Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MatyiG
Adminisztrátor

2018.11.25. 19:45:49

Tata Martino óta a lefoglalatlanabb, legunalmasabb edzőnk.
Mondjuk azóta EV a második edzőnk. :D

Nekem sem tetszik a játék, bár ennyire nem látom borúsan a helyzetet, várnék még az edzőmenesztéssel a szezon végéig, hacsak nem leszünk még gyengébbek. :)
Subinho
Director del Fútbol

2018.11.25. 19:23:39

A Barca mindig is az a látványos focit játszó csapat volt, akit mindenki próbált utánozni, vagy megpróbált legyőzni. Büszke voltam, hogy mindenki arról beszélt: a félelmetes Barca. Ez az ember azonban bármennyire is megnyerte tavaly a Ligát (bohóckupát hagyjuk), Tata Martino óta a lefoglalatlanabb, legunalmasabb edzőnk. Komolyan nincs kedvem leülni meccset nézni, mert ez... Mint a spanyol válogatott a vb-n edző nélkül. A portugálok ellen felszívták magukat, de utána... Szörnyű nézni... :(
dinnyesz
Jugador del Barça

2018.11.25. 13:56:00

Én ilyen fogalmatlan edzőt mióta Barca szurkoló vagyok még nem láttam. Talán Martino volt még olyan aki nem igazán tudta milyen rendezvényen van sokszor, de legalább ő nem volt ilyen makacs. Elmondtam már párszor mik zavarnak benne nem akarom állandóan ismételni magam, de csak 1 példa a tegnap estéből. Semedo kezdett már formába jönni ezt sokan le is írták itt is. Roberto felépült, Semedo el is tűnt kb 5 meccsre és most ugyan ott tartunk ahol elkezdtük, megint fel kell építeni. Kíváncsi lennék mennyi volt az átlag nézőszám Valverde előtt és után. Ha ezzel az edzővel tényleg hosszabbítanak az a világ szégyene lesz. Minden ami miatt elkezdtem szeretni a Barcát, ez az ember szépen lassan öli ki.
johdepp
Jugador d'estrella

2018.11.24. 23:41:33

MatyiG írta:
Na de harmadszor, a szezon végén végképp el kellett volna köszönnie, ha lett volna minimális tartása, önkritikája, töke, büszkesége, akármi. Nem történt meg.
Azért a hazai dupla után erős lett volna lemondania, de kirúgni is. :D Ha a római kiesés után nem tette/tették meg, hülyeség is lett volna. Ahogy most is azért esélytelen a kirúgása, mert jelenleg mindkét porondon elsők vagyunk a gyenge játék ellenére is.
Nevet sajnos nem tudok mondani, meg tudom, hogy a Barca nem a Reál, elvileg, de odaát Perez bajnoki győzelem után a szezon végén kirakta az illető edzőt. Ki volt az? 2007-ben? 2008-ban? Nem emlékszem már. (Szerk.: 2007-2008-ban nem is Perez volt az elnök. Akkor lehet, valamire rosszul emlékszem.)
(Szerk-szerk... Capello távozott Calderon által? Oké, tudom, nem éppen követendő példa egyik elnök sem, de nem példa nélküli a papíron jól kinéző szezon utáni menesztés.)
Szóval oké, hogy bajnokság és kupa, de a játék olyan volt, amilyen, a meccseket úgy nyerték, ahogyan, kiesni meg úgy estek ki a BL-ből, ahogyan. Nálam ez simán megért volna egy kevésbé könnyes búcsút szezon végén legkésőbb. "Ha már elkezdte, fejezze be", de szezon végén adios! A tavalyiból okulva idén nem lenne fejezze be (a szezont), mennie kellene azonnal, _szerintem_.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.11.24. 23:37:35

