gránit írta: ↑2020.09.04. 23:05:21
De sajnos most sem lesznek nagy változások, szinte ugyanazzal a csapattal fogunk nekivágni a szezonnak, amely most is messze van a BL-győzelem esélyétől.
Érdekes, én ezt merőben ellentétesen látom. 5-6 éve először érzem azt, hogy nem egy motivációját vesztett, szürke, fejben megrogyott Barcát látunk egy tiki-taka lassított felvétellel, hanem ténylegesen új csapat fog épülni. Fati és Puig szinte biztos kezdők lesznek, de legalábbis nagy szerepet fognak kapni. Trincao is beválhat, Pjanic valahol Busquets helyén stabilitást adhat, meg egy kis plusz kreativitást mélységből. A támadóközéppálya szekció sokkal kreatívabb, fiatalabb, gyorsabb lesz. Nagyon bírtam régen Rakiticet, és távozókról jót vagy semmit, de én őt tartottam a legtöbbet visszaeső játékosnak az egész mezőnyben. Dembelé felépült, "gamechanger"-nek 18 őszén is remek volt, ha nem sérül le, színt, bátorságot, dinamikát vihet ő is a Barcába. De ha nem, nem dőlünk a kardunkba, van helyettese. Úgy érzem, Puig levesz majd terhet Messi válláról, olyan értelemben, hogy lesz valaki Leo mögött, aki kulcspasszokat lesz képes adni, és nem neki kell egyszerre támadó kp-t és befejezőt játszania Barry Allanként. Lesz a túloldalon egy támadópárja, aki szintén elvisz majd embereket, mert Fati képes 1-2-3 emberrel elbírni, egy az egyben is, kettejükre nehéz lesz figyelnie bármilyen acélvédelemnek is. De Jong egy 4-2-3-1-nél pl a posztján játszhatna végre, Coutinho talán szintén.
A csapat jóval fiatalabb lesz, jóval motiváltabb. Nálam két kérdés marad csak: fő kérdés a 9-es. Suarezt én nagyon szerettem volna, ha félidőkre marad, mert meccseket tud eldönteni még mindig. 30-45 percig meg még szerintem vissza is rudna támadni. De egy csere akkor is kellene rá. Ha nem marad, akkor egy min. Depay szintű csatárnak kell jönnie. Nekem tetszene ő ide.
Mindkét szélsőnek kell egy erős csere, aki kihívást ad nekik.
Griezmannal van egyedül gáz, de ez eddig is így volt, meg sejthető volt, hogy hosszútávon is az lesz. Messi távozásával elhszem, hogy javult volna kicsit, de azért ez összvissz 2 hétig volt téma. Fel kell adni a fickót, eladni, vagy akár kölcsönbe is mehetne, csak ne Fatiék elől vegye el a játékperceket csak azért, mert drága volt, és neve van...
Messi meg megint lehoz kb 50 gólt/passzt a kanadain, annál kevesebbet max akkor, ha Fati extrémmód beválik, és elkezdenek keményen rá is játszani. De azt nem bánjuk.
Szerintem kiváló évünk lesz, ha nem süppedünk vissza a SB, SR stabil kezdő vonalba, de nem érzem most így.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy