Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.03. 23:38:12

Jó kis cikk. Legalábbis én teljesen egyetértek vele.
Ha színészkedik akkor nem kell leszólni és utálni. Rengeteg Realost hallottam hogy a pokolba kívánják Alvessel együtt. Ilyenkor mindenki elvakult és sosem veszik észre, hogy ő mennyire fontos tagja a Barcának.
Masch és Ő a 2 legmegfelelőbb játékos erre a posztra a csapatban. Busquets az elegáns, Mascherano pedig a kemény és határozott.

Tavaly mondtam, hogy fogadni mernék rá hogy ott lesz az aranylaszti dobogóján. De sajnos ez nem történhet meg mivel ő tényleg az észrevehetetlen kategóriába tartozik. És az aranylabda esélyesei a gólkirályok, cselkirályok, akik cipelik a hátukon a csapatot és trófeákat nyernek.

Talán más edzővel soha az életbe nem került volna fel és egy közép vagy gyengébb kategóriás csapat szerződteti majd Busquetset spanyolhonban és sosem ismerjük meg csak halljuk a kommentátort hogy Barcelonában nevelkedett..
Talán nem sok csapatban állná meg így a helyét és ha nem lesz Pep és ez a játékstílus, akkor ő továbbáll.
Enjoy
Capitá del Barça

2011.05.29. 01:07:33

ozsimiki írta:Azért zseniálisan játszott Ő is, a középpálya többi tagjaival egyetemben. Nem egy nagyon elegáns megoldása volt, kétségkívül az egyik legjobb a posztján, a Barca stílusához pedig talán a legjobb.
+1
Nekem a Valdes-től kapott labda után testcsele maradt meg a leginkább, de nagyon sok parádés megoldása volt.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.29. 01:04:36

Azért zseniálisan játszott Ő is, a középpálya többi tagjaival egyetemben. Nem egy nagyon elegáns megoldása volt, kétségkívül az egyik legjobb a posztján, a Barca stílusához pedig talán a legjobb.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gergo9
Director del Fútbol

2011.05.18. 17:23:15

Iniesta_1986 írta:........
Csak ne lenne ennyire ismerős ez a stílus :-k :D
Ez a link most komolyan mire jó? 7 kép alapján kéne belátnom hogy mekkora játékos? Oké, helyezkedésben jó, más?
Ütempasszait és zseniális megoldásait még mindig hiányolom!Márpedig többen ezt hangoztatták itt erősségei között.
Nem hanem a három éve alapján. X helyére jött Y akivel a játékunk gördülékenyebb és vmivel jobb lett míg az egyik az atyaúristen a másik egy buta alibi játékos. Pure logics. Mi meg majd el is hisszük.
:wink:
Nem hiszem hogy sokan hangoztatták volna az ütempasszait mivel nem is várja el tőle igazából senki, zseniális megoldások meg általában a testcselek laza labdaátvételek amivel tisztára játssza magát stb.
Nem kérdés én is szívesebben látnám itt Tourét de azért mert emberileg jobban csíptem mostmár csak kizárólag ezért.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.18. 09:26:28

Mikaos írta:
Valaki írta, hogy győzzük meg arról, hogy Busquets jó :)
A probléma ott van, hogy előbb az ellenkezőjéről kéne inkább meggyőződnünk. Mert mind a sorozatos bajnok klubcsapat, mind a világbajnok válogatott edzője úgy gondolja, hogy Busquets megfelel.
Most vagy ezen edzők amatőrök, bénák, idióták (ami érdekes ellentét lenne, hiszen az utóbbi évek legsikeresebb csapatainak edzőiről beszélünk), vagy...
Oleguer is stabil kezdő tagja volt a Rijkaard éra sikereinek, és őt is hívták válogatottba, csak a nemzeti érzelmei miatt nem fogadta el. :lol:
Persze Busquets azért más szint, ő valóban jó játékos, de azért úgy érzem, őt is sokan túlértékelik. Pl. amikor a szuper intelligenciáról, meg a remek ütempasszokról, finom cselekről beszélnek, meg zseninek nevezik a gyerekek, vagy Guardiolához hasonlítják. Jó játékos, sokat fejlődött, és még fog is megoldja a feladatát, de túlzásokba ne essünk azért. :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.18. 08:03:11

