Siena, Atalanta, Roma az olasz lapok osztályzatai alapján) . Az elöző szezonvan pedig ősszel a csapata legjobbja volt az osztályzatok alapján, aztán valami történt közte és Ancelotti közt. a kispadról Roni sosem lesz jó
neymar
Barça C

2009.10.19. 14:39:22

At évszázad játékos( vaélaha volt legjobb) csak azért nem szubjektív, mert 2000-ben lezártak egy korszakot( évszázadot) és Pelének adták a díjat. Ha majd lesz egy nálánál jobb ebben az év században , majd az is kap egy díjat.
Ami meg azt illeti hol nehezebb egy támadó dolga, ezen nehéz vitakozni ( nem is velem kéne9 hanem a sok szakemberrel aki mind azt mindja, hogy a legnehezebb Olaszországban. Kaká és Ibra sem volt állandóan Topon, az olasz bajnokságban. Hangsúlyozom, nem azt állítom, hogy Roni olyan mint anno, csak annyit mondtam, hogy még mindig tud egy csapat haszm nára lenni és jobban mint Seedorf és Pirlo.
levproff
Director del Fútbol

2009.10.19. 14:14:06

Hihetetlen, hogy mindig akkor játszik "jól" vagy menti meg a csapatát amikor nézem őt a TV-be! :) Igaz csak két Milan meccset néztem meg miatta!
Az első aza tavalyi Inter elleni bajnoki volt amiben ő fejelt egy gólt amivel nyert a Milan!Most meg mekkora labdát adott Patonak! :shock: Meg a tizit is könyörtelenül be rúgta!Ezen kivűl még volt egy-két jó csele, de többet nem igazán mutatott !Igaz nem is volt rá most szükség!Azért örültem neki, hogy láthattam "jól" játszani a (volt) kedvenc focistámat! :cry: 8)
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.19. 12:18:56

Szerintem meg egyszerű dolog: 2006 tavaszán már teljesen leereszthetett, aminek első jelei már a bl döntőn megmutatkoztak, de leginkább a vb-n. Utána sem igen szedte össze magát, bár a mostanihoz képest klasszisokkal többet nyújtott még a 06-07-es szezonban is, igaz, ott már feltünően menekült a cselektől, egyre könnyebben szerelték.
Ma meg...láthatjuk. Ha nem volt valami rejtélyes betegsége, akkor legalább fél éves alibizés kellett neki" ahhoz, hogy elveszítse a gyors erejét, a robbanékonyságát.
Tehát: Rijjkard szerintem már 2006 eleje óta "falazhatott" neki a sajtóval szemben. Most beteg, most sérült, most fáj a haja-a lényeg: Nem edzett rendesen, mert elnézték neki. Ha pedig ez így történt, akkor másodlagosan ugyan, de Rijjkard is komoly felelős a lerobbanásában.
Más okot nem tudok, ami miatt ennyire lelassul egy ember-látszólag egyik pillanatról a másikra.
Rivaldo-A Legnagyobb.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.19. 11:56:59

Kalap1988 írta:

Te Úristen! Ezen a képen a lába olyan mint egy lónak. Én sztem ez is az oka annak hogy így lelassult. Túl sok izmot szedett fel a lábára. Az meg hogy görnyedt egy hülyeség. Az öregek kezdenek meggörnyedni nem pedig a 30 éves fiatalemberek. Mitől görnyedne? Mert nem a piától az biztos mert akkor a fél ország lehajolva járkálna.
A görnyedtséget úgy értettem, hogy régen edzett rendesen és normálisan, szálkás volt, erőtől duzzadó és robbanékony. Ma pedig csak izmot szedett magára, nem fut eleget, egyszerűen lassú és épp ettől a nem jó vagy elégséges edzéstől görnyedt meg, butaság, hogy az idősek görnyednek meg, lehet valakinek rossz a tartása rossz edzésmódszertől is. Nála inkább a focistához méltó kemény edzés hiányzik.
Hát egyet kell, hogy értsek a kiemelt résszel, mert ugyan azt nem tudom, hogy jelen pillanatban mennyit edz az egykori kedvenc, de eddig nem vitte túlzásba sajnos! Nem vagyok Dinho ellenes, de lássuk be 28-29 évesen nem lehet kifogás az olasz védők hozzáállása, ebben a korban még ugyanazt tudná nyújtani mint korábban a Barcában. Kaká is 8 kg izmot szedett fel és csak a teljesítményén látszott meg, nem tudták letolni az olasz védők a labdáról csak szabálytalanul. Roninak korábban sem volt vékony a combja, ezért nem állja meg a helyét a kijelentés miszerint emiatt lassult le. Nagyon kemény munkát kellene beleraknia, de vissza tudna jönni, HA AKARNA! Tudom, hogy nagyon sokan szeretitek, de nem kellene kifogásokat keresnetek, miért "auto cenzura" az egykori kedvenc.
Önmaga miatt! Reméljük együtt, hogy még összeszedi magát, mert így fanyar maradna a szájíz vele kapcsolatban. :( Egyetlen jobb teljesítmény még nem indokolja számomra, hogy a hozzáállásáról megváltozzon a véleményem, az idő majd megadja a választ. :)
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.10.19. 11:28:20

