Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát amúgy én tényleg nem. Az volt a különbség mindig is Yaya és Busi közt, hogy Yayára bármikor lehetett számítani. Az, hogy Busquets jól paszzol... Hát azokat a 23,125 cm-es passzokat, amiket a csapat művelt, amikor 2milliárd passzal hoztak le egy meccset, még a nagyanyám sem adja el. Én elsősorban azért szerettem Yayát, mert hátára tudta venni a csapatot. Sergio akkor jó, ha a többiek is jók, vagy akkor sem. Lehet nem hibázott, de ha Yaya hibázott, vert egyet. Vagy anélkül is. Vagy akkor a két 16-os között flangálva szakadt össze. Mindegy nem rajta akarok sírdogálni, csak annyit, hogy az, hogy ő illik ide a legjobban, akkor is egy vélemény volt, most is az. Kellett hozzá, hogy NemMourinho Pep őt erőltesse.S.Agüero írta:Szerintem csak 1-2 nem tudta feldolgozni, hogy Busi kiszorította Yayát a kezdőből régen...
Érveltem hidd el, az hogy ez számodra olyan érv volt ami elfogadható vagy sem az egyéni kérdés.Sanama írta:[
Mondjuk most akkor nem tudom mit vársz, hogy adjunk neked igazat, ha nem érvelsz?!
De ez a baj, hogy le vagy ragadva annál a játéknál, ahol Busi-Xavi-Iniesta tengely volt. Igen, oda elengedhetetlen volt a srác, és nagyon jól passzolt akkor a csapatba. De ez már nem az a csapat, és nem csak a nevek változtak, hanem a stílus is, és itt már közel sem elengedhetetlen Busuqets.
De már kb. ezt is 3x leírtam, aki nem akarja megérteni, vagy legalább elgondolkodni azon, amit ezzel mondok, az a 4ik utána se fogja, így tényleg ez volt az utolsó hozzáfűznivalóm.
Mondjuk most akkor nem tudom mit vársz, hogy adjunk neked igazat, ha nem érvelsz?!Bob_Marley írta:Akkor nem volt érvelésem se most se előzőleg. Nem ment át amit írni akartam, nem tudok jól fogalmazni más okot nem találok rá. Beszélünk úgy valamiről hogy valaki azt írja az alma finom más szerint meg a narancs. Így nehéz egyről a kettőre jutni. Hibáit elfogadom, meg is tárgyaltuk, de hogy emellett mennyi olyan tulajdonsága van, ami elengedhetetlen az is egyértelmű.
Ebbe sok érvet nem sikerült felsorakoztatnod, illetve az utolsó megállapításod azt mutatja, hogy nem igazán akarod megérteni amit a másik 6-7 h-szle lejjebb leírt, vagy csak a szemellenző miatt hajtogatni kell egy valamit.Bob_Marley írta:Ezt nem tudom honnan sikerült venni, de ha valaki azt írja ő a tökéletes középpályás a Barca játékába akkor az a baj, mert nem védekezik. Ha védekezik akkor az a baj, hogy nem támad, ha pályán van akkor miért van ott, ha helyezkedik akkor azt minek csinálja mert ezt labdával játsszák ha lepasszolja akkor alibi, ha megindul akkor minek indul meg, ha faltolják akkor miért fedezi. Csak azért nem folytatom mert így is 4 soros egy mondat.Sanama írta:Erdekes, hogy eddig o volt a "tokeletes VKP a Barcanak", stb. Most mar meg csak nem is VKPvisca el barca is kemelt egy mondat töredéket, amiben benne volt hogy lehet vannak nála jobb valóban védekező középpályás emberek, de olyanok aki jobban illenek a játékunkba kevesen vannak.
