Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.06.07. 14:00:30

duncan írta:...Mascherano......
.....a távozó touré helyét egy jó vkp-sal kell betölteni,aki Keita elé is kerülhetne a sorban tudása alapján
Egyedül ezt nem értem én :!:
Ennek mi értelme van úgy őszintén?
Áron alul eladjuk mondjuk 25 milláért Tourét, aki fényévekkel jobb mint Maskara, majd az argentinért kidobunk 30 fölött, bár nemtom mennyiért válnának meg tőle, de aligha fogadnának el 20 milla körül...
Az meg hogy Keita elé is kerülhetne a sorban....ha Touré Keita elé kerülne, akkor máris ugyanott, sőt jobb helyen állnánk. Úgy írod ezt a mondatot, mintha Yaya nem kerülhetne Seydou elé tudása alapján...Maskara se fog, ha Pep nem akarja. Ha viszont mégis úgy lesz, akkor kiderül, hogy valóban mindösszesen a Rijkaard éra játékosaira pikkel...kivéve a saját neveléseket. Akkor meg egy jó nagy idióta.
Persze Pepre lehet haragudni ha elküldi Tourét, de amíg kupákat nyerünk addig komolyan nincs értelme megfeddni.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.07. 13:56:41

még mindig ott tartunk, h Busi a hibás...
itt rég nem Busi játszatása és fejlesztése a baj (legalábbis én már ezen rég túlléptem...), hanem Keita indokolatlan előnyben részesítése! Keitát gyakorlatilag minden poszton bevetette Pep (kis túlzással...), miközben Touré 90 perceket ült a padon! ott a klasszikus, ahol inkább Maxi és Dani került a középpályára, mint Yaya, akkor ott vannak az a meccsek, ahol Keita balszélső volt! akkor ott az inter elleni visszavágó, ahol képes volt Maxit kihagyni a védelemből, h a mali kezdő lehessen a középpályán, és inkább Tourét rakta khv-be, mint Milito-t, akit kirakott balbekknek. (45 perc kellett neki, mire rájött, h ez nem volt okos dolog...) ezek mind-mind olyan apróságnak tűnő dolgok, amik valójában igenis jelzésértékűek, ezek ismeretében nehéz megérteni Pep gondolkodását....
egyszerűen úgy tűnik az egész, mintha annyira ragaszkodna xy emberhez a Mester, h másokat képes feláldozni is, mégha a csapat érdeke nem is ezt kívánja... akármennyire bírom Keitát is, nincs a játékának olyan eleme, amivel hasznosabb lehetne a csapat számára, mint az elefánt... ( ez olyan, mint a nemzet Sanyija: azért ő kezd, mert küzd-hajt...)
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2010.06.07. 13:41:22

Milyen fene jó dolga van itt mindenkinek :evil:
Komolyan mondom, hogy nevetséges amit itt művelnek páran Touré miatt. Év közben még megértem, mert már akkor eldőlt, hogy menni fog, aki vak az kb most akad ki hogy elmegy. Nem, ez van, így is rekord mennyiségű ponttal bajnokok lettünk.

Komolyan mondom, hogy ha a társaság fele emlékezne itt még több évre vissza nem lennének páran ennyire nevetségesek. Ronaldo-t 1 év után eladtuk 47 gól után, Rivaldo-t elüldözte Van Gaal, Figo-t hagytuk elmenni a Realba mert nem adtunk nagyobb fizetést neki. Ezek csak azok az eligazolások, akik sokkal de sokkal nagyobb kaliberűek voltak és mégis itt vagyunk. Akkor ne is beszéljünk azokról az időkről, amikor a bl szereplést érő 4. hely már eredmény volt. Erre van 1 mindent megnyerő, a világ legjobb fociját játszó csapatunk, akik a saját nevelésekre építenek és majd felakasztják magukat páran, mert Touré helyett Busi fog játszani, nevetséges. Miközben Busi 3 éven belül a világ egyik legjobb vkpje lehet, olyan kvalitásokkal, ami nem Touréra jellemző (rövid passzok, lefordulások, vagyis Barca alapjátéka). Touré a világ egyik legjobb vkpje most, viszont Busit fejleszteni akarja Pep, Tourénak majdnem hogy bérelt hely kellene, ezt nem kapja meg, ez van. Lépjetek túl.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.07. 12:53:44

nem konkrétan az előttem szólóra írtam, visszaolvasgattam , nem kellett volna , mert nagyon mérges lettem...
Pepnek vannak döntései amibe bele lehet kötni , de azt látni kéne , hogy minden edzőnél megvannak ezek...
Kívülről személyeskedő döntéseknek tűnő lépéseket húz meg majdnem minden edző....(legjobb példa tán Fergie)

Látni kéne , hogy Pep ennek a klubnak tökéletes, és igen néha népszerűtlen döntéseket is kell hozni...

Az meg hogy a spanyolosítás unszimpatikus valakinek (LG) ....
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.07. 12:40:55

barcalaci84 írta:Pepet el kell küldeni és vissza kell hívni Van Gaal -t...
Akkor Toure maradhatna, bár Messinek mennie kéne....
Ez a spanyolosítás is végre megszűnne , jöhetnének mondjuk hollandok...
:evil:
Laci, látod most te esel túlzásba... :roll:

az előtted szóló ugyan nagyon drasztikusan fogalmazott, de ha alaposan végiggondolod, valójában ezt láttuk a pályán megvalósulni és ez alapján jogos, amiket leírt...
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.07. 12:36:08

Pepet el kell küldeni és vissza kell hívni Van Gaal -t...
Akkor Toure maradhatna, bár Messinek mennie kéne....
Ez a spanyolosítás is végre megszűnne , jöhetnének mondjuk hollandok...
:evil:
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.06.07. 12:28:25

zsulter írta:
ozsimiki írta: Pep elmondja, hogy fontos szerepet szán neki (ami nem egyenlő a tuti kezdő tagsággal, de tegyük fel minden 3.meccset végigjátssza vkp pozicióban az nem fontos szerep egy Barcában?), de ha ennyi lehetőséggel nem boldog, akkor jobb ha megy.

ez álszentség?, más fogalmam van róla.
Hát azért valóban elég érdekes kijelentés az a "fontos szerep": Mert én nem tekintem annak azt, ha valaki csak 3. számú játékos lehet Keita és Busi mögött...
A fontos szerep az lenne Yayanak, hogy ő lenne az aki mindig kihúzza Pepet aaa ... slamasztikából. Amikor fontos meccsekre elfogynak a belső védők, vagy amikor jön egy komoly csapat és Sergio már nem elég, esetleg kevesen vagyunk a középpályán, akkor majd szépen előkapja arra a pár percre vagy arra az 1 meccsre a hibernált jolyjokert a padról aki nagyszerű teljesítményével eléri, hogy Guardiola zsenialitásáról ismét ódákat zengjenek. A mérkőzés után pedig a következő ilyen szituációig ismét a pad melegítés lesz a feladata.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
duncan
Jugador del Barça

2010.06.07. 12:15:18

Touré menni fog,ebbe bele kell törődni. Nagyon sajnálom,hogy Busquets fejlődése miatt Pep kiszorítja a keretből. Nem értem,hogy miért nem Keita az,aki elhúz,Touré sokkal jobb teljesítményre képes, a fizuja sem olyan borzasztóan magas. Ha Keita lenne a 3. ,Touré nem menne el. Mindegy,mert nem mi döntünk,de azért az jogosan dühít fel mindenkit,hogy a világ egyik legjobb vkp-ját adjuk el,mert csak. :roll: Legalább Pep hozni akar valakit a helyére.
Jövőre így lenne a legjobb (Touré azért nincs benne,mert ő szerintem sajnos biztosan nem fog itt maradni).

távozók:Hleb,Cáceres(kölcsönből),Henry,Ibra,Touré,
érkezők:Villa,Cesc,Mascherano/Alou Diarra(sport.es),Robinho/Robben,van der Wiel (sport.es)

Egyszóval így megoldódna a balszél; Alves pótlása; a támadó kp hiány,ha Ini vagy Xavi sérültek,illetve a pihentetésük;illetve a távozó touré helyét egy jó vkp-sal kell betölteni,aki Keita elé is kerülhetne a sorban tudása alapján

Márquez esetleges távozása esetén pedig meggyőződésem,hogy Pep behozná Henrique-t a csapatba. Ezzel olyan nagy váltás nem lenne,mert Márquez idén peremember volt.