Valóban meddő vita, és különösképpen egyik oldalra sem hajlok, de azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy Toure közel sem hozott olyan formát az utolsó évében mint azelőtt!Lerágott csont, ugyanannyit játszott percekben mint a katalán, év elején végig megvolt felé a bizalom, de érezhető volt, hogy picit tompább lassúbb az elefántcsontparti!És igen lehet 5 percekre állt be utána , de erre tudom azt mondani alázat!És igen gerincsérvvel játszott, ha kellett középső védőt, de ne szépítsük elment, mert derogált neki, hogy nem mindig kezdő!Azért ez is elgondolkodtató!És egyetértek Michaelbee-vel Busquets felnőtt a feladathoz, s „észrevétlenül” utolsó puzzle darabbá vált!Sokszor hasonló mint Keita, akinek szintén felróják, hogy alibi passzol, nulla előrehaladás van stb…. „Sokaknak” csak az marad meg, hogy úristen Messi kicselezett 4 védőt, de mondjuk előtte Busquets vagy Keita tökéletesen kisegítette Xavit védekezésben aki eltéblábolt, labdát szerzett, s odatette Messinek!
Vagy éppen 3an lefogják Iniestát elkéri, s forgatja tovább oldalra!
Igen kemény 1 méteres passzal!És Busquets az utóbbi meccseken nem egyszer volt a csapat legpontosabb passzolója 92-95%os mutatókkal!És lehet nem 30 méteres indításokat csinál, de néha már Xavi szinten tartja a labdát, s osztogatja le oldalra!Se nem hasonlítom Xavihoz se nem máshoz, csupán játékintelligenciában rengeteget fejlődött, s kétségtelenül borzasztó fontos a jelenléte!
Kép
Kép
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2011.05.18. 00:07:53

A személyi, érzelmi jellegű problémákat nem lehet értelmes érvekkel alátámasztani. Tehát innentől kezdve ez egy meddő vita. Ugyanis, ha valaki utálja Busquets-t, az minden esetben utálni fogja, akármi is történjék. (Illetve, ha valaki nagy Touré-fan, ugyanúgy érvényes arra az előző mondat. Ha meg a kettő együtt van...na az egy szép összeállítás.)

Valaki írta, hogy győzzük meg arról, hogy Busquets jó :)
A probléma ott van, hogy előbb az ellenkezőjéről kéne inkább meggyőződnünk. Mert mind a sorozatos bajnok klubcsapat, mind a világbajnok válogatott edzője úgy gondolja, hogy Busquets megfelel.
Most vagy ezen edzők amatőrök, bénák, idióták (ami érdekes ellentét lenne, hiszen az utóbbi évek legsikeresebb csapatainak edzőiről beszélünk), vagy...
LM10
Director del Fútbol

2011.05.17. 20:34:00

Furcsa ami itt folyik... Lehet, hogy vannak olyan megmozdulásai, színészkedései amik undorítóak, és lehet, hogy nincs itt Touré. És? Ronaldinho és Eto'o sem még is a Barca a duplázás küszöbén? IGEN!. Busquets tökéletesen illik as csapatba, hatalmas tehetség, és az sem volt semmi, ahogy 2009-ben a BL döntőben szerepelt. Tehetségét és mutatott játékát aki kétségre vonja, az ne haragudjon meg, de nem ért egy kicsit sem a focihoz. Lehet szeretni, nem szeretni, ez van.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.05.17. 20:17:47

Igen, Te felejtesz a legjobban. Ki kell, hogy ábrándítsalak, de Touréért bezsebeltünk 30-32 millió eurót, míg Mascherano csak 19-be került (a 22 millás árából 3-at ő állt, hogy jöhessen), s a te adataid alapján Maschnak még a fizetése is kevesebb.
kis off Michabee:

Yaya valóban 30-ért kelt el, de a parazita ügynöke miatt ebből "mi" csak 24-et láttunk...

a véleményem Busiról ismert, így mindössze annyi a dolgom, h azt mondjam, h csatlakozom Csabához (pontosítás: csababarca) . az ő hsz-e lefedi az én véleményem is tökéletesen ;)
PCsabi
aka Game90

2011.05.17. 20:05:11

Nem is gondoltam volna, hogy ennyire népszerűtlen nálunk Busquets. Mondjuk nekem sem a szívem csücske, nem csak azért, mert miatta távozott Yaya, hanem egyszerűen nem bírom a stílusát.

Amúgy nálam Busquets az arsenalos Denilson továbbfejlesztett verziója... :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.05.17. 19:53:53

Iniesta_1986 írta:MichaBee!

Ki kell ábrándítsalak, mert Yaya távozásával és Mascherano érkezésével anyagilag ROSSZABBUL jártunk. Mert ha Yaya marad, évi 6 millióba került volna, az argentin meg 19 millió + a fizetése, ami 4-5 milka körül biztosan van.

