gergo9 írta:sjd írta:
Azért álljon meg a menet! Ibra az ő kérésére érkezett, miután kirúgott egy évi 30 gólos csatárt, mindezen buktunk 50 millát.
Értelemszeruen csak erre az idényre vonatkozik amit mondtam. Igazából sok opció nem volt Ibra és Villa , Villa-t nem engedték még akkor össz-vissz maradt Ibra. Eto'o-nak meg nyilvánvaló hogy mennie kellet.
Marqueznek meg mi értelme lett volna ha itt van az elmult fél évben mikor lett volna szükség a hierarchiában előrébb lévő Militora sincs.
Teljesen értelmetlen lett volna itt tartani.
Sok edző kiemeli, hogy egy szezon rengeteg mecccsből áll, akár heti 3 meccs is benne van a pakliban. Ezért ez a sok edző, akiket eddig hallottam/olvastam nyilatkozni, mind elmondta, hogy sok játékos kell, mert rövid paddal nem lehet sikereket elérni. Egyszerűen még a legegészségesebb játékosok is elkészülnek az erejükkel, hiába vannak a rengeteg meccsek miatt szinte csak könnyített edzések. Lásd most Puyol is lesérült. És miért? Mert Guardiola nem használja a rotációs szisztémát. Van egy alapcsapat, amin csak akkor változtat, ha sérülés, vagy eltíltás van, illetve ha kupameccs van. Általában ezek a játékosok nagyrészt kibírják a hosszú szezont, de ez nem üdvözítő dolog. Ősszel Xavi bajlódott sérüléssel, biztosan emlékszel rá, hogy alig játszott végig 90 perceket és akkor is majdnem minden második meccsen lépett pályára.
Ha Guardiola megfelelően alkalmazná a rotációt, akkor még Márquez is maradhatott volna a védelemben. De nem maradt, mert nem biztosította felé Pep a játéklehetőséget, amit a mexikói nem fogadott el, korára való tekintettel pedig ingyen elengedte a játékost.
Zubizarreta (vagy Bartomeu) nyilatkozta konkrétan azt Villa legigazolása után és a Cesc-ügy kútba esése után, hogy több érkező nem lesz. Azért nem lesz, mert nagyon bíznak a B csapat tehetségeiben. Ez már akkor is nagyon karcsúnak tűnt nekem és nem adott megnyugvást. Most sem ad, látva az ilyen sérüléseket. A fiatalokra nem támaszkodik úgy Guardiola, ahogy az előzetesen érzékeltetve lett, pedig néha megengedhetné. A kisebb csapatok ellen igazán nem kéne egy még nem 100%-os játékost játszatni, ha van egy tehetséges játékosunk, aki helyettesíthetné.
Azt aláírom, hogy a B csapat fiataljai nem olyan kiegyensúlyozottak, hogy tartósabban tudnák pótolni az első csapat sztárjait, de nem is ez lenne a dolguk. 1-2 meccsen igazán nem lenne baj, ha a fiatalok is lehetőséget kapnának és nem poszt-átszervezéssel kéne egy játékost játszatni (Abidal).
Az ürülékdobálás pedig szerintem kicsit erős, ennyire azért nem volt lehurrogva Pep (legalábbis részemről nem, de másoktól sem, ahogy emlékszem), egyszerűen csak kritikák lettek felé és a vezetőség felé megfogalmazva, amik szerintem a mai napig ülnek.
Az rendben, hogy az eredmények elcsitították a hangokat, de amikor adódik egy ilyen Xavi-Puyol eset, mindjárt azt bizonyítják a tények, hogy bizony rövid a kispad, Guardiolának többet kéne pihentetni a játékosait. Természetesen nem egyszerre mindenkit, hanem fokozatosan, mondjuk minden meccsen egy másik posztot cserélgetni.
Így szerintem az eredmények sem maradnának el, a cserék is több lehetőséget kapnának, a sztárok is pihenhetnének és nem kellene a túlterheléstől tartani.
Ez az egyik hiba a Pep-faktorban. De javítható. Viszont ő túlságosan nem mer kockáztatni, pedig néhol illene. A játékosok egészségei az elsődlegesek, nem a csapat eredményei! Szerintem.