állítólag most már inigo martinez is célpont. morcos leszek ha miatta vagy laporte miatt umtiti kiszorul
Chino írta:Annyit szerintem nem vesztett Messi a sebességéből, hogy szélről indulva vesztene a hatékonyságából, főleg, hogy sokkal kötetlenebb szerepben lehetne, mint mondjuk Neymar
igen. én sem értem, hogy miért írták itt többen is (pl. palesz, crixus) h már megkopott a sebessége meg nem tudna rohangálni. lehet te meg én vagyunk a vakok, de sztem most is ugyanúgy rohangál a pályán mint 5 évvel ezelőtt. 29 éves, ne tegyünk már úgy mintha 40 éves tottiról beszélnénk, akinek néha már az 5 méteres sprintek is nehezére estek. továbbra sem hinném, hogy a középen való birkózás kevesebb energiájába kerülne. amúgy azt is jól látják sokan, ha most átmegyünk 4-2-3-1-be, még kevesebben lesznek középen és ehhez a játékhoz már buszkecc sem lesz alkalmas, mert akkor ide, két 'csúcsnigger' kell, akik ketten 4-5 ember melóját látják el. most felteszünk egy buszkecc-rakitic szűrő párost (vagy AG, SR, tökmindegy - szűrni egyik sem tudna úgy ahogy itt kellene) előttük meg az eddigi 3 ember helyett 4 lesz, tényleg csak az nem rohan át rajtunk aki nem akar. ezt max úgy lehetne orvosolni, hogy a szélső hátvédek soha nem mennek át a felezőn, de hát az meg nem a mi játékunk. ráadásul ebben a rendszerben iniestának sincs helye, max ha messi néha kimegy jobbra és ő játszana lajos mögött.
továbbra is a 4-3-3-at tartanám a legjobbnak, úgy hogy messi a jobboson van, de mint ahogy chino is írta nem annyira mint neymar odaát, viszont ehhez kell egy elit jobb bekk, aki alves módra tolja. ehhez a rendszerhez csak két új ember kellene (jobb bekk, középső kp-s), a 4-2-3-1-hez meg rögtön minimum 3, arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben egyből feleslegessé válna egy rakat középpályásunk. én nem vagyok szakember, de van vmi mondás, hogy az a a jó edző aki a kerethez igazítja a taktikát és nem a taktikához a keretet.
crixus írta:Szélről sokkal nehezebben tudna lövőpozícióba kerülni és kevesebb passzlehetősége lenne, mint középről. Nem is beszélve arról, hogy nem tudna már úgy visszaérni az ellenfél felfutó szélső bekkjeivel, mint ahogy korábban amikor szélsőt játszott, vagy ahogy most Neymar játszik.
ez amit nem értek. azt írod, szélről nehezebben tudna lövőpozícióba kerülni.
nézzük most mi van:
4-3-3-ban is középen kalimpál egész meccsen, legtöbbször úgy indítja a támadást, hogy kis túlzással elveszi a jobb oldali belső középpályástól a labdát is, meg a területet, ergo kell neki nem tudom hány métert menni míg eljut lövőpozícióba, vagy kulcspasszhoz. miután sosem fociztam, fogalmam sincs ez hány méter, de megnéztem, hogy a nou camp 105 m hosszú, tehát a felezőtől ahonnan indul, míg eljut a 16-osig, van 36,5 méter amit megtesz. ha megteszi, mert itt mint lentebb írtam így 3-4 emberrel küszködik folyamatosan.
ha visszatérnénk a normális 4-3-3-hoz, ahol tényleg jobb oldalt van, rakiticnak (illetve annak a pozíciónak) is lenne levegője, meg a jobb bekknek is, és ketten csak feltudnák hozni a labdát, úgy, hogy messi nem 50-55 méterre a kaputól kapja meg a labdát hanem csak mondjuk 30-35-re, és itt nem egy fél csapaton, csak egy jobb bekken, meg max egy kisegítő kp-son kellene átverekednie magát és 10 méternyi cikázás után már ott is lenne a 16-oson. ergo ami energiát megspórol(hatna) támadásba, azt nyugodtan mozgósíthatja védekezésben. és ebben a rendszerben, a széslő hátvéd, meg a jobb oldali belső kp-s is nyugodtan be tudna neki segíteni, de azért az utóbbi években feltűnően neki sem büdös a védekezés.