Nagyon sokan, nagyon gyorsan felejtenek itten... :oops:
Igen, Te felejtesz a legjobban. Ki kell, hogy ábrándítsalak, de Touréért bezsebeltünk 30-32 millió eurót, míg Mascherano csak 19-be került (a 22 millás árából 3-at ő állt, hogy jöhessen), s a te adataid alapján Maschnak még a fizetése is kevesebb.

+ alább említette valaki, hogy Touré 22 évesen már ragyogó szezont tolt az Olimipiakoszban és 23 évesen már a francia bajnokság legjobb vkp-ja volt. Busquets ennyi idősen vb-döntőt játszott. (Ezzel nem akarom lenézni Tourét, mert mindig is nagyon kedveltem, de ne legyen már kettősmérce...) Van potenciál a fiúban és kétségkívül nagyon jól illik ő IS a játékunkba.

@all: elég meddő ez a vita mostmár, szerintem abbahagyhatjuk. Nem várom el senkitől sem, hogy szeresse Busquetset (mert tényleg minősíthetetlen a viselkedése), de szakmailag ismerjük már el, oké? :roll: Nem kell azt mondani, hogy van olyan jó, mint Touré, de azt el kell ismernie mindenkinek, hogy elég jól megközelíti az elefántcsontparti szintjét. :wink:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.17. 19:32:45

kristop írta:persze, egy kis gyökér a gyerek, de azt elkell ismerni, hogy touré egyáltalán nem hiányzik nekünk sportszakmailag, ami eléggé nagy eredmény touré képességeit nézve.. ez az a poszt, amitől nagyon féltünk, és végül az egyik legbiztosabb pont volt mégis. (ezért maschnak is köszönet persze)
Ez igaz, és nagyon lényeges a zárójelbe tett mondat is. :wink: Ezért én bele is törődtem, h elment Touré, elfogadtam, h Pep Sergiot preferálta. Igy, h elment Yaya, mindenki jobban járt, ő is, és mi is, mert jött Mascherano, akit Pep azért elég sokat játszat, és szintén a világ egyik legjobbja a posztján. Szóval nem arról van szó, h visszasírnám az elefántcsontpartit, de ahogy néhányan megnyilvánulnak róla, azt nem tudom szó nélkül hagyni!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.05.17. 18:51:15

Nincs bajom Busquetsel különösebben, de azért ne hasonlítgassuk már Touréhoz.. :roll:
Yaya egy tanár volt,ráadásul példát mutatott a pályán is.
Busquets idénre érte el azt a szintet, hogy nem hibázik sokat, sőt szinte alig. Viszont a hibái számának leredukálásával az undorító viselkedése meg nőtt.
Én még mindig azt mondom, hogy hiba volt beáldozni Tourét egy Busquetsért.
Pedig aki ismer, az tudja,hogy mindig a saját neveléseket részesítem előnyben. De ez esetben nem szabadott volna ennek döntenie, mert nagy különbség van játéktudásban a két játékos között. Az emberi dolgokról nem is beszélve.

De ez van, ma már játékban nem lóg ki Busquets a csapatból, úgyhogy amíg jól teljesít én békén hagyom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kristop
Entrenador del Barça

2011.05.17. 18:49:26

persze, egy kis gyökér a gyerek, de azt elkell ismerni, hogy touré egyáltalán nem hiányzik nekünk sportszakmailag, ami eléggé nagy eredmény touré képességeit nézve.. ez az a poszt, amitől nagyon féltünk, és végül az egyik legbiztosabb pont volt mégis. (ezért maschnak is köszönet persze)
Sanama
Llegenda del Barça

2011.05.17. 18:49:07

Ez a link most komolyan mire jó? 7 kép alapján kéne belátnom hogy mekkora játékos? Oké, helyezkedésben jó, más?
Ütempasszait és zseniális megoldásait még mindig hiányolom!Márpedig többen ezt hangoztatták itt erősségei között.
Pavel
Entrenador del Barça

2011.05.17. 18:43:37

Úgy látom, hogy az önjelölt edzők továbbra is Yaya-t síratják.
Nem tudom, miért?
Valaki kérdezte, hogy Busi mikor játszott jól. Visszakérdeznék Yaya mikor hozott fontos pontokat?
Azok akik annyira Yaya-t akarják nézni azoknak ajánlom a mai City-Stoke meccset.
Daweed
Jugador del Barça

2011.05.17. 18:30:33

Iniesta_1986 írta:gergo!

