Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.28. 16:22:33

Barça are trying to see if they can bring in a defensive midfielder on loan. Several offers have already arrived. It is complicated due FFP, but possible candidates are being analyzed. @tjuanmarti
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2024.08.28. 15:37:46

Nem értem Endo miért nem merül fel, Poolnak nem kell, és persze mást lehet vele játszani, mint egy Bernal típusú emberrel, de tavaly szerintem tök hasznos volt a Poolnal dupla hatosban. Nyilván nem ő fog kiforogni egy csellel a presszingől, de volt csomó labdaszerzése, extra munkabírás, biztos tudnánk használni.
barca0417
Entrenador del Barça

2024.08.28. 15:27:04

Lehet (biztos) csak a kétségbeesés beszél belőlem, de kölcsönbe se tudunk igazolni egy évre, akár Kessiet, vagy Kantet vagy valakit? Ennyire [auto_cenzúra] a helyzet? Nem akarom elhinni.
Vagy egy ingyen igazolható játékossal megegyezni minimális fizetésért, de később annyival többet adni neki? Valamit ki kell találni mert így karcsú. Bernallal is az kett volna, mivel 17 éves, de nélküle még gyatrább a szitu.
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.28. 13:55:05

soadroli írta:
2024.08.28. 13:53:09
Federico Chiesa to Liverpool, here we go! Agreement done for €13m initial fee with add-ons.
Four year contract for Chiesa as new Liverpool player, set to fly later today.
Chiesa accepted Liverpool immediately. Deal DONE

akkor majd Leao :twisted: :mrgreen:
Komolyan ha csak pletykaszinten is meghallok egy támadót a hátralévő 3,5 napban... :D Remélem, hogy Bernal kiesése felnyitotta a szemüket, hiszen még vele sem voltunk meg közel sem a posztra, sem egy sorral hátrébb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.28. 13:53:09

Federico Chiesa to Liverpool, here we go! Agreement done for €13m initial fee with add-ons.
Four year contract for Chiesa as new Liverpool player, set to fly later today.
Chiesa accepted Liverpool immediately. Deal DONE

akkor majd Leao :twisted: :mrgreen:
Kép
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.28. 13:14:04

Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.28. 12:27:24
La Liga needs more documents on the Nike contract. At the moment, they have stopped the operation. [@10JoseAlvarez]

Így nem lesz 1:1.
Atya ég, Laportáék mit össze nem mókolnak... Megpróbálták, hátha. :lol:
De most komolyan. Benyújtották a dokumentumokat, hogy "eskü megkötjük"? :lol:
Szerintem a LaLigánál a hasukat fogva röhögnek rajtunk.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Director del Fútbol

2024.08.28. 13:12:25

De Jong fél éve sérült és nincs dátuma a visszatérésnek (lehet azóta már van).

Persze, jól hangzik, még egyet is értenék vele, hogy eladni, elküldeni, stb de kb lehetetlen őrá vevőt találni, ő és a gigantikus fizetés elsüllyedt költség.

Amúgy mielőtt leraboljuk az átigazolási piacot megint :D :D :D melyik sérült kb mikor tér vissza? Fati szeptemberben és a többiek?
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.28. 12:48:09

bence0330 írta:
2024.08.28. 10:50:43

Hát, ha nem tudunk igazolni, akkor ennek a szezonnak lőttek, 100%-os kezdés ide vagy oda. Nincs az a Flick csoda, ami ezt megmentené. Én még bízom benne, hátha valami ilyen sérülés miatt vagy egyéb okokból felszabadult helyet összeszedünk valahogy.
Ennek a szezonnak már jóval korábban lőttek sajnos, pedig csak De Jong-ot kellett volna/ kellene kitenni a csapatból ideiglenesen és az ő általa felszabadult bérből feltölteni 3-4 cserejátékossal a keretet.
Nincs egyik szélre se csere hátvéd, Canelo nagyon kellett volna, 25 millióért ment, ennyit megért volna főleg ha nekünk még kevesebbért sikerült volna hozni,
Nincs védekező középpályás
bal szélső játékos az olaszt ennyi pénzért szintén muszáj lett volna hozni
és még egy cserecsatár is jó lenne bár ott Ansu, Torres mondjuk úgy el lehet
Így nézne ki egy normális csapat amivel neki lehetne menni a 24/25 ös idénynek. Mert ez a mostani novemberben már ki fog pukkanni sajnos. 17 éves srácokból nem lehet ütőképes csapatot összerakni.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.28. 12:27:24

La Liga needs more documents on the Nike contract. At the moment, they have stopped the operation. [@10JoseAlvarez]

Így nem lesz 1:1.

