Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.02.28. 17:06:41

Tudom, mindig én vagyok a romantikus, de én pl. azért sem bírom a csávót, mert miatta sokszor lehet mocskolni a csapatot és jogosan. Az meg, hogy ő illik ide a legjobban, csak egy vélemény, olyan, minthogy Bojan Barca-szint, hogy ne Pep legyen az edző, hanem Mou meg Rosell jó elnök lesz és legalább rendbeteszi a pénzügyeket :mrgreen:
S.Agüero írta:Szerintem csak 1-2 nem tudta feldolgozni, hogy Busi kiszorította Yayát a kezdőből régen... :)
Hát amúgy én tényleg nem. Az volt a különbség mindig is Yaya és Busi közt, hogy Yayára bármikor lehetett számítani. Az, hogy Busquets jól paszzol... Hát azokat a 23,125 cm-es passzokat, amiket a csapat művelt, amikor 2milliárd passzal hoztak le egy meccset, még a nagyanyám sem adja el. Én elsősorban azért szerettem Yayát, mert hátára tudta venni a csapatot. Sergio akkor jó, ha a többiek is jók, vagy akkor sem. Lehet nem hibázott, de ha Yaya hibázott, vert egyet. Vagy anélkül is. Vagy akkor a két 16-os között flangálva szakadt össze. Mindegy nem rajta akarok sírdogálni, csak annyit, hogy az, hogy ő illik ide a legjobban, akkor is egy vélemény volt, most is az. Kellett hozzá, hogy NemMourinho Pep őt erőltesse.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.02.28. 17:00:01

Mondjuk ma semmi gind nincs vele, láthatatlan, de jól olvassa a játékot. -_-

Egyébként én csak annyit akarnék, hogy a helyén legyen kezelve, és ne legyenek olyanok mondva rá, hogy irányító, Xavi utód, gólpasszok...
Egyszer nem írtam még olyat, hogy ne játszon pl, mert nem baj ha pályán van (atletico elleni meccsek után kibis emeltem, hogy ez jó, mert akkor tényleg hiba nélkül, küzdve játszott.)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MR. TROMORT777

2015.02.28. 16:55:17

Sosem lehet egy meccsből kiindulni, de ez a mai tökéletesen megmutatja a külnöbségeket és azt, hogy mi hiányzik egy Mascheranoval. Imádom, szeretem Mascherano-t, de látszik, hogy 5. védőt játszik jelenleg. Túl mélyen szerepel és nem véletlenül nem tudunk feltolva labdát szerezni ma. Jó persze az egész csapat gyenge formában van, de akkor is jól látszik a különbség.

Vicces, hogy le vannak szólva olyan érvek amiket csak Ti nem értetek és láttok. De attól azok még helytálló érvek. Csak észre kéne venni alapvető dolgokat.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.28. 16:45:12

Sanama írta:[
Mondjuk most akkor nem tudom mit vársz, hogy adjunk neked igazat, ha nem érvelsz?!

De ez a baj, hogy le vagy ragadva annál a játéknál, ahol Busi-Xavi-Iniesta tengely volt. Igen, oda elengedhetetlen volt a srác, és nagyon jól passzolt akkor a csapatba. De ez már nem az a csapat, és nem csak a nevek változtak, hanem a stílus is, és itt már közel sem elengedhetetlen Busuqets.
De már kb. ezt is 3x leírtam, aki nem akarja megérteni, vagy legalább elgondolkodni azon, amit ezzel mondok, az a 4ik utána se fogja, így tényleg ez volt az utolsó hozzáfűznivalóm.
Érveltem hidd el, az hogy ez számodra olyan érv volt ami elfogadható vagy sem az egyéni kérdés.

Fejtsd ki miben gyökeres a változás a mostani stílus és az előző vagy 20 évvel ezelőttihez képest. Busquets helyett írhatnám Guardiolát, vagy írhatnám neked Cocut is. Ugyanaz a szerepkör és elvárás. De nyitott vagyok arra, hogy nem.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.02.28. 16:38:21

Bob_Marley írta:Akkor nem volt érvelésem se most se előzőleg. Nem ment át amit írni akartam, nem tudok jól fogalmazni más okot nem találok rá. Beszélünk úgy valamiről hogy valaki azt írja az alma finom más szerint meg a narancs. Így nehéz egyről a kettőre jutni. Hibáit elfogadom, meg is tárgyaltuk, de hogy emellett mennyi olyan tulajdonsága van, ami elengedhetetlen az is egyértelmű.
Mondjuk most akkor nem tudom mit vársz, hogy adjunk neked igazat, ha nem érvelsz?!

