2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Benne van, de szerintem a Christensen-Raphinha-(DJ) faktor nagyobb volt, mint Penáé, védekezésben is. Amilyen szabadon rohantak le minkeet akkoriban, TS is több gólt kapott volna szerintem. Pena meg elég peches volt, hogy pont akkor kellett védenie, még akkor is, ha bőven benne volt.Chino írta: ↑2024.05.22. 02:04:27Én a kapott gólokhoz még hozzáraknám a Pena faktort is. Lehet, hogy csak 10 meccsen védett a bajnokságban, de 17 kapott gólt jelentett. (összességében 17/32, 3 clean sheet) Ter Stegen átlagával számolva ez 9 lenne. Persze nem törvényszerű ez a 9, lehet több vagy kevesebb, de 35 kapott góllal a másodikak lennénk a ligában, a Realnak is "csak" kilenccel lenne kevesebb és pontszámban is valószínűleg előrébb lennénk.
A tavalyi 20 gólban is hatalmas érdeme volt a németnek.
Mocskolódást én sem olvastam a fórumon, de a fősodorhoz igazodó, paneleket hajtogató, ugyanazokat az „érveket” ismételgető kommentet annál többet.
Én a kapott gólokhoz még hozzáraknám a Pena faktort is. Lehet, hogy csak 10 meccsen védett a bajnokságban, de 17 kapott gólt jelentett. (összességében 17/32, 3 clean sheet) Ter Stegen átlagával számolva ez 9 lenne. Persze nem törvényszerű ez a 9, lehet több vagy kevesebb, de 35 kapott góllal a másodikak lennénk a ligában, a Realnak is "csak" kilenccel lenne kevesebb és pontszámban is valószínűleg előrébb lennénk.bence0330 írta: ↑2024.05.21. 18:43:39Nyilván ha BL-t nyerünk, akkor lehet ők is 50 és 80 milliós játékosok lennének, így nem sok esélyük van erre.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.21. 17:29:51De Jongon, Pedrin kívül: nemrég szó volt a csapat menedzseléséről.
90 percenkénti gól+gólpassz
Raphinha 0,99 VS Vinicius 1,01
másik szélen
Felix 0,60 VS Rodrygo 0,59
Úgy, hogy csapatként sokkal jobb az idényük is (Real), több gólt lőnek (10 góllal, 14 gólpasszal), több gólpasszt adnak.
Raphinha 50 és Felix 30 milliós értékű, Vinicius 180, Rodrygo 100. És nálunk mindenki középszer, mindenkit elküldenénk, meg majd azokat is, akik a helyükre érkeznek.
Lewy, Yamal túljátszatásáról már sokszor írtál te is. Ahogy arról is, amiben egyetértek, hogy Yamalnak akkor sem lenne szabad 16 évesen ennyit játszania, ha kétszer ennyi gólpontot hozna.
De ami számomra értelmezhetetlen, a nevek alapján a védelmünk teljesítménye, 43 kapott góllal.
Még az is csodaszámba megy, hogy beértünk a 2. helyre, ami szerintem még így is nagyban az egyéni teljesítményeken múlt.
A védelemben egy dolgot lehet talán mentségre felhozni, hogy tavaly óta Chris és Baldé (Ergo Cancelo balos, ergo Koundé nem lehet középső védő) sérülékenységével talán gyengült az a részleg, még ha jobb cserénk is lett Garciánál Inigo személyében. Cubarsí extra, de nem fél szezonon keresztül folyamatosan, ahogy használjuk.
Persze ezekkel együtt is durva a kapott gólszám, főleg, hogy a Madridnak alsó hangon is ekkora gondja volt a védelemben... sőt. Ha a szezon 3/4-ét nézzük, akkor nem lenne gond a számokkal, az a gond, hogy volt két olyan hullám, amikor bárki bármennyit rúgott volna. És ezek elég rossz időszakban is jöttek, főleg a 2, de az elsőnél is lemaradtunk egy potenciális becsületkupáról így. Itt jön be két dolog, egyrészt a rossz keretmenedzsment, ami néha fáradtságban csúcsosodik ki. Mi a formánkat a BL kiesés meg a kupakiesés utánra igazítjuk, vagy 1-2 hónappal hamarabbra.
