Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.24. 13:19:37

gergo9 írta: Szakmai dolgokban meg az idő 95%-ban Pep-et igazolja eddig. Sok dolog van ami miatt dobálták az ürüléket rá aztán kiderült hogy mégis teljesen jó meglátások voltak. Idei szezonban csak hogy párat említsek pad rövidsége, Ibra elzavarása,Abidal középhátvédként való szerepeltetése, Masch leigazolása, Marquez elküldése.
Lényeg a lényeg én feltétel nélkül megbízom Guardiola minden döntésében , számomra eleget bizonyított.
A pad rövidsége sztem igenis valós dolog, néhány poszton mindenképp. Gondolj bele, mi lenne, ha Iniesta megint lesérülne, és hosszútávon Keitának kéne helyettesítenie. Tavaly már láttuk, h ilyenkor mi van, sztem elég is volt. A támadóhármasok nagyon jó, de nekik sincs minőségi pótlásuk. Ha vki lesérül közülük, akkor Bojanékra nem nagyon lehet számitani, ebben az esetben valószínűleg megint csak Iniesta megy fel támadónak, és megint csak Keita játszik a helyén a középpályán, ami megint csak nem jó. Hátul ott renden vagyunk, még kicsit sokan is.
Guardiola sikerességéhez az is hozzátartozik, h nagy szerencséje volt, hiszen mióta ő a csapat edzője, elkerülték a csapatot a nagyobb sérüléshullámuk. A kulcsemberek közül egyedül Iniestának voltak tavaly sérülései, amit nagyon-nagyon meg is sínylett a csapat.
Rijkaard anno az utolsó és utolsó előtti szezonja nagy részében nélkülöznie kellet Messit és Etoot. :!:
Boixos
Llegenda del Barça

2011.01.24. 11:35:40

azért nem egyszerű ez a rotálós szisztéma.
olyan kemény elvárások vannak a csapattal szemben (amelyekről nagyrészt ők "tehetnek", mivel kimagasló eredményeket érnek el folyamatosan), h szerintem egyszerűen nem "meri" megtenni az edző, h nem a lehető legjobb összeállítást küldi ki a bajnoki- v a bl- és lassan már a kupameccseken is.
innentől meg hiába van 40 világklasszis a brigádban, akkor is azok fognak játszani, akik a legjobbak, és ők is addig, amíg el nem kopik a lábuk... ez van.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.24. 11:20:58

gergo9 írta:
sjd írta: Azért álljon meg a menet! Ibra az ő kérésére érkezett, miután kirúgott egy évi 30 gólos csatárt, mindezen buktunk 50 millát.
Értelemszeruen csak erre az idényre vonatkozik amit mondtam. Igazából sok opció nem volt Ibra és Villa , Villa-t nem engedték még akkor össz-vissz maradt Ibra. Eto'o-nak meg nyilvánvaló hogy mennie kellet.

Marqueznek meg mi értelme lett volna ha itt van az elmult fél évben mikor lett volna szükség a hierarchiában előrébb lévő Militora sincs.
Teljesen értelmetlen lett volna itt tartani.
Sok edző kiemeli, hogy egy szezon rengeteg mecccsből áll, akár heti 3 meccs is benne van a pakliban. Ezért ez a sok edző, akiket eddig hallottam/olvastam nyilatkozni, mind elmondta, hogy sok játékos kell, mert rövid paddal nem lehet sikereket elérni. Egyszerűen még a legegészségesebb játékosok is elkészülnek az erejükkel, hiába vannak a rengeteg meccsek miatt szinte csak könnyített edzések. Lásd most Puyol is lesérült. És miért? Mert Guardiola nem használja a rotációs szisztémát. Van egy alapcsapat, amin csak akkor változtat, ha sérülés, vagy eltíltás van, illetve ha kupameccs van. Általában ezek a játékosok nagyrészt kibírják a hosszú szezont, de ez nem üdvözítő dolog. Ősszel Xavi bajlódott sérüléssel, biztosan emlékszel rá, hogy alig játszott végig 90 perceket és akkor is majdnem minden második meccsen lépett pályára.

