Bob_Marley írta:Just for fun jelleggel megnéztem és a cselei több mint a fele sikertelen statisztikailag és az egyik legpontatlanabb a csapatból.
51% sikertelen..

Megjegyzem halkan, hogy Messinek meg 49%, szóval ez a jelenség nem csak Neymarnál fordul elő a csatársorból, hogy túlcselezi magát, és elveszti a lasztit. De ha már számok, Neymarnak a Bajnokságban 47 sikertelen csele volt, Messinek meg 84.. Rá mégse mondja senki, hogy sok támadást megakaszt - na jó, páran igen, de mindig be is oltanak minket.

És most félreértés elkerülése végett, nem azért hoztam fel Messit, hogy őt is bemártsam, hanem azért, hogy a csapat legfontosabb embere sem kirívóan jobb statisztikailag Neymarnál, ő mégsincs ilyenért megtalálva.
Amúgy én részben megértelek, mert benne van a játékában nagyon, hogy labdát veszít, de valamit valamiért szerintem.. A példa kedvéért ott van SR. Nála pontosabb embert nem találunk csapaton belül, de tőle nem várható az, amit Ini mutatott anno, pedig biztos vagyok benne, hogy többször adta el a lasztit, mint Robi, mégis meccseket döntött el akkor, amikor bejött egy-egy megmozdulása. Neymar ugyan ez szerintem. Ha lebutítanánk a játékát, olyan lenne mint Alexis az első 2 szezonjában. Semmi váratlan, csak a biztos, és vissza is lépne egy szintet legalább a csapat ranglétráján belül. Kérdés az, hogy mi kell nekünk? Egy olyan ember, aki eszméletlenül pontos statisztikailag, de képtelen villanni, vagy pedig egy olyan, aki meccseket dönt el, még ha közben 5-ször el is ad egy labdát - megjegyzem az ellenfél 16-osánál van mindez, így a kontraveszély sem áll fenn annyira. Számomra egyértelmű, hogy a második - Lucho számára is, mert ilyen támadótrióra építi az egész csapatot (amivel nem teljesen értek egyet, de ez más tészta) -, neked meg gondolom az első, ezért is különbözik annyira a véleményünk..
fun fact.: A statisztiák szerint Neymar hasznosabban védekezik mint Pedro, több labdát szerzett ugyanis. Ő 66 percenként szerez labdát, Pedro meg 90 percenként.

(Ettől még Pedro tudom, hogy sokkal többet melózik, de azért jópofa.)