hajnesz írta:nekem a kedvenc közhelyem az, hogy a védekezés csak akarat kérdése
Mondjuk ezt szerintem kicsit félreérted, nem hiszem, hogy ez arra szólt, hogy bárki lehet jó védő - lévén egy középpályásról volt szó. De azt a szintet, amit egy középső középpályásnak hozni kell védekezésben, azt egy jó edző és rendszer mellett meg lehet tanulni szinte mindenkinek manapság, Ini se volt soha egy bulldog, mégis elég jól felvértezte magát e téren. Nyilván valamilyen szintű affinitás kell hozzá, de Coutinho közel sem olyan gyenge mint sokan írjátok. Vele szerintem ilyen gond nem lenne, legalábbis ha még hajlandó lenne 1 lapáttal rátenni a mostani teljesítményére, és nem látom okát, hogy miért ne tenné. Meg persze nem kell feltétlen az 1v1-es párharcok 100%-os megnyerésére gondolni, az is rengeteget segít ha tudja melyik passzsávot zárja le, hogy a "kívánt helyre" tereljék aztán a labdát, vagy ha letámadja az éppen labdát kapó embert jó pillanatban, akkor sokkal nagyobb eséllyel rontja el a tovább passzt, stb. Láttuk már rengeteg meccsen, tavaly is - csak akkor kevesebben -, hogy amikor az egész csapat megy mint a gép, és szervezetten letámadnak, akkor bőven jók vagyunk a sok gyengén védekező játékossal is.
hajnesz írta:Csak az a baj, hogy ti mindig egyénekben gondolkodtok, és nem csapatban.
Bob is írta ezt, erről jól el lehetne vitázni. De egy jól védekező csapatot "könnyebb" összerakni gyengébb játékosokból, mint egy jól támadót. A támadó harmadban való, meccseket eldöntő momentumokhoz szerintem még nem született olyan rendszer, ami az egyéni képességeket háttérbe tudná helyezni, viszont akár csak a Pep féle csapatra gondolva, jól védekezni tudót össze lehet rakni olyan játékosokból is, akiknek nem az ütközés és pusztítás a fő profilja - Cruyff féle csapatról nyilván nem tudok nagyon nyilatkozni, de amit láttam, az alapján ott se futkosott sok ilyen játékos. És ismét értem ezt a védők előtti vonalakra, a védelemnek elitnek kell lenni hátra is nyilván, a párharcokat megnyerni szinte mindig, nálunk pedig a széleken ez még kérdéses azért lássuk be, ezzel tisztába vagyok én is.
Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy a védekezés jobban múlik az edzőn, a támadás meg jobban múlik a keret minőségén. Mindegyikhez kell a másik is, de nem véletlen, hogy még Guardiola focija se ért volna semmit a jó védekezés és szervezett labdakihozatalok mellett, ha nincsenek ilyen képességű emberei az akciók befejezésére - passzok, cselek, gólok amikre gondolok itt.
Cestus írta:Egy Xavira hajazó hatos középpályás tényleg mindenképp kellene. Van ilyen típusú játékos most a piacon (Jean Seri-n kívül)?
Seri se az, a mezőnymunkája neki viszont tényleg elég halovány. Nem túl erőszakos a termete mellé, párharcokat nem nagyon nyer, nála Coutinho szerintem lényegesen jobban védekezik, agresszívabb és nehezebb elnyomni. Még ha nem is egy poszt a kettő. Lehet kicsit visszásnak hat az első része alapján a hsz-emnek, de ő már az a szint, ami nekem is túl halovány. Aztán persze lehet meglepne..
szerk.: Bocsi, vak vagyok, a hatost hajtósnak olvastam.
Andris írta:Mit szóltok, ha azt mondom, hogy engem pl Koke emlékeztet gyakran arra, ahogy Xavi mozgott a pályán és a csapaton belül.. ?
Ő szerintem esélytelen lenne, még 50 milliós kivásárlási árral is. Most írt alá valami 2026-ig vagy meddig, elmondta már, hogy ott érzi a legjobban magát, Atma legenda akar lenni, stbstb. Szerintem ő egy Totti féle karriert fog befutni, mehetett volna nagyobb klubba, de a szíve hazahúzott..
pep71 írta:azért Verratti nem olyan gólerős meg két posztot azért ő sem tud egyedül bejátszani.., ő tényleg inkább mélységi irányító, nem ér annyit oda a kapu elé, mint Coutinho, aki azon kívül, hogy nagyon kreatív és gólerős, szerintem simán meg tudja oldani mélységi irányító posztot is amolyan Xavi-san, főleg, ha egy Busquets, Iniesta kettős van mellette, akik szintén kiválóak a labdakihozatalban.
Mondjuk erre szerintem ő egyáltalán nem lenne alkalmas, nagyon nem az a fazon. Amint megkapja a labdát, rögtön a kaput keresi, vagy a kiugratási lehetőséget, sokkal támadóbb felfogású, minthogy ezt a posztot bejátssza. Akkor már inkább Iniből nézem ki, hogy egy Coutinho mellett kap egy mélységibb, visszahúzódóbb szerepkört, neki a stílusa is meglenne nagyjából hozzá.
De igazából már itt van erre a szerepre a tehetség a csapatban, nem egy Xavis szerepre pont, inkább Pirlo féle mélységire, de ingyen van, szereti a klubot, ebbe a fociba nevelkedett. Nem értem miért csak én gondolok erre..
(És mindjárt beoltanak 60-an, VEB-bel az élen..
Samper írta:Ha jól foglalkoznak vele, Samperből kiváló mélységi irányító válhat. És még nem is kell fizetni érte más csapatnak. Addig meg Mascherano tud ott kisegíteni, ha megszabadítják a kh játék kötelmeitől.
Na erre a druszája is ezt írja pont.