Szerintem ez a második részben már jobban ide való volt, áthozom mondjuk ide. Igen, és bár nyilván a kanadai stat nem minden, egy támadónál eléggé létfontosságú kérdés, alighanem az elsődleges. Ebből is lehet látni, milyen Xavi a percek menedzselésében. Visszaoffolva Ancelottihoz, nála ők az alapkezdők. Nálunk a két legeredményesebb szélső a két oldalon vagy csere, vagy az első lecserélt ide-oda dobálva, két tökéletes korban lévő játékos ráadásul. Felteszem, több gólt lőttünk volna, ha ők többet játszottak volna. Még akkor is, ha Felix hajtásával én sem vagyok megelégedve teljesen, azt kicsit jobban értem, bár az ilyen szintű mellőzését 2024-ben messze nem, a fontos meccseken kb semmit nem kapott, pedig ő aztán csereként nagyon döntő faktor tud lenni. Nem csoda, hogy az értékük nem emelkedik, nem úgy vannak kezelve, sajna. Felixnél persze ez nem is érdekünk. Raphinha meg volt ugyan sérült, de nem olyan sokat, inkább azért van kevés perce relatíve, mert tényleg kb mindig lecserélik. 15+15-je simán lehetett volna még a sérülésével együtt is.FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.21. 17:29:51De Jongon, Pedrin kívül: nemrég szó volt a csapat menedzseléséről.
90 percenkénti gól+gólpassz
Raphinha 0,99 VS Vinicius 1,01
másik szélen
Felix 0,60 VS Rodrygo 0,59
Úgy, hogy csapatként sokkal jobb az idényük is (Real), több gólt lőnek (10 góllal, 14 gólpasszal), több gólpasszt adnak.
Raphinha 50 és Felix 30 milliós értékű, Vinicius 180, Rodrygo 100. És nálunk mindenki középszer, mindenkit elküldenénk, meg majd azokat is, akik a helyükre érkeznek.
Lewy, Yamal túljátszatásáról már sokszor írtál te is. Ahogy arról is, amiben egyetértek, hogy Yamalnak akkor sem lenne szabad 16 évesen ennyit játszania, ha kétszer ennyi gólpontot hozna.
De ami számomra értelmezhetetlen, a nevek alapján a védelmünk teljesítménye, 43 kapott góllal.
Még az is csodaszámba megy, hogy beértünk a 2. helyre, ami szerintem még így is nagyban az egyéni teljesítményeken múlt.
Én azért nem vonnék ilyen párhuzamot Lamparddal. Amikor átvette a csapatot azért jöttpár erősítés és a csapat magja együtt volt, utána igazolhatott kedvére és 10. helyen adta át a stafétát.bence0330 írta: ↑2024.05.21. 11:04:23Azért érdekes, mert szurkolói oldalról kb a leggyengébb a nyomás itt a topcsapatok között. Angliában ha van egy olyan sorozatod, mint ami itt volt télen, füttykoncerttel mennek le minden meccsen. Olaszországban konkrétan a szurkolói klub akár írásban megnyilvánul, hogy ez nem mehet így tovább, vagy tüntetésként szerveznek egy félig üres, vagy épp néma meccset.
Itt mindenki némán tűrte, talán egy kiscsapat első félidejénél volt valami kis fütty, már nem emlékszem, melyiknél. És nem az edző miatt, hanem a régi játékos miatt úszta ezt meg a katalán langyi vérmérsékleten kívül. Ha ugyanezt az embert bárki másnak hívták volna, alighanem még a nyugis katalán szurkolók is jobban tiltakoztak volna.
Amúgy igen, Lamparddal lehet a legjobban összehasonlítani, sajnos. Tökéletesen ugyanazok a körülmények voltak. A CFC nem igazolhatott, ezért egy rakás fiatallal beért hihetetlen bravúrral a BL helyek közé. Ez kb ekvivalens Xavi első fél évével. Aztán kapott egy raklap sztárt, akivel nem tudott mit kezdeni. Xavinál ez két év alatt adódott össze, annyi idő alatt kapott egy raklap sztárt, így neki egy évvel később lett hasonló a helyzete, előtte összehozott egy jó évet. Amikor Lampard nem tudott mit kezdeni a szituval, és jöttek a rossz eredmények, kirúgták. És mitadisten, BL-t nyertek, mert nem egy zöldfülű, hanem egy tapasztalt edző irányította a csapatot. Pedig voltak olyan mélyben, mint mi. Nem lehetetlen ez, csak nehéz. Amikor Xavi nem tud mit kezdeni a sok sztár alkotta kerettel, és jöttek a rossz eredmények, akkor még mindig kapott türelmet, max a médiából nem (joggal).
Ha tavalyi csoportot kapjuk idén is (Milan/Bayern/Plzen) vagy hasonló kalibereket, nagy pénzben fogadnék hogy nem jutottunk volna túl a csoporton, ugyanis semmi nem változott játék képében és csapategségben. Sőt szerintem romlott. Az idei BL szereplés szerintem nagyon sok szurkolót megvezet amikor Xavi munkásságát kell értékelni. Arra is fogadni mernék ha idén se mentünk volna túl a csoporton már rég nem Ő lenne az edző.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.20. 03:11:33Ja, és hadd ne mondjam, hogy ez a mostani volt továbbra is az elmúlt hány? 5 év legjobb Bl menetelése a csapatnak? Annyira mégse nulla akkor ebben a sorozatban.
Pirlónak, Lampardnak viszont nem nagyon sikerült, Gerrard sem a Liverpoollal lett bajnok, hanem a skótoknál, hozzájuk képest Xavi spanyol bajnok is lett a katari után.
Mindenki csak találgatni tudja az okokat. Talán mert a katalánok tele vannak sérelmekkel, tüskékkel, akárcsak mi, meg az írek? És ezért szereti sok magyar az ír zenét meg a Barcelonát?
Hát, ez kb olyan, mint amikor egy függő mondogatja két szippantás között, hogy "nem vagyok függő".brazilfan írta: ↑2024.05.20. 15:42:04Nem emlékszem, hogy ezt mondta volna, hogy nem bírja a nyomást.
Ehelyett ezt mondta:
„A klub történelmének egyik legnehezebb időszakában érkeztem ide, és úgy gondolom, nem becsülték meg eléggé a munkánkat. Már az idény elején azon gondolkodtam, hogy a nyáron távozok. Mert tehetsz bármit, mondhatsz bármit, ennél a klubnál azt nem fogják értékelni. És nem arról van szó, hogy nem bírom a nyomást, sőt, épp ellenkezőleg. Az elvégzett munkát soha nem fogják értékelni”
Jól mutatott a táblán a Barcelona név a legjobb 8 között, ez tény, ahogyan az Inter szurkolóinak is tavaly az Inter név a döntőben. Az Inter szurkolók (voltam közöttük meccsen) egymás között nagyon örültek és helyén kezelték a "surranópályás" döntőt.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.20. 03:11:33Ja, és hadd ne mondjam, hogy ez a mostani volt továbbra is az elmúlt hány? 5 év legjobb Bl menetelése a csapatnak? Annyira mégse nulla akkor ebben a sorozatban.
Nem emlékszem, hogy ezt mondta volna, hogy nem bírja a nyomást.
Oké, el tudom fogadni, hogy a leépítés szó nem takarja azt, amit nálam igen. Eleve egy szleng a fociban, nincs definíciója. Nálam viszont a formaingadozás nem egyenlő azzal, amikor az edzői döntések mindenképp befolyásolták a dolgot. Ha mindig kapott volna 30-70 percet, mint egy átlag játékos, a posztján, és néha rosszabb lenne, néha jobb, az formaingadozás. Ha alig kap pár percet a posztján fél év alatt (asszem 120-130 körül van összesen centerként), akkor abban egyértelműen benne van az edző keze. Vagy azért, mert igazságtalanul ült ennyit a padon, vagy azért, mert tényleg ennyire legyengült, és az edző nem tudott mit kezdeni egy top brazil tehetséggel.brazilfan írta: ↑2024.05.20. 14:34:28Az utóbbi három hétben Pepnél, Tuchelnél és Allegrinél láttam dühkitörést, Pep a saját játékosa miatt gurult be, Tuchel a bírók miatt, Allegri meg az egész világra dühös volt. Ezzel csak azt mondom, hogy másokkal is előfordul, hogy felesleges agresszióval vezeti le a feszültséget. Ancelotti nem, ő rágózik.
Ez sok játékosra igaz, például Romeu a felkészülési meccseken még jónak tűnt. Ter Stegennek, Araujónak, Koundénak, Cancelónak, Raphinhának, Lewandowskinak is voltak formaingadozásai, de nem hinném, hogy mindannyiukat Xavi építette le, vagy ha igen, akkor nem azért, mert nem bízott bennük, vagy mert nem a posztjukon játszatta őket.
Az utóbbi három hétben Pepnél, Tuchelnél és Allegrinél láttam dühkitörést, Pep a saját játékosa miatt gurult be, Tuchel a bírók miatt, Allegri meg az egész világra dühös volt. Ezzel csak azt mondom, hogy másokkal is előfordul, hogy felesleges agresszióval vezeti le a feszültséget. Ancelotti nem, ő rágózik.bence0330 írta: ↑2024.05.20. 13:51:11Az idegbetegbe tudnék egyedül belekötni, ahogy a mai szlengben használjuk, szerintem simán helytálló, és egy szurkolói oldalon simán belefér, de felteszem, nincs neurológiai, pszichiátriai problémája, így igen, akkor átfogalmazom, nem bírja a nyomást elveszti a fonalat, a (néha hamis) igazságérzetét felesleges agresszióval kiélve megsérti a futball szabályait, kiállíttatja magát sokszor, és nehéz helyzetekben magára hagyja a csapatát.
A PL sokat erősödött tavaly óta, aki nem tudta tartani a lépést, jelentősen visszaesett: MU, Newcastle, Brighton. Ők pedig Kane elvesztése után, durva sérüléshullámmal bejöttek 5.-nek, olyanokat megelőzve, mint az említett hármas és a Chelsea. Szerintem ez nagyon szép eredmény.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.20. 12:23:11
LG: a Tottenham beért ugyanoda, ahova kb az elmúlt összes szezonban tette, néha felette, néha alatta végeztek. Nem tudom, ebben mi akkora bravúr? Tavaly nekünk is volt szerencsénk a bajnokságban, idén meg balszerencsénk magukon a meccseken is, a sérüléseket nem nézve is. Egy Madridnak sokkal mélyebb a kerete, ha ott kidől 8 kulcsjátékos, nem a Juvenilből kell középhátvédet felhozni úgy, hogy 0 km-es a balhátvédünk, a szélsőnk és a kp-nk harmada.
Mondanám, hogy szemantikán lovagolsz ebben a kérdésben, de szerintem még az sem stimmelne. Az idézett mondatom elejét pl. lehygatad: "Most már sajna nem is nézett ki jól amikor betették, 3-4 hónapja sokkal jobban focizott."
1. Elfogadnád, hogy 4-5 helyen végezzünk azért, hogy beépítse és felépítse az egyelőre nem szint tiniket?bence0330 írta: ↑2024.05.20. 12:35:05Sokkal kevesebbeket érdekelne akkor az eredmény (...)
(...) miközben kórházba küldött pár tinit. Ebben hol a perspektíva? Mi okom lenne rá, hogy valami hasonlót szeretnék látni jövőre is? Hátha megszabadulunk végre jövőre Yamaléktól is?
(...)bár képtelennek tartom arra, hogy behúzzon egy ki-ki meccset hasonló erejű csapat ellen Európában.
Hogyne stimmelne? Szó szerint igaz, amit írtam. Azt írtam, amit idéztél is, 3-4 hónapja jobban focizott. Január végén, február elején kifejezetten jól mozgott, gólokat lőtt. Ez volt ugye 3-4 hónapja, gyakorlatilag majdnem pontosan, hisz bő 3,5. Nem értem, mi nem stimmel ezzel, akkor sokkal jobban focizott, mint most.
Nem stimmel a 3-4 hónap, bő egy hónapja, április közepén játszott utoljára, kezdőként.
A kiállítása óta semmi ilyesmit nem láttam rajta, a laportás hisztériára is teljesen normálisan reagált.