Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.24. 14:32:30

davi10 írta:
2025.04.24. 12:26:12
Nekem nincs nagy bajom GM-al, szerintem idénre összekapta magát és teljesen jó, amit hoz. Valle-t csak a felkészülési meccseken láttam, ott tényleg jól nézett ki, de lehet nála a kölcsön vagy az eladás visszavásárlási opcióval a legjobb döntés. Ennyi idősen játszania kéne, Balde-t meg kétlem hogy kiszorítaná.

Plusz ha jól olvastam Deco-nak jobban tetszik a B-ből Jofre Torrents, róla lövésem nincs milyen játékos.
Az Atléticben balhátvéd poszton hatalmas káosz van. Néha Farré kerül át, de játszott ott Ruben lopez is, volt Oduro, de előfordult, hogy 3 védővel álltak ki és Cuenca volt a baloson most épp Joffre Torrents van soron. Az egész csapatnak ez a baja, semmi állandóság nincs, mintha Sanchez csak úgy találomra dobálná fel meccsről meccsre a játékosokat. Van két-három stabil ember, a többi meg ahogy éppen esik.

A B-ből többek között ezért sem hiszem, hogy jövőre nagy járkálás lenne. Toni és Guille Fernandez lehet, akik talán elkezdhetnének nézelődni, de még egyrészt nagyon fiatalok, másrészt előbbinek az eredeti posztján pont Yamal van. Bár amit mostanában 10-es pozícióban művelt, az valami brutális. Jövőre akár még Fermint és Gavit is kiszoríthatná, bár ez Guille-nek is fekszik. De ezek pont nem hiányposztok és elsősorban Flicktől függ, ugyanakkor a Monaco ellen (persze sok volt a sérült) már padra kerültek és az előszezonben is a pályára került az ifjabb, alig 16 évesen. Viszont Flick biztos lát egyik-másik játékosban fantáziát mert a hazai meccseken még mindig kint szokott lenni, többnyire hárman, Decoval és Bojannal. Valle távozását szinte boiztosra lehetett venni, még az előszezonban is alig-alig volt a pályán, de akkor is jobbhátvédként, ha nem csal az emlékezetem.

Én, mint "igazolást", Bernalban nagyon bízom. Ha a sérülése nem vágja ketté a karrierjét a középpályára hatalmas erősítés lehet. Pedri/Casadó mellé nagy erősítés lehet. Ha De Jong-tól megválnánk nem vagyok biztos benne, hogy gyengülnénk ott.
Lookmanról még mindig szállingóznak hírek, mint az egyik célpont előre, a top3-as célpontok közül Luis Diazt teszik igazán elé, az árát 30-35-re teszik. Nyáron mindenképp távozni akar és az olaszok is szeretnék továbbadni. Úgy néz ki a váltás mindenképp meglesz. Gólerős, a támadósor mindhárom pozíciójában tud játszani, és nem kényszerből. A bajnokságban 27/13, a BL-ben 7/5, azért nem néz ki rosszul. Rotáció/sérülés esetén a jelenlegi helyzetben kevés jobb és elérhetőbb játékost tudnék mondani, főleg akikről több hírt is lehetett hallani.

Viszont az eladás/vétel szempontjából más tényezőket is figyelembe kell venni. Ha elmenne teszem azt Raphinha 120-130 millióért és azt a pénzt igazolásokra is költhetjük (amit erősen kétlek), nem hiszem hogy a brazil béréből kijönne egy klasszis és egy top játékosé.
Mondjuk, ha Gündogan, Lenglet és Pena fizetése kifut már azzal is előrébb vagyunk.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.24. 12:26:12

Nekem nincs nagy bajom GM-al, szerintem idénre összekapta magát és teljesen jó, amit hoz. Valle-t csak a felkészülési meccseken láttam, ott tényleg jól nézett ki, de lehet nála a kölcsön vagy az eladás visszavásárlási opcióval a legjobb döntés. Ennyi idősen játszania kéne, Balde-t meg kétlem hogy kiszorítaná.

Plusz ha jól olvastam Deco-nak jobban tetszik a B-ből Jofre Torrents, róla lövésem nincs milyen játékos.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2025.04.24. 12:14:46

Troym írta:
2025.04.24. 10:44:19
Understand Como are set to trigger €6m release clause for Alex Valle to sign him on permanent deal from Barcelona. Romano

@Gránit, valamikor pár hete szoba került és mondtad, hogy visszahoznád Vallet , én meg hogy pár millióért úgyis eladjuk. Egyelőre utóbbi az esélyesebb Romano szerint.
Biztosan eladjuk, azok után, hogy Flick Martint elé helyezte, de én megtartanám. Nem valószínű, hogy sokat igazolhatunk, ő pedig mindkét szélen bevethető, és többet látok benne, mint Martinban.

Valle fokozatosan vette az akadályokat és fokozatosan fejlődik. Alapember a spanyol másodosztályban, majd következett a Celtic, amellyel játszott a BL-ben is, majd alapember a Serie A-ban, ahol helytáll, és a kölcsönvevő csapata elégedett is vele, le is akarják igazolni.

A vezetőség valószínűleg nagyon értékeli, hogy Flick-nek nincs nagy létszámigénye.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.04.24. 14:34:44-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.24. 11:15:53

https://www.fcbarcelonanoticias.com/lal ... 8_102.html
Új FFP összefoglalva
Yamal új szerződése így pipa
1 igazolás, 2 ingyenes játékos regisztrációja egy évre
Ami Sporton, Mundon fent volt pluszban:
60% a bevételeknek mehet igazolásra, bérre 70% ha a távozó jatékos fizetése több, mint a bértömeg 5%-a
30% a minimum megállapított bérsapka a bevételhez képest. Sevilla, Espanol jelenleg 0 körül, miénk volt -144.