De ez a baj, hogy le vagy ragadva annál a játéknál, ahol Busi-Xavi-Iniesta tengely volt. Igen, oda elengedhetetlen volt a srác, és nagyon jól passzolt akkor a csapatba. De ez már nem az a csapat, és nem csak a nevek változtak, hanem a stílus is, és itt már közel sem elengedhetetlen Busuqets.
De már kb. ezt is 3x leírtam, aki nem akarja megérteni, vagy legalább elgondolkodni azon, amit ezzel mondok, az a 4ik utána se fogja, így tényleg ez volt az utolsó hozzáfűznivalóm.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.28. 16:19:37

Akkor nem volt érvelésem se most se előzőleg. Nem ment át amit írni akartam, nem tudok jól fogalmazni más okot nem találok rá. Beszélünk úgy valamiről hogy valaki azt írja az alma finom más szerint meg a narancs. Így nehéz egyről a kettőre jutni. Hibáit elfogadom, meg is tárgyaltuk, de hogy emellett mennyi olyan tulajdonsága van, ami elengedhetetlen az is egyértelmű.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.02.28. 16:06:11

Bob_Marley írta:
Sanama írta:Erdekes, hogy eddig o volt a "tokeletes VKP a Barcanak", stb. Most mar meg csak nem is VKP :mrgreen:
Ezt nem tudom honnan sikerült venni, de ha valaki azt írja ő a tökéletes középpályás a Barca játékába akkor az a baj, mert nem védekezik. Ha védekezik akkor az a baj, hogy nem támad, ha pályán van akkor miért van ott, ha helyezkedik akkor azt minek csinálja mert ezt labdával játsszák ha lepasszolja akkor alibi, ha megindul akkor minek indul meg, ha faltolják akkor miért fedezi. Csak azért nem folytatom mert így is 4 soros egy mondat. :D visca el barca is kemelt egy mondat töredéket, amiben benne volt hogy lehet vannak nála jobb valóban védekező középpályás emberek, de olyanok aki jobban illenek a játékunkba kevesen vannak.
Ebbe sok érvet nem sikerült felsorakoztatnod, illetve az utolsó megállapításod azt mutatja, hogy nem igazán akarod megérteni amit a másik 6-7 h-szle lejjebb leírt, vagy csak a szemellenző miatt hajtogatni kell egy valamit.
De itt kiszálltam én is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.28. 15:58:07

Sanama írta:Erdekes, hogy eddig o volt a "tokeletes VKP a Barcanak", stb. Most mar meg csak nem is VKP :mrgreen:
Ezt nem tudom honnan sikerült venni, de ha valaki azt írja ő a tökéletes középpályás a Barca játékába akkor az a baj, mert nem védekezik. Ha védekezik akkor az a baj, hogy nem támad, ha pályán van akkor miért van ott, ha helyezkedik akkor azt minek csinálja mert ezt labdával játsszák ha lepasszolja akkor alibi, ha megindul akkor minek indul meg, ha faltolják akkor miért fedezi. Csak azért nem folytatom mert így is 4 soros egy mondat. :D visca el barca is kemelt egy mondat töredéket, amiben benne volt hogy lehet vannak nála jobb valóban védekező középpályás emberek, de olyanok aki jobban illenek a játékunkba kevesen vannak.

Nem a kettőt akarom összehasonlítani és nem szeretek ilyennel előjönni, mert ami történt az történt, de most kénytelen vagyok megemlíteni, hogy Keita (és fejben nem egy szint a kettő) is mennyit volt savazva aztán elment és olyat kamilláztunk pár évig, hogy nincs emberünk arra a posztra a rotációban hogy ihaj...Busquets is olyan, hogy kiveszed lehet nem érzed meg ezen a meccsen a következőn se lehet, de egy idényre pl nagyon hiányozna. Olyan tulajdonsága van, amit a legnehezebb megtanítani és ez az értéke, játékolvasás, előre tudja mi történik.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.28. 15:32:31

soha nem is játszott abban a szerepkörben, sokan nem tudom mit néznek. bár lehet néha én is azt írtam a páylán elfoglalt pozíciója alapján, de soha nem játszott klasszikus vkp-t
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.02.28. 15:29:48

Erdekes, hogy eddig o volt a "tokeletes VKP a Barcanak", stb. Most mar meg csak nem is VKP :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.28. 15:11:35

