2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nem a velemenyeddel volt a baj, hanem a hangvétellel, megfogalmazassal.danixx írta:Épp itt az ideje, hogy eltakarodjon ez az ember. Továbbá üzenném a sok Valverde szerelmesnek, hogy amikor kitiltottak 2 éve a fórumról mert lemertem írni a véleményem erről a senkiről a sok fociprofesszornak, akkor érdemes lenne most megnézni a helyzetet és a csapatot.![]()
![]()
Végig pofozhatná párszor az öltözőt, mint ahogy Neymart tette annoBarca_10 írta:nem véletlen hogy az öltözőben is akkor volt rend utoljára mikor Xavi még itt volt. Neki szerintem van akkora respectje Barcelonában mint ZZ-nek Madridban, helyre tudná tenni Piquét és társait. Azt pedig a culék sem néznék el ha Xavit is ennyire semmibe vennék mint Valverdét.
Hogy taktikailag mennyire felkészült nos ez kérdéses. Játékosállományban megvagyunk, és Xavi a fél pályafutását Pep mellett töltötte, ergo tudja kezelni a fiatalokat. Ha jön nyáron tőlem Dembele is kapna egy utolsó utáni esélyt.
Valverdével azóta hanyatlunk mióta focit akar játszatni. Az első szezont minden nehézség ellenére jól menedzselte, jött 2 kupa, Rómát leszámítva eredményesek voltunk-és undorító volt a játék.Aztán átállt 433-ra-hogy felsőbb döntés volt vagy az övé nem tudjuk-azóta sem eredmény sem foci nincs. Alena nyilatkozata sok mindent elárul róla, így ne lepődjünk meg ha besülünk a Messi-korszak után.
Mondj egy csapatot, amelynek egyértelműen erősebb kerete van! Ugyanannyi pontunk van, mint a Realnak, akiknél már nincs ott CR, aki 50 gólt rúgott nekik szezononként, és ennek csak egy töredékét tudják pótolni csapatszinten. Ha már nálunk sem lenne Messi, azt mondanám, okés, de így, nehogy már szép eredménynek számítson.gránit írta:Az nem is kérdés, hogy jóval gyengébb a keret, mint a pre-Valverde érában. Középpályánk nincs, és Messi sem fog már 60-70 gólos szezonokat produkálni. Az ő elvesztését pótolni, az lesz majd a brutális kihívás... Maradjunk reálisak, az, hogy vezetjük a bajnokságot, és első helyen jutottunk tovább a BL-ben, az igenis szép teljesítmény. Nem a 10 évvel ezelőtt eredményekhez kell igazítani a mércét, mert az egyszerűen nem reális.
Azért ne feledjük, hogy a nagy öregek mellett vannak itt fiatalok is, akikre a jövő csapatot szeretnénk építeni. Nekik sem mindegy, hogy kinek a kezei alatt fejlődhetnek. Valverde erre sem tűnik a legalkalmasabbnak, nem egy mentor típusú edző.MQuCsabi írta:De azt elfelejtitek, h9gy Pepnel az a keret fiatal volt, hiaba jatszott egyutt Xavival, In8vel, ok akkor ifik voltak.
Most Xavi egy kioregedo csapathoz jonne, akikkel mellesleg 10 evet egyutt jatszott. Semmi haszna nem lenne a csapat szamara. Nekunk persze igen, mert biztosan szep jatekot hozna a csapathoz.
Költői kérdés volt? Mert ha nem, olvasd el a kommenteket, akár itt, akár bárhol máshol, ahol a Barcával foglalkoznak. De már az is elgondolkodtató, hogy mást már a vezetőség is elkezdett kihátrálni Valverde mögül, pedig ezzel lényegében beismerik, hogy hiba volt nyáron még egy szezont adni neki.Ezt csak én tartom túlzásnak?
Ezzel egyet értek, de a legtöbb riválisunk kerete ugyanúgy gyengült. Látjuk, hogy a Liverpool egy közel sem világverő kerettel dominálni tud.A keret meg maximum drágább de biztos hogy nem jobb mint 3-5 éve.