Viszont a La Liga gazdasági vezetője szerint tartósan minimum bérsapka fölötti bértömegű csapatokat kizárhatják az adott osztályból :)
Troym
Director del Fútbol

2025.04.24. 10:44:19

Understand Como are set to trigger €6m release clause for Alex Valle to sign him on permanent deal from Barcelona. Romano

@Gránit, valamikor pár hete szoba került és mondtad, hogy visszahoznád Vallet , én meg hogy pár millióért úgyis eladjuk. Egyelőre utóbbi az esélyesebb Romano szerint.
vg99
Capitá del Barça

2025.04.24. 10:39:15

gránit írta:
2025.04.23. 22:53:30
Az aranytojást tojókat nem érdemes semennyi pénzért eladni. Nem biztos, hogy beválna, aki helyette jönne. A mi profilunk nem a játékoskereskedelem, nekünk a topjátékosok kellenek. Ha megvannak, minek eladni? Nem a pénz kell nekünk elsősorban, hanem a trófeák. De Jongot, Fatit vihetik.

1:1 nélkül meg még a rotációs emberektől sem nagyon válnék meg. Felesleges úgy megválni valakitől, hogy kétszer-háromszor-négyszer-stb alsóbb kategóriás játékos jöhetne helyette.
Nem hiszem, hogy kis haszonnal egy Luis Diazra kellene cserélni.
Roque eladása vmi isteni szerencse volt, azóta is nulla a srác.
Érte már megkaptuk a pénzt vagy csak nyáron?
Vallet is viszik 6ért. Sajnálom..
Viszont Todibo pénz is elvileg most nyár, remélem Trincao is. Csak nem derül ki, hogy már eladtuk az 50%ot pár millióért..
Aztán Mingu, Lenglet talán megint bevétel.
Ansu, Pau V, Christensen, Pena apró talán.
Vessetek meg de jó pénzért én engedném Araujot, De Jongot, Garciát, Fermint, vagy Gavit is.
GM mehetne 6 misiért. :)
Andrsika
Jugador del Barça

2025.04.23. 23:38:58

Számomra ez az 1-1 teljes homály. Ez a liga a világ vicce( még, ha nálunk megy a sunyi) ha bl-t nyerünk az lenne elég valszeg Tebas arra is kitalál valamit
gránit
Director del Fútbol

2025.04.23. 22:53:30

Az aranytojást tojókat nem érdemes semennyi pénzért eladni. Nem biztos, hogy beválna, aki helyette jönne. A mi profilunk nem a játékoskereskedelem, nekünk a topjátékosok kellenek. Ha megvannak, minek eladni? Nem a pénz kell nekünk elsősorban, hanem a trófeák. De Jongot, Fatit vihetik.

1:1 nélkül meg még a rotációs emberektől sem nagyon válnék meg. Felesleges úgy megválni valakitől, hogy kétszer-háromszor-négyszer-stb alsóbb kategóriás játékos jöhetne helyette.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.23. 14:35:15

Ja, ha 1:1-ben vagyunk, akkor mondjuk... 150? És talán mehet. Annyiból lehetne pótolni. Ha nem vagyunk 1:1-ben, akkor full lényegtelen, felbecsülhetetlen, amit ő ad a csapatnak minden szinten, nem csak clutch gól, gólpassz, meg kulcspassz, meg hasonlók, húzza mentálisan, fizikailag a csapatot.

Amúgy is kétlem, hogy belemenne, ő elismerésért focizik, és imádják egymást a jelenlegi edzőjével. Majd 3-4 év múlva is elmehet még pénzt gyűjteni, nem marad le semmiről.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.23. 13:13:00

Troym írta:
2025.04.23. 11:34:07
Al Hilal are ready to offer €100M to Barcelona for Raphinha this summer!
They will also offer €200M to Raphinha [4-year contract at €50M/year]. - sport

Nekem kérdéses, hogy még ekkora pénzre is nemet mond-e. 29 évesen nyilván még van benne 3-4 év Európában, de ez a fizetés azért csak 4-5* akkora, mint nálunk.
Amúgy a klub oldalán is kérdéses, mert 100 millió azért komoly összeg, gondolom 125-135 milliót is megadnának, ha elkezdenek Decoék alkudozni.
Ezekkel ugyanakkor az a gond, hogy nem tudjuk, hogy benne leszünk-e egyáltalán az 1:1-ben, anélkül pedig nem szabad a kulcsjátékosoktól szabadulni. De ha a brazil el is megy 100 körül először is pótolni kell, másodszor még így is hiányposzt a balszélső. Egy olyan embertől megszabadulni, aki a szezon egyik, ha nem a legnagyobb sikerkovácsa csak rossz ötlet. Veszünk a helyére kb. 80-90 millióért alsó hangon egy hasonló kalibert, aki a brazilhoz képest most csak zsákbamacska.
A jelenlegi csapatot, keretet kelleni inkább foltozni/erősíteni a kulcsjátékosokat megtartva és legalább azt a 2 posztot a bal oldalon amennyire lehet, megoldani.

Máig nem tudni, hogy mi történt Fatival, de ha elkezdi kapna a lehetőségeket sokat erősödhetünk. A képességeivel eddig sem volt baj, lehet, hogy megttalálták Flickkel a közös hangot és ez percekben is meg fog mutatkozni.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.04.23. 11:34:07

Al Hilal are ready to offer €100M to Barcelona for Raphinha this summer!
They will also offer €200M to Raphinha [4-year contract at €50M/year]. - sport

Nekem kérdéses, hogy még ekkora pénzre is nemet mond-e. 29 évesen nyilván még van benne 3-4 év Európában, de ez a fizetés azért csak 4-5* akkora, mint nálunk.
Amúgy a klub oldalán is kérdéses, mert 100 millió azért komoly összeg, gondolom 125-135 milliót is megadnának, ha elkezdenek Decoék alkudozni.
Okoska
Capitá del Barça

2025.04.20. 08:04:06

Akiktől én szabadulnék: Fati, Christensen, Fermin, GM és ha van egy nagyon jó ajánlat, Araujo. GM helyett bárki jobb lenne azon a poszton, nem is értem miért őt játszatják.
Kell hozni egy balhátvédet, egy fiatal csatárt mindenképpen, ezek SOS gondok.

Nem értem Fort, Pau miért nem kap több szerepet, miért nem meri bevetni őket.
Esetleg utánpótlásban nincs senki?
Tahról azt olvastam, hogy akkor hoznák, ha Araujo lelépne. Viszont ő meg nem fog a végtelenségig várni.
vg99
Capitá del Barça

2025.04.20. 06:52:19

gránit írta:
2025.04.14. 01:08:05
2026-ban Verbruggen érkezhet a kapuba. Most már nem egyszerűen cserekapus után kell néznünk, érdemes most már a hosszú távú megoldást megtalálni. Szczesny közel a hosszabbításhoz a következő szezonra, ő lehet egy átmeneti ember, 2026-tól pedig jöhet Verbruggen. Az Európabajnokságon kifejezetten jól védett.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -115657099

https://www.transfermarkt.com/bart-verb ... chor_30641

https://www.barcablaugranes.com/2025/3/ ... -successor

https://sports.yahoo.com/article/barcel ... 00881.html

https://barcauniversal.com/barcelona-mo ... 26-switch/

https://www.beinsports.com/en-us/soccer ... 2025-03-18

https://tribuna.com/en/news/2025-03-30- ... nt-reports
A lehetőségeinket ismerve jó ha tudunk egy szélső védőt és szélső támadót igazolni, és kb mindenki marad. Ez a max.
Ha football managert játszunk, akkor jöhetne kapus, szélsővédő ( két lábas), Tah, egy szűrő, szélső csatár és 9es. Mehetne a 2 kapus, Fati, Torre, és akár Araujo, De Jong is, illetve szemmel látható bevétel jöhet a máshol játszókból végre. Egyenlegben talán nem is olyan vészes.
bence0330

2025.04.19. 22:22:19

Troym írta:
2025.04.19. 21:17:27
bence0330 írta:
2025.04.18. 13:57:03
Chukwueze "hivatalosan" is átadólistára került. Én lecsapnék rá, akár kölcsönben is, nem illik az olasz fociba, tuti haza akar jönni, nem keres sokat. Nem mondom, hogy nem lenne ideálisabb egy balszélső, vagy egy kétlábasabb, két szélen bevethető játékos, de ő szerintem alapvetően remek csere lenne, és tudná hozni az 1v1-eket, abban nagyon jó, és akkor már nem kéne azon rettegni annyira, mi lesz, ha Yamal kiesik.
Inkább olyanokat kéne nézni az ingyen igazolások mellé, akiknek kiesik a csapatuk, de ők maguk kiemelkedően jó szezont futnak és fillérekért megszerezhetőek. Pl Delap az Ipswichnél, 12 gól, gólpasszok, jól cselez, lő, tud szélsőt is játszani 22 éves és 30m záradéka van, ha kiesik az Ipswich.

Vagy ott a Las Palmas: Fabio Silva 22 éves 23 meccsen 10 gól, balszélső Moleiro 21 éves 6+1.
Nyilván néhány kiragadott példa, de vannak a kiesőjelölteknél olyan tehetséges 20-23 éves játékosok, akik gondolom nem akarnak másodosztályba menni és már most is bizonyítanak topligákban, plusz gondolom a szerződéseik védik őket, hogy ott kelljen maradniuk,
Abszolút, jó stratégia lenne árcsökkentés miatt. Csak Chukwut azért említettem példának, mert nekem szem előtt volt, és róla azért már lehet tudni, mit mutat egy La Liga csapatban, meg őt úgy azért ismeri mindenki, nem kell nagyon mélyre ásni érte (meg amúgy sokat fizetni sem). Hátránya, hogy az egyik legegylábasabb játékos, akit láttam, ő tényleg csak jobbra jó, az meg necces a szűk keret miatt.

Egyik sincs meg igazán, évente 1-2-szer látom ezeket a csapatokat, nem tudom, mit tudnak, de nekem bárki jó lenne őszintén ez is, vagy ha ilyen Feyenoordból hoznánk el Paixaot vagy Moussát, őket sajnos láttam párszor, mindketten szétalázták a Milant, 2-3 ember sem bírt főleg az előbbivel, eszement a csávó, meg amúgy 14+17-el is áll. Persze ja, ott az a rizikó, mit csinálnak egy La Ligában, meg őérte alighanem licitháború is lesz. De ez tényleg csak egy ilyen random csapat, akiket véletlenül láttam, hány ilyen lehet. Remélem rendesen dolgozik a scout rendszerünk, mert az szép és jó, hogy Afrikából hozzuk a tiniket, hosszútávon megtérülhet, de Európában mintha nem látnám annyira ezt az igyekezetet. Nyáron szó volt arról a másodosztályú angol srácról, aki amúgy eléggé besült, de ott legalább lehetett látni, hogy nézelődünk kicsit. Hátha.

Nekem tényleg mindegy, sok ilyen jellegű játékos van szerte a világon, be kell húzni egy ilyet. A gólerősség szerintem nem is szempont annyira, találgasson be, de erre alapvetően vannak embereink. 1v1-ezni viszont egyedül Yamal tud a csapatban, ami nem kóser.