Yaya Touré 24 évesen érkezett a Klubhoz, előtte volt egy kiemelkedő éve az Olympiacosznál, majd egy még kiemelkedőbb a Monacónál. Erről ennyit. Ki mennyit ért 22 évesen. Ne beszéljünk már zöldségeket. És az elefántot sosem láttam szimulálni, fetrengeni, színészkedni. De láttam gerincsérvvel hónapokon keresztül magas szinten futballozni, középhátvédet világszínvonalon játszani, a középpályán az irányításból kivenni a részét.
Miatta sosem kellett szégyenkeznünk, és hallgatnunk az ellenfelek megbélyegző és negatív véleményözönét.

MichaBee!

Ki kell ábrándítsalak, mert Yaya távozásával és Mascherano érkezésével anyagilag ROSSZABBUL jártunk. Mert ha Yaya marad, évi 6 millióba került volna, az argentin meg 19 millió + a fizetése, ami 4-5 milka körül biztosan van.

Amúgy ne zavarjon, de Touré-ért kaptuk 30 millát :D
jelwaz
Entrenador del Barça

2011.05.17. 18:29:58

MessiFan írta:Egyébként meg miért fáj nektek, ha pár millióval többet veszít a klubb Mascheranoval mint Yayával?
Jáááááj! Akkor mit osztják itt az észt az önkéntes "közgazdászok", hogy a ,,jelenlegi gazdasági helyzetben kell a mezszponzor"? Ha annyira gatyára vagyunk szegényedve, ám legyen mezszponzor, de akkor máshol se szórjuk pénzt...
Másrészról felőlem játszhat Busquets úgy, mint 2 Messi meg 3 Ronaldinho együtt, de Yayahoz nem ér fel. Hiába nem katalán Yaya, Barcásabb, mint a primadonnánk. Hosszú távlatokban, sok emberrel összehasonlítva is. Ha majd Sergio a focival foglalkozik, akkor nem szólok egy szót se, addig meg bizony úgyis betalálom, ha kell.
És Pep, a nagy Pep sem bírja neki megmondani a magáét. Lehet nem is zavarja. A többséget kizárólag az eredményesség érdekli, az ára meg... Nem kell minden posztra a legjobb, a vízhordók nélkül a művészek sem az igaziak. Mindig olyan könnyen megy a puffogtatás, hogy ,,nem Barca szint/0/hulladék/harmat"...
Hiába, túl sok mostanság a gránátvörös-kék madridista...
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.05.17. 18:01:48

Busquets iszonyat sokat dolgozik a középpályán. Rengeteg ilyen cikket lehetne írni róla az összes meccséről. El kell ismerni, hogy Yaya is a világ egyik legjobb vkp-ja, de szerintem jól járt azzal, hogy elment ugyanis kulcsemberré vált City-ben de ez mind1.
Én inkább Sergiot játszatnám mint az elefántcsontpartit mert ő jobban beleillik a gépezetbe mint Toure.

Egyébként meg miért fáj nektek, ha pár millióval többet veszít a klubb Mascheranoval mint Yayával?
d
Entrenador del Barça

2011.05.17. 17:50:37

Iniesta_1986 írta:Ki kell ábrándítsalak, mert Yaya távozásával és Mascherano érkezésével anyagilag ROSSZABBUL jártunk. Mert ha Yaya marad, évi 6 millióba került volna, az argentin meg 19 millió + a fizetése, ami 4-5 milka körül biztosan van.
Tourét meg közben ingyen engedtük el, mi?
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.05.17. 17:41:09

Sanama írta:Tocy,
Beleillik a csapatba? Bele. Az más kérdés,hogy hogyan játszik.

Mi csak nem értjük, hogy mi az amitől sokan ennyire fényezik, mitől kivételes játékos ő? Mitől akkora nagy játékos?Írjátok itt,hogy taktikai érzék,helyezkedés,ütempasszok. Mi ezeket vitatjuk!

Aláírom,hogy hoz egy bizonyos szintet, viszont ez az átlagtól messze van.

És bocsáss meg,hogy Toure-hoz hasonlítom/juk, de kihez kéne? Davids?
Touré volt az utolsó minőségi VKP a csapatban, kihez máshoz kellene hasonlítani?!