Bernal esetéhez hozzá téve, szerencsétlen eset, és borzasztóan sajnálom a srácot, de a 2022-es szezon után prioritás lett volna egy vkp, idén se foglalkoztak vele, Zubi, Merino.. szépen két szék között a földre huppantunk.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2024.08.28. 10:50:43

FcBarcelona1 írta:
2024.08.28. 10:46:15
bence0330 írta:
2024.08.28. 10:16:46
Szerintem egyetértünk, ahogy abban is, hogy elpazaroltuk Kessiet, Minguezat és még pár használható játékost.
Szerintem Romeuban is több volt, egy csere szintet megütött a jelenlegi helyzetben, de mindenki zavarta volna, leírtam, hogy miért. Most felhoztuk Bernalt, sajnos megtörtént a legrosszabb. Az alap felvetés, hogy ilyen fiatal játékosoknak nem lenne szabad ilyen terhelést kapnia. Most majd jön Pau Prim, utána egy U17-es, majd egy U15-ös és így tovább?
Arról nem is beszélve, hogy egy legelőnek jobb a minősége, mint a tegnapi pályának, a játékvezetés engedi a kemény játékot, és ha nem tesz rá 10 percet, Bernal megússza.
Szerintem itt a külső tényezők bőven közrejátszanak.
Igazolni úgy látszik, továbbra sem fogunk tudni, így marad az akadémia.
Megúszhatta volna, nyilván kellett balszerencse, csak mi megágyazunk rendre a balszerencsének. Aztán akkor szeptember végén sérül bele egy ugyanilyenbe nagy eséllyel.
Nem egymás után elhasználva, hanem pont hogy csak 30-40 percekre bedobni pár gyereket, ahogy kell. Még mielőtt kidől a következő.

Hát, ha nem tudunk igazolni, akkor ennek a szezonnak lőttek, 100%-os kezdés ide vagy oda. Nincs az a Flick csoda, ami ezt megmentené. Én még bízom benne, hátha valami ilyen sérülés miatt vagy egyéb okokból felszabadult helyet összeszedünk valahogy.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.28. 10:46:15

bence0330 írta:
Szerintem egyetértünk, ahogy abban is, hogy elpazaroltuk Kessiet, Minguezat és még pár használható játékost.
Szerintem Romeuban is több volt, egy csere szintet megütött a jelenlegi helyzetben, de mindenki zavarta volna, leírtam, hogy miért. Most felhoztuk Bernalt, sajnos megtörtént a legrosszabb. Az alap felvetés, hogy ilyen fiatal játékosoknak nem lenne szabad ilyen terhelést kapnia. Most majd jön Pau Prim, utána egy U17-es, majd egy U15-ös és így tovább?
Arról nem is beszélve, hogy egy legelőnek jobb a minősége, mint a tegnapi pályának, a játékvezetés engedi a kemény játékot, és ha nem tesz rá 10 percet, Bernal megússza.
Szerintem itt a külső tényezők bőven közrejátszanak.
Igazolni úgy látszik, továbbra sem fogunk tudni, így marad az akadémia.
bence0330

FcBarcelona1 írta:
2024.08.28. 10:08:02
Áthozom.
Ezzel egyetértek. De 1 db játékost nem tudunk regisztrálni. Csak a fiatalokhoz nyúlhatunk, hogy egyáltalán meglegyen a keret. Évek óta így látom, hogy nem szabad kizsigerelni a fiatalokat. De mit tudsz tenni?
Utólagosan persze jobb lett volna, ha Casado, vagy Pau Prim játszik, de meddig megyünk le, az U8-ig?
Nem normális, hogy egy 800+ milliós bevételű klub ingyen játékosokat nem regisztrálhat, legyen akármekkora a tartozása. Így tényleg a jövőnket éljük fel.
Olmo helyett jöhetett volna 2 Guido, vagy 3 Romeu féle játékos, közben ott az eredménykényszer, hogy a fizetéseket tudjuk fizetni, a fiatalokkal új szerződést tudjunk kötni, nem beszélve a szurkolói elvárásokról, hogy a fiatalok játszanak, fejlődjenek ne Romeu vagy Parejo féle figurák, akik jelenleg a szabályok szerint beleférnek.
Ne értsd félre, én egyetértek azzal, hogy az ffp egy nagyon erős indikátora ennek, és nem jókedvünkben törünk szét minden gyereket. De nekem ettől még szekunder szégyenérzetem van, amit ezzel kapcsolatban a klub csinál. Igen, amíg nem térnek vissza Chris-Gaviék, addig Casadóig vagy Primig kell lemenni, ha kellemetlen, kellemetlen, ha emiatt pontot bukunk, oké, de Inkább hagyjon ki valaki 20-30-40 perceket, mint egy egész szezont (ki tudja, milyen karrierrel utána), puszta gyakorlati szempontból is jobb, a morális kérdésbe még bele sem tekintve.
Felőlem lehet kellemetlenebb alternatívaként duplaszűrőben addig a nyolcmillió 10-esünkből is kettő, mondjuk Fermín és Pedri, vagy akármi. Egyik megoldás sem ideális, de ideálisabb, mint tönkretenni sorban mindenkit. Tartom, hogy akármilyen jó is Olmo, egy top vkp-sal + tizesben Fermín, Pedri, Raphinhával sokkal többre mentünk volna. Jelenleg van 1 Casadónk vkp posztra, 8-10-esünk meg egy rakat.