Szerintem elég bő és minőségi keret lenne így,Pep pedig ha megcsinálná,amihez ért -motiváció,csapategység kialakítása és csapatjáték tökéletesre csiszolása-,akkor akár egy BL is összejöhetne és Mourinho-tól sem kellene annyira tartani.
zsulter
Jugador del Barça

2010.05.29. 16:03:53

ozsimiki írta: Pep elmondja, hogy fontos szerepet szán neki (ami nem egyenlő a tuti kezdő tagsággal, de tegyük fel minden 3.meccset végigjátssza vkp pozicióban az nem fontos szerep egy Barcában?), de ha ennyi lehetőséggel nem boldog, akkor jobb ha megy.

Hát azért valóban elég érdekes kijelentés az a "fontos szerep": Mert én nem tekintem annak azt, ha valaki csak 3. számú játékos lehet Keita és Busi mögött...és ezzel Touré is érthetően így van. Ha jól értem te azt mondod, hogy a Barcában pályára lépni akár 3 meccsenként is az fontos szerep...normál esetben ezzel egyet tudnék érteni, de az éremnek 2 oldala van...Mert a három játékos (Keita, Busi és Touré) közötti különbség sajnos nem teljesítmény alapon alakult ki és ezt valószínűleg Touré is tudja...éppen ezért játszhat bárhogy, akkor is csak 3. számú maradna...ez idén be is bizonyosodott, további okokat meg Fecooo kifejtette.

Tehát ebből a szempontból nézve álszenteskedésnek tűnik a dolog, mert...
1. Touré bárhogy játszik, csak 3. számú lehet
2. Busi nem teljesítmény-alapon elsőszámú vkp, hanem mert sajnos ő a kedvenc, felé korlátlan a bizalom...jó játékos, de Touré nyilvánvalóan jobb...
ozsimiki írta: szerintem Ti/Mi,/Bárkik azt várná el,hogy Pep ezen hírek után (Toure elmegy a kevesebb lehetőség miatt) ígérje be Yaya-nak az első helyet arra a posztra. bár szeretném, hogy maradjon, de ez mikor működött így? vagy jó lenne ha így működne?
Sajnos jelenleg így működik.Tehát az elsőszámú vkp poszt nem teljesíményalapon van kiosztva, és ennek tükrében fontos szerepről beszélni Touré esetében álszenteskedés szerintem is. Szerintem Touré-nak pont ez a baja...bármint, hogy az elsőszámú vkp poszt be van ígérve, mégpedig Busquets-nek...mert azért az a legtöbben úgy gondolják itt is, hogy Touré egyértelműen jobb, ennek ellenére nem tud előrébb kerülni Pep rangsorában...azért ez igen személyeskedő döntésre utal...

Továbbá Pepnek volt nemegy olyan ügye, amit nem korrekten intézett: Eto'o elküldése, Bojan feltűnően háttérbe szorítása továbbá egy kevésbé igazolható dolog, de azért bizonyos tendencia valóban felfedezhető abban, hogy azokat akiket nem ő hozott a csapathoz és nem is saját nevelés módszeresen, teljesítményüktől függetlenül az általa preferált játékosokra cseréli le..

Guardiola-t megítélni éppen ezért nehéz ügy...Nekem inkább átcsúszott már a nem kedvelem kategóriába...de ebben valószínűleg az is közre játszik, hogy Rijkaard-dal volt egy egyenes-tiszta, őszinte 5 évünk, ahol azért logikus döntések sorozata követte egymást...legalább is számomra....Ahhoz képest Pep döntései személyeskedőnek és sokszor erőltetettnek tűnik mind az igazolások terén, mind a fiatalok csapatba építése terén...
Kép
Los Equipos de Leyenda: (Ramallets, Olivella, Gracia, Segarra, Tejada, Gensana, Kocsis, Kubala, Czibor, Suarez, Eu. Martínez. El entrenador era: Helenio Herrera)
Guardiola
Capitá del Barça

