Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.24. 13:16:03

jó ez a videó. bár nem szoktam ilyeneket nézni, most kivételt tettem. rengeteg ilyen jó megmozdulása van, de sokan csak a hibáit veszik észre...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.24. 13:00:46

Karácsonyi ajándékom, Busié pedig 1:50-től. :mrgreen: :

Sergio Busquets ● Mid Season 2014\15 :
https://www.youtube.com/watch?v=s4dow5EWY_A" target="_blank
lui1698
Llegenda del Barça

2014.12.23. 19:48:36

Nem hinném, hogy van alapja ennek a dolognak. Szerintem Pedro-val együtt még jó néhány évig gurigatnak itt. Ami nem is lesz gond, ha összekapják magukat. Előbbi kiegészítő embernek tökéletes, míg Busi azért már tett le annyit az asztalra, hogy ne passzolják el az első erre jövő sejknek.
Neki én úgy gondolom, hogy elég jót tenne, ha lenne valaki aki ténylegesen veszélyt jelentene a posztjára, mert a Kisfőnök hiába vérbeli vkp, itt játszott kb. 4 percet azon a poszton, szóval kétlem, hogy attól tartana Sergio, hogy ő kiszorítaná. Más meg jelenleg nincs a keretben aki helyettesíthetné.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
ZolTano
Jugador d'estrella

2014.12.23. 19:25:18

eladni Busit??? remélem ez az év vicce volt és marad is az!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.23. 17:31:22

én biztos nem cseréném le.

persze tudom hogy nagy divat őt fikázni, meg idén kicsit gyengébb is mint kellene, de abszolút a legjobb korban van és még mindig illik ide. persze könnyű azt gondolni, hogy idejön helyette egy pogba/verratti/jóskapista és megváltja a világot... az ő posztjának elszórakozása (douglas 2.0) a mostani vezetés által, a csapat halálát jelentené.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.12.23. 17:02:26

Francia futball mindig is termelte az ilyen típusú játékosokat, Vieira, Makalele, de írhatnám előtte Tiganát is. Imbula hasonló most szerintem, aki egy nagy munkabírású játékos.

Busquetsnél 50 milliós ajánlatnál nyilván el kell gondolkozni az eladásán. Én azért remélem marad, de hangsúlyozom ennyi pénznél lényegtelen hogy szimpatikus vagy nem stb.
Kép
Kép
Kép
barca0000
Jugador del Barça

2014.12.23. 16:28:36

barca0417 írta:Van azért Yayán kívül is olyan középpályás aki tud védekezni és építkezni is magas szinten. Ott van Pogba vagy Vidal is. én őközülük is bármelyiket elnézném Busi helyén ha arról van szó. Csakhát a Juve nem túl szimpatikus itta fórum 90%ának ezért gondolom le leszek hurrogva. De a véleményem ez.
Igazad van Pogba és Vidal nagyon jó játékosok ha menne Busquets (én nem adnám el) én is szívesen megnézném őket csak az a baj hogy ezt a két játékost nagyon áron felül tudnák csak megvenni. A másik kérdés hogy vajon nincs valahol egy olyan játékos mint Yaya ? Azt azért nem kell elfelejteni hogy Yaya anno 10 millióért jött és akkor ö is elég névtelen játékos volt, de nem volt rossz sőt kb a második évébe már remek teljesítményt nyújtott.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.12.23. 16:03:15

danianevem írta:
Ha már szerepkörök: a Realnál valóban működik a dolog, de ebből nem következik, hogy "lejárt" az ideje a csak irányítani/védekezni tudó játékosoknak. Ott van példának Matic, akit aligha neveznék jól szervező játékosnak, de mondhatnám akár Fábregast is, ő meg leginkább a kreativitásából és játékintelligenciájából él meg, nem a komplex mezőnymunkából.

Ez igaz persze.
Csak szerintem az már nem fog működni,hogy van egy csak védekező játékos,meg két kreatív,támadó kp. Vagy két full védekező, és egy kreatív. Akkor valamelyik rovására megy a dolog. Minimum a háromból kettőnek mindkét dologhoz értenie kell (Modric pl) magas szinten. Aztán a harmadik lehet inkább támadóbb szellemű...