A gyakorlatban mégsem működik, amit írsz, mert egyre kevesebb a világklasszis, aki különbséget tudna tenni a felső-középmezőnnyel szemben. Ezért van elméletileg még mindig versenyben a féltávnál a Sevilla és az Atletico Madrid. Attól, hogy drágultak a játékosok, attól még nem lettek jobbak. Akkor működne, amit írsz, ha Dembelé jobb játékos lenne Rivaldónál vagy Ronaldinhónál, mert több pénzbe került. De nem jobb, az árak mentek fölfelé, nem a minőség. Ezért sem reális a 100 pont. Majd ha lesz olyan játékos, aki megéri a temérdek pénzt, és helyettesíteni tudja majd Messit, vagy Xavi, Iniesta örökébe tud lépni, majd reális lesz újra a 100 pont. De jelenleg a nagy pénzekért csak de Jongot meg Dembelét kap az ember.Kovbal88 írta:Csak azt felejtetted el, hogy közben eltelt 20 év és valami megváltozott. Elég csak a Milanra gondolni Európa (a világ) legjobb csapata volt, ma már sima olasz középcsapat. Míg korábban a Valencia is megengedhette magának, hogy több klasszis játékosa legyen, ma már ezt nem teheti meg. Szóval szerintem a 100 pont körüli elvárás a reális. Nem pedig a 70 pont.2000-ben a Depor 69 ponttal lett bajnok, mi 64 ponttal lettünk másodikok. Amit a csapat a csúcson művelt, az sporttörténelmi magaslat, és nem lehet egy általános mérce. Most féltávnál 40 pontunk van, lassan a Barcelona is, a Real Madrid is visszazökken a reális kerékvágásba, egy nem akármilyen sporttörténelmi csimborasszó után. A Madrid egész vállalhatóan túlélte Ronaldo elvesztését. Nekünk is szembe kell majd nézni Messi elvesztésével. A 100 pontos szezonokat, mint mércét, el kell felejteni,
Ami Valverde csapatot illeti a korábbi edzők se kaptak jobb csapatot nála, sőt a játékosok összetételét illetőleg azt kell mondjam, még talán a mostani keret még erősebb is a korábbiaknál.
Valóban, de azok előtt is megvolt/megvan a tekintélye, akik ugyan nem voltak a csapattársai, de Real húzóemberei és hangadói lettek. Talán a legfontosabb megemlíteni CR-t: Benitezzel nagyon nem működött a kémia, ha nem jön Zidane, akkor valószínű, hogy két évvel korábban távozott volna már. Vagy amikor felmerült tavaly, hogy Conte lenne az új edzőjük, aztán jött is Ramostól egy olyan nyilatkozat, amelynek burkoltan az volt az üzenete: nem kérjük.csababarca írta:Mondjuk Zidane Ramossal játszott csak együtt, Xavi meg Piqué, Busi, Messi, Alba fogattal tevékenyen.
Kicsit más a helyzet szerintem, nem hasonlítanám össze.
Tőlem jöhet Xavi, EV-nél mindenki jobb lenne jelen helyzetben, kérdés, hogy Xavi hosszútávon meg tudja e tenni azokat a döntéseket (Busi,Piqué kirakása, vagy háttérbe szorítása), ami elősegítenék a csapatot.
Mert most tök jól hangzik, hogy majd rá hallgatnak Messiék, de ezt nem lehet garantálni.
Miért nem? Szerintem nagyobb tekintélye lenne, mint bármelyik külsős edzőnek. Jó példa erre a Real is Zidane esete.ntibi67 írta:Én addig nem ültetném a kispadra Xavit amíg van a csapatban olyan játékos akivel még együtt játszott.
Klopp csapatai a sz.rt is kifutják magukból. Nálunk szerinted ki lenne erre képes?ntibi67 írta:Én addig nem ültetném a kispadra Xavit amíg van a csapatban olyan játékos akivel még együtt játszott.Szerintem meg lehetne környékezni Kloppot nyáron,hátha érdekelné hogy Messivel tudna még dolgozni az utolsó éveiben.
Én is a nagyon gyenge karizmát látom nála. Egy ember lehet szakmailag kiváló, de ha azt nem tudja átadni, az pedagógilag semmit nem ér. Sajnos ő ilyen. Nagyon jó tükör volt a mostani - Atletico - meccs. Mutatták Valverdét, s mutatták Simeonét. Megdöbbentő ellentét. Amikor tüzelni kellett volna a barcát, kétségbe esett arcot láttak a játékosok. Szerintem ilyen embernek más állást kell választani.Vakmacska írta:Én azt is megkérdőjelezem, hogy egyáltalán van-e akarata. Szerintem az elképzelései is elég zavarosak, és képtelen átadni a játékosoknak, vagy olyan dolgokat kért tőlük, ami teljesen idegen.LG írta:
Sinya! Igen, van abban igazság, amit írsz, de ebben mutatkozik meg, hogy Valverde nem elég karizmatikus, hogy végig vigye az akaratát..