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Biztos hogy van nála keményebb és jobb védekező középpályás
na kérem szépen itt a viták legfőbb forrása. busquets nem védekező középpályás. azon poszton (helyileg a pályán) játszik, de neki nem az a szerepe, hogy labdát szerezzen, meg felrúgja az ellenfél támadó középpályásait. ezért értelmetlen azzal érvelni, hogy de hát masch mennyivel harciasabb, meg mennyivel többet szerel.
Ez így igaz is. És szerintem pont ezen van a hangsúly amit próbáltam is leírni, hogy az ő szerepe miért fontos.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.28. 14:38:31

Bob_Marley írta:Biztos hogy van nála keményebb és jobb védekező középpályás
na kérem szépen itt a viták legfőbb forrása. busquets nem védekező középpályás. azon poszton (helyileg a pályán) játszik, de neki nem az a szerepe, hogy labdát szerezzen, meg felrúgja az ellenfél támadó középpályásait. ezért értelmetlen azzal érvelni, hogy de hát masch mennyivel harciasabb, meg mennyivel többet szerel.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2015.02.28. 14:17:04

Én kiszálltam, ennek a vitának így nincs értelme,hogy nem arra reagál a védő oldal, amit mi felhozunk ellene. Csak megy a bezzegelés.
de a másik oldal se jobb, amikor olyan érvek jönnek fel ellene, hogy ő nem szerez labdákat, meg nem fut, és igazából nem is csinál semmit. így tényleg nincs értelme vitatkozni, mert nyilvánvalóan egyik se igaz, de mégis kinek van kedve ezekkel kapcsolatban érvelgetni újra és újra? mintha az lenne egy másik topikban a téma, hogy messi nem rúg elég gólt.

ha arról lenne szó, hogy el kellene verni csalánnál az életveszélyes labdavesztései miatt, az oké, ha valakinek nem szimpatikus esetleg a korábbi esetei miatt vagy pont az előző miatt az is oké. de ezeket még megtámogatni ilyen sablon kamu dumákkal tök felesleges, mert értelmét veszti a vita, ha nb1es szintű játékosként van kezelve.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.28. 14:12:44

Pont ti csináljátok azt, hogy kifigurázzátok ezt a passzsávos dolgot, mintha lényegtelen lenne, mert ti csak a labdát látjátok...

Pont kinevetitek, akik meglátják ezeket, na mindegy.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.28. 14:09:07

Chino írta:
Ez így rendben is van és korábban ez tökéletesen igaz is volt a játékára, nem sokan voltak akik vitatták volna a helyét a csapatban. Talán Yaya miatt volt kicsit keserű a szájíz, de az utóbbi időben (kb. 2, de talán 3 év is) nem látja el rendesen ezt a feladatot. Szemmel láthatóan kevesebb labdát szerez, a védőknek sokkal többet kell besegíteni neki a középpályán, a labdabiztossága pedig ég és föld egy korábbi és egy mostani Busquets között. És ez nem csak egy-egy meccsen van így, hanem immár konstansan. 6-7 meccsére jut egy jó. Amikor Mascherano játszott a helyén szembetűnő volt a kontraszt. Rossz ezt leírni, mert nagyon fontos pillére volt a csapatnak, de a lényeg az, hogy már ez nem mondható el, a hozzáállásáról pedig ne is beszéljünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy MB1-es szintű játékos lenne, de már rég nincs a legjobbak közt. És emiatt ágálnak -szerintem jogosan- sokan az új szerződése miatt.
Átlagban idén van a legtöbb szerelése.

Mindenki arra emlékszik mikor elvesztette a labdát, amiből gól sem lett és véleményes is volt. Ezen kívül a csávó 4 labdaszerzés, 2 szerelés.
csababarca írta:Szóval aki nem ismeri el Busi nem létező erényeit, az plebs, hozzá nem értő szurkoló. Értettem.
Sose érveltem úgy,hogy ez meg az jobb lenne, vagy szerintem 3 éve írtam le Touré nevét Busival kapcsolatban, szóval dőlnek ezek a magasröptű,szakmai ellenvélemények, amik ugye hihetetlen tudású szakértőktől érkeznek a csúcsfiú védelmében.

Én kiszálltam, ennek a vitának így nincs értelme,hogy nem arra reagál a védő oldal, amit mi felhozunk ellene. Csak megy a bezzegelés.

Veb és Boixos is leírta a lényeget vele kapcsolatosan.
Sok minden fel lett hozva, amire azt írjuk hogy nem fontos....