De ez csak elmélkedés,viszont erre megy el a foci, és most ezek a játékosok tudnak érvényesülni főleg. Ilyen meg nálunk maximum Rakitic, de előre játéka kérdéses. Még nem tudtam eldönteni,hogy azért,mert sokat kell a két alibi srác helyett visszazrnia (Busi,Alves), vagy ennyit tud.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alcantara
Director del Fútbol

2014.12.23. 15:58:09

barca0417 írta:Van azért Yayán kívül is olyan középpályás aki tud védekezni és építkezni is magas szinten. Ott van Pogba vagy Vidal is. én őközülük is bármelyiket elnézném Busi helyén ha arról van szó. Csakhát a Juve nem túl szimpatikus itta fórum 90%ának ezért gondolom le leszek hurrogva. De a véleményem ez.
Ne legyél negatív, például én is szívesen látnám ezt az erőgépet nálunk, a középpályán.
Viszont ennek az esélye a nullával egyenlő, mivel a katalán öntudat azt eredményezi, hogy Samper legyen majd ott idővel.

Pogbát majd elviszi a Madrid vagy 60-70 millióért, amivel 5-6 évre megoldják a középpálya vízhordó részét.
barca0417
Entrenador del Barça

2014.12.23. 15:48:51

Van azért Yayán kívül is olyan középpályás aki tud védekezni és építkezni is magas szinten. Ott van Pogba vagy Vidal is. én őközülük is bármelyiket elnézném Busi helyén ha arról van szó. Csakhát a Juve nem túl szimpatikus itta fórum 90%ának ezért gondolom le leszek hurrogva. De a véleményem ez.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.12.23. 15:35:23

csababarca írta:Yayan kívül nem is igazán van ilyen most. De ő meg nem szimpla erőember, hanem a modern középpályás tökéletes megtestesítője.
Semmi szükség ma már csak védekezni,vagy csak támadni tudó középpályásokra, ez lejárt már.
Lásd real, bocs hogy őket említem,de ma ők az etalon.
Valóban pontatlanul fogalmaztam meg, de arra akartam utalni, amit írtál. Védekezni és támadni is tudó középpályásra, amolyan box-to box játékosra. Nálam ez Yayan kívül Strootman a mostaniak közül, ezért is írtam őt.

Ha már szerepkörök: a Realnál valóban működik a dolog, de ebből nem következik, hogy "lejárt" az ideje a csak irányítani/védekezni tudó játékosoknak. Ott van példának Matic, akit aligha neveznék jól szervező játékosnak, de mondhatnám akár Fábregast is, ő meg leginkább a kreativitásából és játékintelligenciájából él meg, nem a komplex mezőnymunkából.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.23. 13:49:26

csababarca írta:...
Ezzel meg szinte teljesen egyetértek, csatárnak sem véletlenül nem egy Mandzukic stílusú sima centert vettünk, középpályára is olyan ember kell, aki rombolás mellett építkezni is jól tud. Ott van Masch is amúgy, igazi vérbeli pitbull, de a hosszú labdái élményszámba mennek, nem lehet róla elmondani, hogy csak leadja a legközelebbi embernek - PSG elleni meccsen Messi gólja előtt is mekkora lasztit adott. Úgyhogy ha ESETLEG Busi távozna is - kétlem -, akkor sem egy romboló kell csak a helyére, hanem egy komplexebb játékos.
S.Agüero írta:Vicces, hogy mindenki Sampert akarja Busi helyett, mikor ugyanazt játssza ő is, mint Busi, szóval vele semmi változás nem lenne... :roll:
Ezzel meg nem egészen értek egyet, tényleg hasonlóak, de nekem az eddigi pár meccs alapján Samper kicsit agresszívabban védekezőnek tűnt, és direktebbnek a támadásokban. Persze hasonló a stílusuk, de azért nem egymás klónjai..

De az viszont igaz, hogy kezdőbe ő még nem lenne elég - nagy eséllyel.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2014.12.23. 13:45:09

MessiCesc írta:Vagy neki vagy Xavinak maradni kell. De szigorúan csak csereként, és Sampert ha felhozzuk játszatni orrba-szájba.
Messze-messze nem érett még a kezdőcsapathoz.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.23. 13:39:17

