bence0330 írta: ↑2024.05.26. 00:28:21
Egy pontban nem értek egyet: rengeteg Al Sadd meccst néztem meg az első pletykák és a kinevezése közt, szerencsére sok fent volt youtube-on teljes egészében, de még élőben is néztem néha. Pazar volt, amit játszottak. De tényleg, élmény volt nézni.
Hát, rólad el is tudom képzelni, hogy képes voltál katari meccseket nézni, két Milan közt...
Na, de én nem is azt vitatom, hogy a katari csapat nem játszott szépen Xavi alatt, csak arra reagáltam, hogy kicsit magas lovon ülünk, mikor azt mondjuk, hogy Xavi tanította meg őket focizni. Néztem most Xavi edzősködése előtti összefoglalót és a csapat akkor is tök szépen játszott. Sőt, úgy általában szerintem általában az arab csapatok, a válogatottak is elég szép, technikás focit tolnak, ha nem is túl eredményesek. Az egy másik dolog, hogy Xavi stílusa is pont passzolt ide, de előtte és utána is ugyanazt játszották. Ezzel nem veszem el Xavi érdemeit, csak azt mondom, hogy nem igaz, hogy ő tanította meg focizni a katariakat.
Mint ahogy létezett a világon agresszív támadójáték, pozíciós játék, szép, támadó foci még Guardiola előtt, sőt, Cruyff előtt is.
És ha már Katar és Xavi kapcsolata, szerintem ez pont egy komoly probléma volt, hogy a Barca előtt csupán egy lagymatag katari csapatban volt edző, ahol a csapat amúgyis a hozzá passzoló stílushoz voltak hozzászokva.
Ha mondjuk Németországban egy középcsapatnál kötött volna ki, akkor lett volna esélye tanulni, nem kidobni azt a dolgot, amit ő Barca-DNS-nek emleget, hanem kiegészíteni azt. De mindegy, ez a hajó elment. Én most is úgy gondolom, hogy egy jó időre nem leszek kíváncsi a következő csapatára sem, de kívánom, hogy tényleg olyan pályára álljon, ahol tanulhat még.