Irányító képességekhez meg még eszembe jutott, hogy hányszor de hányszor ő vezényli a labda útját és mutogatja a társaknak hova kellene passzolni. Labdabiztonság, kiváló helyezkedés, intuíció ez Bsquets. Biztos hogy van nála keményebb és jobb védekező középpályás, de olyan aki értené a játékunkat és tudja befolyásolni kevés van.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.02.28. 13:58:24

csababarca írta:Szóval aki nem ismeri el Busi nem létező erényeit, az plebs, hozzá nem értő szurkoló. Értettem.
Sose érveltem úgy,hogy ez meg az jobb lenne, vagy szerintem 3 éve írtam le Touré nevét Busival kapcsolatban, szóval dőlnek ezek a magasröptű,szakmai ellenvélemények, amik ugye hihetetlen tudású szakértőktől érkeznek a csúcsfiú védelmében.

De a kedvencem, hogy Pep óta mindig azzal védik, hogy a Barca stílusához ő passzol a leginkább. Ezzel semmi gond nem is volt egészen addig, ameddig a Pep féle foci ment. Csak hát idén már teljesen más a játék, és ide kevés a plebs számára láthatatlan súlypontáthelyezés és passzsávok lezárása, illetve a magasfokú előrejátéka és játékszervezési képessége :mrgreen: (ez utóbbi 2 nagyon fájt.) De már most várom a 1,5perces videót róla, amiben 15x megismételnek egy 12méterest passzt :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.02.28. 13:30:06

Szóval aki nem ismeri el Busi nem létező erényeit, az plebs, hozzá nem értő szurkoló. Értettem.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.28. 13:15:38

egyébként vele is ua. a probléma mint inivel. busquets is xavival érezte legjobban magát, az a rendszer feküdt neki a legjobban. én vhogy úgy képzeltem el őket, mint egy 3 részből álló ferrari motort, tökéletesen működtek együtt. DE! hiába csúcsalkatrész mindegyik, ha valamelyiket átteszed egy maseratiba, nem fog úgy működni ahogy kellene...
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2015.02.28. 13:03:24

részemről, mint a plebs tagja (egyébként mi a túró az eubarca? egy szurkolói fórum vagy a kölni akadémia?), annyi problémám volt, h felidegesített, amikor a kis témakörünk jóvoltából majdnem leikszelt a manci a legutóbbi meccsen, és ezt utána még meg is fejelte pár megmozdulással.
és igen, ekkor pl nekem, plebstagnak, nem az általa lezárt passzsávok meg az éleslátása jutott az eszembe, hanem az, amikor feleslegesen elesik, utáni kinéz a bíróra, meg az hogy amióta kikoptak mellőle a régebbi spílerek, egyszerűen nem melózik többet, és hogy nem láttam még ennyire rosszul játszani, mint ezen az ominózus meccsen (tehát JOBBAN JÁTSZANI MÁR LÁTTAM). az hogy turé mennyivel volt szimpibb ezredrangú kérdés ebben a szituban, bár igaz, nem örültem anno a cseréjüknek.
és ami még szintén nem tetszett, hogy a fentebb felsoroltak ellenére, megkapta azt a szerződést, amit.
viszont nem akarok kizárólag szrdobálónak tűnni (egyébként az elmúlt két-három napban írtam asszem először ebbe a topikba), ezért bízom benne, h megembereli magát, és olyan hasznos tagja lesz a brigádnak ismét, mint pl piké, aki nem is olyan régen még hihetetlenül gyámoltalan pöts volt, most meg egymás után hozza a jobbnál jobb meccseket.
PUYOL-XAVI-INIESTA
mess2009
Director del Fútbol

2015.02.28. 08:46:38

szögezzük le: Busi megítélésében már ott vagyunk, hogy a legteljesebb lelki nyugalommal mondjuk a feketére, hogy fehér.
a jelzők vonala tehát lenullázva.
egy dolog azért még szóra bír az ügyben:
- az a a csodás, varázslatos, nem megérthető ...passzsávokat zár le.... nos ez a foci elméletében és gyakorlatában is alap - ábécé- :lol: ismert, közismert, jól látható!!?? elem, ezért aztán nem kiváltsága sem Busquetsnek sem senki másnak!
az ellenünk felálló védelmek egyik alap fogása, hogy lezárják a (sajnos) ismert, kiismert, lelassult passzsávokat!! ezért a töméntelen elfogott laszti a kiugratásoknál.....
Busquets ? igen nem vitatom (miért is tenném?) próbálja , sőt !! ebben az egyben következetesen dícsértem is( vissza olvasható:....) jó a poziciós készsége...csak sajna az a baj, hogy ha ezt elvéti mert módszeresen átjátszák!! ( nem egyenes az a laszti hanem a szélen futó, cikkcakkos ) el is veszett, állva hagyják és fut az események után...
szóval: itt van, örüljünk, csodálja aki szereti, legyen jó és még jobb, a csapatra rá férne....
MyShadow
Jugador del Barça

2015.02.28. 07:49:10

Ritkán veszem a fáradtságot, hogy írjak ide, de amekkora fikázások mennek folyamatosan szinte mindenki topikjában - néhány "túlhypeolt" embert kivéve -, nem tudtam megállni, hogy ne vegyem védelembe mind őt, mind a többieket, bár lehet nem ez a legalkalmasabb topic erre.

Először is: Busquets az Busquets, jelenleg nem találsz senkit a piacon, aki csak megközelítené azt a stílust, tudást, játékintelligenciát; lehet dobálózni nevekkel, de mindenki nagyban eltér attől, amit Ő ad, Mascheranoval meg ég és föld.

Alapvetően ugyanis nálunk sajátságos védekezés megy már jó pár éve, mi nem csak embert támadunk le, vagy területet védünk, de passzsávokat zárunk le, szorítunk össze, minimalizálni próbáljuk a támadás építés lehetőségét már a kezdeteknél.
Ez egyben azt is jelenti, hogy ha működik, egyszerűen csírájában folytjuk el az ellenfél ténykedését.
Ha viszont nem, akkor gondban van a védelem, mert az elsődleges védelmi vonal át van játszva, ebből születnek azok a veszélyes támadások, amik vagy látványos szerelésekkel vagy ordító helyzetekkel végződnek.

Itt azonban közel sem egy emberen múlik minden, hogy értse mindenki: egy ember egy passzsávot zárhat csak le ( Busi többnyire ezt csinálja), ha viszont több zóna is nyitott, akkor egymaga tehetetlen.

Stílusból adódóan ez igen egyedi védekezés, talán a jelenlegi legösszetettebb, legnehezebb, leghatékonyabb (persze a parkoló busz is az, de ott esélyed is kevés van támadásra, főleg ha a védekezésünk hatékony), de legkockázatosabb is, mert ha nem sikerül leszűkíteni a passzsávokat, vagy teljesen elzárni ( ez szinte lehetetlen ), onnantól gyakorlatilag a védelem ki van szolgáltatva.
Összefoglalva, itt mindennek és mindenkinek klappolnia kell, és akkor szinte átjátszhatatlan, azonban egy kisebb hiba is végzetes lehet (ami kis csapatok ellen nem ütközik ki).

Nem véletlen, hogy a rengeteg termelt gól mellett igen keveset szed be a csapat ( mióta ebben a stílusban focizunk, főleg Pep óta) és nem véletlen, hogy alapjaiban határozza meg ez meg a teljesítményünket sem, mert az a védekezés legnagyobb előnye, hogy nem minden esetben kell a nulláról kezdened a támadásépítést, hiszen már a középpálya közepén, esetleg még előrébb
is van esélyed labdát szerezni.

És hogy ne legyek teljesen off: Busiról sok minden elmondható, előnyére, hátrányára, de talán azt mindenki elismeri, hogy rendkívülien lát a pályán, Ő ennek a stílusnak a meghatározója, az a láncszem amit ha kiveszel, már nem fog úgy működni a dolog. Ezért kezdtem azzal, h nem lehet pótolni, habár vannak játékosok, akiknek a kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek (Verratti és Yaya is intelligens,jól irányít, Yaya még box-to-box-nak is simán elmegy), de semmiképpen sem tudnák azt, ami Busit számunkra olyan értékessé teszi.

Így tehát mindenkinek megvan a maga feladata védekezésben ( igen, még Messinek is meg lenne, ha szükség van rá, néha vissza is fárad...). Egyéni hibákért pedig alapból csak a magyar edzők fikázzák a játékosokat nyíltan, már bocsánat a kifejezésért.

Tény, hogy mostanában dekoncentrált néhanapján, ahogy egyébként mások is, csak hát vannak népszerű és kevésbé népszerű játékosok itt a fórumon és a plebs körében (ezt most senki se vegye sértésnek, nem annak szántam, értsd inkább laikusoknak), akik minden alkalommal elő van véve, mindegy mit is alkottak adott meccsen.

A játék ezen elemében tehát Busi az alfa és omega.

ui.: Szvsz még mindig sokkal több van benne, mint amit láthatunk nap, mint nap, akár előrébb, akár visszább vonva is megállná a helyét, csak nincs aki az Ő feladatát ellássa.