Kár, hogy ilyen árnyék vetül az amúgy nagyon örömteli csapatjátékra.

Belehúzhatnak Laportáék, 3 új embert meg kell szerezniük be kell tudni még illeszteniük hátra, hogy értékelhető csapatunk legyen. Nincs kh cserénk és nincs vkp-s a keretben, csak egy 21 éves. És közben a nagyvilágban ezekben az utolsó napokban is Manu Konékat igazolgatnak... :(
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.28. 10:08:02

bence0330 írta:
2024.08.28. 09:46:57

Nekem mindegy ki ül a kispadon, ha a szomszéd nénit kell behozni, hogy megóvjuk a játékosainkat, akkor a szomszéd nénit hozzuk be. Casadó meg nem tudom, mennyivel gyengébb, mint Bernal... És ha gyengébb, akkor mi van? Ha nem bírjuk ki, így jártunk. Semmivel nem jobb az, ha aztán egy egész szezonra veszítjük el. Egy 17 éves gyereknek nem szabadna végigolnia felnőtt meccseket az egyik legdurvább bajnokságban, ezzel szerintem a világ sportorvosainak a jó nagy része egyetértene.
Áthozom.
Ezzel egyetértek. De 1 db játékost nem tudunk regisztrálni. Csak a fiatalokhoz nyúlhatunk, hogy egyáltalán meglegyen a keret. Évek óta így látom, hogy nem szabad kizsigerelni a fiatalokat. De mit tudsz tenni?
Utólagosan persze jobb lett volna, ha Casado, vagy Pau Prim játszik, de meddig megyünk le, az U8-ig?
Nem normális, hogy egy 800+ milliós bevételű klub ingyen játékosokat nem regisztrálhat, legyen akármekkora a tartozása. Így tényleg a jövőnket éljük fel.
Olmo helyett jöhetett volna 2 Guido, vagy 3 Romeu féle játékos, közben ott az eredménykényszer, hogy a fizetéseket tudjuk fizetni, a fiatalokkal új szerződést tudjunk kötni, nem beszélve a szurkolói elvárásokról, hogy a fiatalok játszanak, fejlődjenek ne Romeu vagy Parejo féle figurák, akik jelenleg a szabályok szerint beleférnek.
Geri777
Barça B

2024.08.28. 09:49:03

Sziasztok!

