2020.01.10. 09:18:29
Gondolkodtam rajta, hogy ez az edző vajon csak nekem nem szimptaikus, és akik ott élnek Barcelonában esetleg totál másképp látják? Egy példa, amikor Laportát leváltották, akkor nekem úgy tűnt ő nagyon is alkalmas a feladatra, főleg ismerve és emlékezve az elődje munkásságára. Erre Barcelonában megbuktatták. Míg ebben az esetben az elnök stabilan megússza ezt minden évben, és amikor választás volt, akkor pont megnyertünk mindent, így azért nehéz váltani....
Szóval azon töprengtem, hogy lehet mi látjuk rosszul, mert kis zárt közösség vagyunk, egy kis országban, és lehet csak mi fújjuk ezt túl. Most elnézegettem a facebookon az official Barcelona oldalát, és kb minden népszerű komment Valverdéről szól, és arról, hogy miért is van még itt? Szóval durva, hogy valahol mindenki ezt látja. De akkor meg miért jó ez pl az elnöknek, hogy itt tartja őt? Lehet a váalsztás előtt akarja kidobni, és bűnbakot akar belőle csinálni? Ha itt marad Valverde még egy évet, és marad ez ami az utóbbi években van, hogy össze visza igazolunk neveket, akiket nem az edző kér (állítólag), majd utána itt csilliárdokért igazolt és annyit is kereső emberek stabilan nem játszanak, vagy mennek kölcsönbe, akkor a bl-helyekért fogunk majd szépen indulni. Pár éve pont ilyenekért röhögtük ri a Real-t, és örültünk, hogy jó hogy nálunk nincs ilyen, mert ez több, mint egy klub. Hát mára sajnos inkább már kevesebb lett. Ha itt lesz ez a nímand év végéig, akkor ugyan mondjunk már Messinek legalább egy jó indokot, hogy miért ne hagyja abba, vagy esetleg próbálja ki magát máshol is? Mit égesse magát ilyen közegben ennyi idősen, ennyi megnyert trófeával? És azért neki is csak évei vannak hátra, és azért távolról sem pótoltuk a Xavi-Iniesta-Messi hármast (és ha hozzá vesszük, hogy mögöttük volt egy Sergio vagy egy Toure, tartalékban pedig egy Mascherano). Persze rá lehet vágni, hogy nem szüetik minden évben újr az a hárm úriember, és főleg nem az utánpótlásban egyszerre. Viszont egy Pep biztos tudott volna esélyt adni pl Sampernek, Todibonak, Waguenak, Semedonak, Puignak, Alenanak, Lehet jobban használta volna Denist is. Oké, sokan már nincsenek itt, és máshol nem ütnek meg valami magas szintet, de azért Nagyon sokan voltak, akik Pep korában egész jó kiegészítő emberei voltak a csapatnak és innen elkerülve pedig senki sem tudta őket használni. Ha Messi is elhagyja ezt a bandát akkor oké, elmegy az elnök, de jöhetne helyette a jó isten is, ha akkor kezd el csapatot építeni, legalább még évek, mire stabil hosszú távú eredménye lesz. Bár ilyen nézhetetlen kaki játék után nem tudok elképzelni olyat, hogy valami még rosszabb legyen. Vagy 25 éve nézek barca meccseket, és most ott tartok, hogy inkább nem, mert ez az alibi játék amit látok rendesen felhúz. Eredménytelenség, sok bekapott gól, kevés helyzet, ötlettelen tili-toli.
És ezek nem csak üres frázisok. Nézzük meg pl mi lett a Manchesterből, vagy egy Arsenalból, vagy egy Milanból. Szerintem ezzel a vezetőséggel kb ezek a csapatok közé fogunk kerülni.
És tényleg, egy edző már nagyon sokat lendíthetne rövid távon, majd egy elnök mondjuk nyártól, mert akkor az igazolások is következetesebbek lehetnének.
Piszkosul dühítő ez a dolog.