Barcaforever írta: ↑2021.01.31. 10:54:50
https://index.hu/sport/2021/01/31/lione ... lona-csod/
Ez brutál összeg tény, de meg kéne vizsgálni a többi játékos fizetését itt és más nagy csapatokban. RM, Atletico, MC, Bayern, PSG.
Azért az, hogy 80% Messinek marad a nevéhez köthető Barca termékeknek, szerintem nagyon sok, az aláírási pénz se gyenge.

Az a baj, hogy nem is tudom lehet-e vagy érdemes-e Ronaldohoz vagy bárki máshoz hasonlítgatni a fizetését illetve azt amit elért, amit tett a klubért.
Mondjuk ilyen pénzért én a Cadizban is ellennék, nemhogy itt, de hát biztos én látom rosszul. Egyébként lehet, sőt valószínű, hogy őt a pénz már nem igazán motiválja.
Vki pls linkeljen már egy mi, RM, MC, PSG, Bayern fizetési összehasonlítást.
Én is olvastam a cikket és elég felháborító volt!!
Tisztázzuk a környezetét ennek! Ugye az Indexnél az egyik slepp váltotta a másik politikai sleppet, POLITIKA MENTESEN írom, ki-ki maga igénye szerint helyezze a relációs jelet a kettő közé, az viszont tény, hogy most aztán meg kell mutatni, ez egy Clickbait cikk, egy sportújságíró wannabe jelleggel. Elég szomi.. hogy így..
Legalábbis mikor clickbaites részen túl vagy, a számok és a szakamai tartalom a lókula szintjét sem súrolja. Legalább rendes utánajárás mellett próbálna vki ilyet kiadni a kezei közül.
Messi szerződésének részketeit még mindig csak találgatni tudjuk, ahogy Neymar esetén is ment a trükközés, a LaLiga és az UEFA szigorú fizetési plafonjai miatt.
Nem kétlem 500 millió felett vitt haza, annyit amennyit bármelyik klubbnál megkapott volna, sőt. Aki ért a sportgazdasághoz tudja, mi mennyit ér egy klubbnak és nem a BL címek számával próbálja osszefüggésbe hozni az összegeket. Bár nyilván azok megléte is emelei egy klubb és az ott játszó játékos értékét. Egyébként itt egy remek Youtube videó, plussz a hozzátartozó csatorna:
https://www.youtube.com/watch?v=kIRBW8EP6R4&t=368s
Ha 500 millió hiányzik a kasszából, keressék fel Baromteut, aki ennyiért igazolta a Remek Coutit, Dembit, és Griezmant, és akkor a fizetésüket nem számolnám, hogy fer legyek. Mondhatjuk úgy is amióta itt volt 1 milliárd ment játékos vásárlásra, ami olyan jól sikerült, hogy nem csupán a fiatalitás jegyében rohangállnak 17 éves játékosok a pályán...
Ha bűnbakot keresünk, amúgy is egy vezető lehet csak, hiszen ő dönt a gazdasági kérdésekről nem egy játékos, Barcát az vitte csődbe, hogy tövig benyalva hosszabbítottak a katalán játékosokkal, kor-teljesítmény függvényét figyelmen kivül hagyva, mert sportszakamai szint lókula volt és féltek, hogy megfúrják őket, bejött mert ez a bohóc egészen addig húzta, amíg már rongyá nem vertek minket, sőt 8-2 után is azért ment el, mert tudta a legtöbb játékos nem kap már új és kedvező szerződést (covid miatt is) így megfúrták Messivel az élen.
Barca gazdasági bukását keressük akkor itt kell, a fura szimbiózisba, ami a vezető és játékosok között élt, túlfizetett de hallgató és romló, idősödő játékosok és a teljesen inkompetens bohóc között, aki hajlandó volt osztani maradásért cserébe az éves milliárd közeli bevételekből.
Zárva:
Ahonnan a Barca indult 2015-ben, igazából kisebb csoda volt ilyen mélyre jutattni, így elherdálni milliárd eurókat, jelenleg már kész stadionnal, és 2 millárd értékű kerettel rendelkezhetnénk, most nagyobb esélyünk vana csődre, mint a BL-re, és azt hogy egyátalán még nem vagyunk ott, hogy még a Barca évekig versengett, okozott örömöt emberek millióinak egyetlen embernek köszönhetjük kedves ostoba cikkíró Úr, azpediglen: Lionel Messi.