A sérülések kapcsán kérdezem, ill. vetem fel:
Ha jól tudom úgy szól a szabályzat, hogy tartós(abb) sérülés, betegség esetén (vis maior helyzetben) az átigazolási időszakon kívül is lehet igazolni (és regisztráni) az idényben a sérült regisztrált játékos(ok) helyett annyi játékost, amennyi tartósan kiesett. Igaz ez?
Hogy szól pontosan a vonatkozó szabályozás? Hol lehet megtalálni?
Mi számít tartós kiesésnek? Mi tartozik e szabályozás hatálya alá?
Azért kérdezem, mert én úgy gondolom (és valamiért úgy is emlékszem), hogy ilyen esetben nem köt az FFP, tehát ha a regisztrált játékosod kiesik sérülés (betegség) miatt tartósan, akkor a klub kvázi bárkit igazolhat (és regisztrálhat) egy az egyben a pótlsára, nyilván ha van pénze. (Szándékosan nem 1:1 szabályt említek, mert ez nem ugyanaz, nem FFP kérdés.) Ebben az esetben nem köti az FFP a klubbot, de a következő regisztrációs időszakban ismét meg kell felelned az FFP előírásoknak; ha nem felelsz meg, akkor az így utólag regisztrált játékos biztosan elveszíti a regisztrációját (ez az ami most Olmo regisztrációja kapcsán is felmerült)
Bennem pedig az merült fel, hogy nem arról van e szó mostanság a sérülések kontra regisztrációk kapcsán, hogy a klub azon a véleményen van, hogy ugyan az átigazolási időszakban köt az FFP, de nem a vis maior esetekben!? Tehát, ha megsérül egy regisztrált játékos, úgy hogy a bajnokság már elkezdődött (ha tart is még az átigazolási időszak), akkor ez vis maior eset, és a fent említett szabályozás szerint lehet igazolni és regisztrálni: egy az egyben (játékost játékos helyett, nem köt az FFP)... Szerintem ezt a Liga sem vitatja (vitathatja). Vagy ha igen, akkor meg lehet egyezni szabadon igazolható játékossal úgy is (fű alatt), hogy egy sérülésről majd akkor derül ki hogy hosszú, és ezt hivatalosan is csak akkor közli majd a klub, amikor már zárult az átigazolási időszak, és így átigazolási időszakon kivűlinek minősül a teljes akció, és megfelel a fent hivatkozott szabályozásnak... (csak játszok a lehetőségekkel)
Úgy gondolom, hogy az lehetett a kérdés Olmo regisztrációja kapcsán, hogy őt, mint olyan nyári igazolást, aki akkor érkezett, amikor már kifeszítettük a regisztrációinkkal az FFP keretünket, és ezért nem tudtuk regisztrálni; lehet e mégis regisztrálni a fenti vis maior (pl. Christensen sérülése) helyzetben, vagy nem, mivel Olmot már Christensen sérülése előtt igazoltuk. Szerintem, a választ is hamar megtalálták, sőt megkapták a ligától: hogy igen, ha megjelölik a várható visszatérés dátumát, és az a dátum megfelel a vonatkozó szabályzatnak: Ezért inkább azon mehetett a tanakodás, hogy megéri e Christensent hosszú távra sérültnek jelenteni, és (a hitelesség látszata kedvéért) mondjuk min. 2 hónapig nem játszatni, úgy hogy lehet, hogy (az első előrejelzéseknek megfelelően) már 1 hónap múlva játékra kész állapotban lesz... csak azért, hogy Olmot egy az egyben regisztrálják. Szerintem várták, hogy az FFP-t meg tudják e oldani, igen, ezért merült fel pl. még EG (regisztált játékost) eladása is. De aztán kiderült (rájöttek), hogy ez nem jó ötlet (vagy így sem biztos az FFP); és inkább jegelik a kelleténél kicsit tovább Christensent, de nem veszítenek még egy játékost (védőt, EG-t sem) egész szezonra.
Mi van, ha azért nem közölnek várható visszatérési dátumot hivatalosan (Transfermarkt szerint) több regisztrált sérült játékos esetében sem (Fati, De Jong, EG, sőt pár nappal ezelőttig Christensen esetében sem), mert ezzel sakkoznak?

Most, hogy sajnos Bernal is megsérült (van erről véleményem, de nem ebben a topicban írnám le), és sajnos valószínűleg hosszabb ideig nem léphet pályára; így szerintem egy újabb igazolás és regisztráció nyílhat meg (akár egy az egyben). Szerintetek?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.27. 22:33:32

Nagyon hiányzik egy bal szélső. Egy 0 az az oldalunk, már 3. meccsen, Balde nélkül különösen.
Vicc, hogy egy 10-15 milliós Chiesa sem fér bele. Érdemes lenne eladni a családi ékszereket, sokkal többet nyerhetnénk ezen az áron, mint amit bukhatunk, hogy teljesen féloldalas a csapat. Talán Olmo vagy Fati hoz majd ott valamit, mert igazolásokra egyre kevesebb az esély. Ha csak egy posztra hozhatnánk valakit, akkor én oda igazolnék.
NewNagyatyesz
Barça B

2024.08.27. 19:26:15

Ennyi védővel nekiugrani a szezonnak nem lesz könnyű. Sajnos ha ott még valaki kiesik, akkor bajban vagyunk. Bár hosszú távon így is...
superman
Jugador d'estrella

2024.08.27. 18:29:39

Cancelo --> Al Hilal, here we go!

