volt egy rakás elszórt labdája, semmi értelmeset nem csinált a meccsen, a védekezésből se vette ki a részét. teljesen ésszerű volt a cseréje.palesz77 írta:Init lehozni
Ernesto Valverde
- visca el barca
- Presidente del Barça
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Nem értettem Gomes játszatását, de be kell vallanom nagy húzás volt Ernőbától.
Az meg, hogy a portugál mit melózott a meccs utolsó harmadában azért külön dícséret mindkettőnek.
Robi és Deu beállítása rettentően jól ült és majdnem meglett a győzelem is.
Az meg, hogy a portugál mit melózott a meccs utolsó harmadában azért külön dícséret mindkettőnek.
Robi és Deu beállítása rettentően jól ült és majdnem meglett a győzelem is.
- Normandia
- Director del Fútbol
Én meg ezzel vitatkoznék annyiban, hogy a gólon kívüli két helyzet labdaeladásból volt és bizony az atma nagyon is elfáradt. Volt egy támadásuk a mf közepén, ami azért halt el, mert egyszerűen a kp már nem ment fel a támadás segítésére. Ott állt a csatár és nem tudott mit tenni, mert nem volt segítség, akkor hittem azt először, hogy meg lehet az X. Azt én is adom, hogy a 4-4-2-vel kiherélte a gólszerzési lehetőségünket, de még is, járathattuk a labdát az ellenfél meg kergette és fáradt. Szerintem ez is volt a taktika. A cserék is ültek. Robi és Dulifuli jól szállt be a mecsbe. Onnantól akár nyerhettünk is volna, mert jöttek a helyzetek. Én úgy érzem, hogy nagyon is jól méri fel az ellenfeleket és jól dönt a szituációkra adott válaszaiban. Egy kemény ellenfél ellen hoztuk el az 1 pontot, úgy hogy a győzelem sem volt távol.palesz77 írta: Ez mondjuk szerintem nem igaz, az első félidőben volt 2 ziccerük és egy gól, nekünk 2 lövés amit nem blokkoltak, 1 ment kapura ebből, de kb nulla gólveszélyt jelentettünk. Második félidőben volt 10 lövésünk, a cserék után 8, az Atmának utána már egy se, és lényegesen jobb lett a játék képe. A 442 szerintem nem stabil volt, szimplán mellényúlás, birtokoltuk a labdát, de kezdeni nem tudtunk mit vele. Nagyon remélem, hogy nem kell többet ezt a felállást néznünk, mert nagyon nem megy így a csapatnak, nem ebbe vagyunk jók. Látszott a második félidőben is, hogy mi a játékunk, nem csak az Atma fáradás miatt volt ez - messze vannak ők a 60 perc alatt kifulladó csapattól.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
egy nézőpontból talán mégis igaz: Valverde joggal várta, hogy otthon sikeréhesen megpróbálnak lerohanni bennünket és erre KÉSZÜLT a masszívabb felállással. én előzetesen Gomes beállítását is azzal magyaráztam(magamnak) hogy egy kis + erőt! vitt a pályára a közismerten kemény matracosok ellen.palesz77 írta:Ez mondjuk szerintem nem igaz, az első félidőben volt 2 ziccerük és egy gól, nekünk 2 lövés amit nem blokkoltak, 1 ment kapura ebből, de kb nulla gólveszélyt jelentettünk. Második félidőben volt 10 lövésünk, a cserék után 8, az Atmának utána már egy se, és lényegesen jobb lett a játék képe. A 442 szerintem nem stabil volt, szimplán mellényúlás, birtokoltuk a labdát, de kezdeni nem tudtunk mit vele. Nagyon remélem, hogy nem kell többet ezt a felállást néznünk, mert nagyon nem megy így a csapatnak, nem ebbe vagyunk jók. Látszott a második félidőben is, hogy mi a játékunk, nem csak az Atma fáradás miatt volt ez - messze vannak ők a 60 perc alatt kifulladó csapattól.Bestbarca írta:Ez az ember érti a focit. Elején a 4-4-2 azért stabilitást hozott azért áltunk így fel. Mikor elfáradt az Atletico, jöhetett a 4-3-3.
azért a védelmünket is illik megdícsérni, mert Pique bealvásától eltekintve javultunk,Semedot pedig nem bántanám mert nagyon tetszetősen fogta a legveszélyesebb madridit(Carrasco).