Ha Guardiola megfelelően alkalmazná a rotációt, akkor még Márquez is maradhatott volna a védelemben. De nem maradt, mert nem biztosította felé Pep a játéklehetőséget, amit a mexikói nem fogadott el, korára való tekintettel pedig ingyen elengedte a játékost.

Zubizarreta (vagy Bartomeu) nyilatkozta konkrétan azt Villa legigazolása után és a Cesc-ügy kútba esése után, hogy több érkező nem lesz. Azért nem lesz, mert nagyon bíznak a B csapat tehetségeiben. Ez már akkor is nagyon karcsúnak tűnt nekem és nem adott megnyugvást. Most sem ad, látva az ilyen sérüléseket. A fiatalokra nem támaszkodik úgy Guardiola, ahogy az előzetesen érzékeltetve lett, pedig néha megengedhetné. A kisebb csapatok ellen igazán nem kéne egy még nem 100%-os játékost játszatni, ha van egy tehetséges játékosunk, aki helyettesíthetné.

Azt aláírom, hogy a B csapat fiataljai nem olyan kiegyensúlyozottak, hogy tartósabban tudnák pótolni az első csapat sztárjait, de nem is ez lenne a dolguk. 1-2 meccsen igazán nem lenne baj, ha a fiatalok is lehetőséget kapnának és nem poszt-átszervezéssel kéne egy játékost játszatni (Abidal).

Az ürülékdobálás pedig szerintem kicsit erős, ennyire azért nem volt lehurrogva Pep (legalábbis részemről nem, de másoktól sem, ahogy emlékszem), egyszerűen csak kritikák lettek felé és a vezetőség felé megfogalmazva, amik szerintem a mai napig ülnek.

Az rendben, hogy az eredmények elcsitították a hangokat, de amikor adódik egy ilyen Xavi-Puyol eset, mindjárt azt bizonyítják a tények, hogy bizony rövid a kispad, Guardiolának többet kéne pihentetni a játékosait. Természetesen nem egyszerre mindenkit, hanem fokozatosan, mondjuk minden meccsen egy másik posztot cserélgetni.

Így szerintem az eredmények sem maradnának el, a cserék is több lehetőséget kapnának, a sztárok is pihenhetnének és nem kellene a túlterheléstől tartani.

Ez az egyik hiba a Pep-faktorban. De javítható. Viszont ő túlságosan nem mer kockáztatni, pedig néhol illene. A játékosok egészségei az elsődlegesek, nem a csapat eredményei! Szerintem.
Kép
Kép
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.23. 18:45:14

sjd írta: Azért álljon meg a menet! Ibra az ő kérésére érkezett, miután kirúgott egy évi 30 gólos csatárt, mindezen buktunk 50 millát.
Értelemszeruen csak erre az idényre vonatkozik amit mondtam. Igazából sok opció nem volt Ibra és Villa , Villa-t nem engedték még akkor össz-vissz maradt Ibra. Eto'o-nak meg nyilvánvaló hogy mennie kellet.

Marqueznek meg mi értelme lett volna ha itt van az elmult fél évben mikor lett volna szükség a hierarchiában előrébb lévő Militora sincs.
Teljesen értelmetlen lett volna itt tartani.
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.23. 16:27:34

gergo9 írta: Szakmai dolgokban meg az idő 95%-ban Pep-et igazolja eddig. Sok dolog van ami miatt dobálták az ürüléket rá aztán kiderült hogy mégis teljesen jó meglátások voltak. Idei szezonban csak hogy párat említsek pad rövidsége, Ibra elzavarása,Abidal középhátvédként való szerepeltetése, Masch leigazolása, Marquez elküldése.
Azért álljon meg a menet! Ibra az ő kérésére érkezett, miután kirúgott egy évi 30 gólos csatárt, mindezen buktunk 50 millát. Az elüldözése maximum azokat igazolta, akik már előre megmondták, hogy nem llik ide, Guardiola részéről azonban ez egy borzalmas nagy epic fail volt. Én egyedül ezért dobáltam rá az ürüléket, nem azért mert annyira szívemhez nőtt volna az a barom.
Marquez meg szerintem nem volt akkora Oleguer, hogy inkább menjen el, mint hogy itt legyen :D (persze az igaz, h olyan nagyon nem szenvedjük meg a hiányát)
Az idő számomra akkor igazolja majd Pep-et, ha jövőre visszajön Keirrison és Henrique és nem ingyen távoznak, hanem lesz belőlük valaki
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.23. 16:12:46

Itt meg nekem megint az a problémám hogy megint sokmindent beleakarnak magyarázni Pep döntéséibe.
Vegyük például a szokásost hogy a La Masía növendékek Thiago,Bojan esetleg Fontás keveset játszanak. Helyettük játszik mondjuk Keita.
Konkrétan azt akarják elhitetni hogy egy olyan edző aki szintén La Masía gyermeke szinte az egész életét Barcelona-ban töltötte, majd foglalkozott utánpótlás csapatokkal nyomós szakmai érv nélkül preferálja a külsősöket, pusztán szimpátiából. Ugy hogy 8 sajátnevelés van folyamatosan a kezdőnkben.
Ezt valahogy nehéz elhinni.
Szakmai dolgokban meg az idő 95%-ban Pep-et igazolja eddig. Sok dolog van ami miatt dobálták az ürüléket rá aztán kiderült hogy mégis teljesen jó meglátások voltak. Idei szezonban csak hogy párat említsek pad rövidsége, Ibra elzavarása,Abidal középhátvédként való szerepeltetése, Masch leigazolása, Marquez elküldése.
Lényeg a lényeg én feltétel nélkül megbízom Guardiola minden döntésében , számomra eleget bizonyított.
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.23. 15:50:50

az a durva, hogy mindkettő logikus megoldás. pont ezért van egy zseniális edzőnk, aki eldönti, hogy az aktuális ellenfél ellen mi lesz a jó.

ha jönnek az erőfocival, mi megverjük őket művészettel. jópárszor volt már ilyen. de ha elveszítjük a kontrollt pl egy chelsea ellen, akkor szívesebben nézném, ahogy masch és essien egymás torkát rágja, ahelyett, hogy busquetset törik ketté, ő meg integetne a bírónak. a minimális alkalmazkodás pedig nem szégyen, ettől még a stílusunk ugyanaz marad, iniesta, xavi, messi ott lesz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.23. 15:45:54

Pep: "Ez a csapat mindig készen áll"

Azt kifelejtette, h minden körülmények között!
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.23. 14:11:16

Tocy írta: Pont hogy nem. Nem szabad leállni velük verekedni, abban a Barca Keitával sem jó. Játszani kell a szokásosat magas fordulatszámon és nincs gáz. Ne mi alkalmazkodjunk, alkalmazkodjanak ők!
Ja, csak pont ezen csapatok ellen fordu lelő, hogy egyszerűen megfojtják a játékunkat
Mindenesetre ha az ellenfélnél van egy Özilnél komolyabb irányító, én nyugodtabb lennék, ha Mascherano gyötörné
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.23. 14:03:32

sjd írta:
Bob_Marley írta: szerk: kicsit paradox az első gondolatmenetem, de többször adnék Mascheranonak és Keitának is kezdő tagságot, mert nálam rászolgáltak erre, így többet tudnának pihenni a kp-ink!
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én pont a BL-ben a Cambiasso-Muntari típusú középpályák ellen vetném be őket! (emlékszem tavalyról, amikor egy Busquets elleni szabálytalanságból lőtt gólt az Inter). Egyszerűen néha kell, hogy egyrészt a 190 centi - 90 kilós vkp-ikat és a támadóikat lerombolja valaki az angol meg a Mourniho-féle csapatoknak
Pont hogy nem. Nem szabad leállni velük verekedni, abban a Barca Keitával sem jó. Játszani kell a szokásosat magas fordulatszámon és nincs gáz. Ne mi alkalmazkodjunk, alkalmazkodjanak ők!
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.23. 14:00:46