Elnézést a hosszú hsz miatt:)
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.28. 02:56:14

MR. TROMORT777 írta:Sokan szerintem azt nem értik meg, hogy nem lehet egy csapatban mind a 11 játékos világ istenség tudásával rendelkező spíler. Egy olyan középpálya amelyben Ini szerepel (vagy éppen Xavi) igenis egy Busi féle mindenes kell. Jó munkás ember aki a többiek hiányosságát kompenzálja. Ilyen játékos nélkül semmi stabilitása nem lenne a középpályának. Ő adja a középpályánk erejét. Vicces amikor emlegetve van, hogy Rakitics nélkül nincs középpálya. Ezek szerint sokan egy embertől várják az egész középpályás védekezést. Rakitic egy mindenes, box to box középpályás. De Ini, Xavi és Rafinha nem, miattuk kell a dupla erő a középpályára.

Ahogy olvasgatom itt a véleményeket nagyon azt látom, hogy egyáltalán nem sikerül megérteni Bob mondandóját. Bár nem is tudom mennyire akarjátok...
Busquest abszolút kulcsember, ahogy az a válogatottban és az összes edzőnél aki vele dolgozott. Hogy miért, azt nehéz látni. Mert egy kapust könnyű megítélni, rövidre kap gólt, lehet szidni. Vagy könnyű megítélni egy Pique vagy Mascherano utolsó emberes becsúszást, mert látványos. Vagy egy Rakitic beadást amiből gól lesz. Vagy Neymar cseleit, stb. De Busquest posztja megfoghatatlan, mert egy limitált szerepkörben végzi el a feladatát. Nem az a dolga, hogy fel menjen és távolról lővöldözzön vagy gólpasszokat adjon. Az ő dolga a középpálya megteremtése, kapcsolat a védők és a középpálya között, a biztosítás. De ezek csak a nagy összefoglaló szavai azoknak a technikai dolgoknak amiket Bob elkezdett leírni és amire a többség csak legyint egyet. Tévesen, mivel nélkülözhetetlen a posztja. Ilyen típusú csapatnál nem hagyhatod ki az ilyen típusú játékosokat mint ő. Tegyük fel eladnánk, ki lehetne a helyén? Európa top 3 vkp között benne van, ha nem az első. Korát tekintve pedig most jönnek a legjobb évei. De nem eltérve a tárgytól. Nagyon kevés ilyen típusú vkp van, mert ez elképesztő nagy intelligenciát követel meg. Benne kell lenned a játékban és tudni az egész csapatod mozgását és gyorsabban gondolkodni mint bárki más. Olyan ez mint a sakk, nem azon kell gondolkoznod, mit lép az ellenfeled, hanem, hogy 5 kör múlva mit fog. Elég megnézni egy labdavesztést. Labdát veszít tegyük fel Neymar magasan az ellenfél tizenhatosánál a bal oldalon, Ő már indul az ellenkező irányba és szerzi meg a labdát. Miért? Mert olvassa a játékot. Ezt nem lehet megtanulni és emiatt nélkülözhetetlen. Az ilyen kis finomságokat kellene észrevenni az ő esetében. Bár valljuk be, nem feltétlen ezért ülünk le hulla fáradtan egy sörrel meccseket nézni.

Erre a posztra ő a tökéletes ember és a Barca stílusából adódódoan kell ilyen poszt. Henry nyilatkozta valamelyik bl meccs előtti stúdió beszélgetésben, hogy csatárként amíg ilyen ember van mögötted - és konkrétan Busquestről beszélt - addig nyugodt vagy és bátrabban mersz játszani. Mert tudod, hogy rá számíthatsz és ugyan ez a védelem szemptonjából is. Támaszt nyújt.

4. legjobb fizetés? Nézzük csak. Szerintem ha megkérdeznénk a top csapatok edzőit, hogy kit vinnének akkor az MSN trió után 70% szerintem őt mondaná. Emelett mint már mondtam, legjobb éveiben van, bőven megérdemli. (