Ezt nem tudom honnan sikerült venni, de ha valaki azt írja ő a tökéletes középpályás a Barca játékába akkor az a baj, mert nem védekezik. Ha védekezik akkor az a baj, hogy nem támad, ha pályán van akkor miért van ott, ha helyezkedik akkor azt minek csinálja mert ezt labdával játsszák ha lepasszolja akkor alibi, ha megindul akkor minek indul meg, ha faltolják akkor miért fedezi. Csak azért nem folytatom mert így is 4 soros egy mondat.Sanama írta:Erdekes, hogy eddig o volt a "tokeletes VKP a Barcanak", stb. Most mar meg csak nem is VKP
soha nem is játszott abban a szerepkörben, sokan nem tudom mit néznek. bár lehet néha én is azt írtam a páylán elfoglalt pozíciója alapján, de soha nem játszott klasszikus vkp-tSanama írta:Erdekes, hogy eddig o volt a "tokeletes VKP a Barcanak", stb. Most mar meg csak nem is VKP
Ez így igaz is. És szerintem pont ezen van a hangsúly amit próbáltam is leírni, hogy az ő szerepe miért fontos.visca el barca írta:na kérem szépen itt a viták legfőbb forrása. busquets nem védekező középpályás. azon poszton (helyileg a pályán) játszik, de neki nem az a szerepe, hogy labdát szerezzen, meg felrúgja az ellenfél támadó középpályásait. ezért értelmetlen azzal érvelni, hogy de hát masch mennyivel harciasabb, meg mennyivel többet szerel.Bob_Marley írta:Biztos hogy van nála keményebb és jobb védekező középpályás
na kérem szépen itt a viták legfőbb forrása. busquets nem védekező középpályás. azon poszton (helyileg a pályán) játszik, de neki nem az a szerepe, hogy labdát szerezzen, meg felrúgja az ellenfél támadó középpályásait. ezért értelmetlen azzal érvelni, hogy de hát masch mennyivel harciasabb, meg mennyivel többet szerel.Bob_Marley írta:Biztos hogy van nála keményebb és jobb védekező középpályás
de a másik oldal se jobb, amikor olyan érvek jönnek fel ellene, hogy ő nem szerez labdákat, meg nem fut, és igazából nem is csinál semmit. így tényleg nincs értelme vitatkozni, mert nyilvánvalóan egyik se igaz, de mégis kinek van kedve ezekkel kapcsolatban érvelgetni újra és újra? mintha az lenne egy másik topikban a téma, hogy messi nem rúg elég gólt.Én kiszálltam, ennek a vitának így nincs értelme,hogy nem arra reagál a védő oldal, amit mi felhozunk ellene. Csak megy a bezzegelés.
Átlagban idén van a legtöbb szerelése.Chino írta:
Ez így rendben is van és korábban ez tökéletesen igaz is volt a játékára, nem sokan voltak akik vitatták volna a helyét a csapatban. Talán Yaya miatt volt kicsit keserű a szájíz, de az utóbbi időben (kb. 2, de talán 3 év is) nem látja el rendesen ezt a feladatot. Szemmel láthatóan kevesebb labdát szerez, a védőknek sokkal többet kell besegíteni neki a középpályán, a labdabiztossága pedig ég és föld egy korábbi és egy mostani Busquets között. És ez nem csak egy-egy meccsen van így, hanem immár konstansan. 6-7 meccsére jut egy jó. Amikor Mascherano játszott a helyén szembetűnő volt a kontraszt. Rossz ezt leírni, mert nagyon fontos pillére volt a csapatnak, de a lényeg az, hogy már ez nem mondható el, a hozzáállásáról pedig ne is beszéljünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy MB1-es szintű játékos lenne, de már rég nincs a legjobbak közt. És emiatt ágálnak -szerintem jogosan- sokan az új szerződése miatt.
Sok minden fel lett hozva, amire azt írjuk hogy nem fontos....csababarca írta:Szóval aki nem ismeri el Busi nem létező erényeit, az plebs, hozzá nem értő szurkoló. Értettem.
Sose érveltem úgy,hogy ez meg az jobb lenne, vagy szerintem 3 éve írtam le Touré nevét Busival kapcsolatban, szóval dőlnek ezek a magasröptű,szakmai ellenvélemények, amik ugye hihetetlen tudású szakértőktől érkeznek a csúcsfiú védelmében.