A 30 milliós záradék szerintem durva nekünk, mégiscsak rotációba vennénk. Ennél olcsóbb megoldást kell keresnünk tippre, sajnos. A Palmasos játékosokat highlights alapján nem akarom megítélni, Silva mintha rémlene, de stílusra azért nem. Nekem egy fontos, a profil ez legyen, 1v1, és tudjon passzolni. A többi csak extra. Mintha év elején lett volna valmami saját nevelés, akit nagyon hypoltak, csak megsérült(?), de azt sem tudom, hogy a B-ben volt-e vagy a kicsiknél. Chino biztos tudja, kire gondolok. Nekem az is jó lenne, ha onnan megoldanánk de a lényeg, hogy Flick bízzon benne, sőt, ha lehet, akár ő válassza ki, kiérdemelte bőven.

Abban is biztos vagyok, van legalább 6-7 ilyen játékos a L1-ben bőven 20 misi alatt, csak azt a bajnokságot már nem is tudom mióta bojkottáljuk, mint forrást.

Kölcsönön is lehetne gondolkodni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.04.19. 21:17:27

bence0330 írta:
Chukwueze "hivatalosan" is átadólistára került. Én lecsapnék rá, akár kölcsönben is, nem illik az olasz fociba, tuti haza akar jönni, nem keres sokat. Nem mondom, hogy nem lenne ideálisabb egy balszélső, vagy egy kétlábasabb, két szélen bevethető játékos, de ő szerintem alapvetően remek csere lenne, és tudná hozni az 1v1-eket, abban nagyon jó, és akkor már nem kéne azon rettegni annyira, mi lesz, ha Yamal kiesik.
Inkább olyanokat kéne nézni az ingyen igazolások mellé, akiknek kiesik a csapatuk, de ők maguk kiemelkedően jó szezont futnak és fillérekért megszerezhetőek. Pl Delap az Ipswichnél, 12 gól, gólpasszok, jól cselez, lő, tud szélsőt is játszani 22 éves és 30m záradéka van, ha kiesik az Ipswich.

Vagy ott a Las Palmas: Fabio Silva 22 éves 23 meccsen 10 gól, balszélső Moleiro 21 éves 6+1.
Nyilván néhány kiragadott példa, de vannak a kiesőjelölteknél olyan tehetséges 20-23 éves játékosok, akik gondolom nem akarnak másodosztályba menni és már most is bizonyítanak topligákban, plusz gondolom a szerződéseik védik őket, hogy ott kelljen maradniuk,
bence0330

gránit
Director del Fútbol

2025.04.14. 01:08:05

2026-ban Verbruggen érkezhet a kapuba. Most már nem egyszerűen cserekapus után kell néznünk, érdemes most már a hosszú távú megoldást megtalálni. Szczesny közel a hosszabbításhoz a következő szezonra, ő lehet egy átmeneti ember, 2026-tól pedig jöhet Verbruggen. Az Európabajnokságon kifejezetten jól védett.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -115657099

https://www.transfermarkt.com/bart-verb ... chor_30641

https://www.barcablaugranes.com/2025/3/ ... -successor

https://sports.yahoo.com/article/barcel ... 00881.html

https://barcauniversal.com/barcelona-mo ... 26-switch/

https://www.beinsports.com/en-us/soccer ... 2025-03-18

https://tribuna.com/en/news/2025-03-30- ... nt-reports
gránit
Director del Fútbol

2025.04.11. 21:14:24

Chino írta:
2025.04.11. 18:00:26
Frenkie az idei teljesítményével felsőpolcos játékos, legalábbis itt most nálunk.
Én nem így látom, szerintem ugyanolyan béna, mint volt. A csapat olyan roppant erős most, hogy elbírja ezt a ballasztot. A Betis ellen is akkorát bénázott, hogy a fejemet fogtam, még jó, hogy a Betis támadója is hótbéna, és elbotlott a saját lábában. A csapat nagyon erős most. Amikor 4 gólt szerzünk meccsenként, még ő is belefér, de nálam Casadó abszolút előte van a sorban. Casadó nagyon pontosan indít és ugrat ki, nagyon jól meglátja a réseket, számomra ő ennek az évnek az igazi meglepetése. Frenkie helyett szerintem kb bárki előrelépést jelent, és Partey magas fizetési igénye sem érv, mert a vicc az, hogy még spórolnánk is rajta.

Mondom ezt ideális esetként, mert de Jong aligha fog távozni. Én minden követ megmozgatnék, hogy távozzon, de a klub nem fog, legfeljebb elméleti lehetőségként gondol rá, úgyhogy marad a nyakunkon, és tartok tőle, hogy ez 2026 után is így lesz, giga fizetéssel. Christensentől már könnyebb lenne megszabadulni, mert 2026 nyarára ő már tényleg két évre kikerülne a pixisből, amit nem valószínű, hogy szeretne. Nagy pénzek szabadulnának fel, ha kilőnénk a keretből, és egy Partey/Mainoo nyilvánvalóan többet tudna adni a semminél. Ugyanezt gondolom Olmóról is. Sokat sérült, de sok gólt szerzett már, a semminél mindenképpen többet tud adni, Gündogan helyett pedig kifejezetten jó váltás volt.
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.11. 18:00:26