S.Agüero írta:Vicces, hogy mindenki Sampert akarja Busi helyett, mikor ugyanazt játssza ő is, mint Busi, szóval vele semmi változás nem lenne... :roll:
Akkor már inkább egy Verratti, vagy mittudomén.
Lehet, hogy nagyon hasonló a stílusa Busquets-hez, de ez alapvetően nem baj. Busival sem lenne semmi baj, ha azt a teljesítményt hozná, amit régebben.
Nem azzal van a legnagyobb gond, hogy a stílusa nem megfelelő, hanem, hogy a teljesítménye kevés. Régen nagyon jól osztogatott előre, voltak mélységi labdái, most inkább hátrafelé játszik vagy rátekeredik a labdára. Hasonlónak érzem a helyzetét Piquével. Őt is inkább azért követelte mindenki ki a csapatból, mert borzalmas volt a formája. Mióta LE odapirított neki meccsről meccsre kiváló teljesítményt hoz le, szinte hiba nélkül játszik.
Legalábbis szerintem hasonló a két helyzet.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.12.23. 10:27:50

danianevem írta:
A Samper gondolatmenettel egyetértek, hatalmas a potenciál benne, de talán még nem kellene a kezdőben látni, az európai elit másabb hadszíntér, mint a Segunda Division. Valamint osztom S.Agüero véleményét, a Busquets - Samper csere nem hozna különösebb változást játékstílusban. Ugyanez igaz Verrattira is, ráadásul ő még csak nem is vkp...

Szóval utóbbihoz inkább egy "igazi" erőemberre lenne szükség, mint amilyen Yaya volt. De ilyen stílusú játékos meg nem igazán van a piacon, legfeljebb egy feltörekvő német vagy belga ifi, illetve talán Strootman mozdítható (a hollandot szívesen látnám, de Gündoganhoz hasonlóan egy elég komoly sérülésen van túl, meg Van Gaal miatt a Unitednak nem kis előnye van).
Verratti teljesen más stílus,gyors, fordulékony, jól passzol, előre is tud focizni.
Egy Rakitic-Verratti-Iniesta 3as nagoyn jól működhetne,mindhárom jó előrejátékban, de védekezésben is hasznosak,és bőven elegek.

Minek erőember?
Yayan kívül nem is igazán van ilyen most. De ő meg nem szimpla erőember, hanem a modern középpályás tökéletes megtestesítője.
Semmi sükség ma már csak védekezni,vagy csak támadni tdó középpályásokra, ez lejárt már.
Lásd real, bocs hogy őket említem,de ma ők az etalon.
3 gyors,jól mozgó, kp, de egyiknek sem büdös a munka. És tökéletesen működnek.

Nem kell lekopizni a realt, de ami jó, azt meg lehet figyelni,és alkalmazni a saját játékunkra szabva.

Persze,kétlem hogy Busi távozna, egyrészt hülye lenne, másrészt nem tudok csapatot ,aki bevállalná. Csak a Bayernbe illene, vagy max Arsenal.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
danianevem
Entrenador del Barça

2014.12.23. 09:27:27

Ha marad a ban, akkor csak saját magát hozná nehéz helyzetbe a klub Busquets elengedésével, így ha egyáltalán tényleg szóba került a távozása, akkor valószínűleg a CAS döntésének függvényében fog alakulni a sorsa.

A Samper gondolatmenettel egyetértek, hatalmas a potenciál benne, de talán még nem kellene a kezdőben látni, az európai elit másabb hadszíntér, mint a Segunda Division. Valamint osztom S.Agüero véleményét, a Busquets - Samper csere nem hozna különösebb változást játékstílusban. Ugyanez igaz Verrattira is, ráadásul ő még csak nem is vkp...

Szóval utóbbihoz inkább egy "igazi" erőemberre lenne szükség, mint amilyen Yaya volt. De ilyen stílusú játékos meg nem igazán van a piacon, legfeljebb egy feltörekvő német vagy belga ifi, illetve talán Strootman mozdítható (a hollandot szívesen látnám, de Gündoganhoz hasonlóan egy elég komoly sérülésen van túl, meg Van Gaal miatt a Unitednak nem kis előnye van).
Pampalini
Jugador del Barça

2014.12.23. 08:49:17

Arról se feledkezzünk meg, hogy Mascherano már 30 éves, és bár jelenleg én mindenképpen őt játszatnám Busquets helyett, azért már nem a jövő. Ezért ha távozik, mindenképpen pótolni kell (sajnos a PSG nem adná Verrattit, ez fix). Sampert még nem láttam olyan sokat játszani, lehet, hogy ő is beválna, de azért ez nem életbiztosítás...
Businak szerintem jót tenne a váltás, hiszen még mindig van előtte 4-5 év a legjobb korban, de itt nem tudják felrázni (úgy tűnik). Írtátok az 50 milliót - annyiért valóban mehetne, de a formáját tekintve nem hiszem, hogy bármelyik csapat adna érte ennyit.
mess2009
Director del Fútbol

2014.12.23. 08:29:17

Busi távozását majd akkor hiszem el ha látom...!(vagy mg akkor sem [-X ) nem sok él csapat van a világon aki megengedhet magának egy ilyen " egy csapatba illő, egy játékrendszerbe idomított, egy cselt tudó ,lassú " éppen ezért meglehetősen sajátos értéket képviselő játékost.
Guardiola szekere ugyan nagyon fut, de a Németeknek már elegük van a Spanyolokból úgyhogy a Bayernt első helyen kizárnám...
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.23. 01:17:35

Vicces, hogy mindenki Sampert akarja Busi helyett, mikor ugyanazt játssza ő is, mint Busi, szóval vele semmi változás nem lenne... :roll:
Akkor már inkább egy Verratti, vagy mittudomén.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.22. 23:09:49

MessiCesc írta:Vagy neki vagy Xavinak maradni kell. De szigorúan csak csereként, és Sampert ha felhozzuk játszatni orrba-szájba.
Nem nagyon értem , hogy mi ez a Samper őrület itt... Oké tehetséges a srác meg minden de 2-en is előtte vannak a sorban és nem jogtalanul. Jövőre is a maximum az lesz , hogy elmegy valahova kölcsönbe és ez így is van rendjén . Eddig nem mutatott semmi olyasmit ami indokolná , hogy akár 2 meccsen zsinórban kezdjen az A-ba.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.12.22. 21:20:38

Vagy neki vagy Xavinak maradni kell. De szigorúan csak csereként, és Sampert ha felhozzuk játszatni orrba-szájba.
barca0000
Jugador del Barça

2014.12.22. 17:09:57

Én is támogatom hogy mennyen! Mascherano meg nyugodtan mehet vkp-ra és már meg is van oldva minden gond. #-o Most komolyra fordítva a szót az ok hogy Busi jelenleg nincs valami topp formába de azért a posztján nincs sok jobb játékos nála. A válogatottba rendre egész jó és azért itt se akkor katasztrófa amit csinál, csak sokan látták Mascheranot a vb-n klasszis teljesítményt nyújtani azóta mindenki őt akarja középre amivel nincs gond, csak ha Masch középen lesz ki lesz hátul Maty vagy Vermaelen? Addig amíg nem veszünk egy jó védő vagy középpályást addig nagyon nagy felelőtlenség eladni öt. Vagy hozzuk fel Sampert és akkor tud amit tud !
Nervo
Capitá del Barça

2014.12.22. 16:53:06

Chino írta: Ami Cuadradot illeti én támogatnám, ha Alves és Montoya is pattanna. Sok lehetőség nyílna.
30-40 millióért drága mulatság lenne azért egy jobboldali kp leigazolása. =P~
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.22. 16:41:09

Zozzy 5 írta:
abban az esetben egyértelműen támogatnám a transzfert, ha új vezetőség által támogatott új edző új elképzelései érdekében történne, megalapozva egy új korszakot. de annak sok értelme nincs, hogy a félmegoldás LE és Zubi elköltik a háromnegyedét Cuadradóra meg Mathieu ikertestvérére...

amúgy a realitás az, hogy ebből télen semmi nem lesz, és örüljünk, ha egyáltalán nem tiltanak el, de amúgy valszeg elfognak...
Ezt a hírt amúgy angol lapok is lehozták, ennek ellenére én sem tartom valószínűnek.
Verratti tényleg nagyon jó megoldás lehetne, meccsről-meccsre nagyon jó teljesítményt nyújt a PSG-ben, habár nem láttam minden meccsüket, de amiket sikerült megnéznem azokon minidig a mérkőzés legjobbjai közé tartozott és a stílusa is illene ide. (sajnálom is hogy a franciák, ilyen ellenfelet kaptak a BL-ben)
Igazából nekem semmi bajom nem lenne Busival, mert a képességei alapján tényleg elitnek számít és ha azt hozná amit korábban nem kéne annyit beszélni róla, hogy Masch játsszon a helyén.
Csak ő is azok közé tartozik, akik vagy "befásultak" vagy motiváció hiányban szenvednek.
Én azért valamennyire bízom benne, hogy sikerül még valahogy visszatérnie, ahogy Piquének is sikerült. habár lehet, hogy ezt csakn a szívem mondatja.

Ami Cuadradot illeti én támogatnám, ha Alves és Montoya is pattanna. Sok lehetőség nyílna.
Forca Barca!!!!
messideco
Presidente del Barça

2014.12.22. 16:34:18

Rolikám, mindjárt megszid valaki. Ő intelligens és elegáns. :roll:
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése