Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
nagyjudit89
Jugador del Barça

2010.09.16. 15:37:04

Capon írta:
nagyjudit89 írta:Ja szerintem is halványan teljesít a pályán, sok labdát adott el, és nem voltak jó beadásai, egyszer a védelemben is megingott. Viszont szerintem vannak nagyon jó napjai is, amikor nagyon jól teljesít.
A gólja király volt, és tök cuki volt utána! Ja és szépen fejezte be a meccset! :lol:
Nem néztem ki írta a hsz-t ezért a vége felé elkerekedett a szemem :D a tök cukinál :lol:
Hát na, szerintem cuki volt......
Puyol est le meilleur footballeur du monde. Une excellent défenseur et un grand capitaine. Il est le mur de Barcelone et il est la cœur de Barcelone. On est les champions!
Visca el Barca!!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.15. 18:45:41

A beadásai és a lövései is rendre elkerülték a kaput.
Mezőnyben jól teljesített, de ezeket a beadásokat gyakorolhatná, mert vagy 2 gól is lehetett volna ezekből érzésem szerint, leginkább a meccs elején.
Már tavaly is látszottak ezek a jelek, de mostanra már nagyon "látványosan" elkerülik a célzott embert a beadásai.
Lőni meg ne lőjjön inkább! :lol:
Gólja viszont szép volt a meccs végén. :)
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.09.15. 16:15:13

A videót látva pedig elgondolkodnék egy-kettőtök helyében, hogy valóban annyival kiemelkedőbb volt e a triplázás évében? Sztem nem, egész egyszerűen mindent és mindenkit megszépít már csak a triplázás ténye is. A 09/10-es szezon közben nem egyszer olvastam itt, hogy Messi tavaly jobb volt. Aztán a vége felé ezek a hangok a megszámlálhatatlan gólja miatt elhalkultak :D Viszont rajta kívül szinte a leírásaitokban mindenki jobb volt 08/09-ben. Xavi is pl. Aki azért tavaly végigjátszotta a szezont, rettenetesen jól osztogatott, temérdek gólpasszal, az utolsó meccseket sérülten küzdve végig. Ő sem hiszem, hogy jobb lett volna 08/09-ben. Legalábbis nem érzékelhető mértékben. Szóval azért gondoljuk át, a szezon sikeressége is nagyon befolyásolja egy játékos megítélését és az nem mindig objektív.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.09.15. 15:58:16

Capon írta:Nem tudnék mondani most egy játékost sem aki jobb teljesítményre lenne képe azon a poszton, pláne nem olyat akit el is lehetne hozni. Lelkes, fut, jól passzol, gyors, elég jól védekezik. 1-2 dolgon lehetne még csiszolni, de mindent egybe véve jelen pillanatba nála csak gyengébb játékossal lehetne pótolni szerintem.
Lehet, hogy van vele egyszintű klasszis jobbhátvéd a világon, de olyan, aki a mi csapatunkba jobban illene nincs. És ez a lényeg! Minden más csak halandzsa. És ami még fontos! Igen, rossz százalékban ad be, nagyon rossz százalékban:D DE! Így sem tudtok egy olyan jobbhátvédet sem mondani, aki annyi gólpasszt, vagy gólpassz értékű labdát ( ugye hokiban van ilyen is) adna itt, mint ő. Azért egész egyszerűen, mert bár rosszabbul ad be sokaknál, de 10-szer annyi kísérlete van, mert végig robotolja a szezont, rengeteg fut és jól helyezkedik. 10-ed ennyi beadása sem lenne egész szezonban másnak! (lehet van benne kis túlzás, de a gólpassz tekintetében biztos vagyok az igazamban)
sjd
Llegenda del Barça

2010.09.15. 15:49:53

kanty
Llegenda del Barça

2010.09.15. 15:33:40

Én csak a beadásaival nem vagyok megelégedve. Azok valahogy nem mennek. Tizből ha kettő jó akkor az már jó arány nála.

A többi nagyon rendben van.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.09.15. 14:45:06

haze71 írta:
Capon írta:Nem tudnék mondani most egy játékost sem aki jobb teljesítményre lenne képe azon a poszton, pláne nem olyat akit el is lehetne hozni. Lelkes, fut, jól passzol, gyors, elég jól védekezik. 1-2 dolgon lehetne még csiszolni, de mindent egybe véve jelen pillanatba nála csak gyengébb játékossal lehetne pótolni szerintem.
Én ezzel annyiban értek egyet, hogy lelkes, sokat fut és gyors. Viszont a nehezen felépített támadások elhalnak a beadásaival. Hányszor fordul elő, hogy az ellenfélnek egy-két szélen meghúzott támadásából, tökéletes beadás után kapunk gólt. Megnézném nála ezt a mutatót, hogy hány beadás talál embert. (azt nem is kérdem, hány után lett gól) Hány szabadrúgás találja el a kaput. Hány mérkőzésen nyújtott átlag feletti teljesítményt (nem futómennyiségre gondolok, bár szerintem a kp-aink még ebben is verik) Bocs, hogy 5-1 után írom ezt, de nálam ez általános vélemény és nem a tegnapi napról szól. A gólja miatt viszont gratulálok...
Én meg neked gratulálok... Lehet, hogy nem találnak embert a beadások, de egy lelkes, küzdeni tudó, rengeteget futó emberről van szó, aki nem Barca-nevelés és mégis bármire képes lenne érte. Kihagyhatatlan lánszem a csapatból, átragad a lelkesedése a többiekre is, emellett szinte mindig megjátszható elöl, mindig visszaér hátra, Messivel bekötött szemmel is megtalálják egymást és a többiennél alkalmasabb?
Beadni nem tud, de egyszerűen nem is kell, ki fejelné be őket, Villa, Messi, vagy Pedro :roll: :lol:
Amúgy tavaly ha jól emlékszem Xavi és Alves adták a legtöbb gólpasszt, a tavalyelőtti játéka meg nemes egyszerűséggel... felejthetetlen.
Més que un club.
Biggie.Smalls
Barça B

2010.09.15. 14:45:03

Nem értem a támadásokat vele szemben....a világ legjobb jobbhátvédje...hihetetlen futo mennyiséget produkál mecsről mecsre...a támadásokat nagyon jol segíti nem hiném h adriano ebben többet hozzá tudna tenni...nagyon örülök a goljának
Visca el BARCA Visca el Catalunya!
Real Madrid-Fc Barcelona (2-6)
Capon
Llegenda del Barça

2010.09.15. 14:34:16

Ha visszaolvasol akkor ugyan ezt szóvá tettem én is tegnap, vagyis ma meccs után. Hogy szépen folynak a támadásaink ő meg elrúgja a francba a labdát rendszeresen. Ettől eltekintve én elégedett vagyok a játékával. Az hogy a szabadrúgásai kapu fölé mennek, hát mi sem egyszerűbb, miért vele kell rúgatni azokat? Mindjárt nem lenne ezzel probléma. Nem lehet mást kijelölni a távolabbi szabadrúgásokra? Nyilván meg van adva hogy neki kell ellőnie. Hát akkor rúgja más.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
haze71
Entrenador del Barça

2010.09.15. 14:19:50

Én ezzel annyiban értek egyet, hogy lelkes, sokat fut és gyors. Viszont a nehezen felépített támadások elhalnak a beadásaival. Hányszor fordul elő, hogy az ellenfélnek egy-két szélen meghúzott támadásából, tökéletes beadás után kapunk gólt. Megnézném nála ezt a mutatót, hogy hány beadás talál embert. (azt nem is kérdem, hány után lett gól) Hány szabadrúgás találja el a kaput? Hány mérkőzésen nyújtott átlag feletti teljesítményt? (nem futómennyiségre gondolok, bár szerintem a kp-aink még ebben is verik) Bocs, hogy 5-1 után írom ezt, de nálam ez általános vélemény és nem a tegnapi napról szól. A góljához viszont gratulálok...
Capon
Llegenda del Barça

2010.09.15. 13:59:26

Nem tudnék mondani most egy játékost sem aki jobb teljesítményre lenne képe azon a poszton, pláne nem olyat akit el is lehetne hozni. Lelkes, fut, jól passzol, gyors, elég jól védekezik. 1-2 dolgon lehetne még csiszolni, de mindent egybe véve jelen pillanatba nála csak gyengébb játékossal lehetne pótolni szerintem.
Chino
Llegenda del Barça