gránit írta:
2025.04.11. 16:36:42
Chino írta:
2025.04.11. 16:26:16
De Jong

Teljesítményben pedig egy centivel sem lennénk előrébb, sőt!
Ezzel nem értek egyet.
Frenkie az idei teljesítményével felsőpolcos játékos, legalábbis itt most nálunk. Ahogy Raphinháról és még jó néhány játékosról el lehetne mondani, hogy nem tudni hogyan teljesítene máshol, más edző alatt Ugyanakkor Koeman, az elején Xavi alatt is nagyszerű volt, nemcsak Flick varázslat van vele kapcsolatban, hanem a képességei is adottak. Aztán ő is kicsit visszaesett és jöttek a sérülések, amik betettek neki. Nem követem rendszeresen az Arsenalt, de azért láttam több meccset, viszont a ghánai engem nem győzött meg arról, hogy akkora spíler, itt egy kirobbanthatatlan játékos lenne. Ahogy jelen helyzetben én inkább kockázatnak tartanék egy De Jong-Partey cserét, a holland egy kihagyhatatlan láncszem ebben a csapatban és nem csak a hiányzók vagy szűk keret miatt. Mind a labdás, mind a labda nélküli játékban rengeteg pluszt ad, a szerepét rendre magas szinten látja el. Nagy százalékban nyeri a párharcait, szerez labdákat, jó ütemben lép be a támadásba vagy éppen vissza a védelembe/védelem tengelyébe, a taktikai elemeket precízen hajtja végre, ami ebben a rendszerben, játékban sarokkő.Sokszor MOM vagy azt szorosan megközelítő lenne csak vannak Pedrik, Yamalok, Raphinhák, akiket nehéz ebben felülmúlni.
A szerepéből adódóan többnyire nem olyen szembeötlő a játéka, ezért nincs is annyira előtérben, bár sokszor előfordulnak olyan megoldásai, mint mondjuk pont a BVB ellen.. Kicsit ilyen Busi-feeling van vele kapcsolatban, nem ájulni el a folyamatos, látványos megoldásaitól, de ha kivennénk, nagyon megsínylené a csapat.
gránit írta:
Chino írta:

Chris szerintem meg lesz tartva, és hiába sérülékeny 4.-5. számú védőnek, amennyit játszania kell bőven megfelel.

Jelen pillanatban semmi értelme nincs annak, hogy ő a keretben van. Kegyetlen sok pénzünkbe kerül, a semmiért. Bőven megérné számunkra, ha őt kifizetnénk, és jönne helyette akár Partey, akár Mainoo, bár utóbbiról nincs szó a Barca kapcsán, a Manchester United házal vele és próbálja valakire rásózni. Róla nem cikkeznek, hogy érdekelné a Barcelonát, őt csak én tettem hozzá, mint opciót. De Partey-vel is erősödnénk egy használhatatlan Christensen helyett, és ő úgy néz ki, rajta is van a listánkon.
Csak vannak sokkal égetőbb posztok, mint egy Partey igazolás vagy egy vagyonba kerülő zsákbamacska Mainoo. Annyiból (esetleg kicsit kipótolva) kb egy Wirtz is kijönne, amivel aztán lehetne hasítani. Ha fel tudnánk szabadítani ennyi pénzt, helyet az FFP-ben a támadósort rendbe lehetne tenni. Raphinhának, Yamalnak gyakorlatilag nincs helyettese. Ha egyikük kiesne/kiesett volna vagy a teljesítménye visszaesik (akár most bekövetkezve), rotáció hiánya vagy bármi miatt, az olyan szignifikáns romlást eredményez, hogy jó eséllyel kiesnénk a komoly esélyes kategőriából az összes sorozatot tekintve. Főleg, tartós sérülés, formahanyatlás miatt. De akár Lewyt is ide vehetném. Szinte csodaszámba megy, hogy a szezont eddig így bírják fizikálisan és orvosi probléma nélkül, pláne 36 és 16-17 éves játékossal. Ha megnézzük, nagyon kevés komolyabb csapat tudta ezt így kihúzni
Be lehet tenni a szélsők helyére Fermint, Gavit, de az olyan mintha De Jongot Ruben Lopezzel pótolnánk, ahogy egy huzamosabb Baldé-GM cserét is durván megéreznénk, ráadásul előbbi még hajlamos is a sérülésre
Troym írta:
2025.04.11. 16:30:58
Zoldbela írta:
2025.04.11. 16:03:42
Lehet, hogy nem nőtt még be a fejem lágya, de nem tudnék szívből drukkolni egy piros-kék Real Madridnak vagy egy világválogatottnak.
Nekem sokkal kedvesebb egy jellemzően saját nevelésű vagy a Barcában sztárrá váló játékosokból álló Barca, mint egy összevásárolt sztárok gyülekezete.
Ezért aztán mindig értetlenül nézek az állandó "fifázásra".
Most van egy jól működő csapatunk, amit kár lenne szétrobbantani!

Természetesen mindenki szabadon leírhatja, hogy szerinte miként lehetne jobbá tenni a Barcát! :)

(Én is csak a véleményemet írtam le.)
Nagy átalakításokat én sem tartok indokoltnak, ebben egyetértek, 1-2 poszton lehetne erősíteni

De ugyanúgy vannak összevásárolt sztárok nálunk is, kár valami másnak képzelni magunkat, mint bármelyik nagycsapatot, csak jelenleg jobban meg vagyunk szorulva.
Olmo 60m, Lewa 50m, Kounde 60m, Rephinha 60m, Frenkie 85m, Ferran 55m ez 6 játékos 350 milliós értékben, a legtöbb csapat teljes kerete nem ér ennyit, de nyilván mellette jött fel nálunk több saját nevelés, mert minden posztra nem futotta egy 50 milliós igazolás.

Azért őszintén kételkedem, hogy Pedrin és Yamalon kívül a többiek szerepet kaptak volna 7-8-10 éve az akkori Barcában, akkor nagyítóval kellett keresni a használt saját neveléseket.
Az utánpótlás valóban érdekes téma. A jelenlegi 16-18 éves saját nevelésű korosztály például újra egy nagyon tehetséges, ígéretes "évfolyam". De nagyon sokáig inkább csak középszerek kerültek esetleg egy-egy Gavi-Baldé-Fermin (Nico is ottan körül jött fel), de ők se 17 éves korukban értek be. De egyikükről, sőt Pedriről sem mondanám hogy ez a plafonja, bőven fejlődésben vannak. 20-21 (Fati, Pedri 22) év csikókor egy karriert trekintve, az az aranygeneráció Inivel, Xavival, Busquetsel, Piquével, Albával még ilyen korban távol volt attól, amire vitték, legtöbbjüknek nem is jósoltak olyat.
Most azért Cubarsi, Fort, Yamal, Bernal, (Casádót én inkább idevenném, velük lépett előre) stb. több mint ígéretes saját nevelésű projekt. Előbbit mondjuk én odavenném a Pedri-Yamal pároshoz, Mascherano utolsó évétől/távozásától Araujo igazi berobbanásáig, az a rövid prime Umtiti időszak volt, amikor Piqué mellé normális embert tudtunk rakni. Lehet, hogy kihagy embereket az agyam, de nekem csak ilyen Mathieu, Vermaelen, Bartra, Mina stb. rémlik. Ez a 18 éves Cubarsi sokáig befért volna oda akár kezdőnek és akkor hol van még a plafon. Ahogy azt is meg tudnám számolni egy kezemen, hogy mondjuk Albát hányan szorították volna ki. Azokat az időket nem lehet idekeverni.