Én kiszálltam, ennek a vitának így nincs értelme,hogy nem arra reagál a védő oldal, amit mi felhozunk ellene. Csak megy a bezzegelés.
Veb és Boixos is leírta a lényeget vele kapcsolatosan.
De a kedvencem, hogy Pep óta mindig azzal védik, hogy a Barca stílusához ő passzol a leginkább. Ezzel semmi gond nem is volt egészen addig, ameddig a Pep féle foci ment. Csak hát idén már teljesen más a játék, és ide kevés a plebs számára láthatatlan súlypontáthelyezés és passzsávok lezárása, illetve a magasfokú előrejátéka és játékszervezési képességecsababarca írta:Szóval aki nem ismeri el Busi nem létező erényeit, az plebs, hozzá nem értő szurkoló. Értettem.
Sose érveltem úgy,hogy ez meg az jobb lenne, vagy szerintem 3 éve írtam le Touré nevét Busival kapcsolatban, szóval dőlnek ezek a magasröptű,szakmai ellenvélemények, amik ugye hihetetlen tudású szakértőktől érkeznek a csúcsfiú védelmében.
Én kiszálltam, ennek a vitának így nincs értelme,hogy nem arra reagál a védő oldal, amit mi felhozunk ellene. Csak megy a bezzegelés.
Veb és Boixos is leírta a lényeget vele kapcsolatosan.
Ez így rendben is van és korábban ez tökéletesen igaz is volt a játékára, nem sokan voltak akik vitatták volna a helyét a csapatban. Talán Yaya miatt volt kicsit keserű a szájíz, de az utóbbi időben (kb. 2, de talán 3 év is) nem látja el rendesen ezt a feladatot. Szemmel láthatóan kevesebb labdát szerez, a védőknek sokkal többet kell besegíteni neki a középpályán, a labdabiztossága pedig ég és föld egy korábbi és egy mostani Busquets között. És ez nem csak egy-egy meccsen van így, hanem immár konstansan. 6-7 meccsére jut egy jó. Amikor Mascherano játszott a helyén szembetűnő volt a kontraszt. Rossz ezt leírni, mert nagyon fontos pillére volt a csapatnak, de a lényeg az, hogy már ez nem mondható el, a hozzáállásáról pedig ne is beszéljünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy MB1-es szintű játékos lenne, de már rég nincs a legjobbak közt. És emiatt ágálnak -szerintem jogosan- sokan az új szerződése miatt.MR. TROMORT777 írta:Sokan szerintem azt nem értik meg, hogy nem lehet egy csapatban mind a 11 játékos világ istenség tudásával rendelkező spíler. Egy olyan középpálya amelyben Ini szerepel (vagy éppen Xavi) igenis egy Busi féle mindenes kell. Jó munkás ember aki a többiek hiányosságát kompenzálja. Ilyen játékos nélkül semmi stabilitása nem lenne a középpályának. Ő adja a középpályánk erejét. Vicces amikor emlegetve van, hogy Rakitics nélkül nincs középpálya. Ezek szerint sokan egy embertől várják az egész középpályás védekezést. Rakitic egy mindenes, box to box középpályás. De Ini, Xavi és Rafinha nem, miattuk kell a dupla erő a középpályára.
Ahogy olvasgatom itt a véleményeket nagyon azt látom, hogy egyáltalán nem sikerül megérteni Bob mondandóját. Bár nem is tudom mennyire akarjátok...
