mess2009 írta: ↑2021.03.05. 09:24:29
Mascherano14 írta: ↑2021.03.04. 14:37:13
Első félidőben Dembi kétszer gyorsabban zárt vissza mellé, mint ahogy ő futott. Nem La Liga szintű a sebessége. DE, szerintem most ő csk, a csapat vezére. Kell ez, mégha nevetségesen lassú is.
az önmagában is megtévesztő, hogy egy védő futó gyorsaságát egy csatáréval hasonlítjuk (a ....kétszer gyorsabban... meg hiteltelenné is teszi !) Dembélé nagyon figyelemre méltó sebességét még a posztján is alacsony hatékonysággal használja védekezésben pedig feltűnően gyengén.
az a jelző sem állja meg a helyét amúgy, hogy ..."nevetségesen".. lassú lenne. az inkább, hogy Pique még ma is a La Liga egyik kiemelkedő képességű középső védője.
Én sem gondolom, hogy olyan iszonyú lassú lenne Piqué, sőt, egy csatárnak illik nála gyorsabbnak lennie. Ezzel nincs gond. Ezért kell csapatként működni, pl, hogy a gyors társ besegít, amikor kell. A maradékot meg oldja meg a rutinos védő. Szerencsére a foci nem csak futásról szól.
De nyilván, az ő korával már lassan minden meccs ajándék és valóban nem javulni, vagy gyorsulni fog a jövőben. Nála jobban zavar, hogy Minguezat is sokan lefutották már, ami szerintem nagyobb gond, pláne, ha őt szélsőnek is tekintjük, ráadásul fiatal. Továbbra is úgy gondolom, hogy Ő egy Mascherano pozícióban jobb lenne.
Bármennyire is szeretik sokan mocskolni Lenglet-et és Piquét, nem rossz védők, a hibák ellenére sem. Ha két belsővédőnk van, akik szeretnek fent kóborolni ráadásul - ez ősi barcelonai reflex, akkor bizony könnyen baj lesz és nem csak a védők sebessége miatt. Lenglet is nagyon sok párharcot nyer egy az egyben, illetve előzi meg az ellenfelet, a gond, hogy, ha 10ből egyszer mennek át rajta, akkor az gól, mert a társak nem segítenek. A fénykorában levő Puyolról is most hasonlóakat mondanának, mint Lenglet-ékről.
Amikor Iniesta, Xavi és a fiatal Busi és a fiatal Messi volt a motor, akkor olyan labdabiztosság volt, hogy ha nem volt nálunk a labda, akkor sem volt egyszerű dolga az ellenfélnek. Ja és ott volt Mascherano, aki az életkedvét is elvette annak, aki a kapunk felé ment volna. És csak utána jöttek Puyolék.
Most meg sokszor az van, hogy Messi az ellenfél térfelén elveszti a labdát, Ő utána se szagol, passzolnak egyet, ha Busi hosszú lábában nem akad el a labda, akkor egy méterrel lemaradva fog csak az egész után futni és máris ott vagyunk, hogy egy az egyben vezetik rá egy belső védőnkre a labdát. Ez egy rendszer szintű probléma, amit nem lehet egszerűen kezelni. De semmiképpen sem úgy, hogy elküldjük földet túrni a belső védőinket, mert úgymond használhatatlanok. Ez úgy tűnhet, mintha valami Busi kritika lenne, de nem az, valójában neki most szerintem jól meg lett találva újra a helye és a játékpercei is.
Három belsővédős rendszerben a védők hibái kevésbé jöttek elő, mert valaki mindig odaért besegíteni.