Te Úristen! Ezen a képen a lába olyan mint egy lónak. Én sztem ez is az oka annak hogy így lelassult. Túl sok izmot szedett fel a lábára. Az meg hogy görnyedt egy hülyeség. Az öregek kezdenek meggörnyedni nem pedig a 30 éves fiatalemberek. Mitől görnyedne? Mert nem a piától az biztos mert akkor a fél ország lehajolva járkálna.
A görnyedtséget úgy értettem, hogy rgen edzett rendesen és normálisan, szálkás volt, erőtől duzzadó és robbanékony. Ma pedig csak izmot szedett magára, nem fut eleget, egyszerűen lassú és épp ettől a nem jó vagy elégséges edzéstől görnyedt meg, butaság, hogy az idősek görnyednek meg, lehet valakinek rossz a tartása rossz edzésmódszertől is. Nála inkább a focistához méltó kemény edzés hiányzik.
balazsfoci
Jugador d'estrella

2009.10.19. 11:21:47

Kép

szbalint88
Jugador del Barça

2009.10.19. 10:44:28

neymar írta:Már nem tudom melyikötök, volta ki a Ronit temette és nem vaszi észre, hogy egy SEEdorf és Pirlo sokkal.sz...abb Roninál. Az Ő figyelmébe ajánlom a Roma elleni meccset, ha már a korábbi Milan meccseket elmulasztotta. Természetesen Roni valóban nem lesz azon a szinten mint a Barcában, de mint már korábban említettem, így is sokat tehet a Milánért. Ráadásul azt sem szabad elfejteni, hogy Olaszországban egy támadó helyzet sokkal rosszabb mint spanyolban. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a "kaszálásra" és így azt várni Ronitól , hogy ugyanazt nyújtsa mint a Barcában nos ez a blődség. Ami a valaha volt legjobbat illeti, nos azt már 2000-ben eldöntötték: Pelé a valaha volt legjobb. Nm eértek egyetazzal sem, hogy az utobbi évekbenfelgyorsult a futball. Ezt valaki elhintette és ezt szajkózzák. Ez a felgyorsulás, már vagy 20 éve bekövetkezett. Az meg, hogy Ronit nem kazsálták volna eleget? Nos ez is tévedés nézzed, meg a Chelsea elleni meccseket pl. , hogy a Boulahruz nevű gyilkos mit művelz Ronival. Épp , hogy az volt a baj nagyon is hagyták, hogy ronit faragják( talán ez is az oka , hogy kissé hitevesztett lett, sok más mellett). A másik Ronit a Barca az első 3 évében szinte minden meccsen játszatta, legyen az tétmeccs, vagy túrameccs. Nézzétek, meg , hogy Messivel mennyivel jobban bánnak. Sokszor fordult elő tavaly is, hogy csak 1 félidőt játszott. Roni kiégésében nyilván ez is szrepet játszott,természetesn a fő hibás Ő maga , de azért vannak enyhítő körülmények is kedves "ítészek".
Az hogy Pirlo meg Seedorf is [auto_cenzúra], nem teszi jobbá Ronit. Ne a mostani Roma elleni meccsből induljál ki, most játszott a legjobban a Milanban. Az aranylabdás formában lévő R10-nek nem okozott volna problémát az olasz bajnokság sem ( mint ahogyan más nagy -támadó szellemű- játékosnak sem okoz, okozott...lásd: Totti, Kaká, Ibra..stb.) A valaha volt legjobb játékos cím egyrészt szubjektív, másrészt a megfogalamazás miatt sem lehet behatárolni, szóval értelmetlen ilyen címeket kiosztani. Hogy csak egy példát mondjak, tehát 2000-ben odaítélték ezt a díjat, de ha mondjuk Messi még nyerne 10 aranylabdát, meg 15 bajnokságot meg 3 VB-t, akkor utána az előző játékosra aggatott cím hitelét veszítené. Aztán jöhetne egy ennél is jobb teljesítmény és így tovább..persze ez csak elméleti síkon.
A futball valóban régebb óta gyorsul, de az utóbbi időben a PL csapatok erre is rátettek egy lapáttal, és gyorsabban játszanak a spanyol vagy olasz csapatoknál. Hogy ez mennyire szép, vagy eredményes, az más kérdés.
Azzal egyetértek, hogy túl volt játszatva Roni, deettől függetlenül a helytelen hozzáállásának köszönhető ze a formahanyatlás. Elég ha csak az akkori és a jelenlegi testfelépítését megnézed..(mostanában már mintha meg is lenne görnyedve)
Válasz küldése