2010.09.15. 13:55:01

Szerintem sokan egy kicsit megszokták már tőle, hogy mennyit ér fel támadáshoz, hogyan veszi ki a részét a játékból. Nem tudom hány másik védő lenne képes erre.
lehet rá építeni, ha Messi vagy Pedro behúzódik akkor is van megjátszható emberünk. Adrianot a legjobb igazolásunknak tartom, de Alves senkire nem cserélném el. A beadásait és a színészkedéseit lehet felróni neki.
Amilyen szívvel játszik az is kiemelendő.
Külön tetszett, hogy többször is feltűnt középső támadó poszton, jó volt látni, hogy hogyan érzi ő is a kényszerítőket. Talán egy kicsit még higgadtabban kellene játszani, de én elnézném itt a pályafutása végéig.
Forca Barca!!!!
papek89
Jugador d'estrella

2010.09.15. 13:48:30

mrlevy írta:
papek89 írta:Akkor ha egyeseknek nem illik bele a játékába Alves, mondjon már helyette egy sokkal dinamikusabb jobbhátvédet, aki beleillik.
Adriano? :)

En birom Alvest de az alapjan amit eddig iden lattam nalam Adriano lenne a kezdo.
De ez legyen a legnagyobb problemank hogy 2 "klasszis" jobhatvedunk van.
Én meg azt mondom, ha Adriano is játszana annyit, mint Alves, sokkal jobban visszaesne a teljesítménye. Egy dolog, hogy Alves hajt, meg bír, de fejben fáradt. Hát mennyi meccset lenyomott idén? A Sevillában azért tudott jobbakat beadni, mert nem volt leterhelve ennyire, mint most. Ez játszik közre, hogy gyengébb, dee sztem még ígyis a legjobb megoldás, akárki, akármit mond.
Capon
Llegenda del Barça

2010.09.15. 13:37:50

nagyjudit89 írta:Ja szerintem is halványan teljesít a pályán, sok labdát adott el, és nem voltak jó beadásai, egyszer a védelemben is megingott. Viszont szerintem vannak nagyon jó napjai is, amikor nagyon jól teljesít.
A gólja király volt, és tök cuki volt utána! Ja és szépen fejezte be a meccset! :lol:
Nem néztem ki írta a hsz-t ezért a vége felé elkerekedett a szemem :D a tök cukinál :lol:
mrlevy
Jugador del Barça

2010.09.15. 10:44:00

papek89 írta:Akkor ha egyeseknek nem illik bele a játékába Alves, mondjon már helyette egy sokkal dinamikusabb jobbhátvédet, aki beleillik.
Adriano? :)

En birom Alvest de az alapjan amit eddig iden lattam nalam Adriano lenne a kezdo.
De ez legyen a legnagyobb problemank hogy 2 "klasszis" jobhatvedunk van.
Léfe
Entrenador del Barça

2010.09.15. 10:42:43

Persze maradjon. De első évében sokkal jobb volt, visszaesett. Tegnaptol függetlenül látni, hogy a védekezése nem tökéletes a beadásai rémitőek.
Sokat dolgozik, de sok hibával. Azért azt mondani, hogy Adrianó jobb az
tulzás.
Fecó
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.09.15. 10:26:49

Subinho írta:!!! nálaha a Barca/Rossel nem hosszabít vele, élete legnagyobb hibáját követi el!!!!!
osztom a véleményedet ..kiérdemelte azt hogy maradjon még.. :) Vamos Alves :) / csak kérlek javíts a beadásaidon :wink:
Kép
papek89
Jugador d'estrella

2010.09.15. 10:25:57

Akkor ha egyeseknek nem illik bele a játékába Alves, mondjon már helyette egy sokkal dinamikusabb jobbhátvédet, aki beleillik.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.09.15. 10:17:14

Nem tetszett a tegnapi játéka. Se védekezésben (már amennyit kellett), se támadásban nem volt a toppon. Nem szidom, mert mezőnyben jól elpasszolgatott, de ezek a sehova nem célzó beadások... Kiakasztanak.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Subinho
Director del Fútbol