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Ez mondjuk szerintem nem igaz, az első félidőben volt 2 ziccerük és egy gól, nekünk 2 lövés amit nem blokkoltak, 1 ment kapura ebből, de kb nulla gólveszélyt jelentettünk. Második félidőben volt 10 lövésünk, a cserék után 8, az Atmának utána már egy se, és lényegesen jobb lett a játék képe. A 442 szerintem nem stabil volt, szimplán mellényúlás, birtokoltuk a labdát, de kezdeni nem tudtunk mit vele. Nagyon remélem, hogy nem kell többet ezt a felállást néznünk, mert nagyon nem megy így a csapatnak, nem ebbe vagyunk jók. Látszott a második félidőben is, hogy mi a játékunk, nem csak az Atma fáradás miatt volt ez - messze vannak ők a 60 perc alatt kifulladó csapattól.Bestbarca írta:Ez az ember érti a focit. Elején a 4-4-2 azért stabilitást hozott azért áltunk így fel. Mikor elfáradt az Atletico, jöhetett a 4-3-3.
Nem gondoltam, hogy Valverde ilyen jó választás. Most úgy látom, hogy ebben a helyzetben és ezzel a kerettel a lehető legjobb edző.MÁr csak egyetlen ígéretére várok: figyelni fog a fiatalokra.
- Normandia
- Director del Fútbol
Ugyan így látom. Beállítják vaknak Valverdét, de megint jókor lépet és jól. Látszott a ticón, hogy elfáradtak. Gomes meg kimondottan jó volt a mf-ben. Aki ma egyáltalán nem tetszett az Alba. Rengeteg labdát adott el. Kis szerencsével meglehetett volna a 3 pont. Nem rossz az X.Bestbarca írta:Amikor lehozta Init és Semedot azt hittem leesek a székről. De bakker bejött.![]()
![]()
![]()
De Gomes feltámadt ini helyén. Pici szerencse és még nyerünk is. Kezdek látni valamit a Gomesben, röhögnék ha ő lenne az új csillagunk.![]()
![]()
![]()
:
Ini nem volt 100%os az fix,persze hogy lehozta. Kérdem én ha fennhagyja és lesérül akkor megérte?
Sr meg szélen jobban tudta támogatni a támadásokat,passzban jobb mint Semedo.
Ez az ember érti a focit. Elején a 4-4-2 azért stabilitást hozott azért áltunk így fel. Mikor elfáradt az Atletico, jöhetett a 4-3-3.
Ha Dembelé visszajön és beépíti,tavasszal bomba erősek lehetünk.
Itt meg az x belefér, azért a Real után a második legerősebb ellenfél az Atma és mellé marhára nem fekszik a játékuk nekünk. De küzdöttünk mentünk előre,lelkesen, de nem ész nélkül. Egyre jobban tetszik a CSAPAT.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Amikor lehozta Init és Semedot azt hittem leesek a székről. De bakker bejött.
De Gomes feltámadt ini helyén. Pici szerencse és még nyerünk is. Kezdek látni valamit a Gomesben, röhögnék ha ő lenne az új csillagunk.
:
Ini nem volt 100%os az fix,persze hogy lehozta. Kérdem én ha fennhagyja és lesérül akkor megérte?
Ez az ember érti a focit. Elején a 4-4-2 azért stabilitást hozott azért áltunk így fel. Mikor elfáradt az Atletico, jöhetett a 4-3-3.
Itt meg az x belefér, azért a Real után a második legerősebb ellenfél az Atma és mellé marhára nem fekszik a játékuk nekünk. De küzdöttünk mentünk előre,lelkesen, de nem ész nélkül. Egyre jobban tetszik a CSAPAT.

De Gomes feltámadt ini helyén. Pici szerencse és még nyerünk is. Kezdek látni valamit a Gomesben, röhögnék ha ő lenne az új csillagunk.

:
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Akiket behozott azok jó döntések voltak, akikre behozta őket, azok nem.
Bejött végülis részben, de amit palesz is mond, ez a 4-4-2 nem a mi focink, nincsenek hozzá játékosaink.
Bejött végülis részben, de amit palesz is mond, ez a 4-4-2 nem a mi focink, nincsenek hozzá játékosaink.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Szerintem meg nem cserélt jól, de mégis bejött neki, mint ahogy eddig minden, de nem lesz ez mindig így, majd akkor kell megmutatnia, hogy mekkora edzőab1daL írta:Remek cserék voltak ismét, valamit nagyon tud ez az ember. Deulo is jól szállt be, Robi meg a gólpasszt adta. Edzőnk van!
- palesz77
Mondhattok bármit, Init lehozni, és Rakiticet felhagyni szerintem kegyetlen nagy hiba volt. Max akkor elfogadható, ha nincs 100%-os állapotban, de akkor meg nem hiszem, hogy játszhatott volna.ab1daL írta:Remek cserék voltak ismét, valamit nagyon tud ez az ember. Deulo is jól szállt be, Robi meg a gólpasszt adta. Edzőnk van!
A meccs tanulsága meg lehetne az, hogy a 433 jobban működik, ha a játékosok a posztjukon játszanak. Deu vagy Denis kell a kezdőbe Dembélé visszatéréséig, ne szórakozzunk ilyen Gomes félékkel a szélen, és 442-vel.. A vége nagyon "megmentette" Valverdét szerintem, pedig alapból kegyetlenül mellényúlt ma.
- ab1daL
- Director del Fútbol
Remek cserék voltak ismét, valamit nagyon tud ez az ember. Deulo is jól szállt be, Robi meg a gólpasszt adta. Edzőnk van!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
- palesz77
+ Rakitic és Suárez.Andris írta:Volt egy jo kep, a padon egymas mellett ul Paulinho, Dulifuli, DSuarez, es Roberto. Barmelyikuk 100000x jobb valasztas lett volna, mint Gomes. Egyszeruen nem tudom ilyenkor, hogy megis mire gondolhatott az edzo. En csak a stadionban van kb 300 ember aki jobb jatekos, mint Gomes.
Nem fogom szidni orrba szájba, keresem majd továbbra is a logikát a döntéseiben, de nálam most nagyon elvágta magát. A kezdő már több mint megkérdőjelezhető volt, de ezek a cserék.. Ezt még a legnagyobb kifogáskeresők se tudják megmagyarázni, hogy ez miért volt értelmes döntés.
- Andris
- Adminisztrátor
Volt egy jo kep, a padon egymas mellett ul Paulinho, Dulifuli, DSuarez, es Roberto. Barmelyikuk 100000x jobb valasztas lett volna, mint Gomes. Egyszeruen nem tudom ilyenkor, hogy megis mire gondolhatott az edzo. En csak a stadionban van kb 300 ember aki jobb jatekos, mint Gomes.
A jatekunkrol jobb nem is beszelni, egyszeruen rossz nezni. Meg egyszer sem jott be, hogy ket csatarral alltunk fel, megis itt van ujra az osz legfontosabb es legnehezebb meccsen. De egyebkent sincs semmifele elkepzeles, Messi is csak szenved a palyan, mindegy hogy melysegbol, vagy korbepasszolt vedelembol akarunk tamadni, mindegy, hogy jobbrol, balrol, kozeprol, csak akkor tortenhet valami ha o megkapja a labdat. Teljesen nulla.
Nem uj ez egyebkent, kb egy honapja mar hogy ezt nezzuk, csak a gyenge ellenfeleknek es a szerencsenek koszonhetjuk, hogy ezeknek a szanalmas 90 percnyi lezengeseknek eredmenye volt.
Borzasztoan unom mar, LE alatt is ez volt, egyszeruen nem varom es nem is erdemes megnezni a meccset, nem jelent semmifele elvezetet, sot eppen az ellenkezojet. Ha nem szurkolnek, semleges focit szereto emberkent mar regesreg nem neznem ezt a csapatot.
A jatekunkrol jobb nem is beszelni, egyszeruen rossz nezni. Meg egyszer sem jott be, hogy ket csatarral alltunk fel, megis itt van ujra az osz legfontosabb es legnehezebb meccsen. De egyebkent sincs semmifele elkepzeles, Messi is csak szenved a palyan, mindegy hogy melysegbol, vagy korbepasszolt vedelembol akarunk tamadni, mindegy, hogy jobbrol, balrol, kozeprol, csak akkor tortenhet valami ha o megkapja a labdat. Teljesen nulla.