2010.05.29. 15:04:30

Fecooo írta:azonban már több alkalommal nyilatkozott így, 1-2 hónapja mondta azt róla, h nagyszerű játékos, ám pályára nem küldte utána se, csak eltiltás, vagy pihentetés esetén...
2 éve mást se látunk, minthogy minden ellenfelet agyondícsér, ebben alap esetben nincs semmi rossz. azonban vegyük a Sevilla elleni első meccset, amit ha valóban komolyan vett volna, akkor nem hiszem, kikaptunk volna (sok a volna, tudom, óvatosan is kell bánni ezzel a szóval ;) )
azért gyanús nekem, h álszent, mert a szavai és a tettei több esetben is ellentmondást mutattak.
szögezzük le ismét: nagyszerű ember és edző, azonban sok az ellentmondás, sok az olyan cselekvése, ami pont ezt kérdőjelezteti meg velem/sokakkal.
Az itt a gond, hogy amiket leírsz azok nem ellentmondások. Gondolhatja, hogy Toure nagyszerű játékos de ez nem jelenti azt, hogy Busi szerinte nem old meg jobban bizonyos feladatot. Tehát nem azért játszott keveset Toure mert Pep szerint nem jó hanem mert valószínű úgy gondolja, bizonyos szempontból van jobb. Ez egyáltalán nem ellentmondás. Az lenne ellentmondás ha azt mondaná Toure a legjobb vkp...

A Sevillás eset sem ellentmondás, amiért jó csapat a Sevilla, azért még vannak más szempontok is amiért úgy gondolta nem a legerősebb kezdővel áll fel. Ezek csak akkor ellentmondások ha annak akarjuk beállítani.

Én nem emlékszem egy olyan nyilatkozat, tett párosra ami valóban ellentmondás lenne...
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.05.29. 14:49:06

igen, sejtettem, h ez a mondandóm nagy port fog kavarni...
van bennem keserűség Touré miatt, ezt kár lenne tagadnom...
azonban már több alkalommal nyilatkozott így, 1-2 hónapja mondta azt róla, h nagyszerű játékos, ám pályára nem küldte utána se, csak eltiltás, vagy pihentetés esetén...
2 éve mást se látunk, minthogy minden ellenfelet agyondícsér, ebben alap esetben nincs semmi rossz. azonban vegyük a Sevilla elleni első meccset, amit ha valóban komolyan vett volna, akkor nem hiszem, kikaptunk volna (sok a volna, tudom, óvatosan is kell bánni ezzel a szóval ;) )
azért gyanús nekem, h álszent, mert a szavai és a tettei több esetben is ellentmondást mutattak.
szögezzük le ismét: nagyszerű ember és edző, azonban sok az ellentmondás, sok az olyan cselekvése, ami pont ezt kérdőjelezteti meg velem/sokakkal.

ismét csak Touré esete, amit már többször is leírtam: már a regnálása kezdetén is alig játszott Yaya, akkor se értettük már a dolgot, de akkor még azzal lett magyarázva a dolog, h legyen minél többet a pályán Sergi és majd, ha aláírta az új szerződését, majd szépen helyreáll a rend. nehezen( tavaszra..),de valóban megtörtént. azonban ez a szezon ugyanúgy kezdődött, viszont a "végjáték" már nagy változást hozott.

nem akarom én leimádkozni a csillagokat, h Touré maradjon itt, de legyen Pep-ben annyi, h ne áltassa azzal, h fontos szerepet szán neki... (a fontos szerep sztem nem egyenlő azzal, h kis túlzással olyan szinten kezeli, mint egy 1.-2. szezonját a nagy csapatnál töltő fiatalt)

Csak annyit szeretnék, h mindenkit érdemei szerint kezeljen, ne a saját érzései szerint... amíg ezt nem látom megvalósulni, addig nem tudom PROFI edzőnek tekinteni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.05.29. 14:25:26

Fecooo írta: szerk: jah és a mostani kijelentésemmel nem leszek túl szimpatikus a kollégáimnál, de megváltozott a véleményem Pep-ről: eddig nem hittem, h álszent lenne, mióta azonban Touréval kapcsolatban állandóan mellébeszél, így már nagyon gyanús, h állandóan álszenteskedik...
Barca vs Real-ban írtad.

igazából nem értek pár dolgot. Álszent?

a fő gond az,h az idei szezonban Yaya Toure nem biztos kezdő, sőt Busquets stabilabb tagja a kezdőnek mint Ő. Nem értek egyet ezzel a döntéssel, Te sem, sőt a fórum nagy %-a sem.

ez köztudott.

részemről ennyi Pep felelőssége.

mitől lesz álszent? Ő így döntött, ezt idény közben Yaya elfogadta, lenyilatkozta. Jön a nyár, az átigazolási szezon, és az ügynöke elmondja, hogy nem elégedett a kapott percekkel (érthető), így valószínű távozik.