Bob_Marley írta: szerk: kicsit paradox az első gondolatmenetem, de többször adnék Mascheranonak és Keitának is kezdő tagságot, mert nálam rászolgáltak erre, így többet tudnának pihenni a kp-ink!
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én pont a BL-ben a Cambiasso-Muntari típusú középpályák ellen vetném be őket! (emlékszem tavalyról, amikor egy Busquets elleni szabálytalanságból lőtt gólt az Inter). Egyszerűen néha kell, hogy egyrészt a 190 centi - 90 kilós vkp-ikat és a támadóikat lerombolja valaki az angol meg a Mourniho-féle csapatoknak
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.23. 13:29:03

Barcaman14 írta:
Bob_Marley írta:Úgy gondolom ez a többiekre is, még ha gödörben is van Bojan, nem biztos, hogy az tesz neki jót, hogy kap 45 percet, s végére meg már kifütyülik!
De az sem tesz jót neki, ha elvétve kap 10 perceket! Más az edzés és a meccs. Igaz hogy edzésen tudja a legjobban elsajátítani a játékstílust, viszont éles meccsen kell tudnia alkalmazni. 10 perc pedig erre nem elég, akárki akármit mond. Jó ha hozzáér 10-szer a labdához. Nem azt mondom hogy minden meccsen váltsa Messit az 50.percben, de mégis. Mondjon valaki egy ésszerű indokot hogy tegnap miért nem állt be hamarabb?! :roll: Nem hiszem hogy bárki kritizálta volna Pepet, ha lehozza Villát vagy Messit.
Nem haragszom emiatt Pepre, csupán nem értem a cserélis szokását, és nem csak Bojan helyzetét nézve. úgynúgy igaz ez pl Keitara, Affellayra stb..
Viszont 10 perc alatt labdát sem tudott lekezelni, lefutották, elnyomták. Bojannak nem a 10 percekkel vannak gondjai, hanem a pszichikai tulajdonságaival. Afellayt viszont én sem értettem...
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.23. 13:26:04

Bob_Marley írta:Úgy gondolom ez a többiekre is, még ha gödörben is van Bojan, nem biztos, hogy az tesz neki jót, hogy kap 45 percet, s végére meg már kifütyülik!
De az sem tesz jót neki, ha elvétve kap 10 perceket! Más az edzés és a meccs. Igaz hogy edzésen tudja a legjobban elsajátítani a játékstílust, viszont éles meccsen kell tudnia alkalmazni. 10 perc pedig erre nem elég, akárki akármit mond. Jó ha hozzáér 10-szer a labdához. Nem azt mondom hogy minden meccsen váltsa Messit az 50.percben, de mégis. Mondjon valaki egy ésszerű indokot hogy tegnap miért nem állt be hamarabb?! :roll: Nem hiszem hogy bárki kritizálta volna Pepet, ha lehozza Villát vagy Messit.
Nem haragszom emiatt Pepre, csupán nem értem a cserélis szokását, és nem csak Bojan helyzetét nézve. úgynúgy igaz ez pl Keitara, Affellayra stb..
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.23. 13:10:26