Emelett van valami a srácban amit ellenszenvet vált ki. Sose lesz kedvencem a srác, bár a színészkedéseiről nagyban leszokott akkor is néha érthetetlenek nekem ezek a felesleges labdára tekeredései, DE nem lehet nem értékelni azt amit nyújt. Félre kell tenni, az ilyen negatívumokat és nagyobban látni az egész kirakóst. Ahogy Messi is hagy ki tizenegyeseket, úgy ő is hibázik, ilyen a foci. :wink:
Ez így rendben is van és korábban ez tökéletesen igaz is volt a játékára, nem sokan voltak akik vitatták volna a helyét a csapatban. Talán Yaya miatt volt kicsit keserű a szájíz, de az utóbbi időben (kb. 2, de talán 3 év is) nem látja el rendesen ezt a feladatot. Szemmel láthatóan kevesebb labdát szerez, a védőknek sokkal többet kell besegíteni neki a középpályán, a labdabiztossága pedig ég és föld egy korábbi és egy mostani Busquets között. És ez nem csak egy-egy meccsen van így, hanem immár konstansan. 6-7 meccsére jut egy jó. Amikor Mascherano játszott a helyén szembetűnő volt a kontraszt. Rossz ezt leírni, mert nagyon fontos pillére volt a csapatnak, de a lényeg az, hogy már ez nem mondható el, a hozzáállásáról pedig ne is beszéljünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy MB1-es szintű játékos lenne, de már rég nincs a legjobbak közt. És emiatt ágálnak -szerintem jogosan- sokan az új szerződése miatt.
Forca Barca!!!!
MR. TROMORT777

2015.02.28. 00:18:50

Sokan szerintem azt nem értik meg, hogy nem lehet egy csapatban mind a 11 játékos világ istenség tudásával rendelkező spíler. Egy olyan középpálya amelyben Ini szerepel (vagy éppen Xavi) igenis egy Busi féle mindenes kell. Jó munkás ember aki a többiek hiányosságát kompenzálja. Ilyen játékos nélkül semmi stabilitása nem lenne a középpályának. Ő adja a középpályánk erejét. Vicces amikor emlegetve van, hogy Rakitics nélkül nincs középpálya. Ezek szerint sokan egy embertől várják az egész középpályás védekezést. Rakitic egy mindenes, box to box középpályás. De Ini, Xavi és Rafinha nem, miattuk kell a dupla erő a középpályára.

Ahogy olvasgatom itt a véleményeket nagyon azt látom, hogy egyáltalán nem sikerül megérteni Bob mondandóját. Bár nem is tudom mennyire akarjátok...
Busquest abszolút kulcsember, ahogy az a válogatottban és az összes edzőnél aki vele dolgozott. Hogy miért, azt nehéz látni. Mert egy kapust könnyű megítélni, rövidre kap gólt, lehet szidni. Vagy könnyű megítélni egy Pique vagy Mascherano utolsó emberes becsúszást, mert látványos. Vagy egy Rakitic beadást amiből gól lesz. Vagy Neymar cseleit, stb. De Busquest posztja megfoghatatlan, mert egy limitált szerepkörben végzi el a feladatát. Nem az a dolga, hogy fel menjen és távolról lővöldözzön vagy gólpasszokat adjon. Az ő dolga a középpálya megteremtése, kapcsolat a védők és a középpálya között, a biztosítás. De ezek csak a nagy összefoglaló szavai azoknak a technikai dolgoknak amiket Bob elkezdett leírni és amire a többség csak legyint egyet. Tévesen, mivel nélkülözhetetlen a posztja. Ilyen típusú csapatnál nem hagyhatod ki az ilyen típusú játékosokat mint ő. Tegyük fel eladnánk, ki lehetne a helyén? Európa top 3 vkp között benne van, ha nem az első. Korát tekintve pedig most jönnek a legjobb évei. De nem eltérve a tárgytól. Nagyon kevés ilyen típusú vkp van, mert ez elképesztő nagy intelligenciát követel meg. Benne kell lenned a játékban és tudni az egész csapatod mozgását és gyorsabban gondolkodni mint bárki más. Olyan ez mint a sakk, nem azon kell gondolkoznod, mit lép az ellenfeled, hanem, hogy 5 kör múlva mit fog. Elég megnézni egy labdavesztést. Labdát veszít tegyük fel Neymar magasan az ellenfél tizenhatosánál a bal oldalon, Ő már indul az ellenkező irányba és szerzi meg a labdát. Miért? Mert olvassa a játékot. Ezt nem lehet megtanulni és emiatt nélkülözhetetlen. Az ilyen kis finomságokat kellene észrevenni az ő esetében. Bár valljuk be, nem feltétlen ezért ülünk le hulla fáradtan egy sörrel meccseket nézni.

Erre a posztra ő a tökéletes ember és a Barca stílusából adódódoan kell ilyen poszt. Henry nyilatkozta valamelyik bl meccs előtti stúdió beszélgetésben, hogy csatárként amíg ilyen ember van mögötted - és konkrétan Busquestről beszélt - addig nyugodt vagy és bátrabban mersz játszani. Mert tudod, hogy rá számíthatsz és ugyan ez a védelem szemptonjából is. Támaszt nyújt.