Na de harmadszor, a szezon végén végképp el kellett volna köszönnie, ha lett volna minimális tartása, önkritikája, töke, büszkesége, akármi. Nem történt meg.
Azért a hazai dupla után erős lett volna lemondania, de kirúgni is. :D Ha a római kiesés után nem tette/tették meg, hülyeség is lett volna. Ahogy most is azért esélytelen a kirúgása, mert jelenleg mindkét porondon elsők vagyunk a gyenge játék ellenére is.
johdepp
Jugador d'estrella

2018.11.24. 23:32:38

A csávónak tavaly (tavalyi szezon, idén tavasz) háromszor is le kellett volna mondania.
Először a római bukás után, az valami szégyenletes volt. Bár itt még védhette magát, hogy "jaj, de hát kevés van a szezonból, a bajnokságban veretlenek vagyunk", úgyhogy nagyjából elfogadhatónak tartom, hogy nem mondott le.
Másodszor a bajnoki veretlenség elvesztése után. (Nem az a baj, hogy nem lett veretlen a csapat. Az volt a baj - szerintem -, ahogyan játszott a csapat, és ahogyan nyögvenyelősen, óriási, reál-szintű mákkal hozták a meccseket néha. Meg Messi klasszisával. Aztán _ahogyan_ elvesztették a veretlenséget, a római produkcióra hajazó teljesítménnyel.). Itt is mehetett a kézmosás, hogy "közel a szezon vége, állunk még a kupában, úgyhogy majd mittomén..." Szóval nagyjából elfogadható, hogy nem mondott le.
Egy normális elnöknek el kellett volna küldenie legkésőbb szezon végén. Ez sem történt meg.

És itt tartunk most megint.
Jön egy fiatal srác hiányposztra, játszik egy-két jó meccset, aztán egy két kevésbé jót, meg becsúszik egy rosszabb meccs, aztán egész szezonra padra szorul. Ismerős történet? Most így kapásból Semedo és Dembélé is behelyettesíthető a fenti sztoriba, de ha igen megerőltetném az agyamat, ami egyre kevesebb van, lehet, találnék mást is.
És akkor Alcácer, aki akárhányszor szállt be, mindig hasznos volt, akárhány meccsen nem kapott egy percet sem, utána mindig tudott valami hasznosat csinálni "hidegen" is, gól, gólpassz, Suáreztől régen látott letámadás, akármi. Emlékeim szerint mindig, de legalábbis legtöbbször nagyon hasznosan játszott, de hát Suárez mellett (helyett) nem kaphatott lehetőséget, "mert csak".
És akkor jöhet a Vermaelen-sztori, aki karácsonyig egy másodpercet nem játszott, aztán a sérült Umtiti helyett muszájból csak hozott egy extraklasszis teljesítményt. (Csak így megemlítem az eddig kísértetiesen hasonló Lenglet-sztorit pluszban, zárójellel.)
Aztán jöhet a Gomes-sztori, akiről még a vak is látta, hogy nagyon-nagyon nem fekszik neki semmi, amit a pályán focistáknak kellene csinálni, mégis játszott annyit, amennyit Dembélé, Semedo és Alcácer együtt nem játszottak még barcás pályafutásuk során.
És akkor a többi kiskedvencről, érinthetetlenről nem is szóltam még, de lehetne mondani naphosszat a kiváló és védhető döntéseit ennek az edzőfenoménnak.
Nálam régen betelt a pohár. Elegem van az ürgéből. Menjen el, amíg több kárt nem tesz. Sajnos már valószínűleg mindenhogyan késő, de attól még menjen Barcelonából minél messzebbre, minél hamarabb!
drobika
Entrenador del Barça

2018.11.24. 23:29:22

Nem értem,hogy a ppntszerzés miért feledteti ennek az embernek a hibáit.
Semmi elképuelése erről a keretrő,játékról.
Alibi az egész játék. Nulla az egész
geridoss
Director del Fútbol

