Samper írta: ↑2020.12.02. 02:14:26
Ha az edző elfogadható eredményt produkál, akkor engedtessék meg neki, hogy úgy használja a keretét, ahogy jónak látja. Ha viszont nincs eredmény, akkor küldjék el.
Ezzel önmagában egyet is értek, noha még akkor is ott a tüske, hogy egyrészt lehetnénk még jobbak, másrészt idegesítő, hogy csak ő nem látja, amit kb mindenki más, hogy nálunk van Európa egyik, ha nem a legkreatívabb fiatalja. Meg azért az eredmények sem jönnek úgy, amik jönnek, azok inkább úgy tűnik, hogy a klasszisok aznapi formája miatt.
A másik, hogyha nekem választanom kellene egy közepes edző és egy ilyen tehetségű és ilyen látványosan játszó fiatal játékos közt, aki ráadásul ennyire Barca-őrült, hogy még akkor sem megy el, mikor neki az jobb lenne, akkor gondolkodás nélkül a játékost választanám. Vele látszik, hogy hosszú távon lehet számolni, esze ágában sincs elmenni, ha játszatnák, egy edzőnél ez nagyon ritka, még ha be is válik, 2-3 év és elfárad a kapcsolat. Puig viszont tipikusan lehet az a játékos Fatival együtt, akik lehetnek a mérleg nyelve 2-3-4-6-8-10 év múlva is, ha Messi elment/visszavonult, hogy épp BL-induló csapat leszünk, vagy még igazán erős marad a klub és megyünk a bajnoki címekért meg legalább egyenes kiesésig a BL-ekben, akár még valamiféle győzelmi reményekkel is. Tartom, hogy a posztján van olyan jó, mint Fati, csak mivel nem mutatkozik meg gólokban, nem olyan látványos a tudásbeli hasonlóság. És 10-es skálán 3-al minimum jobb Pedrinél a játék MINDEN aspektusában.
Továbbá mindenki imádja. Lassan majd jönnek a vakcinák, legrosszabb esetben 1-2 év múlva mindenképp vége lesz tán a mostani helyzetnek, csalogatja a nézőket is a játéka, szerintem klasszikusan az a játékos, akinek a mezét úgy veszik, mint a cukrot, arculatot tudna adni a Barcának. Ketten együtt Fatival ha minden jól alakul, még kiadhatnak egy Messit is.
Fizikummal nekem ne jöjjön senki, Pedri 175/60, Puig 169/56, és Pedri minden meccsen kezdett gyenge védekezőjátékkal, és egy meccsen kívül amikor adott 1-2 kulcspasszt, közel 0 súlytalan játékkal előrefelé, messze nem hajtva úgy mint Puig, és messze nem használva ki a fizikumát annyira, mint Puig, aki olyan volt mindig, mint egy kis vadállat, akiről levették a pórázt. Szerintem összességében fizikumban is erősebb, illetve jobban használja ki amije van, mint Pedri. És nem csak szerintem, nem egy különleges hópihe vagyok, mindenki látja ezt kb, csak RK nem.
Messi 1 centivel magasabb, mint Riquí, és fizikumban sem volt komolyabb régen sem.
Szóval szerintem iszonyatos kincs van a kezünkben, és ha hagyjuk elveszni, az hatalmas gond a jelen helyzetben, és akkor azért Koeman lesz a felelős, ami akár nagyon hosszútávú kárral járna. Ilyen játékost igazolni sem tudunk, nemhogy ingyen kis fizuval játszatni úgy, hogy ebben a rendszerben nevelkedett. És látszik, hogy nem az a gond, hogy nem bízik benne - ha nem bízna benne, akkor 3-0-nál küldené pályára azOsa meg Betis ellen már a 45-50. percben, hadd próbálkozzon. Nem, látványosan paprikajancsiskodik, és bárkit hamarabb berak, akkor is, ha tök nyilvánvalóan értelmetlen a húzás. A Kijev-meccs után reménykedni kezdtem, de a bajnokin sajna rácáfolt a holland. Most is reménykedem, hogy kezdő lesz, ha már nincs tétje a meccsnek. Sajna bizonyítania kell, és elölről felépíteni magát, mert RK látszólag nem vette a fáradságot, hogy megnézze a nyári Barca-meccseket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy