Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
barca99
Llegenda del Barça

2009.06.08. 17:29:57

Én is hasonlóan vélekedem Iniestáról, mint itt páran. :) Xavival párban ők az elsőszámú irányítók.

Nem egyszer volt már vitám "Messi-fanatikusokkal"... tény, hogy Messi sokszor hasznosabb, főleg amikor egyedül dönti el a meccseket (ráadásul nem egy-két ilyen meccse volt már, és gyanítom lesz is), de amitől ilyen jó ez az idei Barca, az a két spanyol középpályás. Hihetetlen mezőnymunka, emellett Ini rendkívül sokoldalú (kp, baltámadó, Rijkaardnál elég sokat vkp, egyszer még a balhátvéd posztot is rábízta), fut fel alá, labdát szerez, megindul, cselez, kapura lő... na igen, ez az egy pont amiben tényleg gyenge.

Szerintem ezt a játékot, csak akkor lehetne utánozni, ha a kp-inkat vennék meg, és nem a Tridentét.

Posztjukon kétségkívül a legjobbak, hasznosságban meg mikor ki, bár én Iniestát egy minimálisan (a szimpátia miatt) hasznosabbnak érzem.

Főleg, hogy rá nem jellemző a mezőnybe szürkülés, ha nem nem jön be az első pár csel. :P Lehet kifogásokat keresni, hogy fáradtabb, jobban őrzik, Bolívia, de a tény az, hogy idén kevesebbszer tudták tőle szabályosan elvenni a labdát, mint Messitől.

Ráadásul az argentínt jobban is féltem az idő előtti kiégéstől, mert iszonyat tehetség, hamar a csúcsra tud jutni, csak nem tudom meddig tud ott megmaradni (reméljük nagyon sokáig). Ezzel szemben Iniesta évek óta hozza ezt a teljesítményt, kár, hogy az előző két évben nem nőttek fel hozzá... fokozatosan fejlődött, és nem lepne meg, ha tovább maradna a csúcson.

Az Aranylabdát meg kapja aki akarja, ettől még hálistennek nem lesz rosszabb egyik játékosunk sem.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.06.08. 16:32:08

Andrés Iniesta fórum topikja!
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
haze71
Entrenador del Barça

2009.06.08. 16:31:54

vkinga írta:
haze71 írta:Sanama és ElBartimaeus! Nagyon jól összefoglaltátok a három játékos produktumát. Örülök, hogy vannak, akik nem csak nézik, hanem látják is azt, ami a pályán történik. Vitathatatlan, hogy Messi megérdemli a díjat, de...
Nem fejezted be. Kíváncsi vagyok a véleményedre.
... de idén nem ő szabott fazont a csapatnak, hanem Ini és Xavi. :D
vkinga
Jugador d'estrella

2009.06.08. 16:30:02

Sanama írta:vkinga,
légyszi olvasd már el mégegyszer,hogy mit írtam..
hol látod te azt,hogy leírom Messit,ott van a sorokban,hogy istenkirály játékos,és teljesen megérdemli az aranylabdát,ha megkapja.
De szerintem év elején 2-3 hónapig volt olyan helyzet,hogy ha ő nem volt akkor nem játszott a csapat. És év végén már abszolut lehetett pótolni,nem tűnt fel ANNYIRA a hiánya. Viszont év végén,ha Iniesta esett aki az meglátszott.
És baromira nincs annyira benne a passzokban,mint Xavi vagy Iniesta.
De benne van, csak figyeld meg. Az argentínok csinálták ereetileg ezt a fajta játékot, ha jól tudom, de lehet, tévedek. Atletco Bilbao ellen nem játszott Iniesta, 4:1 lett. Megoldották nélküle a fiúk. Nem hinném, hogy csak 2-3 hónapig volt olyan a helyzet. A németek ellen, a getafe ellen, a király kupa döntőjében Leo jól játszott. Főleg a második félidőben. A Recre és a villa real ellen tényleg nem játszott jól. Ezt elismerem.
vkinga
Jugador d'estrella

2009.06.08. 16:21:06

haze71 írta:Sanama és ElBartimaeus! Nagyon jól összefoglaltátok a három játékos produktumát. Örülök, hogy vannak, akik nem csak nézik, hanem látják is azt, ami a pályán történik. Vitathatatlan, hogy Messi megérdemli a díjat, de...
Nem fejezted be. Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.06.08. 16:20:25

vkinga,
légyszi olvasd már el mégegyszer,hogy mit írtam..
hol látod te azt,hogy leírom Messit,ott van a sorokban,hogy istenkirály játékos,és teljesen megérdemli az aranylabdát,ha megkapja.
De szerintem év elején 2-3 hónapig volt olyan helyzet,hogy ha ő nem volt akkor nem játszott a csapat. És év végén már abszolut lehetett pótolni,nem tűnt fel ANNYIRA a hiánya. Viszont év végén,ha Iniesta esett aki az meglátszott.
És baromira nincs annyira benne a passzokban,mint Xavi vagy Iniesta.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.06.08. 16:14:40

Komolyan, nem hiszem el, min vitatkoztok...

Ez a csapat csapatként jutott el ide, nem Messi miatt, nem Iniesta miatt és nem Xavi miatt. Lényegtelen, hogy ki esik ki közülük, mert mindhármójuk nagy érvágás a csapatnak.

Megáll az ész, tripla után nehogy már összevesszetek a világ top5-ös középpályásainak a rangsorolásáról...
.
vkinga
Jugador d'estrella

2009.06.08. 16:06:31

Sanama írta:
menczel írta:Huh, többen írják, hogy náluk Iniesta a világ legjobb játékosa, neki adnák a díjakat. Még isteni szerencse, hogy nem ti döntitek el, mert röhögne a világ. Attól, mert szimpatikus maradjunk már objektívek. A csapattagok közül mindneki azt mondja Leo a legjobb, Pep detto, nem Iniesta vs cr7 kampány volt hanem L10. Arról nem beszélve hogy senki ne mondja hogy 5!!! rugott gól elég egy támadó középpályástól ahhoz, hogy jobb legyen mint Messi 38 góllal! Nonszensz. Ha Messi ennyit lett volna sérült annak súlyosabb következményei lettek volna. Azt mondjátok jól irányít, hát Xavi jobban, Azt mondjáok ahogy ő megindul támadja a védelmet úgy senki más. Hát Messi megindul, támadja a védelmet ráadásul még be is lövi.
Imádom az albínót , Isten látja lelkemet, és az végképp nem zavar hogy valakinek ő a kedvenc játékosa, de hogy ezért Ininek adná a díjakat, az már nem normális dolog.
Nálam még Xavi is elötte végezne, de azt minimum BE KELL LÁTNI, hogy Messi biztosan!

Azt kihagytam , hogy viszont az év legfontosabb gólja tényleg az övé volt.
Akkor ha megengedsz pár észrevételt..

Fabio Cannavaro 2006ban biztossan a góljai miatt kapta az aranylabdát :)
Messi istenkirály játékos spanyolországban. De ameddig Messi igencsak eltűnt a nagy, erős védők mellett, Iniesta akkor fűzte őket át amikor akarta,és elmondom neked,hogy a BL-t nem Messi miatt nyertük meg,hanem Iniesta és Xavi miatt.
Iniesta Messihez kéepst sokat volt sérült, DE egyetlen olyan meccse sem volt,amikor azt lehetett mondani,hogy SZÜRKE volt.
Messinek jópár ilyen meccs volt. Imádom a kis argentínt,de azért még neki is van hova fejlődnie.
Iniesta nélkül,főleg itt tavasz közepén,elején nagyon rosszul játszottunk.Ő vitte a csapatot,látszott,hogy ha pályán volt,van élet van elképzelés a játékban.
A Barca rövidpasszos játéka nem Messi miatt van,szintén Xavi Iniesta duo miatt ilyen precíz és gyors.

Messi képességeit nem vonom kétségbe,de közel sem vesz részt annyira a csapatjátékban , a passzokban mint Iniesta vagy Xavi.Ennek ellenére ő fogja vinni a díjat,de én sem neki adnám.
Viszont a média a gólokra van ráállva,és az érdekli őket,szerintük az minősíti a játékos tudását,ami Messi esetében teljesen igaz,de Xavi a góljai alapján semmit nem ér,viszont a világ legjobbjai között van,posztján pedig no1.

Hidd el,hoy Iniesta az egyik,ha nem a legfontosabb láncszeme a csapatnak.Egyre inkább ptóolhatatlan.
Idény eleéjn pótolható volt,akkor Messi volt pótolhatatlan,viszont év végére szerepcsere történt szerintem...
DE IGEN, MESSI MIATT VAN A GYORS, RÖVIDPASSZOS JÁTÉK. MÉG HOGY NINCS BENNE? DEHOGYNEM. MESSI IS OTT VAN A KÖZÉPPÁLYÁN!! Bizony azokban a passzokban Leo rendesen benne van. Milyen meccseket néztél? Azt látom, hogy Messi, az aki rengeteget fejlődött!!!!!!!!!!!!!! Mindig mutat újat, és rengeteget fog fejlődni. Nem Isteníteném annyira Iniestát. MESSI NÉLKÜL NEM JUTOTT VOLNA EL IDÁIG A CSAPAT. Azért, mert Messi nem engedte, hogy eltörjék a lábát? Nem tűnt el, csak nézd meg azokat a meccseket. VOLT MÁR MESSINEK PÁR IGEN CSÚNYA SÉRÜLÉSE. Emiatt leírni őt nem fair!!!! Attól meg nem jobb Iniesta, mert többet vállalt. Leonak tavasszal is volt jópár olyan meccse, amit ő vitt. A Mu ellen jól lerázta a védőket. Jól helyezkedett Leo. Messi sokkal nagyobb játékos, és azokkal értek egyet, akik őt védik. Messit nem hiszem, hogy lehetett volna pótolni. egy kicsit, lehet, elfáradt a legvégére, de hát ő is ember. Sokkal több meccse volt Leonak. Azért az túlzás, hogy Iniesta azt csinált az erős védőkkel, amit akart. Egyébként nézzétek meg, hogy a Chelsea ellen, jobb oldalon, mit művelt Leo jó pár emberrel. A visszavágóra gondolok.

Azért Iniesta nem jobb, mert volt 3 meccse, ahol többet vállalt. Amúgy meg írtam már, hogy ilyen távoli lövése Messinek is volt. Osasuna. Az egész szezont nézve Messi a jobb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vkinga 2009.06.08. 16:17:15-kor.
haze71
Entrenador del Barça

2009.06.08. 16:05:56

Sanama és ElBartimaeus! Nagyon jól összefoglaltátok a három játékos produktumát. Örülök, hogy vannak, akik nem csak nézik, hanem látják is azt, ami a pályán történik. Vitathatatlan, hogy Messi megérdemli a díjat, de...
Sanama
Llegenda del Barça

2009.06.08. 15:39:06

menczel írta:Huh, többen írják, hogy náluk Iniesta a világ legjobb játékosa, neki adnák a díjakat. Még isteni szerencse, hogy nem ti döntitek el, mert röhögne a világ. Attól, mert szimpatikus maradjunk már objektívek. A csapattagok közül mindneki azt mondja Leo a legjobb, Pep detto, nem Iniesta vs cr7 kampány volt hanem L10. Arról nem beszélve hogy senki ne mondja hogy 5!!! rugott gól elég egy támadó középpályástól ahhoz, hogy jobb legyen mint Messi 38 góllal! Nonszensz. Ha Messi ennyit lett volna sérült annak súlyosabb következményei lettek volna. Azt mondjátok jól irányít, hát Xavi jobban, Azt mondjtáok ahogy ő megindul támadja a védelmet úgy senki más. Hát Messi megindul, támadja a védelmet ráadásul még be is lövi.
Imádom az albínót , Isten látja lelkemet, és az végképp nem zavar hogy valakinek ő a kedvenc játékosa, de hogy ezért Ininek adná a díjakat, az már nem normális dolog.
Nálam még Xavi is elötte végezne, de azt minimum BE KELL LÁTNI, hogy Messi biztosan!

Akkor ha megengedsz pár észrevételt..

Fabio Cannavaro 2006ban biztossan a góljai miatt kapta az aranylabdát :)
Messi istenkirály játékos spanyolországban. De ameddig Messi igencsak eltűnt a nagy, erős védők mellett, Iniesta akkor fűzte őket át amikor akarta,és elmondom neked,hogy a BL-t nem Messi miatt nyertük meg,hanem Iniesta és Xavi miatt.
Iniesta Messihez kéepst sokat volt sérült, DE egyetlen olyan meccse sem volt,amikor azt lehetett mondani,hogy SZÜRKE volt.
Messinek jópár ilyen meccs volt. Imádom a kis argentínt,de azért még neki is van hova fejlődnie.
Iniesta nélkül,főleg itt tavasz közepén,elején nagyon rosszul játszottunk.Ő vitte a csapatot,látszott,hogy ha pályán volt,van élet van elképzelés a játékban.
A Barca rövidpasszos játéka nem Messi miatt van,szintén Xavi Iniesta duo miatt ilyen precíz és gyors.

Messi képességeit nem vonom kétségbe,de közel sem vesz részt annyira a csapatjátékban , a passzokban mint Iniesta vagy Xavi.Ennek ellenére ő fogja vinni a díjat,de én sem neki adnám.
Viszont a média a gólokra van ráállva,és az érdekli őket,szerintük az minősíti a játékos tudását,ami Messi esetében teljesen igaz,de Xavi a góljai alapján semmit nem ér,viszont a világ legjobbjai között van,posztján pedig no1.

Hidd el,hoy Iniesta az egyik,ha nem a legfontosabb láncszeme a csapatnak.Egyre inkább ptóolhatatlan.
Idény eleéjn pótolható volt,akkor Messi volt pótolhatatlan,viszont év végére szerepcsere történt szerintem...
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.06.08. 15:29:27

Én nem mondtam, hogy ő kapja most, csak annyit, hogy megérdemelné.
Huh, többen írják, hogy náluk Iniesta a világ legjobb játékosa, neki adnák a díjakat. Még isteni szerencse, hogy nem ti döntitek el, mert röhögne a világ. Attól, mert szimpatikus maradjunk már objektívek. A csapattagok közül mindneki azt mondja Leo a legjobb, Pep detto, nem Iniesta vs cr7 kampány volt hanem L10. Arról nem beszélve hogy senki ne mondja hogy 5!!! rugott gól elég egy támadó középpályástól ahhoz, hogy jobb legyen mint Messi 38 góllal! Nonszensz. Ha Messi ennyit lett volna sérült annak súlyosabb következményei lettek volna. Azt mondjátok jól irányít, hát Xavi jobban, Azt mondjtáok ahogy ő megindul támadja a védelmet úgy senki más. Hát Messi megindul, támadja a védelmet ráadásul még be is lövi.
Megpróbálom objektívan nézni a dolgokat, kicsit nehéz, mert Ini a kedvencem. De az biztos, hogy Ini valahogy Messi és Xavi keveréke, mert jól irányít és jól cselez, ráviszi az emberre sokszor, ahogy Messi és nagyon szép labdákat ad, ahogy Xavi. Sokszor azért nem lő gólt, mert túl önzetlen, inkább ad egy gólpasszt. Meg nagyon sokszor ő indítja el a támadást, gyakran a gól előtti 2. passz az övé, vagy a jó helyzetet teremtő labdák. Erről nem szólnak statisztikák, pedig fontosak lehetnek. Xavi többet passzol, így természetesen nagyon jól irányít, de ha Ini passzol, akkor ő is rendkívül jókat ad. Csak ő szeret cselezni előtte egyet. Kicsit még formálódhat a játéka és akkor esélyesebb lesz a szakértők szemében is Ini, de már most ott lehetne az első 3-ban.

Arról, meg hogy CR7 És L10 összehasonlítgatások voltak, inkább azért lehet beszélni, mert Messi és CR sokkal szembetűnőbb: egy-egy csel és a gólok. ;) A média, meg a hozzá nem értő emberek gyakran az ilyeneket kapják fel és akkor máris téma lesz mindenhol, még a szakemberek is erről kell dumáljanak, mert megkérdezik tőlük a riporterek...