Pep elmondja, hogy fontos szerepet szán neki (ami nem egyenlő a tuti kezdő tagsággal, de tegyük fel minden 3.meccset végigjátssza vkp pozicióban az nem fontos szerep egy Barcában?), de ha ennyi lehetőséggel nem boldog, akkor jobb ha megy.

szerintem Ti/Mi,/Bárkik azt várná el,hogy Pep ezen hírek után (Toure elmegy a kevesebb lehetőség miatt) ígérje be Yaya-nak az első helyet arra a posztra. bár szeretném, hogy maradjon, de ez mikor működött így? vagy jó lenne ha így működne? (Yaya esetében jó lett volna,ha alapból ő az első számú oda,de ne azért legyen az, mert különben elmegy. edző ne ilyesmik miatt döntsön mellette, hanem más egyéb dolgok miatt) Jelenleg nem abszolút favorit a kezdőbe, ha elfogadja, maradhat, h ismét az legyen. Ha nem, akkor pedig neki is jobb ha megy.

ebben én nem látok álszenteskedést.

arra a kijelentésre alapozol,h Ő fontos szerepet szán Toure-ra? mert arra válaszoltam fentebb. egy Barcában mi a fontos szerep szerinted? mert szerintem minden játékos aki nem fél évente játszik 1 meccset, fontos tagja a csapatnak. Főleg ha már játszik, akkor kezdőként, még ha nem is minden meccsen.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.05.27. 19:45:29

Hajdú B azon mondatának első felét nem figyelted?

ha pletyka,akkor teljesen az, ha igaz akkor meg az első fele is igaz: mert az Arsenal ellen nem akart pályára lépni...ez volt Hajdú B mondandójának eleje...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.05.27. 19:42:51

Bányász írta:
Henry mellőzése
Ez miért volt olyan egetrengető hiba?

Komolyan tényleg nekem alap járaton a kritikával nincs bajom(kivéve ha tiszteletlen a hangnem) de lassan már minden rossz lesz és mindent rosszul csinál.Ez azért sztem erős túlzás.
Henryt akkor kezdte nagyon mellőzni, mikor épp formába jött, a Valencia elleni meccs után. Onnantól epizód szerepeket kapott, de mikor játszott, akkor általában jól. Nem volt persze olyan eget rengető hiba. De nekem bogarat ültetett a fülembe Hajú B. az egyik BL meccsen. Ő mondta, h állítólag Guardiola nincs jóba Henry-val(ekkor már nem játszott a francia). Azért sztem egy edzőnek igencsak illene félre tenni a személyes érzelmeit a játékosaival kapcsolatban. Mi van ha egyszer pl. Messivel lesz baja? Őt elzavarja? Helyette is beteszi vmelyik falábú pajtásának a falábú fiát? :lol:
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.05.27. 19:33:15

. De ha van az adott posztra egy jobb játékos, akkor is csak azért a saját nevelést erőltetni, mert az apjával haverok voltak...
Ez honnan jött?Miért erőltetitek ezt a dumát?
Busi teljesítménye a közelében sincs annak, amit Yaya nyújtott volna ha rendesen játszik.
Volna ha?

Ennek így már eleve nem sok értelme van,hiszen honnan tudhatjuk,h mi lett volna?A szezon végére felpörgött Toure de év elején egészen az Afrika kupáig rá se lehetett ismerni...mi van ha azt hozta volna egész évben?
Henry mellőzése
Ez miért volt olyan egetrengető hiba?