Nem uj ez egyebkent, kb egy honapja mar hogy ezt nezzuk, csak a gyenge ellenfeleknek es a szerencsenek koszonhetjuk, hogy ezeknek a szanalmas 90 percnyi lezengeseknek eredmenye volt.
Borzasztoan unom mar, LE alatt is ez volt, egyszeruen nem varom es nem is erdemes megnezni a meccset, nem jelent semmifele elvezetet, sot eppen az ellenkezojet. Ha nem szurkolnek, semleges focit szereto emberkent mar regesreg nem neznem ezt a csapatot.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
- davi10
- Llegenda del Barça
Igen, természetesen úgy értettem, hogy mire eldőlt a bajnokság, csak akkoriban ilyen szempontból nagyon el voltunk kényeztetve.palesz77 írta: Mondjuk ez a kettő nekem kicsit üti egymást. Az utóbbi pont azért valósult meg, mert nem úgy állt Pep eleinte az ifikhez, mint ahogy te írtad az elején. Vagy arra gondolsz, hogy ha eldőlt már a bajnokság? Mer az meg jobb esetben 3 meccs kb, általában annyi se.

De a kupában ha valami könnyebb ellenfelet kapunk, vagy ott is nyertünk 5-tel az odavágón, akkor jöhetnének a kicsik.
Tavaly is csak azért tudott játszani Marlon, mert rá voltunk kényszerítve, aztán abszolút vállalható teljesítményt nyújtott.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- palesz77
Mondjuk ez a kettő nekem kicsit üti egymást. Az utóbbi pont azért valósult meg, mert nem úgy állt Pep eleinte az ifikhez, mint ahogy te írtad az elején. Vagy arra gondolsz, hogy ha eldőlt már a bajnokság? Mer az meg jobb esetben 3 meccs kb, általában annyi se.davi10 írta:Alenat meg edzeni felhívhatja, de én csak kupameccsen raknám be illetve ha a BL továbbjutás vagy a bajnokság már eldőlt.
De remélem visszajön a "régi rendszer", hogy minden évben jött 1-2 ifista a kezdőbe a szezon végén.
- davi10
- Llegenda del Barça
Ini elvileg felépül az Atleti elleni meccsre.Samper írta:Most, hogy Ini sérült, akár kezdőnek is beraknám.S.Agüero írta:[
Jaja, sok értelme lenne felhívni, mikor így is van a keretben legalább 8 középpályás, sok játékpercet kapna, jogos.
Alenat meg edzeni felhívhatja, de én csak kupameccsen raknám be illetve ha a BL továbbjutás vagy a bajnokság már eldőlt.
De remélem visszajön a "régi rendszer", hogy minden évben jött 1-2 ifista a kezdőbe a szezon végén.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Semedot kímélik még valamiért, de persze simán lehet a pénz miatt is. De ha visszagondolok, Umtiti is a kezdettől fogva jól teljesített, mégis csak tavaszra vált egyértelmű kezdővé.
"It is what it is."
- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
- Chino
- Llegenda del Barça
Igazából LE sem vitte túlzásba. Inkább akkor játszott, ha Alba sérült volt, vagy amolyan kh-t is kellett játszani. Alba is akkro padozott, amikor LE formációt váltott, volt is belőle balhé. Még korai erről beszélni, hogy mennyit fog játszani. Nekem inkább Semedo kérdőjel. Látszik, hogy Robi kényszermegoldás, tavaly is az volt, de nem volt alternatíva. A portugál pedig lerakta a névjegyét, a vak is látja, hogy mennyire jó és mégis agyon van rotálva a jh poszt. Bántó hogy ennyire alá akarja rendelni a klub a sportszakmai érdekeket a pénznek. Mert más logikus magyarázatot nem látok.recrea írta:Én csak Digne mellőzését rónám fel neki, annál azért jobb focista, h perceket kapjon, pluszban Neymar eltűnt előle, ki se lett még próbálva.
Forca Barca!!!!