Busquest abszolút kulcsember, ahogy az a válogatottban és az összes edzőnél aki vele dolgozott. Hogy miért, azt nehéz látni. Mert egy kapust könnyű megítélni, rövidre kap gólt, lehet szidni. Vagy könnyű megítélni egy Pique vagy Mascherano utolsó emberes becsúszást, mert látványos. Vagy egy Rakitic beadást amiből gól lesz. Vagy Neymar cseleit, stb. De Busquest posztja megfoghatatlan, mert egy limitált szerepkörben végzi el a feladatát. Nem az a dolga, hogy fel menjen és távolról lővöldözzön vagy gólpasszokat adjon. Az ő dolga a középpálya megteremtése, kapcsolat a védők és a középpálya között, a biztosítás. De ezek csak a nagy összefoglaló szavai azoknak a technikai dolgoknak amiket Bob elkezdett leírni és amire a többség csak legyint egyet. Tévesen, mivel nélkülözhetetlen a posztja. Ilyen típusú csapatnál nem hagyhatod ki az ilyen típusú játékosokat mint ő. Tegyük fel eladnánk, ki lehetne a helyén? Európa top 3 vkp között benne van, ha nem az első. Korát tekintve pedig most jönnek a legjobb évei. De nem eltérve a tárgytól. Nagyon kevés ilyen típusú vkp van, mert ez elképesztő nagy intelligenciát követel meg. Benne kell lenned a játékban és tudni az egész csapatod mozgását és gyorsabban gondolkodni mint bárki más. Olyan ez mint a sakk, nem azon kell gondolkoznod, mit lép az ellenfeled, hanem, hogy 5 kör múlva mit fog. Elég megnézni egy labdavesztést. Labdát veszít tegyük fel Neymar magasan az ellenfél tizenhatosánál a bal oldalon, Ő már indul az ellenkező irányba és szerzi meg a labdát. Miért? Mert olvassa a játékot. Ezt nem lehet megtanulni és emiatt nélkülözhetetlen. Az ilyen kis finomságokat kellene észrevenni az ő esetében. Bár valljuk be, nem feltétlen ezért ülünk le hulla fáradtan egy sörrel meccseket nézni.
Erre a posztra ő a tökéletes ember és a Barca stílusából adódódoan kell ilyen poszt. Henry nyilatkozta valamelyik bl meccs előtti stúdió beszélgetésben, hogy csatárként amíg ilyen ember van mögötted - és konkrétan Busquestről beszélt - addig nyugodt vagy és bátrabban mersz játszani. Mert tudod, hogy rá számíthatsz és ugyan ez a védelem szemptonjából is. Támaszt nyújt.
4. legjobb fizetés? Nézzük csak. Szerintem ha megkérdeznénk a top csapatok edzőit, hogy kit vinnének akkor az MSN trió után 70% szerintem őt mondaná. Emelett mint már mondtam, legjobb éveiben van, bőven megérdemli. (
Emelett van valami a srácban amit ellenszenvet vált ki. Sose lesz kedvencem a srác, bár a színészkedéseiről nagyban leszokott akkor is néha érthetetlenek nekem ezek a felesleges labdára tekeredései, DE nem lehet nem értékelni azt amit nyújt. Félre kell tenni, az ilyen negatívumokat és nagyobban látni az egész kirakóst. Ahogy Messi is hagy ki tizenegyeseket, úgy ő is hibázik, ilyen a foci.
Nah sorban:Bob_Marley írta:
@csababarca
Irányítói képesség abban nyilvánul meg, ahogy forgatja a játékot, hosszú labdák vagy amikor szóba kerül hogy forgolódik...Rengetegszer azért teszi, mert egyik oldal le van zárva akkor megnézi a másikat. Súlypontáthelyezések, gyors reagálás ha csínybe kapja, akkor továbbteszi egyből plusz jól fedezi a labdát. Assistokat ad, jól lép be, hatékonyan játszik, kevés labdát szór el. Ragozhatjuk sokáig, Busquets játéka ritkán látványos, ellenben baromi hasznos. A védekezését fellehetne róni, 1 vs 1-ben gyenge, ez a fizikumnak is köszönhető, elég "vékonyka" gyerek. Viszont helyezkedésben és csapdázásban kiváló. És tud azért baromi nagy becsúszásokat és szereléseket is végrehajtani. Agilitás val. probléma, védekezéshez legfőképpen akarat szükséges, de szerintem ebben azért javult és többször odalép keményebben. Nem egy Mascherano az egyértelmű.