2010.09.15. 09:23:05

én nem szidom Alvest, imádom, akkora szíve van, hogy hihetelen!!! nála nagyobb csak Puyolnak van. végig hajt, rohan, letámad, nem fárad el és a gyors rövidpasszos játékban nagyon jól tolja... tudom, hogy nem a beadásokra épül a Barca játéka, de ha Alves bead, akkor az lehetne pontosabb, nem az égbe.... ennyi!!!! ettől függetlenül nekem ő sokkal jobb, mint a legjobb védőnek választott ugyanazon a poszton játszó unszinpatikus Maicon!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ha a Barca/Rossel nem hosszabít vele, élete legnagyobb hibáját követi el!!!!!
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.09.15. 09:19:43

noname írta:Szóval most ő az újabb áldozat. Pepet nem lehet szidni az 5-1 után, most jön Alves.
A beadásai gyengék, de ennyi. Nem is a beadásokra épül a játékunk, sokkal inkább a gyorspasszos kombinációkra, márpedig abban Alvesnél jobb jobbhátvédet nem találunk. Védekezésben is a világ egyik legjobbja, mindig visszaér, akárhol is kószál éppen. Abidal pl szökőévenként 1x bead, olyankor jól, de rendszerint nem ér vissza. Tegnap is az ő oldaláról kaptuk a gólt.
Adriano támadásban jobb mint Alves, ez tény. Nem is csoda, hiszen Adriano nemrég még szélső támadót játszott, viszont védekezésben sokkal jobb Alves.
Én se örülök ha rossuzl ad be, nyilván, de ez csak az érme egyik oldala a sokból. :wink:
Még azt sem mondanám, hogy Adriano jobb támadásban. A beadásai jobbak, illetve valszeg veszélyesebb kapura, mint Alves, de azt a csiki-csuki, egyérintős játékot, amit Alves tud a többiekkel csinálni, illetve azt a dinamikát, amit hozzátesz a játékhoz (nem tudom figyeltétek e, de tegnap körülbelül 15-16-szor futott be hihetetlen lendülettel a védők mögé, és jöttek az indítások Xavitól,Busquetstől és a többi. Na most volt ezekből a labdákból rossz, ami nem jutott el Alveshez, volt, amit Dani rontott el, de mégis hihetetlen dinamikával fut fel. Nem fogja mindig elrontani az összes jó indítást, mindenkinek lehet rosszabb napja) Adriano nem tudja pótolni. Tehát még a támadásban jobb sem egyértelmű azt hiszem, főként, mert Adrianonak a jobboldal nem természetes pozíciója. A többivel egyetértek.
noname
Llegenda del Barça

2010.09.15. 09:09:42

Szóval most ő az újabb áldozat. Pepet nem lehet szidni az 5-1 után, most jön Alves.
A beadásai gyengék, de ennyi. Nem is a beadásokra épül a játékunk, sokkal inkább a gyorspasszos kombinációkra, márpedig abban Alvesnél jobb jobbhátvédet nem találunk. Védekezésben is a világ egyik legjobbja, mindig visszaér, akárhol is kószál éppen. Abidal pl szökőévenként 1x bead, olyankor jól, de rendszerint nem ér vissza. Tegnap is az ő oldaláról kaptuk a gólt.
Adriano támadásban jobb mint Alves, ez tény. Nem is csoda, hiszen Adriano nemrég még szélső támadót játszott, viszont védekezésben sokkal jobb Alves.
Én se örülök ha rossuzl ad be, nyilván, de ez csak az érme egyik oldala a sokból. :wink:
A Fifa egy szégyen
Subinho
Director del Fútbol

2010.09.15. 09:04:21

Alves mezőnyben remekül játszik és jól kapcsoldik be a csiki-csukikba, de ezek a beadások/kapura lövések nagyon gyengék. Többet kéne kapura lőnie és pontosabban kne beadnia. Ellenben végig hajtja a meccset úgy, hogy az az érzésem, 2x90 percet végig tolna és nem fáradna el!!! Cafu volt ilyen régebben... csak neki jó beadásai voltak.
Egyébként Abidallal összehasonlítva: a francia nagyon keveset tesz hozzá a támadásokhoz, nagyon lassú (Govou simán lefutotta), de az a kevés beadás, amit Abidal odatesz, azok pontosak!!! A két véglet...
Ennek ellenére nem igen tudok jobb jobbhátvédet most Alvesél (Maicon jó, de ő idősebb, mozdíthatatlan és soha nem cserélném el Alvesra, egy percre sem!!!), remélem hosszabbít!!!!!
albicelesteX
A Vadász

2010.09.15. 08:43:41

Én azt mondom azért hosszabbítson...jobb híján,de nem kell 5 éves szerződést adni neki 2+1 max.aztán csókolom!
Kép
haze71
Entrenador del Barça

2010.09.15. 08:37:48

Már látom, ki lesz a következő, akire kikiáltják, hogy nem illik bele a képbe. (szerintem igazuk is van)
Válasz küldése