2018.11.24. 23:23:08

LG írta:Én most őszintén bevallom, valahol bánom az egyenlítő gólt
Szörnyen érzem magam emiatt, de én is így vagyok vele. Valóban ez a pontszerzés most rengeteg hibát és hiányosságot fog homályba taszítani. Mert egyébként ez egy jó eredményt. Csak a körülmények, ahogy elértük... Ezért nem szeretem azt, ha valaki a nyers statisztikákkal akar érvelni valami ellen / mellett. Vezetjük a bajnokságot, papíron minden rendben. De milyen messze vagyunk ettől a "papírtól", jóságos ég...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
don70at
Barça B

2018.11.24. 23:14:31

Pontosan: ez megy masfel eve, szornyu jatek de jonnek a pontok. Tavaly Paulinho volt az arany csere ember iden Dembele. Pep is megmondta: a gyozelem a legrosszabb ami tortenhet, mert elfedi a hibakat. Azok pedig vannak boven.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.11.24. 23:03:46

Én most őszintén bevallom, valahol bánom az egyenlítő gólt, mert vereség esetén talán szóba jöhetett volna a menesztése. Ezekkel a makkolt meccsekkel, amelyekből idén is volt néhány, tavaly meg rengeteg, a saját szenvedésünket hosszabbítjuk meg, mert ezzel az edzővel csak azt fogunk. Dembelé is saját maga alatt vágja a fát, hogy rövid időn belül megmenti az őt szivató valagát. Jobb lenne megbuktatni a francba, és akkor talán foci is lenne.
drobika
Entrenador del Barça

2018.11.24. 23:00:47

Majd megint jönnek,hogy jól cserélt:)
Dembi megint megmentette.
Nulla elképzelés,nulla játék volt.
Újabb mákos meccs.
Éljen Valverde nézhetetlen,spanoktól hemzsegő játéka.
Vidal tetszett,hajtott kell ikyen ember.
Stalkyard
Director del Fútbol

2018.11.24. 23:00:22

Hihetetlen vegyes érzéseim voltak a gólnál. Egyrészt örültem, mert hát ki nem örül, ha a csapata fontos gólt szerez. Másrészt pedig bosszankodtam, hogy MEGINT megmentették a valagát Ernestonak. És akkor most majd lehet mondani, hogy a Wandában a döntetlen jó eredmény. Ami igaz is. De ami ezen a meccsen folyt, az megint vérlázító.

Erőlteti ezt a bánatos 4-4-2-őt, azt az embert, aki Messin kívül képes megbontani a védelmet, most a bánat tudja milyen okból, de folyamatosan jegeli, erőlteti Rafinhát, aki semmire nem jó, az egyetlen értékelhető megmozdulása a taktikai fault volt a hosszabbításban, amivel meggátolt egy kontrát. Mert hát ugye, hogy stabilak vagyunk. Harmadik támadó isten ments, hogy legyen, de ha van is, lehetőleg olyan legyen, aki igazából nem is támadó, inkább egy középpályás, de abból se a kreatívabb fajta, hanem vagy Rafinha, aki még mindig nem jó semmire, vagy SR, akiről akkor se derülne ki, hogy most hátvéd, vagy középpályás, vagy szélső, ha hazugságvizsgálóra kötnék és megkérdeznék tőle. Mert STABILAK vagyunk, érted. Mellette 13 meccsen 19 kapott gól, laza 40 éves negatív rekord.

És akkor ezek mellé még hozzáadódik, hogy a focink körülbelül annyira színes és élvezhető, mintha egy olyan Atléticot néznénk, ahova odaigazolt Messi. Ennyire színtelen-szagtalan focit sosem láttam még, mióta a csapatnak szurkolok. Voltunk már rosszak (sőt, nagyon rosszak is), de hogy ennyire ne legyen semmi támadójáték, semmi kombinatív, kreatív megoldás elől, ha másból nem, az egyéni klasszisok villanásaiból, olyat még nem éltem meg.

Az a baj, hogy halálosan elegem van abból, hogy Guardiola óta azt kell nézni, hogy vajon sikerül-e Messinek (meg rajta kívül 4-5 klasszisunknak) naggyá tennie az aktuális edzőt. Marhára megnézném már, hogy mi van akkor, ha pont fordítva van, és az edző emelné a tudásával új szintre a világ legjobbját és a csapatot körülötte. Enriquét naggyá lehetett tenni, legfőképpen az MSN által, mert ő elég tökös volt. Valverdét nem lehet. Ő túl kisstílű, és beszari hozzá.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Fecooo
Llegenda del Barça

2018.11.24. 22:35:25

Most mondom ki először...
Védtem a végsőkig, de amit idén művel, arra még a botrányos sem elég kifejező...
Vannak a kis kedvencei, akik lehetnek akármennyire bénák, végig nyomnak minden meccset és vannak, akiket kicsinál a hülyeségével...
NYOLC védekező játékossal felállni egy ATM ellen, akik nem támadnak szinte sose, bes.ari, gyáva taktika...
Aztán megkapjuk a gólt és hirtelen beküldi a két csokit, hogy mentsék meg a seggét?
Elegem van nekem is belőle... Szánalmas lett a csapat, de rohadtul...
De a kettős mérce, ami számomra megbocsáthatatlan...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.11.24. 22:35:03

Lejárt az ideje,ki kéne vágni, hogy még valami lehessen a szezonban.
Nem az 1-0 miatt, hanem a játék meccsről meccsre gyengébb, kilátástalanabb.
Nem ide való, hanem valami középszerhez,ahol rombolhat, meg alibizhet a játékosaival.
Ez nem ez a közeg, első perctől nyilvánvaló volt, csak tavaly megmentette Messi meg a két kupa.

szerk.: 1-1.
Dembelé menti meg.
Most aztán büszke lehet magára, bejött a kínos neveltetése. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2018.11.24. 22:38:50-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2018.11.12. 14:34:07

Én mindig védtem Valverdet és a tegnapi meccset sem varrnám teljesen a nyakába, de nem igazán tudja kezelni a helyzetet. Az agyonjátszatott emberekkel sem az a gond, hogy ki lesznek/vannak facsarva, bár ez is 100%, hogy megbosszulja magát, de ha azt látják, hogy játszhatnak bárhogy, nem kell megszakadniuk, mert alapból bérelt helyük van, nem lehetnek túl motiváltak. Busquets, Rakitic, Piqué, SR mind olyan játékosok, akiknek hiába van "konkurenciájuk" nem lesznek leültetve. Vidal is hiába teper és a neki szánt játékidőt is rendre kihasználja nem kerül a kezdő közelébe, most is csak a tetemes hátránynak volt köszönhető, hogy egy félidőt a pályán maradt. Robiról is hiába kapjuk a gólokat, Semedo koptatni fogja a padot.
Suarezt ilyen szempontból nem venném elő, mert lehet, hogy sokszor nagyon nem megy neki a játék, de ő folyamatosan küzd, sosem lézeng meg sz..rik bele a meccsbe.

Testileg-lelkileg elfogynak azok a játékosok, akiket folyamatosan nyomat. Ráadásul megvannak azok az emberek, akikkel lehet rotálni. Tavaly még rá lehetett fogni, hogy nem ül olyan a padon, aki érdemben hozzá tud tenni a játékhoz, de most ezt sem lehet mondani.
És nem feltétlenül a tegnapi meccsről van szó, csak most jött ki igazán a probléma.
Forca Barca!!!!
Tomix354
Entrenador del Barça

2018.11.12. 13:45:34

Nem a vereséggel van probléma, hanem az elmúlt 1,5 év mutatott játékával. Tavaly mindenre ráfoghattuk, de idén már egy kicsit más a helyzet. Nem úgy néz ki mint aki megfelelően tudna kezelni egy több fronton harcoló csapatot. Még hosszú a szezon, lehet sok mindenen javítani, de nekem nem úgy tűnik, hogy nem vele fogunk újra BL-t nyerni. Cáfoljon meg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tomix354 2018.11.12. 17:54:45-kor.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2018.11.12. 13:09:14

Alapvetően a megszokott csapattal állt fel, az otthoni környezetre tekintettel három csatárral.
Nem gondolta, hogy a középpálya és a két szélső hátvéd ennyire homályban fog játszani.
Arthurnak nincs önálló gondolata, nem vállal fel semmit, mintha pályán sem lenne. Jogos volt a cseréje, talán hamarabb kellett volna. Busi is nagyon gyenge volt, de én nem őt, hanem a sokat hibázó, ráadásul sárga lapos Rakiticet vittem volna le. A csatár csere nem sokat lendített a csapaton, mint ahogy a rosszkor jött kapus baki sem.
A döntetlenhez megint szerencse kellett volna, de végig csak futottunk az eredmény után. Valverde nem tudott hatékonyan reagálni, talán ezzel hozzájárult a vereséghez, de kirúgni azért mégsem kéne ennyiért. Jónéhány játékosa cserbenhagyta ezúttal.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.11.11. 23:25:32

LG: Ez igaz.
LE alatt is néhányan megújultak anno, Pique, Alves, Xavi,sőt, egy kicsit Messi is a 14-es válsága után. Meg kéne nézni, most mi a helyzet ezen a téren. Meg azért vannak itt fiatalabbak is bőségesen, akiknek bizonyítania is kell.
Egyébként lehet jó lenne, ha CR megkapná a 6. Aranylabdáját, ez is egy extra motiváció lehetne Messinek, hogy még min. két évet hozzon a legmagasabb szinten, hogy övé legyen a rekord.
Na ez az ami elég vészjósló.
Jelenleg nem sok olyan játékos van(Albán kívül), aki úgy igazán megújult volna, inkább alul múlják önmagukat, erre még az is rájön hogy fizikailag és fejben is kicsinálja őket a 0 rotációjával.
Sajnos a tavalyi eredmények 90-95%-a az erős ősznek- kora tavasznak köszönhető, onnantól 1-2 kivétellel látható a lejtmenet.

Amúgy szerintem az elmúlt évek BL-jei nem Messi motivációján múltak, tavaly is extrát hozott a Chelsea ellen, de arról ő nem tehet ha úgy leereszt a csapat hogy 3 gólos előnyt simán lead, akkor ő aztán kezdhet amit akar, egyedül max felrúgják a rómaiak, vagy ha annyira bambák hátul hogy a Juventus 3 gólt pakol be 30 percen belül.
Chelsea elleni teljesítménye arra volt elég, hogy ne a nyolcaddöntőben, hanem a negyeddöntőben essünk ki, egyedül ő kevés egy BL-re, nem mentheti meg folyton a csapatot, mint ahogy Ronaldo se tudta volna.
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.11.11. 22:54:44

Xavival azért lenne most más a helyzet, mint anno Guardiolával, mert Guardiola fiatal Xaviékkal játszott együtt, és dolgozott együtt, míg Xavi most konkrétan a saját volt csapattársaiból küldene nyugdíjba párat 1-2-3 éven belül.

Egy Businak, Piquének, (Rakiticnek) nehéz azt mondani hogy "a te időd lejárt, lassú vagy már az elképzeléseimhez, szét vagy fejben csúszva", hát még úgy, ha konkrétan velük együtt a pályán volt pályafutásod legszebb évei, és ezek után neked kell kiadnod a selyemzsinórt, nem biztos hogy meg tudná, meg akarná lépni, még ha az eredményesség azt is kívánná, a közvéleménynek lehet nem tetszene hogy alapembereket selejtez ki, ez hatalmas rizikó, főleg egy zöldfülű edzőtől.
Xavi pl. LE alatt ment nyugdíjba, de előtt még tudott vele hozni egy jó szezont, mert el tudta fogadni, hogy már nem alap kezdő.

Pont, hogy Xavitól szerintem könnyebben fogadnák el a srácok, hogy lejárt az idejük (vagy legalábbis stabil kezdőként), mint egy külsőstől.

Én szeretném, hogy Valverde után ő legyen az edző. Hogy 19 nyarán, vagy 20 nyarán, azt majd meglátjuk, többet nem hinném, ha megélne Valverde, 3-4 év itt még a legjobbakat is elfogyasztja edzőként.
A csapat meg olyan, amilyen. Lehet, hogy ezekbe a csávókba már Puyol sem tudna lelket/motivációt verni, akkor meg lehet akármekkora taktikus Xavi...
LE alatt is néhányan megújultak anno, Pique, Alves, Xavi,sőt, egy kicsit Messi is a 14-es válsága után. Meg kéne nézni, most mi a helyzet ezen a téren. Meg azért vannak itt fiatalabbak is bőségesen, akiknek bizonyítania is kell.
Egyébként lehet jó lenne, ha CR megkapná a 6. Aranylabdáját, ez is egy extra motiváció lehetne Messinek, hogy még min. két évet hozzon a legmagasabb szinten, hogy övé legyen a rekord.
johdepp
Jugador d'estrella

2018.11.11. 22:27:14

csababarca írta:...mert Xavi bár jó játékos volt, de Pep alatt lett legenda, Puyol dettó, előtte nem volt egyik sem top-top a posztján.
Ezzel azért vitatkoznék. Nem hiába lett az EB legjobb játékosa 2008-ban, nem hiába volt a győztes spanyol csapat motorja Iniestával együtt. És Puyol is több, mint elismert védő volt. Azért 2006-ban csak felemelt egy BL-serleget, többek között. Persze az tény, hogy a legszebb éveik utána jöttek, BL-ek, bajnoki címek, VB, de előtte is simán top volt a posztján mindkettő. Ha nem is top-top, de top 5 biztosan.

Én amúgy a kettő között vagyok. Szívesen látnám Xavit akár jövőre is, főleg Puyollal, megnézném, mit tudnak. Ellenben kicsit félek is, mert hatalmas elvárása lenne féléjük mindenkinek, valószínűleg. A csapat meg olyan, amilyen. Lehet, hogy ezekbe a csávókba már Puyol sem tudna lelket/motivációt verni, akkor meg lehet akármekkora taktikus Xavi...
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.11.11. 22:09:25

nemespatro írta:Milyen edzőt tudnátok elképzelni a helyén? Van egyáltalán normális képességű szabad edző akit hozni lehetne ? Ha elküldenék szerintem a B csapat edzőjét hoznák ideiglenesen. Bár ott van Conte, Wenger, esetleg Jardim, ebből az első kettő nem valószínű. Van egyáltalán rajtuk kívül más normális edző aki szóba jöhet?
Lucho beugorhatna, ha már úgy is ma a stadionban volt. :mrgreen:

Xavival azért lenne most más a helyzet, mint anno Guardiolával, mert Guardiola fiatal Xaviékkal játszott együtt, és dolgozott együtt, míg Xavi most konkrétan a saját volt csapattársaiból küldene nyugdíjba párat 1-2-3 éven belül.

Egy Businak, Piquének, (Rakiticnek) nehéz azt mondani hogy "a te időd lejárt, lassú vagy már az elképzeléseimhez, szét vagy fejben csúszva", hát még úgy, ha konkrétan velük együtt a pályán volt pályafutásod legszebb évei, és ezek után neked kell kiadnod a selyemzsinórt, nem biztos hogy meg tudná, meg akarná lépni, még ha az eredményesség azt is kívánná, a közvéleménynek lehet nem tetszene hogy alapembereket selejtez ki, ez hatalmas rizikó, főleg egy zöldfülű edzőtől.