4. legjobb fizetés? Nézzük csak. Szerintem ha megkérdeznénk a top csapatok edzőit, hogy kit vinnének akkor az MSN trió után 70% szerintem őt mondaná. Emelett mint már mondtam, legjobb éveiben van, bőven megérdemli. (

Emelett van valami a srácban amit ellenszenvet vált ki. Sose lesz kedvencem a srác, bár a színészkedéseiről nagyban leszokott akkor is néha érthetetlenek nekem ezek a felesleges labdára tekeredései, DE nem lehet nem értékelni azt amit nyújt. Félre kell tenni, az ilyen negatívumokat és nagyobban látni az egész kirakóst. Ahogy Messi is hagy ki tizenegyeseket, úgy ő is hibázik, ilyen a foci. :wink:
Boixos
Llegenda del Barça

2015.02.27. 23:31:06

lehet ünnepelni a gyereket, igazából nem is tudok rá különösebben kiakadni, hiszen lassan 40 éve a magyarfodballon "szocializálódok". láttak itt már pozitívumokat ilyen 1-7es meg 1-8as zakók után is az igazi szakemberek, hogy csak a közelmúlt eseményeiből merítsek, úgyhogy buszkecc ún. fantasztikus megmozdulásait is el tudom fogadni, ha valaki így látja.
de nem akarok igazságtalan lenni, a világ akkori legjobb csapatában, ahol 7-8 brutálisan a csúcson levő, a legszűkebb elitet jelentő ember játszott, még akár neki is összejöhettek olyan megmozdulások, amitől egyrészről olyan a megítélése, amilyen. most más a szitu sztem.
lehet, hogy frankón el kellene pattintani jó pénzért, hadd derüljön ki más brigádban is, h mekkora klasszis...
PUYOL-XAVI-INIESTA
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.02.27. 23:12:48

Bob_Marley írta:
@csababarca
Irányítói képesség abban nyilvánul meg, ahogy forgatja a játékot, hosszú labdák vagy amikor szóba kerül hogy forgolódik...Rengetegszer azért teszi, mert egyik oldal le van zárva akkor megnézi a másikat. Súlypontáthelyezések, gyors reagálás ha csínybe kapja, akkor továbbteszi egyből plusz jól fedezi a labdát. Assistokat ad, jól lép be, hatékonyan játszik, kevés labdát szór el. Ragozhatjuk sokáig, Busquets játéka ritkán látványos, ellenben baromi hasznos. A védekezését fellehetne róni, 1 vs 1-ben gyenge, ez a fizikumnak is köszönhető, elég "vékonyka" gyerek. Viszont helyezkedésben és csapdázásban kiváló. És tud azért baromi nagy becsúszásokat és szereléseket is végrehajtani. Agilitás val. probléma, védekezéshez legfőképpen akarat szükséges, de szerintem ebben azért javult és többször odalép keményebben. Nem egy Mascherano az egyértelmű.
Nah sorban:
-hosszú labdák, oké.
-forgolódik,mert megnézi az opciókat. Ez fals állítás. Ezt szimplán azért teszi,mert lassú testileg, és mire passzolhatna,addigra odalépnek. Én általában ezt látom rajta,amikor forgolódni kezd.
-gyors reagálás,ha csínybe kapja->általában a legtöbb csines labdát ő adja, ami szembetűnő.
-assistok, hát nem tudom, kevésre emlékszem tőle, de nem is várom ezt el tőle.
-kevés labdát szór el, lehet,de amiket meg elszór azok banális hibák,és mindig életveszélyesen csinálja ezeket.

Védekezés meg nem létezik 1 v 1ben.

Nekem mindegy, lehet isteníteni, meg odadobálni neki csúcsgázsikat a semmire, csak felesleges. Nem fogom nagyítóval lesni a teljesítményét, és a tenyerembe csapni,hogy "húú,azta de szép súlypontáthelyezés,ez igen..." engem ez marhára nem érdekel.
Engem az érdekel,hogy ne adjon gólpasszokat az ellenfélnek, meg lássam kicsit futni,lássam rajta,hogy ÉL, ne hozza kényelmetlen helyzetekbe a társait, amire a City meccs is remek példa.

Mezkérdés, hogy mi van a hétén,full nem érdekel, olyan messze van Puyoltól minden tekintetben, hogy sértő bárminemű összehasonlítás is az öregre nézve.
Válasz küldése