Igen van 350 millió értékben költség, de ha ezt levetítjük évekre nagyon más a helyzet. De ami még fontosabb, hogy 21/22-es/22/23-as szezontól kb. az egész keretet újjá kellett építeni, szinte az egész kicserélődött. Nem az volt, hogy ilyenekkel erősítünk évről évre. Mikor távozik egy Messi-Suarez-Griezmann-(Dembélé) teljes támadósor az ideiglenes tűzoltókkal mint Depay vagy Aubameyang 2-3 év alatt és kb senki nem maradt mellettük, azt megközelítőleg minőségben pótolni kb. 160 millióból hatalmas bravúr. De idevehetjük szinte az összes csapatrészt. A védelemben volt kb. egy Araujónk, meg egy teljedsítményével a korábbi önmagát kiröhögtető Piqué, ezt oldottuk meg 55-ből. Olyan 300 millióból cseréltünk ki kis túlzással, a távozók pedig ingyen vagy fillérekért mentek. És tudtunk azért magasan maradni.
A top csapatok többségének ennyi áll rendelkezésére évente erősítésekre és nem is kell figyelni arra, hogy kinek mennyit fizetnek.

Ahhoz, hogy ezt sikerüljön összehozni pedig elengedhetetlenek voltak a saját nevelések, fiatalon, olcsón szerzett távolról sem kész játékosok, akiket még ki kellett "nevelni", nem dőzsölhettünk sztárokban. Nélkülük ez lehetetlen lett volna és nem tudom hány csapat vitte volna véghez, miközben nem válik középcsapattá.
A jelenlegi 20-22 főben, aki úgy komolyabban a kerethez tartozik, Koundé, de Jong Olmo, Raphinha, Lewy, Torres, azok a játékosok, akik "sztárok/sztárként" vettük, nagyobb összegért. Ez szerintem minden csak nem összevásárlás. Viszont topcsapatokba 45-60 milliós vásárlások mindennek számítanak csak nem csúcsigazolásnak.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
De Jong

Teljesítményben pedig egy centivel sem lennénk előrébb, sőt!
Ezzel nem értek egyet.

Chino írta:

Chris szerintem meg lesz tartva, és hiába sérülékeny 4.-5. számú védőnek, amennyit játszania kell bőven megfelel.
Jelen pillanatban semmi értelme nincs annak, hogy ő a keretben van. Kegyetlen sok pénzünkbe kerül, a semmiért. Bőven megérné számunkra, ha őt kifizetnénk, és jönne helyette akár Partey, akár Mainoo, bár utóbbiról nincs szó a Barca kapcsán, a Manchester United házal vele és próbálja valakire rásózni. Róla nem cikkeznek, hogy érdekelné a Barcelonát, őt csak én tettem hozzá, mint opciót. De Partey-vel is erősödnénk egy használhatatlan Christensen helyett, és ő úgy néz ki, rajta is van a listánkon.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.11. 16:30:58

Zoldbela írta:
Lehet, hogy nem nőtt még be a fejem lágya, de nem tudnék szívből drukkolni egy piros-kék Real Madridnak vagy egy világválogatottnak.
Nekem sokkal kedvesebb egy jellemzően saját nevelésű vagy a Barcában sztárrá váló játékosokból álló Barca, mint egy összevásárolt sztárok gyülekezete.

Természetesen mindenki szabadon leírhatja, hogy szerinte miként lehetne jobbá tenni a Barcát! :)

Nagy átalakításokat én sem tartok indokoltnak, ebben egyetértek, 1-2 poszton lehetne erősíteni

De ugyanúgy vannak összevásárolt sztárok nálunk is, kár valami másnak képzelni magunkat, mint bármelyik nagycsapatot, csak jelenleg jobban meg vagyunk szorulva.
Olmo 60m, Lewa 50m, Kounde 60m, Rephinha 60m, Frenkie 85m, Ferran 55m ez 6 játékos 350 milliós értékben, a legtöbb csapat teljes kerete nem ér ennyit, de nyilván mellette jött fel nálunk több saját nevelés, mert minden posztra nem futotta egy 50 milliós igazolás.

