Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.27. 22:42:45

Varatrix írta:
kanty írta:Ha egy jól játszó Barcás Ronaldinho-t akar látni, akkor ne ezt a meccset nézze. Szinte mindegyik jöhet ezek kívül abból a szezonból.
Mekkora volt abban a szezonban te jó Isten.
Amennyi megmaradt a meccsből hogy Giuly jobb volt mint Ronaldinho és Eto'o együtt. :D
Ha az a meccs, akkor egyértelműen Larsson. :)
Ha Dinho és BL, akkor a 2004-es Chelsea elleni idegenbeli meccs. Annak ellenére, hogy kikaptunk és kiestünk, számomra az a meccs top3as Barcás élményem. Tipikusan az az eset, amikor morális szempontból a vereség többet jelentett, mint egy győzelem.

szerk: Titi?
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
TT
Capitá del Barça

2012.12.27. 22:41:42

Ott Titi játszott jól... :)

szerk. kanty, csak ismered, jól fésült barna gyerek, rebook cipő, 14es szám, stb stb. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TT 2012.12.27. 22:54:44-kor.
Varatrix
Director del Fútbol

2012.12.27. 22:36:47

kanty írta:Ha egy jól játszó Barcás Ronaldinho-t akar látni, akkor ne ezt a meccset nézze. Szinte mindegyik jöhet ezek kívül abból a szezonból.
Amennyi megmaradt a meccsből hogy Giuly jobb volt mint Ronaldinho és Eto'o együtt. :D
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.27. 22:34:59

cfgbe írta:A sport 2-őn most kezdődött a Barca-Arsenal Bl döntő, ajánlom mindenkinek aki látni akarja Ronaldinho-t még barcás korszakában
Ha egy jól játszó Barcás Ronaldinho-t akar látni, akkor ne ezt a meccset nézze. Szinte mindegyik jöhet ezek kívül abból a szezonból.
cfgbe
Barça C

2012.12.27. 22:26:14

A sport 2-őn most kezdődött a Barca-Arsenal Bl döntő, ajánlom mindenkinek aki látni akarja Ronaldinho-t még barcás korszakában
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.15. 19:08:27

na igen, viszont azért ha egy gomez típus rúgdosná itt tonnaszámra a gólokat, nem tartanám többre, mint dinhot.

de messi játéka is szép, technikás, okos, ösztönös és kreatív focit játszik, és megannyi gyönyörű gólja van.
ami persze elmarad látványban ronaldinho varázslatától, de mégis látványos kategória.
ezért van az, hogy ha mérlegre tenném őket, amennyivel látványosabb volt ronaldinho, az nem érne annyit, mint amennyivel hatékonyabb és profibb messi.

maradjunk annyiban, hogy szerencsések vagyunk. :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.15. 13:57:52

shutterisland írta:én úgy gondolom, hogy bár ronaldinho nekem anno többet jelentett (én is többek közt miatta lettem culé :D) és azt is elismerem, hogy a legnagyobb varázslók egyike, aki valaha a futballpályákon jelen volt, de annak ellenére, hogy játékban többet adott, messi jobb.
én nem cserélném el néhány év varázslatra azt, hogy valaki viszi a hátán a csapatot és temérdek góljával hozza a címeket évek óta. (és még fogja is)

na persze ha azt képzeljük el, hogy egy olyan ronaldinhora elcserélni, aki kb 10 évig a csúcson van, akkor lehet, de még úgy sem biztos.

jelen években hatalmas szükségünk van messire. :)
Valahogy én is így gondolom. Bár R10 játéka is nagyon tudta húzni a csapatot, Messi a a temérdek góljával még nála is többet hoz a sikerhez. Nem beszélve ugye arról, hogy R10-nek 3 igazán jó szezonja volt nálunk, míg Messinek ez már a 4., és még kitudja mennyi lesz. Mind2 zseni, de Messinél e mellé még vérprofi hozzáállás is párosult, ami R10-ből hiányzott.
Mondom ezt úgy, hogy R10-et jobban kedveltem anno, mint most Messit, egyszerűen szerethetőbb figura volt számomra, és a játékát is jobban tudtam élvezni.
Kikizoli
Barça B

2012.12.15. 10:54:36

Mezner2 írta:Az én szememben a kupák mindössze annyit jelentenek,hogy egy visszaigazolás a csapatnak,hogy jó úton haladnak,az én szememben a megnyert trófeák másodlagosak.
Sokkal fontosabb SZÁMOMRA,hogy azon az évi 60X90 percen jól szórakozzak és ink. a játék,mintsem a kupák tesznek engem (hülye szóval élve,mert nyílván közöm nincs a sikerekhez,meg a szép játékhoz :lol: ) büszkévé.
Szerencsére az elmúlt 4 évben mind2ből kijut rendesen,de ha választanom kéne,hogy Madridos játékkal kupák,vagy Barcás játékkal kupa nélküli évek,én az előzőt választanám,nekem ezért hiányzik jobban R10 mint hiányozna Messi,mindezt úgy,hogy a jelenben Messi a kedvencem,de a szememben mindig felette fog állni R10, csinálhat bmit Leo. Ettől függetlenül a jelenkor legjobbja,és ha objektíven nézem,akkor mindenidők legjobbja is,ennek ellenére mégis R10 az etalon,miatta kezdtem el minden meccsét követni a csapatnak,nagypapám Barca szurkoló volt,így 7-8 éves pisisként volt,hogy hallottam tőle Rivaldoról,Kluivertről,talán még meccset is néztem,de az igazi "szerelem" nekem R10 idején jött el.
Ezt mintha ÉN írtam volna, Nagyfater "miatt" lett belőlem Barcelona fanatikus, és R10 miatt lettem szerelmes ebbe a Csapatba.... :)
Katalán a szív, kék a lélek, Barcelona fan maradok amíg élek!

"Igaz, hogy nem kaptam még senkitől ekkora vereséget, de nem kell annyira meglepődni ezen, ez egy egyértelmű vereség volt. Úgy léptünk pályára, hogy nem volt esélyünk a győzelemre” Mourinho. Barca-Real 5:0
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.15. 10:19:25

Az én szememben a kupák mindössze annyit jelentenek,hogy egy visszaigazolás a csapatnak,hogy jó úton haladnak,az én szememben a megnyert trófeák másodlagosak.
Sokkal fontosabb SZÁMOMRA,hogy azon az évi 60X90 percen jól szórakozzak és ink. a játék,mintsem a kupák tesznek engem (hülye szóval élve,mert nyílván közöm nincs a sikerekhez,meg a szép játékhoz :lol: ) büszkévé.
Szerencsére az elmúlt 4 évben mind2ből kijut rendesen,de ha választanom kéne,hogy Madridos játékkal kupák,vagy Barcás játékkal kupa nélküli évek,én az előzőt választanám,nekem ezért hiányzik jobban R10 mint hiányozna Messi,mindezt úgy,hogy a jelenben Messi a kedvencem,de a szememben mindig felette fog állni R10, csinálhat bmit Leo. Ettől függetlenül a jelenkor legjobbja,és ha objektíven nézem,akkor mindenidők legjobbja is,ennek ellenére mégis R10 az etalon,miatta kezdtem el minden meccsét követni a csapatnak,nagypapám Barca szurkoló volt,így 7-8 éves pisisként volt,hogy hallottam tőle Rivaldoról,Kluivertről,talán még meccset is néztem,de az igazi "szerelem" nekem R10 idején jött el.
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.15. 09:05:48

Primitive írta:
Mezner2 írta:Mostanában ismét egyre gyakrabban kerül elő a Messi mindenidők legjobbja téma,amikor ilyeneket olvasok,mindig elmosolyodok a gép előtt és csóválom a fejem,hogy aki ilyet mond,az nem látta ezt a zsenit,varázslót játszani valószínűleg. A szememben vitathatatlanul ő az etalon,aki magában a szó szerint vett JÁTÉKBAN annyival mindenki felett áll,hogy nem is ad össszehasonlítási alapot a maiakkal,de még a rég múlt sztárjaival sem. Egyszerűen tényleg ő volt a FOCI,minden amiért szeretik az emberek ezt a játékot,azt ő testesítette meg,csúnyán hangzik de egy Messit gondolkodás nélkül elcserélnék egy csúcson lévő Dinho-ra,azonnal aláírnám,és ezzel nem Messi eredményeit akarom csorbítani,de senki a közelébe sem érhet a varázslónak.
Én gyakorlatilag az Ő érkezésével lettem Barcelona rajongó, mert leültem a seggemre aztán tátott szájjal néztem, hogy miket művel az ember. Ő kiszolgálta a közönséget rendesen, az biztos. Imádtam/imádom. DE! Csúnyán elszúrta a karrierjét, kár érte. El sem tudom képzelni, hogy Messivel miket művelnének Ők ketten a pályán. Ha belegondolok, feláll a szőr a hátamon. :twisted:

Ronaldinhonak volt 3 jó éve, és ezért úgy gondolom, hogy nem lehet azt mondani, hogy Ő a legjobb. (persze ez szubjektív dolog természetesen) Sokak nagy kedvence, többek között az én személyes kedvencem is Dinho (most már kikerült sajnos a látókörömből, nem sűrűn nézek brazil meccseket), és mérges vagyok rá kissé, hogy ezt a tehetséget így elpazarolta... :roll: Meghatározó játékos a futball történelmében, az biztos, mert olyan hanyag eleganciával mint Ő nem sokan tudnak játszani. :oops:

De egyébként kár párhuzamot vonni Messi és Dinho között! Mindketten kiemelkedőek, viszont messi úgy gondolom sokkal professzinálisabb. Ő mindent alárendel a focinak, R10-zel ellentétben. :wink:
ez érdekes... én szószerint így voltam! egyszer véletlenül megláttam a TV.-ben egy snittet egy vigyorgó zsonglőrről akció közben és utánna...aztán már kerestem stb.....és jött a Barca mint csapat. már kifejtettem, hogy ez a "valaha volt legjobb" jelző egy méltatlan mert elbírálhatatlan! mostanában én is megnéztem néhány tendenciózus "gyüjteményt" mondjuk Neymar, C.Ronaldo, vagy éppen Ronaldinho- ról ember legyen aki talál hitelesen mérhető összehasolítási szempontokat, arról nem is beszélve, hogy van akiről nincs is annyi anyag .....azzal(is) egyetértek, hogy Messi zsenijéhez az egyik adalék éppen a személyisége ami jobban szolgálja a kvalitásait mint mondjuk Ronaldinho nál u. ez
..csak egy kis csemege: a nagy előd éppenséggel jól látta és támogatta is a trónkövetelő kezdeti lépéseit!
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.15. 08:19:20

én úgy gondolom, hogy bár ronaldinho nekem anno többet jelentett (én is többek közt miatta lettem culé :D) és azt is elismerem, hogy a legnagyobb varázslók egyike, aki valaha a futballpályákon jelen volt, de annak ellenére, hogy játékban többet adott, messi jobb.
én nem cserélném el néhány év varázslatra azt, hogy valaki viszi a hátán a csapatot és temérdek góljával hozza a címeket évek óta. (és még fogja is)

na persze ha azt képzeljük el, hogy egy olyan ronaldinhora elcserélni, aki kb 10 évig a csúcson van, akkor lehet, de még úgy sem biztos.

jelen években hatalmas szükségünk van messire. :)
Primitive
Entrenador del Barça

2012.12.14. 23:32:21

Mezner2 írta:Mostanában ismét egyre gyakrabban kerül elő a Messi mindenidők legjobbja téma,amikor ilyeneket olvasok,mindig elmosolyodok a gép előtt és csóválom a fejem,hogy aki ilyet mond,az nem látta ezt a zsenit,varázslót játszani valószínűleg. A szememben vitathatatlanul ő az etalon,aki magában a szó szerint vett JÁTÉKBAN annyival mindenki felett áll,hogy nem is ad össszehasonlítási alapot a maiakkal,de még a rég múlt sztárjaival sem. Egyszerűen tényleg ő volt a FOCI,minden amiért szeretik az emberek ezt a játékot,azt ő testesítette meg,csúnyán hangzik de egy Messit gondolkodás nélkül elcserélnék egy csúcson lévő Dinho-ra,azonnal aláírnám,és ezzel nem Messi eredményeit akarom csorbítani,de senki a közelébe sem érhet a varázslónak.
Én gyakorlatilag az Ő érkezésével lettem Barcelona rajongó, mert leültem a seggemre aztán tátott szájjal néztem, hogy miket művel az ember. Ő kiszolgálta a közönséget rendesen, az biztos. Imádtam/imádom. DE! Csúnyán elszúrta a karrierjét, kár érte. El sem tudom képzelni, hogy Messivel miket művelnének Ők ketten a pályán. Ha belegondolok, feláll a szőr a hátamon. :twisted:

Ronaldinhonak volt 3 jó éve, és ezért úgy gondolom, hogy nem lehet azt mondani, hogy Ő a legjobb. (persze ez szubjektív dolog természetesen) Sokak nagy kedvence, többek között az én személyes kedvencem is Dinho (most már kikerült sajnos a látókörömből, nem sűrűn nézek brazil meccseket), és mérges vagyok rá kissé, hogy ezt a tehetséget így elpazarolta... :roll: Meghatározó játékos a futball történelmében, az biztos, mert olyan hanyag eleganciával mint Ő nem sokan tudnak játszani. :oops:

De egyébként kár párhuzamot vonni Messi és Dinho között! Mindketten kiemelkedőek, viszont messi úgy gondolom sokkal professzinálisabb. Ő mindent alárendel a focinak, R10-zel ellentétben. :wink:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.14. 23:31:52

Én úgy vagyok Dinhoval a karrierje alapján ha 5 évvel később születik akkor egészen más lenne ez a helyzet hogy Leo a legjobb.Elképesztő párost alkotna ő és Messi. Amúgy az én szememben ez a dolog hogy ki a legjobb nem a sikerek alapján van. Ronaldinho visszahozott minket az
európai foci elitjébe és Spanyolország legjobbjai közé emelt minket.
Messi pedig egy kis tulzással fenntartja ezt a szintet nálunk.Mind a két
játékosnak más-más az érdeme de hogy nagyon sokat tettek le az
asztalra az bizots. :)
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.14. 23:19:53

Mostanában ismét egyre gyakrabban kerül elő a Messi mindenidők legjobbja téma,amikor ilyeneket olvasok,mindig elmosolyodok a gép előtt és csóválom a fejem,hogy aki ilyet mond,az nem látta ezt a zsenit,varázslót játszani valószínűleg. A szememben vitathatatlanul ő az etalon,aki magában a szó szerint vett JÁTÉKBAN annyival mindenki felett áll,hogy nem is ad össszehasonlítási alapot a maiakkal,de még a rég múlt sztárjaival sem. Egyszerűen tényleg ő volt a FOCI,minden amiért szeretik az emberek ezt a játékot,azt ő testesítette meg,csúnyán hangzik de egy Messit gondolkodás nélkül elcserélnék egy csúcson lévő Dinho-ra,azonnal aláírnám,és ezzel nem Messi eredményeit akarom csorbítani,de senki a közelébe sem érhet a varázslónak.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.11. 16:21:58

kanty írta:Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha fele annyira szorgalmas, mint tehetséges. Persze a "ha" nem játszik, s az ehhez hasonló videóknál mindig elmondjuk ezt. De ez az ember tényleg egy művész volt. Valamelyik topicban vagy facebook-os csoportban olvastam, hogy büszkén mesélhetjük majd az unokáinknak, hogy láthattuk Messit. Ez így is van, de én még büszkébben fogom mesélni, hogy láttam ezt a brazil srácot, aki vissza helyezte a Barcelonát Európa futballtérképére, aki páratlanul könnyedén és elegánsan játszott. Aki a futball talán legnagyobb művésze volt, számomra biztosan az.
Messi nálam őt is felülmúlja, de az kétségtelen, hogy olyan egyedi jelenségről van szó, amelyhez hasonló talán soha többé nem születik a Földön.
Bele se merek gondolni, mi lenne, ha a fénykori Dinho hétről hétre együtt játszhatna a mostani Messivel...
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.11. 15:07:51

palesz77 írta:Ronaldinho ● Backheel Compilation ● FC Barcelona

Hogy nekem mennyire hiányoznak ezek a mozdulatok.. :cry: Sajnálom hogy nem már tapasztalt focinézőként láthattam őt - miatta kezdtem el nézni a focit igazából -, mert így nem is tudtam annyira értékelni őt és a mozdulatait anno, mint ma tenném.. Nagyon hiányzik ő nekem a mai fociból. :?
Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha fele annyira szorgalmas, mint tehetséges. Persze a "ha" nem játszik, s az ehhez hasonló videóknál mindig elmondjuk ezt. De ez az ember tényleg egy művész volt. Valamelyik topicban vagy facebook-os csoportban olvastam, hogy büszkén mesélhetjük majd az unokáinknak, hogy láthattuk Messit. Ez így is van, de én még büszkébben fogom mesélni, hogy láttam ezt a brazil srácot, aki vissza helyezte a Barcelonát Európa futballtérképére, aki páratlanul könnyedén és elegánsan játszott. Aki a futball talán legnagyobb művésze volt, számomra biztosan az.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2012.12.11. 11:58:43

Ronaldinho ● Backheel Compilation ● FC Barcelona

Hogy nekem mennyire hiányoznak ezek a mozdulatok.. :cry: Sajnálom hogy nem már tapasztalt focinézőként láthattam őt - miatta kezdtem el nézni a focit igazából -, mert így nem is tudtam annyira értékelni őt és a mozdulatait anno, mint ma tenném.. Nagyon hiányzik ő nekem a mai fociból. :?
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.05. 16:46:36

Ronaldinho ● All 20 Assists ● 2012
http://www.youtube.com/watch?v=59yPLeiP ... ture=g-all
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.12.02. 16:11:45

nagyiibarca írta:Nagyon nagy zsugás ahogy elvette a kapustól :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=_dCjy2ye3Xk
Sárgát kapott érte. :twisted:
Kép
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.02. 15:55:01

Nagyon nagy zsugás ahogy elvette a kapustól :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=_dCjy2ye3Xk
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
messideco
Presidente del Barça

2012.11.11. 10:31:29

Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2012.10.22. 14:57:17

2 gólpassz és 1 érvénytelenített szabadrúgásgól:
http://www.youtube.com/watch?v=GsAeQc_LyT0
Ellenfélnél meg Deco játszott :)

Összes szabadrúgásgólja:
http://www.youtube.com/watch?v=TYHXUqHKuk8
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.10.11. 21:30:16

Ha a mostani csapata játszana egy meccset a Barcával nem sajnálnék tőle egy mesterhármast. Azt hiszem nagyon sokan az öreg miatt lettünk Barcelona fanok. :)
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.11. 20:17:37

Ronaldinho0408
Jugador del Barça

2012.10.09. 18:55:35

A 2002-es gólja előtt Cafú mondta oda neki, hogy eléggé kint áll a kapus, és meg lehetne próbálni. Ezek után nem hiszem, hogy véletlen volt.
Persze lehet, hogy Ronaldinho és Cafú is kamuzott akkor, nem tudom
Válasz küldése