Idén Messi nyeri a lasztit, ez biztos, idén nagyon jó volt. Talán nagyobb tehetség, mint Ini, de valahogy ő is felküzdötte magát olyan szintre, hogy csak ámulok-bámulok. :D
Komiszka
Jugador del Barça

2009.06.08. 14:08:41

Na nehogymár elkezdjük Iniestát osztani....
Jó szezonja volt de sokat volt sérült, az aranylabdát nem ő érdemli meg, egyértelmű hogy Messi fogja megkapni - nem kell ezt túlragozni.
Örüljünk inkább ,hogy ennyi jó játékos van a Barcában aki aranylabda esélyes :wink:
Deus
Boixos Nois

2009.06.08. 12:30:17

menczel írta:Azt kihagytam , hogy viszont az év legfontosabb gólja tényleg az övé volt.
Igen, bizony. Érdemes újra megtekinteni ezt a gólt, mert hihetetlen érzéssel tölt el bennünket...

http://www.youtube.com/watch?v=9xYviutDxxA

szinte majdnem mindennap megnézem ezt a gólt, s mai napig is borsózik a hátam tőle... Egyszerűen hihetetlen volt ez a pillanat: 92. perc... OMG :shock:

kummajó az a jelenet, mikor busquest kikukucskál meg a többiek is, s az a gólörömük... fúúú... Pedro, wow :D
KépKép
menczel
Entrenador del Barça

2009.06.08. 12:05:40

Huh, többen írják, hogy náluk Iniesta a világ legjobb játékosa, neki adnák a díjakat. Még isteni szerencse, hogy nem ti döntitek el, mert röhögne a világ. Attól, mert szimpatikus maradjunk már objektívek. A csapattagok közül mindneki azt mondja Leo a legjobb, Pep detto, nem Iniesta vs cr7 kampány volt hanem L10. Arról nem beszélve hogy senki ne mondja hogy 5!!! rugott gól elég egy támadó középpályástól ahhoz, hogy jobb legyen mint Messi 38 góllal! Nonszensz. Ha Messi ennyit lett volna sérült annak súlyosabb következményei lettek volna. Azt mondjátok jól irányít, hát Xavi jobban, Azt mondjtáok ahogy ő megindul támadja a védelmet úgy senki más. Hát Messi megindul, támadja a védelmet ráadásul még be is lövi.

fcbarca0827
Director del Fútbol

2009.06.08. 11:28:00

ozsimiki írta:Egyik legfontosabb tényezője volt a csapat sikereinek,de ahogy alattam is írták, idén Messi fogja kapni, bár én meg személy szerint Xavinak dobnám oda :D Remélem 2010 év égén vagy Xavi,vagy Ini fogja kapni, erre nagyon jó esélyük lesz ha legalább egy kupát nyernek a Barcával,és a Vébén azt nyújtják amit akár az EB-n,akár végig a szezonban. persze ha leesne a vébé,akkor egyértelmű lenne 8)
Nem tudom mennyire számít az aranylabda szavazásnál egy jó végkimenetelű Konföderációs - Kupa, de, ha valamit számít, akkor egy sikeres szereplés esetén, bármi lehet... :wink:
Ugye ott, nem lesz ott Iniesta (gondolom mondanom sem kell, hogy Messi sem). De Xavi igen. Ha azt hozza mint az EB-n és a BL-ben, szerintem esélyes a címre! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2009.06.08. 11:33:11-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.06.08. 11:20:30

ozsimiki írta:Egyik legfontosabb tényezője volt a csapat sikereinek,de ahogy alattam is írták, idén Messi fogja kapni, bár én meg személy szerint Xavinak dobnám oda :D Remélem 2010 év égén vagy Xavi,vagy Ini fogja kapni, erre nagyon jó esélyük lesz ha legalább egy kupát nyernek a Barcával,és a Vébén azt nyújtják amit akár az EB-n,akár végig a szezonban. persze ha leesne a vébé,akkor egyértelmű lenne 8)
még az idény végén írtam, ha lehetne, idén mindenképp megosztott aranylaszti járna... Xavi és Messi között nem igen tudok dönteni, de Iniesta meg közel van hozzájuk... a lényeg, h az első 5ben LEGALÁBB 3 Barca-s lesz sztem... ilyenre se hiszem, h lett volna példa... (érdekes, h a tavalyi "gyenge" Barca-ból is ott volt a két úriember az élmezőnyben. :D
Megkockáztatom Minden idők legerősebb középpályás sora (Iniesta-Toure-Xavi) és legeredményesebb (ezt már nem megkockáztatom, mert ez tény :P ) csatársora a "mienk", így nem lesz meglepetés a szavazás eredménye... csak azon kell izgulnunk, h az év csapatából (BL) hány NEM Barca játékos lesz :D, és az aranylaszti győztese a kérdés továbbá, de jóóó nekünk :D

szerk: azért (is) Messi fogja kapni, mert 38 gól az tiszteletet parancsoló, vmint 2 kiírásban is gólkirály lett... bár, Xavi, mivel kezd "idősödni" neki majdnem az utolsó esélye... Iniesta, meg 2-3 év és kapni fog ;)
vkinga
Jugador d'estrella

2009.06.08. 11:17:26

socio66 írta:Azért a realitás talaján maradva,nem valószínű,hogy Iniesta kapja az aranylabdát idén.
Pedig nagyszerű idénye volt,egyenletesen jó teljesítményt nyújtott,mindig meghatározó ember volt a csapatban,ha játszott,valamint nem mellékesen,ő szerezte az idény legfontosabb gólját is.
Ha ehhez a teljesítményhez még hozzátett volna vagy 10-15 gólt,akkor lenne reális esélye a díjra szerintem.
Így Messi fogja kapni,aki minden kétséget kizáróan eleget tett az aranylabda 'követelményeinek'.
:)
Messinek fantasztikus szezonja volt, és nem csak a góljai miatt. Azt hiszem, ha nem játszott volna ennyit, akkor nem tartana itt a csapat.
vkinga
Jugador d'estrella

2009.06.08. 11:15:16

LG írta:Én neki adnám az Aranylabdát, de Xavi v. Messi is megérdemelné. Csak Iniestanak télleg nem volt gyenge meccse, és nagyon meghatározta a csapat játékát, mikor sérült volt, nem is ment ugy a csapatnak. Szvsz a legnehezebben pótolható játékosunk.
Könnyebb úgy teljesíteni, hogy van pihenés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az atletio madrid ellen nem volt szerencsénk. Megvoltak a helyzetek.

Azt mondom, ha Messi lesérült volna, akkor nem lett volna ilyen szezonunk. Nagy teher volt az argentinon, nagyobb, mint a többieken. Azért mert Iniestának nem volt gyenge meccse, mert tudott pihenni, amíg mások fociztak, meg Argentínában is játszottak,attól még Messit sokkal jobbnak tartom. Nagyobb játékos.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.06.08. 11:08:39

Egyik legfontosabb tényezője volt a csapat sikereinek,de ahogy alattam is írták, idén Messi fogja kapni, bár én meg személy szerint Xavinak dobnám oda :D Remélem 2010 év égén vagy Xavi,vagy Ini fogja kapni, erre nagyon jó esélyük lesz ha legalább egy kupát nyernek a Barcával,és a Vébén azt nyújtják amit akár az EB-n,akár végig a szezonban. persze ha leesne a vébé,akkor egyértelmű lenne 8)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
socio66

2009.06.08. 10:28:01

Azért a realitás talaján maradva,nem valószínű,hogy Iniesta kapja az aranylabdát idén.
Pedig nagyszerű idénye volt,egyenletesen jó teljesítményt nyújtott,mindig meghatározó ember volt a csapatban,ha játszott,valamint nem mellékesen,ő szerezte az idény legfontosabb gólját is.
Ha ehhez a teljesítményhez még hozzátett volna vagy 10-15 gólt,akkor lenne reális esélye a díjra szerintem.
Így Messi fogja kapni,aki minden kétséget kizáróan eleget tett az aranylabda 'követelményeinek'.
:)
haze71
Entrenador del Barça

2009.06.08. 10:16:54

Ebben a csapatban két játékos van, aki bátran meg tud indulni és benne van a játékában a váratlanság, inprovizáció. Ez pedig Ini és Messi. Nekem idén Ini játéka jobban tetszett, bár Messit nagyobb játékosnak tartom. Szóval idén NÁLAM Iniesta volt a legjobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.06.08. 10:09:40

Én neki adnám az Aranylabdát, de Xavi v. Messi is megérdemelné. Csak Iniestanak télleg nem volt gyenge meccse, és nagyon meghatározta a csapat játékát, mikor sérült volt, nem is ment ugy a csapatnak. Szvsz a legnehezebben pótolható játékosunk.
vkinga
Jugador d'estrella

2009.06.08. 08:26:00

chi omega írta:
mezeibela írta:
A pozitív diszkriminációnak is vannak határai, azért a józan eszünket ne dobjuk el. 4 gólt rugott a bajonkságban, Bl ben is alig, sokat volt sérült is. Csak a mi csapatunkban van nála két jobb (és eredméynesebb) labdarugó.
EGYETÉRTEK!!! A csapatunkban van kettő, aki jobb. Xavi és Messi. Azért, mert egyéni akcióba kezd, nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb.

igen csak kb az az 1 gol amit rugott a bl elődöntőben az egész éveteket befolyásolta. :roll: iniesta fantasztikus játékos.ő a kedvencem a barcelona játékosok közül.kár hogy ilyen sérülékeny pedig sokra vihetné... :cry:
maximum idén sérülékeny, egyébként évekig semmi probléma nem volt vele
vkinga
Jugador d'estrella

2009.06.08. 08:12:36

ElBartimaeus írta:
Iniesta887 írta:Nálam vinné az aranylabdát!
Nálam az első 3-ban Barcás lenne ( Xavi, Iniesta és Messi ), akik között nem tudnék önteni, talán Messinek adnám, de Inieasta és Xavi is nagyon közel lenne, nagyon megérdemelnék! Inieasta még fog fejlődni, az biztos, sokat, mert ő mindig tud újat mutatni, ezért még egy évet várhat az arany lasztira. ( Messi sztem kevésbé tud újat mutatni, mert neki hatalmas tehetsége van, amit jól is mutat, kevésbé tudok olyan nagy fejlődést látni, mint Ininél, mert a skillje már most nagyon magas :D Talán Messi topicban kifejtem jobban :) )

Amíg Iniesta a csapat része, addig nem kell attól tartani, hogy rosszul fog menni a játék, mert ha más nem, akkor ő fog lendületet adni! Annyira kiegyensúlyozott, hogy biztos nem fog csalódást okozni jövőre sem, és akkor meg tudjuk milyen az, ha megy neki! ( Barcelona-Sevilla! :D )
Messi fogja kapni az aranylabdát, a döntőn mutatott teljesítménye miatt. A döntőn a védőket ügyesen lerázta, a fejes fantasztikus volt. Majd egy métert ugrott, és ráadásul úgy kellett fejeljen, hogy van Der SAr fölött menjen el a labda. 84%-os passzolás, is ügyes volt. Mind a két díjnál meghatározó lesz. Fifa World player díjat is lehet, meg fogja kapni, szoros lesz a 3 játékos között.

Hogy Messi nem fog tudni újat mutatni? Hát ezzel nem értek egyet. Mindig mutat újat, lesz még meglepetés. Leo egyáltalán nem kész focista, rengeteg újat fog még mutatni. Volt 2 olyan meccse, ahol tényleg gyenge volt, mert elfáradt. Ezért nem bántom egyáltalán. Neki még Argentínába is el kellett utaznia. INIESTA SOKAT VOLT SÉRÜLT!!!!!! AMÍG MESSI MECCSEZETT, ADDIG INIESTA PIHENT!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez sokat számít. Az az igazság, hogy van Iniestánál 2 másik labarúgó, aki jobb, mint ő. Xavi és Messi. Abból a távolságból, Messi is rúgott gólt. Osassuna ellen. Messi nem tudott sokat tenni a Chelsea ellen, mert nagyon rászálltak. Messi egyedül volt a 16-oson belül a visszavágó végén, de 3-an s rászálltak. A Chelsea ellen Iniestának nagyon nagy szerencséje volt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Messit 21 évesen jobbnak tartom, mint Iniestát 24 évesen.
chi omega
Entrenador del Barça

2009.06.08. 07:59:05

mezeibela írta:
A pozitív diszkriminációnak is vannak határai, azért a józan eszünket ne dobjuk el. 4 gólt rugott a bajonkságban, Bl ben is alig, sokat volt sérült is. Csak a mi csapatunkban van nála két jobb (és eredméynesebb) labdarugó.

igen csak kb az az 1 gol amit rugott a bl elődöntőben az egész éveteket befolyásolta. :roll: iniesta fantasztikus játékos.ő a kedvencem a barcelona játékosok közül.kár hogy ilyen sérülékeny pedig sokra vihetné... :cry:
maximum idén sérülékeny, egyébként évekig semmi probléma nem volt vele
Válasz küldése