Azért őszintén kételkedem, hogy Pedrin és Yamalon kívül a többiek szerepet kaptak volna 7-8-10 éve az akkori Barcában, akkor nagyítóval kellett keresni a használt saját neveléseket.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.04.11. 13:13:28
Troym írta:
2025.04.11. 12:21:25
Bocs, de ez szörnyen hangzik.
Ne tőlem kérj elnézést, a klub meg a játékos prioritása :D

Alapvetően kockázatosnak tartom, mert nem biztos, hogy fogunk tudni igazolni, így bárkitől megválni hatalmas rizikó. Az életkor szerintem egyre kevésbé fontos, manapság nagyon kitolódik már a sportolók pályafutása. Martinez kora miatt is sokan aggódtak, de nincs rá semmi okunk. A 32 év régebben matuzsálemi időnek számított, ma már messze nem. A Ligában alkalmazott FSR-t meg ugyanúgy meg kellene támadni, mint Olmóék regisztrálásának megtorpedózását.
Partey-t én sem tartom jó opciónak. Alapból egy komoly aláírási pénzt kellene osztani és főleg ingyenesen érkezve baromi magas fizetést igényelne. És igaz, hogy Inigot 33 évesen igazoltuk, de belső védőként ez még nem olyan vészes, főleg úgy hogy cserének érkezett. Ilyen pozícióban és 3.4. számú játékosként 36-37 évesen még vígan játszanak. Nem mellesleg rövid szerződéssel, hozzá opciós éveket rendelve. Egy Partey pedig nem hiszem, hogy belemenne egy ilyen kontraktusba. Az már más kérdés, hogy IM erre a szezonra olyan szinten feljavult, amilyen kb. karrierje legjobb időszakában volt. Emellett lesz egy Bernal minimális fizetéssel, akinek az esetében komolyan benne van, hogy hosszú időre kezdő kérdést oldja meg. Yamal után szerintem az utóbbi 4-5 év legígéretesebb játékosa. Vagyunk annyian azon a poszton, hogy őt is elkezdhessük beépíteni, még Chris nélkül is. Ráadásul De Jong sokkal biztosabb megoldás, aki még jó pénzért el is adható, míg a ghánai nagy eséllyel ingyen, jó esetben apróért mehetne el. Lehet, hogy lenne köztük egy 3-5 milliós diffi, de ha De Jongot kifizetnénk plusz az aláírási pénz, még negatívan is jönnénk ki. Teljesítményben pedig egy centivel sem lennénk előrébb, sőt!
gránit írta:
2025.04.11. 11:00:32

A legkézenfekvőbb talán az lenne, ha de Jongnak kifizetnénk a hátralevő egy évét, így nagy pénz szabadulna fel a nyárra. Úgy tűnik, a Flick-csapatba sokan jönnének játszani, ismét népszerű célpont lett a Barcelona, Tah is az ajánlatunkra vár. Ha a csatárigazolás elmarad, mert úgy látjuk, hogy jövőre Lewandowski és Torres, vésztartaléknak PV jók lesznek, akkor Mainoo-ra is rámennék, és Christensent is kifizetném, de Jonghoz hasonlóan. Azért egy Pedri-Partey-Mainoo-Casadó-Gavi-mélységi középpálya elég jó lenne.
Mainoot, ha el is lehetne hozni az legalább 60-70 millió (de könnyen lehet, hogy több, főleg a MU-ból) és egyelőre ő is inkább ígéret, mint egy biztos erősítés, emellett nagyon sérülékeny és, hogy beváltja-e a reményeket az még hatalmas kérdés. Eddig 19 évesen van bő másfél-szűk két szezonja amiből több mint fél évet kihagyott 3 komoly sérülés miatt.
Tah is felesleges szerintem egy olyan helyzetben, amiben vagyunk, fontos posztokon 0 cserével. A bérét sem hiszem, hogy 10 alatt adná (és még valószínűleg keveset mondtam). Chris szerintem meg lesz tartva, és hiába sérülékeny 4.-5. számú védőnek, amennyit játszania kell bőven megfelel. Ráadásul távolról sem vagyok biztos benne, hogy Flick stabil kezdő pozícióba szánná, azt meg nem tudom, hogy inkább a bizonytalant választaná, ahelyett, hogy elmenjen más, szintén komoly csapatba kezdőnek magasabb bérét. Simán visszaeshetne itt, akár 4. helyre, Flicknek láthatjuk mennyire fontos, hogy taktikailag rendben legyen a védelem, Inigoban, Cubarsiban bízik, utóbbi ráadásul rutinosabb, idősebb lesz, emellett ott van Araujo, aki képességekben minimum egy szinten, de inkább a német előtt van, aztán még Chris és EG, akik a meccseink legalább 2/3-án bátran bevethetők. Plusz Frenkievel sem igazán romlunk teljesítményben, sokat játszott Koeman/Xavi alatt). De ezek már olyan fikciók, ha egyszerre kiesik 4 védőnk.

És arról nem is beszéltünk, hogy csare jobbhátvéd igazolás is tervben van, Vandersonról nagyon sokat beszélnek vagy éppen Fort szükség esetén, így Koundé is minőségi megoldás. Szerintem amiatt sem kezdte még el sűrűn játszatni a kicsit, mert a francia nemcsak kiemelkecdően játszik, de látszólag pihentetést sem igényel, így 17-18 évesen még nem kap annyi percet. Ami alapvetően még rendben is van, csak ebben a csapatban baromira hozzászoktunk, hogy iszonyat fiatalon már építik be a játékosokat, sok lehetőséget kapnak, ami valljuk be nem is normális. Yamal, Cubarsi, Baldé, Fati, Gavi, Pedri, Bernal a jelenlegi keretből az utóbbi pár évet tekintve 16-18 évesen már komoly szerephez jutott. De akik nincsenek itt, mint például Moriba vagy Guiu is ide sorolható. 19-20 évesen már úgy tekintünk egy-egy játékosra, ha még nem robbantott vagy játszott komoly szerepet, hogy nem érdemes vele foglalkozni. Jó példa erre, mondjuk Casádó, Fermin, akik úgymond "későn"futottak be.

Ami reális lehet, komolyan felmerült és nagyon égető az mindenképp egy minőségi csere szélső. Igazából kettő lenne az ideális, de arra nem hiszem, hogy lenne lehetőség. A center poszt Torresszel és Lewyvel jövőre még rendben lenne, utána pedig be lehet és kell ruházni egy kezdő szintbe. Sajnos az utánpótlásból nem igazán számíthatunk senkire, az Atleticnek is ez az Achilles sarka, leginkább ennek köszönhető az idei szereplésük. (na meg annak, hogy az alapjátékosaik háromnegyede távozott) Gistau az, akiben komoly potenciál van, de még nagyon fiatal, kevés tapasztalattal.
A sokszor, több helyen felmerült nevek közül nálam Lookman lenne a befutó az Atalantából. Szélen és középen egyránt bevethető, gyors,, jó korban van, ráadásul mozdítható. Nyáron biztosan vált, és 30 millió körül hozható, nem mellesleg ő is szívesen jönne. Én speciel középen nagyon megnéznék olykor egy ilyen típusú játékost. Nem tartom jó ötletnek egy Luis Diazt hozni,, de Nico Williamset sem feltétlenül a további, rendszeresen szereplő nevekből. Nagyon drágák (főleg előbbi) és magas igényűek egy minőségi rotációs szerepre. Persze ha a brazil huzamos időre kidőlne a sorból nyilván nyugodtabbak lehetnénk. Itt megjegyzendő, hogy arra bazírozni nem lehet, hogy majd jövőre is lehoz a Raphinha-Yamal páros egy 60-70 meccses szezont komolyabb sérülés és szinte rotáció nélkül (az ideinek sincs még vége, úgyhogy gyorsan lekopogom). Feltételes mód, de ha mondjuk a brazil benyalt volna egy másfél-két hónapos sérülést, nem tudom, hogy most a kupadöntőre, jó eséllyel BL-elődöntőre készülnénk-e vagy a bajnokságban fő esélyesként állnánk.
Egy balhátvéd is nagyon elkelne a padra, GM-el, mint elsőszámú pótlással én nem szívesen mennék neki a szezonra, főleg, hogy oda még olyan vészmegoldásunk sincs, mint mondjuk odaát Araujo. Habár Fort szerintem erre a szerepre rendben lenne a korábbiak alapján, de nem hiszem hogy Flick ott bármennyire is számolna vele. Szimpi Martin, de Baldé komolyabb pótlására távolról sem elég, pedig nagyon fontos lenne, nagyon kellett az idei teljesítménye. Az utóbbi néhány meccsén OK volt GM, de a szezon zömében a csapat leggyengébb pontja és a tavalyi szezonban sem mutatott olyat, ami komoly bizodalomra adna okot. Plusz, ha Fortban tényleg nem bízik a német, Koundé mögé Vanderson egy ideális megoldás, amivel középen is bővülne a sor.
Ha a támadósorba sikerülne egy-két minőségi rotációra alkalmas játékossal erősíteni és a szélső védők kérdését is hasonlóan megoldani, szerintem a realitás talaján maradva, a leheztőségekhez képest tökéletes igazolási szezont zárnánk. Persze ez függ még a távozóktól is. Ha a kezdőből, elsőszámú cserék közül távoznak, akkor oda kell a pótlás.

Az utánpótlásból, akiről leginkább el tudom képzelni, hogy bekapcsolódik és segítség is lesz, az jelenleg Guille. A korát tekintve még fiatal, de az ő esetében ez inkább megtévesztő (ebben az aspektusban Bernalra hajaz), nagyon éretten játszik, fizikálisan teljesen rendben van, bírja a terhelést is. Ha valakiről el tudom képzelni, hogy Pedrit pótolhatja (a kdevenc játékosom, de ezt el merem mondani) vagy a szintjét megütheti, akkor az "öreg" Fernandez az.
Forca Barca!!!!
Zoldbela
Jugador del Barça

bence0330

2025.04.11. 13:57:36

A jelenlegi DJ-tól eszem ágában nem lenne szabadulni, végre megkaptuk azt a játékost, akit mindenki évekig várt a személyében. Nem sérülékeny, remek korban van, Flick alatt egy vadállat lett, elsősorban hátrafelé, egy tutit minek lecserélni egy lutrira. Nem cserélném egy Partey-ra, ő is jó játékos, de az idei DJ jobb. A fizetéséről senki nem tud semmit, ha tényleg magas, akkor persze valahogy csökkenteni kell.

Lewy feljavulásával őszintén szólva nem tudom, mit csinálnék a center poszton. Flick szerintem megtanulta jobban félretenni a "nevet", és jól használni, Torres meg remekül helyettesíti. Nem tudom. Szélső kell, mégpedig klasszikus, mert igazából egyedül Yamal profiljának nincs cseréje a keretben, minőséget nem nézve sem, ő meg 17 éves, szóval nagyon kéne. Ez száz százalék, hogy a center, vagy bármi más előtti kérdés, hacsak nem tud valaki valami jól cselező masiás srácról, aki kopogtatna jövőre a kapun.

Én pl. megpróbálnám kimenteni Chukwuezét a Milanból, onnan most könnyű lesz majd, nem fognak európai porondon indulni alighanem, BL-ben semmiképp. Baromi jól cselez, kapar, jól védekezik, kb a gyengeségei is ugyanazok, mint Yamalé, meg az erősségei is, csak gyengébb. De mindenképp valami ilyesmit nézegetnék, mert nagyon kéne egy ilyen játékos rata kívül.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.11. 13:13:28

Troym írta:
2025.04.11. 12:21:25
Bocs, de ez szörnyen hangzik.
Ne tőlem kérj elnézést, a klub meg a játékos prioritása :D

Alapvetően kockázatosnak tartom, mert nem biztos, hogy fogunk tudni igazolni, így bárkitől megválni hatalmas rizikó. Az életkor szerintem egyre kevésbé fontos, manapság nagyon kitolódik már a sportolók pályafutása. Martinez kora miatt is sokan aggódtak, de nincs rá semmi okunk. A 32 év régebben matuzsálemi időnek számított, ma már messze nem. A Ligában alkalmazott FSR-t meg ugyanúgy meg kellene támadni, mint Olmóék regisztrálásának megtorpedózását.
Válasz küldése