Én csak Digne mellőzését rónám fel neki, annál azért jobb focista, h perceket kapjon, pluszban Neymar eltűnt előle, ki se lett még próbálva.
Most, hogy Ini sérült, akár kezdőnek is beraknám.S.Agüero írta:[
Jaja, sok értelme lenne felhívni, mikor így is van a keretben legalább 8 középpályás, sok játékpercet kapna, jogos.
Messivel akkor van gond, ha alul teljesít. a csapatsikert pedig az hozhatja meg ha ezekre az esetekre is képes Valverde valamilyen szinten felkészülni.
Suarez ügye bonyolult és elég elkeserítő is. itt már arról van szó, hogy nem csak Neymar esett ki , hanem a gólképességünk csorbult de komolyan.
hogy ez nem látszik? nem, mert a csapat úgy működik (mert olyan közegben játszott eddig!!) mint az emberi szervezet: ha kiesik valami igyekszik pótolni egy másik úton, egy másik szerv bekapcsolásával.
nem egészen igaz az hogy Suarez az új posztja miatt, Messi miatt épült le. egyszerűen azért mert már előbb megtörtént! én inkább motivációs problémára gyanakszom ami aztán egy görcsös lelki gátlássá fajult.
vagy még egy lehet: a 6-7/10 egy nagy igazság és gyakran futunk bele hibás értékelésekbe miatta. na-mármost ha kimutatható, hogy Suarez nem kapja meg (sajna láthattuk) a neki szükséges 10-et akkor ez a baj. ráadásul ez nála nem úgy működik( mostanság biztosan)hogy egy-két gólhoz elég 4-5 (helyzet) kell a 10!
a probléma tehát sajnos igencsak jól látható és markáns: ha Messit kikapcsolják és Suarez továbbra is o hatékonysággal játszik bajban leszünk.
ehhez kell egy jó edző és és egy jó taktika és az a tudat az agyakba, hogy a gól nem csak úgy születhet, hogy ...hol van Messi?! hanem úgy is, hogy irány az ellenfél kapuja.(lehetőleg gyorsan és pontosan)
Suarez ügye bonyolult és elég elkeserítő is. itt már arról van szó, hogy nem csak Neymar esett ki , hanem a gólképességünk csorbult de komolyan.
hogy ez nem látszik? nem, mert a csapat úgy működik (mert olyan közegben játszott eddig!!) mint az emberi szervezet: ha kiesik valami igyekszik pótolni egy másik úton, egy másik szerv bekapcsolásával.
nem egészen igaz az hogy Suarez az új posztja miatt, Messi miatt épült le. egyszerűen azért mert már előbb megtörtént! én inkább motivációs problémára gyanakszom ami aztán egy görcsös lelki gátlássá fajult.
vagy még egy lehet: a 6-7/10 egy nagy igazság és gyakran futunk bele hibás értékelésekbe miatta. na-mármost ha kimutatható, hogy Suarez nem kapja meg (sajna láthattuk) a neki szükséges 10-et akkor ez a baj. ráadásul ez nála nem úgy működik( mostanság biztosan)hogy egy-két gólhoz elég 4-5 (helyzet) kell a 10!
a probléma tehát sajnos igencsak jól látható és markáns: ha Messit kikapcsolják és Suarez továbbra is o hatékonysággal játszik bajban leszünk.
ehhez kell egy jó edző és és egy jó taktika és az a tudat az agyakba, hogy a gól nem csak úgy születhet, hogy ...hol van Messi?! hanem úgy is, hogy irány az ellenfél kapuja.(lehetőleg gyorsan és pontosan)
- MatyiG
- Adminisztrátor
Jaja, sok értelme lenne felhívni, mikor így is van a keretben legalább 8 középpályás, sok játékpercet kapna, jogos.Samper írta:Összesen egy játékost tudok ősszel mondani, akivel méltánytalanul bánik. Ez Alena, akinek részt kellene kapni a középpályás rotációban. Lehet, hogy valamelyik B-s csatárnak is, de az csak megelőlegezett bizalom lenne.

Összesen egy játékost tudok ősszel mondani, akivel méltánytalanul bánik. Ez Alena, akinek részt kellene kapni a középpályás rotációban. Lehet, hogy valamelyik B-s csatárnak is, de az csak megelőlegezett bizalom lenne.