Komolyan tényleg nekem alap járaton a kritikával nincs bajom(kivéve ha tiszteletlen a hangnem) de lassan már minden rossz lesz és mindent rosszul csinál.Ez azért sztem erős túlzás.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.05.27. 19:26:29

barcalaci84 írta:valóban nem ő panaszkodott , hanem Seluk , akinek érdeke a távozás ( Toure azért leállíthatná...)
ez a Busi apjával haverok szöveg pedig....
Én úgy érzem , Busi jobban a csapat része mint Toure ( itt a játékosok közti baráti viszonyra, lelki tényezőkr gondolok ,stb...) és ez nagyon fontos dolog...
Hiába szakmailag ő a legjobb vkp a világon, egy jó edzőnek nem feltétlenül a legjobb játékos kell , hanem az akivel a többiek jobban érzik magukat...
Minden évben kellenek távozók érkezők ( ez fájó tud lenni), és a klub politikája alapján a saját értékrink pótolhatatlanok , mindenki más mozdítható, különösen ha nem érzi magát maximálisan jól (és ezt nem bántásból mondom )...
Persze, mindent meg lehet magyarázni, Etoo eladását is meg lehetett, ezt is meg lehet.
És nekem egyáltalán nem szimpatikus ez a katalánositás/spanyolosítás sem. Ezt a csapatok a külföldi sztárok tették azzá, ami. Etoo elüldözése sztem egy gusztustalan dolog volt Guardiolától. Remélem nem csinálja meg szegény Touréval is.
Guardioláról meg annyit, h amit ebben a szezonban csinált, az nekem nagyon nem volt szimpatikus. Rossz és rossz döntések jellemezték a szezont, kezdve az átigazolásoktól, Touré, és kezdetben Bojan mellőzése, a szezon végén Henry mellőzése, a sorozatos rossz taktikák, rossz cserélések stb...
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.05.23. 16:33:28

valóban nem ő panaszkodott , hanem Seluk , akinek érdeke a távozás ( Toure azért leállíthatná...)
ez a Busi apjával haverok szöveg pedig....
Én úgy érzem , Busi jobban a csapat része mint Toure ( itt a játékosok közti baráti viszonyra, lelki tényezőkr gondolok ,stb...) és ez nagyon fontos dolog...
Hiába szakmailag ő a legjobb vkp a világon, egy jó edzőnek nem feltétlenül a legjobb játékos kell , hanem az akivel a többiek jobban érzik magukat...
Minden évben kellenek távozók érkezők ( ez fájó tud lenni), és a klub politikája alapján a saját értékrink pótolhatatlanok , mindenki más mozdítható, különösen ha nem érzi magát maximálisan jól (és ezt nem bántásból mondom )...
Saviola
Júdás 2, az áruló

2010.05.23. 16:17:03

torrentkiller írta:Te hol hallottál olyat év közben, hogy Yaya panaszkodott? Ahányszor megkérdezték, azt mondta hogy el kell fogadni a helyzetet. Mert ezt kívánták év közben a csapat érdekei.
Különben is az ügynöke mondta sokszor, hogy nem játszik eleget, nem Ő. És ez nagy különbség.

A másik. Én is örülök, hogy sok a saját nevelésű játékosunk. De ha van az adott posztra egy jobb játékos, akkor is csak azért a saját nevelést erőltetni, mert az apjával haverok voltak... Ilyet egy profi klubbnál nem lehet megtenni.

És hogy Pepnek ez az önfejűsége egyszer még csúnyán vissza fog ütni. Elüldözi a világ legjobb vkp-ját. Busi teljesítménye a közelében sincs annak, amit Yaya nyújtott volna ha rendesen játszik.
Teljesen egyetértek. Az év fszsága lesz,ha ez megtörténik,márpedig megfog. :\
,,Azt hitted, hogy mi történt."
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.05.23. 15:43:59

barcalaci84 írta:...
Te hol hallottál olyat év közben, hogy Yaya panaszkodott? Ahányszor megkérdezték, azt mondta hogy el kell fogadni a helyzetet. Mert ezt kívánták év közben a csapat érdekei.
Különben is az ügynöke mondta sokszor, hogy nem játszik eleget, nem Ő. És ez nagy különbség.

A másik. Én is örülök, hogy sok a saját nevelésű játékosunk. De ha van az adott posztra egy jobb játékos, akkor is csak azért a saját nevelést erőltetni, mert az apjával haverok voltak... Ilyet egy profi klubbnál nem lehet megtenni.

És hogy Pepnek ez az önfejűsége egyszer még csúnyán vissza fog ütni. Elüldözi a világ legjobb vkp-ját. Busi teljesítménye a közelében sincs annak, amit Yaya nyújtott volna ha rendesen játszik.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Jess
Jugador del Barça

2010.05.23. 15:26:00

currahee írta:....
Lehet hogy én látom rosszul, de szerintem Messi nem az a fajta játékos aki cirkuszolna Peppel, szerintem azért játszik ennyit mert baromi jó! Másrészt, a szurkolók szeretik, a kezdőcsapat tagja stb. Másrészt, ha cirkuszolna is, szerintem neki minden joga meglenne rá. Amíg így játszik, addig Pepp lenne bolond ha nem játszatná.

És szerintem a csapat sikerei az edzőnek köszönhetők nagy részben. Mert nem elég a tehetség, az is számít mit kezdünk vele. Peppnek az a dolga hogy irányítsa a csapatot, és összetartsa őket. És szerintem ez remekül sikerül neki.. Nem hiszem hogy ebben a két évben rosszul telesítenénk,és ez egyértelműen Pepp érdeme is. Másrészt például ott az Inter. Murinho kiváló eddző, remekül írányítja a csapatot, csak az nem nevezhető csapatnak. (nem tudom ki látta a tegnapi BL döntőt, de érdemes volt megfigyelni hogy Militó egyik góljánál sem volt meg az a gólöröm és ölelkezés a csapattársak között mint a Barca bármelyik góljánál).

Az, hogy makacs, nem feltétlenül baj, ő az edző, és a határozottság sosem árt. Persze nem jó ha túlzásba viszi, de nem a mi felelősségünk őt kérdőre vonni, szerintem ezt csak a csapat és a Barca vezetősége teheti meg. Olyanról pedig nem hallunk hogy nekik gondjuk lenne Peppel, ez sem véletlen. Szerintem nekik több joguk van hozzá hogy ezt eldöntsék.

Egyetértek abban, hogy van még mi tanulnia, és hogy az nagyon meg tudja zavarni, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy ő azt eltervezi. De bízok benne, hogy erre ő is rájött, és a következő évben korrigálni fogja ezeket a hibákat. Szerintem Pepp jó edző. A másik fontos dolgoz pedig az, Ő aki nap mint nap ezzel foglalkozik, és a csapattal van jobban tudja mint mi. Nem hiszem hogy jogunk lenne megkérdőjelezni azt amit csinál, amíg a játékosok, vagy a Barca vezetősége nem teszi ezt meg. Úgy gondolom hogy nekik több joguk, és nagyobb szakértelmük is van ehhez.
És ki tudja hogy mik Pepp szándékai? Egy dologban viszont biztosak lehetünk, Ő BIZTOS jót akar a csapatnak. És amíg ez így van meg kell bízni benne, van még mit tanulnia, és változtatnia, de nem hülye
Barcelona, jewel in the sun!
currahee
Jugador d'estrella

2010.05.23. 12:35:55

barcalaci84 írta:...
hát én egyáltalán nem értek veled egyet több pontban is...
1. Touré mikor panaszkodott idén a szezon közben?? kíváncsi lennék mert sztem nagyon csöndben tűrt és semmit nem mondott. most is azért került elő ez a téma mert esetleg rákérdeztek nála erről az újságírók (nem tudom ez nem biztos); vagy amit látunk hallunk és nyilvánvaló h az ügynöke kezdett el hőzöngeni nem pedig ő. még Yaya is nyilatkozott egyszer h kicsit túl indulatos az ember...
2. "meg mer tenni bármit..." hát igen sok mindent megtesz ez nem kétség, olyat is ami egyrészt indokolatlan; de azért van olyan is amit nem mer sztem. pl Messit nem igazán meri lecserélni holott azért kellett volna neki pihenőt adni néha amikor fásult volt és h pihenhessen - jó persze benne mindig ott a gól v lehetőség v csak nagyon félt ha ő nincs ott akkor elveszünk nem tudom - de vhogy őt nem mrte igazán lecserélni mintha attól tartva h Messi besértődik; mert sztem az argentin mára már ilyen játékos lett h az ilyesmit nem viseli el jól... ő lenne az első aki elkezdene cirkuszolni ha nem játszik eleget, na de mind1...

én azt vallom (másokkal ellentétben) h ezek a kupák/címek nagy része nem Guardiola érdeme döntő részben. mert igenis van sok elég komoly hibája amit csak azért nem került előtérbe mert a csapat sokszor kihúzta a bajból... lehet jó pedagógus(részben..) v hogy jól tud bánni az emberekkel v a motivációt fenntartani meg tudom is én, meg talán tudja mit kellene csinálni a pályán ;
de az biztos h egyrészt baromi csökönyös és azt hiszi h csak az a jó amit a makacs fejével kigondol, ja és akit nem ő hozott ide az már nem is lehet jó őket el kell tűntetni mert a saját képére akar formálni mindent;
ezen felül nem tud belenyúlni kellően a meccsbe és ha az elejétől nem úgy mennek a dolgok ahogy ő azt eltervezte és várná akkor nagy gondban van mert se taktikailag se cserékkel (ez a kettő összefügghet) nem tud belenyúlni a meccsbe ha kellőképp meglepik.
aztán az igazolásai 80%-ban csapnivalóak voltak eddig; még h a csapat érdekei... ja látom... kell aki cipeli a labdákat 25 milláért... meg stb inkább nem sorolom...
az tényleg nagy előny neki h nála jobban mint edző aki idekerülhetne nem nagyon ismeri a klubot meg a játékfelfogást, de azért elég hiányos sztem "a jó edzői minősítése"...
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.05.23. 11:26:08

Vannak hibái, mint mindenkinek, de a csapat érdekében megtesz bármit (meg is mer tenni), kb. ennek következtében nem lehet fekete bárányokról beszélni az öltözőben ( talán pont Toure a kivétel , aki végigduzzogta a szezont, mégha volt is alapja)
Ha jól emlékszem talán Messi szájából hangzott el , hogy "sokkal könnyebb úgy jól játszani,ha egy Xavi , Iniesta vagy egy Sergio van mögötted"
Ez szerintem elgondolkoztató...valahogy azt érzem , hogy a Superman jobban része ennek a közösségnek 8érthető okokból) és ez nagyon fontos...
Toure háborgott egész szezonban , pedig nem játszott keveset, de akkor se volt annyira meggyőző a különbség a két játékos közt (ráadásul ott volt az Afrika kupán , ahol valami bűn rosszul játszott...)
Örülök hogy a saját nevelésekre támaszkodunk, szimpatikuabb , mint a holland zsoldossereg (bár azt a csapatot is imádtam)
Megkérdőjelezni a döntéseit neki is meglehet, de nem minden fekete és fehér, egy- egy döntésnek vannak előnyei is , hátrányai is...
zsulter
Jugador del Barça

2010.05.23. 11:06:40

Leomessi14 írta:
zsulter írta: Erre ugyancsak azt tudom mondani, hogy figyelsz te mások véleményére? Egy hangra nem emlékszem, hogy itt Pepet bárki is lenézte volna...szerintem mindenki maximális bizalommal fogadta, a triplázással rá is szolgált erre, de azóta sok minden megváltozott...vmit.
Azert nem fogadta mindenki bizalommal.Olvass kicsit bele a Pep topic elso 5 oldalaba es meglatod. :wink:
Ok, akkor ha nem is maximális bizalommal, de lenézve azért nem volt (most biztos ilyet is lehet találni ha nagyon keresek, de talán a józan többség véleménye az volt, hogy meg kell adni neki a bizalmat... :D )
Kép
Los Equipos de Leyenda: (Ramallets, Olivella, Gracia, Segarra, Tejada, Gensana, Kocsis, Kubala, Czibor, Suarez, Eu. Martínez. El entrenador era: Helenio Herrera)
noname
Llegenda del Barça

2010.05.23. 11:05:25

Látom nincs kivel beszélni.
Amikor Pep idejött az emberek nagy része nem örült neki. A 2 vesztes meccs után a fél fórum már küldte volna el!
Pique 5 millás védő volt, soksak szerint nem elég jó a kezdőbe, szóval kereste a nép a legapróbb hibát is.
Éljen a kétszínűség! :?
A Fifa egy szégyen
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.05.23. 11:00:59

zsulter írta: Erre ugyancsak azt tudom mondani, hogy figyelsz te mások véleményére? Egy hangra nem emlékszem, hogy itt Pepet bárki is lenézte volna...szerintem mindenki maximális bizalommal fogadta, a triplázással rá is szolgált erre, de azóta sok minden megváltozott...vmit.
Azert nem fogadta mindenki bizalommal.Olvass kicsit bele a Pep topic elso 5 oldalaba es meglatod. :wink:
Válasz küldése