Bányász: fogalmam sincs.
Kicsit gondolkodtam, a dolgokon az igazolások, meg a fiatalok kapcsán a Barcelonáról. Alapvetően mindenki azt mondja (legalábbis az értelmesebbik fele a tömegnek.

) hogy a csapat játékát a középpálya, azon belül is a Xavi-Iniesta duó működteti, ők a "motor". Felmerült, hogy kellene valaki, aki tudja őket rendesen pótolni, ha esetleg lesérülnének, vagy pihenőre lenne szükségük. Szóba is jött Fabregas neve, aki tényleg alkalmas lenne a feladat elvégzésére, de ő nem érkezett. Más név ha jól tudom nem is nagyon merült fel, mint tökéletes pótlása az említett 2 középpályásnak. Aztán jöttek a felkészülési meccsek, amikor a fiatalok játszottak és ott volt a hatalmas tehetség Jonathan Dos Santos. Egyből kitűnt a sok kreatív passzával, a gyors labdajáratásaival, a pontos beindításaival: nem is lehet kérdéses: ő Xavi utódja, tehát tökéletesen tudná pótolni idővel az arany középpályást. A Gamper kupán aztán egy másik ifjú középpályás is szerepet kapott Thiago személyében. Az első benyomások: nagy kreativitás, pontos passzok, gyors megoldások és pimasz, hatékony cselek. Szinte Iniesta mása, bár kicsit más a stílusuk, de ami a cselezés és a passzok közötti átmenetet illeti egyből Iniesta képe ugrik be az ő játékát látva. Ebből rögtön az következik, hogy néhány éven belül tökéletesen tudná helyettesíteni "Hófehérkét". Hát 3 játékost találtunk akkor a középpálya megerősítésére, amiből 2 még túl fiatal talán a komoly feladat ellátásához, tehát csak egy jöhetne szóba, aki meg nem
tér vissza.
Mint láthatjuk van egy közös mind a három játékosban, akiket említettem: mind hárman itt, a Barcelonában edződtek. Nem tartom kizártnak, hogy különlegesen tehetséges legyen mind a három játékos, de az is lehetséges, hogy a világban több ezer hozzájuk hasonló adottságokkal rendelkező játékos él, csak nem tudják a felszínre hozni. Mindig is tudhattuk, hogy a Barcelonának egyedülálló utánpótlás nevelése van, de erre szerintem senki se gondolt, hogy átlagosnál jobb játékosokból ki tud hozni olyan képességeket, mint kreativitás, látás a pályán, gyors gondolkodás és még sorolhatnám. Pontosan azon a téren kiemelkedő az Akadémia oktatása, amire a legjobban szüksége van egy-egy csapatnak: az irányítókat nevelik ki a lehető legjobban. Ezért is tartunk ott, ahol, hiszen a saját képünkre formáljuk a játékosokat, akik máshol is megállják a helyüket, sőt bárhol húzóemberek lennének, de mégis nálunk van a legtöbb haszna az ilyen játékosoknak.
A lényeg, hogy az utánpótlás úgy tud varázsolni, hogy bármilyen kicsit tehetségesebb játékosból sztárt farag és ez a kifejezetten figyelemre méltó!
Ennyit írtam, bocs hogy hosszú lett, de mind a mellett arányaiba véve kevés mondanivalója volt, de próbáltam nagyon igényes lenni, egy kicsit jobban felépített hsz-t írni, ezért sikeredett ilyenre, azért remélem tetszett, ha már elolvastad!