Én is úgy gondolom, akár lehetne másként is a cserékhez nyúlni,, de ezt én úgy gondolom, hogy az alap kezdőt pihentetném jobban!
De az hogy Pep mikor cserél, szerintem nem rossz!
Kicsit furcsállom, hogy sokan a csapatba követelik mondjuk Afellayt, úgy hogy egy hónapja van itt!Az edzéseken kell bizonyítson, s ott tudja megtanulni a rendszert mint egy éles meccsen!
Úgy gondolom ez a többiekre is, még ha gödörben is van Bojan, nem biztos, hogy az tesz neki jót, hogy kap 45 percet, s végére meg már kifütyülik!
Ezt a "harcot" szerintem Krikicsnek kell megvívnia saját magával, s összeszorított fogakkal mindent megtenni edzéseken!
Keita meg mint már ezerszer leíródott amit kérnek tőle maximálisan teljesíti!
Nem ide tartozik, de amikor azzal "vagdalkozik" valaki, hogy 2 méternél nem passzol hosszabban....tegnap is nem tudtam összeszámolni, de rengetegszer segített be támadásépítésben, elkérte a labdát jól osztotta ki oldalra!
Ő nem fog megindulni és 30 méteren keresztül vezetve a labdát 4 embert kicselezve gólt lőni, de pl Messi se 30 métert visszafutva kéz a kézben becsúszva szerelni a saját 16osánál!

szerk: kicsit paradox az első gondolatmenetem, de többször adnék Mascheranonak és Keitának is kezdő tagságot, mert nálam rászolgáltak erre, így többet tudnának pihenni a kp-ink!
És Afellay is lehet nagyon hasznos emberke lehet a jövőben, de sokat kell még tanulnia!
De ha csere valaki, 15-20 van arra, hogy bizonyítson, akkor annyi van rá!Azért 20 perc alatt lehet annyit tenni, hogy következőre 30at kapj
Kép
Kép
Kép
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.23. 10:03:51

Igazad van Kalap, de egyrészt jobban ég a vágytól például a holland, semmi bajom Keitával, sőt, csípem mert vérprofi, de poszttól függően ezzel túl lett biztosítva.

Az ő játékstílusának úgymond nem kell tapasztalat, hogy a biztosat húzza meg míg Afellaynak kellene, mert sokkal nehezebb építkezni.
És egy 20 éves igen is megszakad hogy játszhasson, és Afellay valóban nem várja el hogy ő fix csere legyen igazad van. Sokkal többre vágyik annál.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.23. 09:58:42

lluisllach89 írta:Nem láttam teljes egészében se a Sevilla se a Valencia meccsét.

De gondolom egyik meccsen se játszott akkora fölényben a hazai csapat mint mi a Racing ellen, sőt, a Valencia biztos hogy nem :D

Ez tiszta sor hogy kell tartalékolni esetleg valakit a végére. De nem ilyen langyos meccsen, büntető, kiállítás persze bármikor benne van a pakliban, sőt, egy esetleges sérülés is, de nagyon valószínűsíthető hogy nem történt volna meg itt egyik sem. Persze ezt el lehet mondani mindegyikre és bumm, egyszer csak megtörténik.
Ráadásul Pep sem a "nagyon valószínűsíthető" filozófiával juttatta el a csapatot a világ csúcsára.

De azért ennyire nagyon nem kell túlbiztosítani egy meccset, helyezéstől függetlenül a liga egyik leggyengébb csapata ellen.

Meg akkor miért Keita állt be Xavi helyett? Értem, sőt megértem amit írtál, pihennie kellett. De akkor miért nem egy ambiciózus fiatalt küld be a helyére- a hollandot, aki tett volna talán valamit és nem ártana ha érezné a bizalmat- miért egy Keitát?

