zsoltfree írta: ↑2022.04.26. 21:26:24
Azért ez a haver dolog nekem kicsit erős. Szerintem ilyen szinten azért ez eléggé nem így néz ki, hogy haver meg nem haver. Ezen a profi szinten a csapat legutolsó tagjából is többet nézek ki. Valamint ez nem úgy néz ki, hogy itt van a csapatban egy-két nagyon jó vkp, de inkább helyettük Busi játszik. Vagy tele lennénk iszonyat tehetséges bal hátvédekkel, de inkább mindig Alba játszik. És ha már ebben a topicban vagyunk, ne legyek teljesen off: Sergi sem azért lett ilyen kezdő jobb hátvéd, mert annyira haver, hanem ha jól emlékszem pont Dani Alves után (az utolsó 1-2 évében azért már eléggé szidta őt is itt mindenki a fórumon) nem volt jó jobb hátvéd, és ő kényszerből elkezdett ott játszani. És mint kiderült Semedo sem lett egy nagy spíler ott. Dest sem játszotta le Robertót mióta itt van, Mingueza felejtős, aztán maradt az a Dani Alves, aki már 8 éve is kevés volt ide. Én is örülnék, ha fiatal, csúcsformában lévő minőségi játékosok rohangálnának minden poszton, de sajnos nem ez a helyzet. Egy ilyen játékos évi 3 millióért nagyon jó szerintem. Nem neki kell majd Messi szintű játékot nyomni, de az árát tudja.
Ha jól tudom, Baldé már kb. egy hónapja egészséges, mégsem kapott egy másodpercet sem, pedig kifejezetten jól mozgott még ősszel, mikor kapott lehetőséget.
Középpályán meg kvázi tömve van a csapat. Nico -szerintem- jó volt még télen is, ősszel meg aztán főleg. Pedrit, de Jongot, Gavit talán nem kell magyarázni. Szóval lenne kivel rotálni a jó öreg Busit (ha konkrétan posztra rotálás, akkor Frenkie és Nico simán jó oda, szerintem. Megnéztem volna hosszabb távon egy Pedri-de Jong-Gavi sort középen, de ez megint nagyon más téma már), mégsem teszi. Helyette Nico lett nagyon durván jegelve, le is építette Xavi rendesen. Az ígéretes gyerekből lett egy közutálat tárgya, mert két hónap pad után kezdőként nem tudott egy félidő alatt világváltást hozni, szóval nyilván s..r játékos és nem szint így 20 évesen. De vehetünk korábbi éveket is, ha már ilyen profi szinten nem így megy, hogy Piqué is, Busquets is, Alba meg főleg milyen nulla szinten játszva is folyamat kezdők voltak. Egyedül Koeman kezdte lecserélgetni Busit, azon meglepődtem még én is.
Szóval akármennyire is szeretnénk, hogy ne legyen elfogultság, -szerintem- csak az nem látja, aki nem akarja, hogy mennyire vannak favorizálva a haverok.
Kis stat is ide, bár itt már nagyon off Busquetsről beszélni. Majd Davi jól megfegyelmez, ha muszájnak látja.
Bajnoki meccsen Busit utoljára február 27-én cserélte le Xavi a 87. percben. Előtte január 2-án egy egész meccset kihagyott eltiltás miatt. Előtte november 20-án nem játszott még végig meccset, akkor a 78. percben cserélte le Xavi. Ezelőtt meg nem Xavi volt az edző. Szóval bajnoki meccseken Xavi alatt összesen 15 perc "pihenőt" kapott Busi az elmúlt 5 hónapban. (Az eltiltásból származó kényszert nem veszem ide.) Szerintem magáért beszél ez az adat.
Kupában, szuperkupában végignyomta mind a három meccset, amiből kettő hosszabbításos volt, tehát extra 60 perc ezen az oldalon januárban.
A BL-ben két meccsből kettőt játszott végig ősszel.
Az EL-ben tényleg rotálta kicsit. Február 17-én csak 25 percet játszott, 24-én 62-t, március 10-én egy félidőt, de utána a maradék három EL meccset is végignyomta.
A március 10-es pihenő óta azonban minden meccset végignyomott az "öreg". Az másfél hónap.
Összegezve: Xavi alatt Busi a lehetséges 2850 percből 2697-et játszott. De Jong összesen 10 meccset játszott végig ezen idő alatt. Busi 26-ot... És azért Frenkie egy kicsit jobb korban van az ilyen fizikai terheléshez, mint Sergio. Frenkie amúgy 2057 percet játszott a lehetséges 2850-ből, csak hogy itt legyen ez az adat is. 640 perccel, vagyis 7 egész meccsel kevesebbet, mint Busi. Vagy hogy még csűrjük a dolgot, Busi a lehetséges játékidő 95%-át pályán töltötte, de Jong csak 72%-át.
(A statokat a transfermarktról szedtem, magam számoltam, lehet benne hiba vagy pontatlanság.)
És nem, nem azt mondom, hogy ne játsszon Busi egy percet sem (bár szerintem jobb lenne/lett volna a csapatnak hosszú távon, ha Messivel együtt elment volna a maradék négy csk is), mert alapvetően az elmúlt évekhez képest nem játszik rosszul (mondjuk nem volt túl magasan az a bizonyos léc), de rotálhatná egy kicsit, pihenhetne, Nico kaphatott volna több lehetőséget, mert őt meg tényleg nagyon leamortizálta. Nincsenek jól elosztva a percek, szerintem, főleg a középpályán.
És most majd jön Csodarobi, aztán folyton pályán lesz vagy jobbekkben, vagy középpályán Nico elé kerülve a sorban, mert ő rutinos, Nico meg s..r, nyilván. Alig várom.
(Remélem, nem lesz igazam.)