Gauchomester írta:Üdv. Mindenkinek!
Olvasom a híreket, valamint a fórumtársak hozzászólásait, és mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy leírjam a gondolataimat.
Azt rögtön az elején leszögezhetjük, hogy az egész labdarúgás egy büdös nagy maffia. Számunkra felfoghatatlan pénzek mozognak a háttérben. Nekünk, szurkolóknak nem is feltétlenül ezzel kell foglalkoznunk, de sajnos nem kerülhetjük ki.
Korábban valamelyikőtök írta már, hogy előbb, vagy utóbb Neymar távozni fog a csapattól. Ez borítékolható. Nem saját nevelés, ő egy árucikk, ráadásul a legjobban értékesíthető, marketing értéke az egekben. Ezt ő is tudja, a klubvezetés is, a szurkolók is. Kérdem én: ha egyszer elmegy, miért kellene kétségbe esnünk, ha éppen pont most tenné meg ezt?
Ne feledjük, hogy Neymar érkezése előtt is volt minőségi keret, minőségi játék. SŐT!!!
Ha persze marad, nem fogok szomorkodni, de mérlegeljük mi történhet akkor, ha távozik.
Brutálisan nagy pénzt kap érte a klub, több, mint dupláját, mint a történelem eddigi legdrágább transzfere. 3-4 extraklasszist (tulajdonképpen ennyire nincs is szükség) vagy 6-7 kiváló játékost (erre sincs) lehetne venni az árából.
És tegyük szívünkre a kezünket. Az attitűdje mindig is kilógott a sorból. Mind a pályán, mind a pályán kívül...Ennek ellenére a tudását el kell ismerni!
Kérdés, hogy hogyan kellene pótolni. Hasonló játékstílusú játékost kell hozni a bal oldalra (Dembele) vagy érdemes átgondolni az egész felállást? Messit középre, kétcsatáros játék?
Tudom, hülyeség a hivatalos bejelentés előtt rajzolgatni, de:
--------------------- Busquets-----------------------
Rakitic/Sergi R. ------------- Verratti??
-----------------------Messi--------------------------
-------Suárez-------------------Dembele/Dybala/Coutinho???
megj.: és akkor Iniestát ide se vettem még.
Persze várjuk meg a hivatalos híreket a két klub részéről....
Szinte mindennel egyetértek, csak az a szokatlan, hogy innen -tisztelet a kivételnek- az alapemberek nem szoktak elmenni. Talán ezért fájna egy kicsit. Nyilván hiányzik belőle a kötődés a klubhoz, minden esetre sajnálom, ha elmegy, de megértem és végül is nem a Realhoz megy, ha megy.

Valszeg, ismerve a PSG tulaját, az utolsó csapata lesz a francia klub.
Új környezet, új kihívások, új motíváció és ő lehet a kakas a tyúkudvarban + hoz egy valag gempát a Barcának. Az utóbbi évek legjobb üzlete lehet.