Viszont ott van a másik szempont, hogy nem kell lecserélni a fél csapatot, szimplán fel kellene tüzelni őket, és megfelelően rotálni.
Na az utóbbi sajnos Valverdének nagyon nem megy, és teljesen leszázalékolja az egész csapatot.Rakiticék kivannak, a jegelt játékosok meg mire sorra jutnak, azt is megbánják hogy a focit választották, és majd szállhatnak be hidegen "megváltóként", ha a kezdő már mozdulni se tud tavasszal.Aztán csodálkozunk hogy mr.golyófej is begőzöl, amiért a padot koptatja folyamatosan, miközben a Bayernben alapember volt, és itt is bőven sokkal többet kellene játszania.
Akárhogy nézem, így sehogy sem lesz BL, főleg ha azt nézzük hogy március-április környékén alapból gyengébbek a srácok, hát még mi lesz itt ha mozdulni nem tudnak mert 0-24-ben mennek mint egy rossz reklám.
Továbbra is tartom, hogy egy szellemileg-fizikailag friss csapattal sohasem fordulhatott volna elő egy olyan csúfos eset, mint a Róma elleni visszavágó.

Bl-ben idén megmutatták mire képesek aránylag frissen, de ezt a hajukra kenhetik, ha tavasszal fejben-fizikailag 0 lesz a csapat, és egy NB2-es csapat is szétfutja őket.Messinek meg sajnos ketyeg az óra, nem kéne ilyen amatőr dolgokkal az utolsó éveit elpazarolni.
Ennek a csapatnak semmi más nem kéne a BL-hez, mint kellő motiváció, és megfelelő pihentetés, ha egy normális taktikával ez párosulna, akkor a TOP 3 esélyesek között simán benne lennének, nem lennének beárazva a negyeddöntőben.
honsapeter
Jugador del Barça

2018.11.11. 21:48:29

Kikaptunk hát ez van, nem hiszem összedőlt a világ:)
Sinya22
Director del Fútbol

2018.11.11. 21:38:28

Én is Xavit látnám szívesen. Még akkor is,ha nincs semmi tapasztalata,akiket felsoroltatok-pl Klopp- mind foglaltak,annak meg nem sok értelmét látom hogy hozunk valaki a ligából esetleg,és megint elmegy 1-2 szezon bl esély nélkül. Itt van a világ legjobbja, Busit,Piqué-t sem kell elzavarni meg ilyenek,csak egyszerűen nem kellene nekik sem mind az 50 meccset végigtolni a szezonban. Vannak jó fiataljaink,de egyik sem igen van kihasználva. Max Arthur,ő azért kapja a perceket rendesen. Ez a szezon már úgy is EV-vel megy végig,a bl-ben megint elmegyünk a legjobb 8-ig,esetleg 4,a bajnokság necces lehet,mert a Real is most fog felébredni,a Tico meg tavaly is tavasszal kezdte stabilan hozni az 1-0-s győzelmeket. Sok pontot már nem veszthetünk,otthon meg pláne nem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2018.11.11. 21:32:21

Van benne valami amit mondasz LG, de azért más a szitu, mert Xavi bár jó játékos volt, de Pep alatt lett legenda, Puyol dettó, előtte nem volt egyik sem top-top a posztján.

Xavi meg Messivel, Busquetsel, Piquével érte el karrierje legnagyobb sikereit.

Ebben látok különbséget, persze lehet működne, sőt Puyollal biztos. De Xavi magában szerintem nem megoldás. Túlságosan menne a jópofizás, meg ezek a dolgok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
honsapeter
Jugador del Barça

2018.11.11. 21:31:01

Okos orvosok elmondták::) MESSI hadképes, az volt:) Minden mozdulatán érződött, remeg:)
Kb 3 szor vetette vissza ezt a csapatot mint segíthetett volna! kikaptunk? igen! Le a kalappal a betis előtt... ennyi és nem több és nem kell edzőzni stb, látni kell a tényeket!:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára honsapeter 2018.11.11. 21:32:43-kor.
Válasz küldése