Csak én úgy érzem hogy Bojan csak akkor kapná meg a lehetőséget rendesen ha húzna valami rendkívülit, mint tavaly late-late csereként lőtt gólja a Stuttgart ellen.
Példának okáért azért, mert Keita kidolgozza a szívét-lelkét és egy megbízható játékos. Nem fogja a fülén pörgetni a labdát, de nyugodtan a pályára küldhető és egy csupa szív ember. Ő is megérdemli a játékperceket. Vagy csak a 20 éveseknek kell játszaniuk? Affellay most jött, szerintem ő maga sem várja el, hogy állandó fix csere legyen. Bojan sajnos idén pedig még küzdeni tudásból is leszerepel, mikor játszik, nem csak a megoldásai rosszak. Én továbbra is bízom a kicsiben, nem ede vagyok, de neki kell még idő. Fejben erősödnie kell, mert látszik minden megmozdulásán, hogy nem felnőtt még . Azt nem tudom megállapítani, hogy az itt maradás, vagy a fél-egy év kölcsön tenne jobbat neki, de ez nem is az én dolgom. Mindenesetre a hierarchiában Keita jogoson van előrébb a két fiatalnál és ő is játszani akar, ő is ambiciózus ( ugyebár nem csak egy fiatal lehet ambiciózus).
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.23. 09:54:42

Én is pont meg akartam kérdezni, hogy miért nem mer cserélni. Szerintem hülyeség amiatt csak a 80.-ik percben cserélni mert kiállíthatnak, lesérülhetnek meg miegymás mert egy Racing ellen megoldják.

Miért nem lehet korábban becserélni az új szerzeményt Afellayt? 3-0-ánál simán megmerném lépni azt, hogy berakom a 60.-ik percben Afellayt és Bojant.
De nem idegeskedem emiatt mert úgy sem fog változni.

+ egy kérdés: Mit szokott magyarázni mindig Pep mielőtt cserél? Mindig mutogat és nem bírok rájönni.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.23. 09:52:18

Nem láttam teljes egészében se a Sevilla se a Valencia meccsét.

De gondolom egyik meccsen se játszott akkora fölényben a hazai csapat mint mi a Racing ellen, sőt, a Valencia biztos hogy nem :D

Ez tiszta sor hogy kell tartalékolni esetleg valakit a végére. De nem ilyen langyos meccsen, büntető, kiállítás persze bármikor benne van a pakliban, sőt, egy esetleges sérülés is, de nagyon valószínűsíthető hogy nem történt volna meg itt egyik sem. Persze ezt el lehet mondani mindegyikre és bumm, egyszer csak megtörténik.
Ráadásul Pep sem a "nagyon valószínűsíthető" filozófiával juttatta el a csapatot a világ csúcsára.

De azért ennyire nagyon nem kell túlbiztosítani egy meccset, helyezéstől függetlenül a liga egyik leggyengébb csapata ellen.

Meg akkor miért Keita állt be Xavi helyett? Értem, sőt megértem amit írtál, pihennie kellett. De akkor miért nem egy ambiciózus fiatalt küld be a helyére- a hollandot, aki tett volna talán valamit és nem ártana ha érezné a bizalmat- miért egy Keitát?

Csak én úgy érzem hogy Bojan csak akkor kapná meg a lehetőséget rendesen ha húzna valami rendkívülit, mint tavaly late-late csereként lőtt gólja a Stuttgart ellen.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.23. 09:39:18

lluisllach89 írta:A storys részt nem arra értettem.
Hanem arra hogy tessék, itt egy stat, de azon kívűl nem tudunk semmit a fiatal suhancról, nem ismerjük az ő történetét, nem látunk mögé hogy mi a szitu egy X percet játszó fiatal posztján, konkrétan a csapatánál, stb.
Xavinak pihennie kellett. Miért nem jött be Afellay akkor?
Vagy miért nem hozza be korábban az utolsó embert, miért hagyja a végére?
A "megfelelően rotálás" szemináriumról pedig úgy látszik ellóghatott Pep.
Oké, értem a problémádat.
A 80.perc körül teljesen reális a 3.csere kihasználása. Gondolj bele, mondjuk 70.percben megejtené az utolsó cseréjét, majd a 71.percben kiállítanak tőlünk egy játékost, 11-est kapunk, illetve 1 perccel később megsérül valaki. Ez azt jelenti, hogy 15-20 percet kell kibírni mondjuk 9 emberrel. Nyilván, ez az egyik legrosszabb forgatókönyv, ami történhet ilyenkor - ezzel csak azt akarom mondani, hogy kötve hiszem, hogy más edzők a 80.perc előtt megejtik mind3 cseréjüket, ha nincs probléma.
Vagyis: ha kockáztatniuk kell, akkor megcsinálják - DE ha nem, akkor teljesen logikusnak tartom a késői utolsó cserét. És mivel mi (szerencsére) olyan helyzetben vagyunk, hogy a meccsek kb. 95%-án nem kell kockáztatnunk, így az utolsó cserével is érdemes várni.