ui: inkább meg kéne győzni minket, 1-2 példával ezekről a hatalmas passzokról és mozgásokról... Mert már kb. 5en ugyanazt írtátok le, miszerint jól mozog, jól passzol,kész.
gergo9 linkje tökéletesen megmutatja, hogy miért tartják egyesek átlagon felülinek. olyan dolgok miatt, amik a képernyőn keresztül nem jönnek le feltétlen. ez a barcelona taktika egy végletekig összecsiszolt és precíz valami, ami a hátsó alakzatban ugyan olyan perfekt mint elől messiék tili-tolija (tudniillik az argentín zsenialitása egymagában édes kevés lenne), csak arra nyilván kevesebbet figyel az ember, hogy mi van hátul, elvégre azér' ül le az ember meccset nézni, hogy k.rjátok fölfele a labdát aztán elől alkossatok.
zseni és átlagon felüli, mert mert nem lóg ki egy olyan taktikából, amit sehol máshol a világon nem képesek megvalósítani. akkor érződne, hogy mekkora jelentősége van neki, ha a helyére jönne egy Khedira vagy Lass szintű játékos, akik sokkal hátrébb vannak képességekben, hiába nem dobálják magukat.

a busquets-toure vita pedig tényleg a végletekig elcsépelt. az pedig engem személy szerint kifejezetten nem érdekel, hogy anyagilag hogy jöttünk ki ebből.
Iniesta_1986
Barça B

2011.05.17. 17:40:26

gergo!

Yaya Touré 24 évesen érkezett a Klubhoz, előtte volt egy kiemelkedő éve az Olympiacosznál, majd egy még kiemelkedőbb a Monacónál. Erről ennyit. Ki mennyit ért 22 évesen. Ne beszéljünk már zöldségeket. És az elefántot sosem láttam szimulálni, fetrengeni, színészkedni. De láttam gerincsérvvel hónapokon keresztül magas szinten futballozni, középhátvédet világszínvonalon játszani, a középpályán az irányításból kivenni a részét.
Miatta sosem kellett szégyenkeznünk, és hallgatnunk az ellenfelek megbélyegző és negatív véleményözönét.

MichaBee!

gergo9
Director del Fútbol

2011.05.17. 16:52:58

Sanama írta:Tocy,

Viszont ez meg egy nagyon nagy hüleséghez nagyon nagyon közel :wink:
Emberileg egy takony a gyerek igazából ez nem kérdés viszont hatalmas potenciál van benne 22éves még Touréról ennyi idős korábban konkrétan azt sem tudtuk hogy a világon van.
Azért ahhoz komoly bajnak kell lenni hogy ne lássuk hogy komoly fejlődésen ment át tavalyhoz képest.
Egy igazán komoly hibája volt az Arsenal elleni öngól.
Jobbnak és hatékonyabbnak érzem a kp-kat én is Sergioval. Nem annyira domináns de ez igazából nem annyira nagy baj. Talán minden idők egyik leglátványtalanabb zsenije.
De itt egy cikk igaz a spanyol válogatottról szól de ez teljesen mind1.
Most akit győzködni kell hogy Sergio bőven átlag feletti ide tökéletesen illő középpályás annak teljesen mind1.
http://www.zonalmarking.net/2010/07/16/ ... cup-final/
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.05.17. 16:36:34

Ez is butaság. A triplázás évében is a fontosabb meccseken Touré játszott, is kiválóan beleillett a csapat játékába. A következő szezonban már nem, az Inter ellen meg is lett az eredménye.
Elmondanám, hogy Touré játszott az Inter ellen. Sokan itt el vannak tájolva, hogy már évek óta nincs itt, pedig még nincs 365 napja, hogy lelépett volna. :wink: Csak 2010 nyarának elején ment el.

szerk.: ebben a szezonban eddig bajnoki cím, kupadöntő, BL-döntő a mérlegünk és őszintén szólva nem érzem Touré hiányát. Busquets nagyon jól megoldja a szerepkörét és nagyon fiatal, tud még fejlődni. Aztán 19-ért idehoztuk Mascheranót, aki cserének nagyon jó, s ha kell, hozza ő is a kellő szintet. Ergo spóroltunk 10-12 millát és alig szenvedtünk minőségi romlást.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Sanama
Llegenda del Barça

2011.05.17. 15:51:10

Tocy,
Beleillik a csapatba? Bele. Az más kérdés,hogy hogyan játszik.

Mi csak nem értjük, hogy mi az amitől sokan ennyire fényezik, mitől kivételes játékos ő? Mitől akkora nagy játékos?Írjátok itt,hogy taktikai érzék,helyezkedés,ütempasszok. Mi ezeket vitatjuk!

És bocsáss meg,hogy Toure-hoz hasonlítom/juk, de kihez kéne? Davids?
Touré volt az utolsó minőségi VKP a csapatban, kihez máshoz kellene hasonlítani?!

ui: inkább meg kéne győzni minket, 1-2 példával ezekről a hatalmas passzokról és mozgásokról... Mert már kb. 5en ugyanazt írtátok le, miszerint jól mozog, jól passzol,kész.
Válasz küldése