25 milliós vételár, 15 milliós fizu. Bizonyára volt esélyünk. :lol:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.27. 18:05:14

Victor Barbera visszatér a klubhoz a Brugge-től, ingyen. Tavaly ingyen távozott.
A Barca B tagja lesz.
Ennek örülök, nagyon jó kis játékosnak tűnik, sajnáltam a távozását, kérdés mire viszi majd.
bunga
Capitá del Barça

2024.08.27. 17:15:09

Üres zsebbel nagyképűen blöffölni egyik hanyatló nagy név bedobásával a másik után - na ez a taktika láthatóan nem jön be az átigazolási piacon. Ezek után csak azt lehet remélni, hogy fiataljaink közül idén is válik valaki nagy névvé, mint Yamal.
bence0330

2024.08.27. 17:13:21

gránit írta:
2024.08.27. 16:16:33
Lenglet-val egy évet hosszabbítani szerintem rossz döntés volt, így megterheljük a 2016-2017-es szezont is.
Nem valószínű, hogy akkor még itt lesz. Ha mégis, megérte a hazárdírozást, egy adott évre kevesebb, de így sokkal nagyobb eséllyel viszik majd el, és ő is nagyobb eséllyel lesz hajlandó váltani. Umtitinél is nagyot szólt, szerintem nagyon jó megoldás. FDJ-nál is az lenne, csak ott szerintem nincs erre esély, sajna.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.27. 16:16:33

Garcia sérülése nem meglepő, pár nappal ezelőtt ismét elhangzott a varázsszó ("megvagyunk"), ilyenkor mindig jön egy újabb sérülés a védelemben.

Igazolni még akkor is kellett volna a védelembe, ha senki nem sérül le.

Azt hibának tartom, hogy a klub nem él az 1-1 évre leigazolható, olcsó lehetőségekkel, ehelyett kötjük mindenkivel a százéves szerződéseket, aztán ha nem válnak be, a nyakunkon maradnak.

Chiesára szerintem nincs szükségünk, főleg ha a helyzetkihasználást tartjuk problémának, akkor azon nem ez a típus fog segíteni.

Lenglet-val egy évet hosszabbítani szerintem rossz döntés volt, így megterheljük a 2016-2017-es szezont is.
Fernando
Llegenda del Barça

2024.08.27. 13:27:23

Kozben Chiesarol ugy nez ki lecsuszunk, viszi a Liverpool. Sztem hiu abrand barkit varni ide a serultjeinken kivul. Talan Fati nagara talal, adna az eg. Megerdemelne.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
sanika01
Jugador del Barça

2024.08.27. 13:16:16

Troym írta:
2024.08.27. 12:44:15
...ha felépül De Jong legyen khv egész szezonban, középpályán több a lehetőség válogatni.
Ez amúgy nem elvetendő ötlet, csak ott az a fránya ha felépül. Amúgy én továbbra sem értem, hogy miért nem nagyon merülnek fel az ingyenesen igazolható kh-k. Igaz, nem a jövő emberei vannak szerződés nélkül, de azért komoly erősítés lehetne így is. Én továbbra is Hummels leigazolását üdvözölném. Hihetetlen szezont hozott tavaly, és ha a Sociedad akarja leigazolni, olyan magas a fizetési igénye sem lehet.
Troym írta:
Amúgy a listából egyértelműen Hermosot kéne hozni. Nem a szívem csücske, de 29 éves, Atletico alapembere volt, látott BL meccseket, egész magas 25m a piaci értéke.
Én láttam Hermosot játszani néha, én azt gondolom hogy vele visszahozzuk Lenglet szellemét. Csak talán kisebb fizetéssel.

Ui. Tah-ról valószinűleg végleg le lehet mondani, most olvastam Plattenberg X oldalán, hogy Kossounou-t elengedik elvileg az Atalantába és még őt is pótolni akarják. Így szinte kizárt, hogy az utolsó napokban két belső védőt is elengedjenek.
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
andras953
Jugador del Barça

2024.08.27. 12:56:32

Garcia sérülése - ha ez kivitelezhető - lehet hogy kamu, mert így maradhat a Barcában. (26-án még a lehetséges összeállításban szerepelt a neve! Ma azf olvaom, hogy a 10 percnyi játéka alatt "ütést" kapott a jobb talpára, ami aért érdekes, mert Bilbaó-meccs után vígan edzett. A végén még nem igazolja le a Girona, és a nyakunkon marad. Fayet bezzeg elküldtük
Troym
Director del Fútbol

Kounde vissza középre, ha felépül De Jong legyen khv egész szezonban, középpályán több a lehetőség válogatni.

Amúgy a listából egyértelműen Hermosot kéne hozni. Nem a szívem csücske, de 29 éves, Atletico alapembere volt, látott BL meccseket, egész magas 25m a piaci értéke.
Válasz küldése