Egyébként poén, mert a tegnapi másik két spanyol meccs pontosan bemutatja azt a két esetet, amiről beszélek:
1. Valencia-Malaga: "50-50%meccs", bármi lehet, sok kiállítás, nem normális körülmények, kockáztatni kell -> korai cserék mind2 csapatnál.
Valencia: 46,46, 70
Malaga: 21, 66, 70
2. Sevilla-Levante meccs cseréi sevillai oldalról: 75,79,81.perc - szintén "lefutott" meccsről beszélünk, a 75.percben már 4-1 volt az állás -> nem kell kockáztatni a korai cserékkel (Sevilla).

MÁSIK:
Bojanra visszatérve konkrétan, megint azt tudom kiemelni, hogy a világ legjobb csapatában játszani, a legjobbakkal versenyezni sosem volt egyszerű dolog. Pep mégis megadja neki azt, amit más spanyol topcsapatok edzői nem igazán adnak meg saját fiataljaiknak: játékperceket. Bojan-nak élnie kell a kupameccsek lehetőségeivel, nem tudok mást mondani: azt kell tennie, amit Pedro-nak és Busquets-nek.
daffy
Madridista

2011.01.23. 09:34:17

menczel írta: (Most hogy gyorsan belegondoltam realizáltam valamit: a kezdő csapatunk olyan jó, hogy nyáron szóba se kell hogy jöjjön, hogy a kezdőbe igazoljunk valakit. Ez a legnagyobb elismerés és jó érzés. Arra kell törekedni hogy a kispad javuljon te jó ég!)
viszont ennek az az ára,hogy a padotok sosem lesz elég erős. senki nem akar majd a padon ülni azok közül,akikből még lehet valami.
menczel
Entrenador del Barça

2011.01.23. 01:49:12

ziipp írta:Azon a véleményen vagyok, hogy el lehet adni, de minek? Mi sürget? Semmi. Még pár év simán eltelhet úgy, ahogy idáig is eltelt. Előbb vagy utóbb talán pont Bojan fogja megelégelni, és magától megy majd el. Addig meg miért vágjuk el magunkat egy potenciális szupersztártól? Gondoljatok bele, olyan kegyetlenül tolta a srác, hogy már 17 évesen a Barca A-ban játszott! Most holtpontra jutott, de azért érdemes elmorfondírozni, hogy valahol mélyen micsoda erő bújhat benne... ;)
Ebben is van valami. Minek eladni, ha jól tűri a padot, és nagyon kevés a fizuja. Hisz nem is várjuk el h beverekedje magát a kezdőbe, meg eleve kinek a helyére. De azt elvárjuk h törekedjen rá.

(Most hogy gyorsan belegondoltam realizáltam valamit: a kezdő csapatunk olyan jó, hogy nyáron szóba se kell hogy jöjjön, hogy a kezdőbe igazoljunk valakit. Ez a legnagyobb elismerés és jó érzés. Arra kell törekedni hogy a kispad javuljon te jó ég!)
ziipp
Capitá del Barça

2011.01.23. 01:36:36

Azon a véleményen vagyok, hogy el lehet adni, de minek? Mi sürget? Semmi. Még pár év simán eltelhet úgy, ahogy idáig is eltelt. Előbb vagy utóbb talán pont Bojan fogja megelégelni, és magától megy majd el. Addig meg miért vágjuk el magunkat egy potenciális szupersztártól? Gondoljatok bele, olyan kegyetlenül tolta a srác, hogy már 17 évesen a Barca A-ban játszott! Most holtpontra jutott, de azért érdemes elmorfondírozni, hogy valahol mélyen micsoda erő bújhat benne... ;)
szkeptikus06
Jugador del Barça

2011.01.23. 01:18:05

Szerintem egyáltalán nem baj,hogy Bojan ennyit játszik. 20 évesen a világ legjobb csapatában csak akkor kaphatna több lehetőséget (akkor lenne joga több lehetőséget követelni), ha kivételes tehetség lenne,aki meccsről meccsre (pár kivételtől eltekintve,mert minden meccsen nem lehet 120%-ot nyújtani) bizonyít és villog,ha beáll. Az pedig tény,hogy Bojan nincs olyan jó egyelőre,ami alapján jogosan követelhetne magának több játékpercet.

Akik azt mondják,hogy ha nem játszik nem fejlődik,azok elfelejtik,hogy ezek a játékosok napjában többször edzenek, általában egymással. Aki pedig ilyen kerettel edzhet és olyanoktól tanulhatott az évek során,mint Rijkaard,Pep vagy játékosokat említve Eto'o,Ronaldinho,Messi,Villa, Ibra(bár őt félve írom le :D )vagy Ini,Xavi és még sorolhatnám, annak edzéseken is meg van arra a lehetősége,hogy annyit fejlődjön,mint más a meccseken. Továbbá,ha nem is sok időre ,de azért meccsről meccsre lehetősége van 10-15 perceket játszani,elvétve kezdőként többet játszani. Egy 20 éves játékosnál ez a normális ilyen szinten.
Ezt Pep nagyon hozzáértő módon csinálja.
Ha Bojan majd 24-5 évesen is jogosan kap csak 10 perceket- rendszeresen-akkor el lehet gondolkodni az eladásáról. Addig maradjon,mint csere,mint tehetség. Iniesta sem egyik percről a másikra lett kezdőember és klasszis.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.23. 00:42:53

A storys részt nem arra értettem.
Hanem arra hogy tessék, itt egy stat, de azon kívűl nem tudunk semmit a fiatal suhancról, nem ismerjük az ő történetét, nem látunk mögé hogy mi a szitu egy X percet játszó fiatal posztján, konkrétan a csapatánál, stb.

Xavinak pihennie kellett. Miért nem jött be Afellay akkor?
Vagy miért nem hozza be korábban az utolsó embert, miért hagyja a végére?

A "megfelelően rotálás" szemináriumról pedig úgy látszik ellóghatott Pep.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.23. 00:29:37

lluisllach89 írta: Mikaos!
Ez mind szép és jó, de józan paraszti ésszel lehet látni hogy KAPHATNA Bojan több lehetőséget attól függetlenül hogy ki hogy merre hány zöld trabantot látott..
Mégis, kinek a kárára kaphatna több lehetőséget? A keret több, mint 20 minőségi játékosból áll, ezeket megfelelően kell rotálni.
lluisllach89 írta:Xavi-Keita csere abszolút felesleges volt, ha Bojan kapott volna lehetőséget esetleg valamivel hasznosabb lett volna.
Miért volt felesleges? Xavinak pihennie kellett. Te ezek szerint KP helyére behoztál volna egy csatárt? (Ilyen csere nem felesleges, hanem értelmetlen lenne)
lluisllach89 írta:Gondolom a többi szám mellé nincs egy storyd..
Nem értem, mire gondolsz.
Viszont amiket leírtam, azok tények, utánanézhetők szabadon -> Tehát nem én mesélek story-kat - de sajnos páran igen, s nem támasztják alá semmivel :)
Válasz küldése