ElBartimaeus írta:...
Jó, legyen....azt elismerem, hogy talán egy kicsit túllihegem a dolgot a tegnapi meccs hatására, csak amit írtál nem igazán értem, hogy hol jön az én mondandómhoz...
Lehet, hogy neked és Pepnek van igaza (én nem bánnám, sőt), de ha megengeded, nem esek hanyatt Pep taktikai húzásaitól...
Itt kiemeltél nekem pár dolgot (amit köszönök ugyan, de 99%-ról én szót sem ejtettem) akkor most válaszolnék tisztelettel:
ElBartimaeus írta:
Ilyen nagy maflaságot rég olvastam, csak azt tudom, hogy azt az osztálytársamat körbenevetjük többen, aki azt mondja, hogy bárki képes lett volna Pep helyében trófeákat nyerni...
Én nem mondtam, hogy bárki, csak azt hogy egy középszerű edző is képes lenne erre, mivel maga Guardiola is az (még). Erre szokták mondani válaszként, hogy 6 trófát nyert és az már milyen zseni stb. Én ezt nem így látom...Elismerem, hogy mentálisan sokat tett a csapathoz, de amely csapatot gyakorlatilag készen kapott és két év sikertelenség után szerintem nem kellett különösebben motiválni...ahhoz pedig hogy a mai futballban valaki hat trófeát nyerjen rengeteg mindennek kell egyszerre klappolnia és nemkis szerencse kell hozzá, ami nekünk bőven volt döntő szituációban. Szerintem itt ő kicsit túl van sztárolva. Én mindig is elismertem rendkívüli szorgalmát és alázatát az edzői munka iránt, valamint a pedagógiai érzékét, de taktikailag messze nincs még a top edzők között. Azt te sem gondolod komolyan hogy 1 év első osztályban töltött edzősködés után valaki máris Wengerré vagy Fergusonná vagy Hiddinkké válik...Persze lehet az, mert megvan hozzá a tehetsége, de te is láthattad tegnap, hogy ki volt az, aki bele tudott nyúlni a meccsbe és ki volt az aki lereagálta azt (vagy épp hogy nem tett semmit). Amikor kritizálom, akkor én mindig szigorúan a szakmai döntései miatt teszem.
Most nem akarom részletezni, hogy milyen hibákat ejtett és hogy miért gondolom azt amit (már sokszor megtettem). Dehát nem vagyunk egyformák, nem kell feltétlenül ugyanúgy vélekednünk. Nekem Guardiola döntései (mind szakmai, mind személyi) a legtöbb esetben nem voltak szimpatikusak, másnak igen ez van. Nekem Guardiola nem jelenti az etalont az edzői szakmában és máshogy és másképp vélekedek dolgokról a futballban, a pénzügyekről, az igazolásokról, a keret erősségéről, a cserékről, a kezdőről mint Ő. De azt még egyszer kiemelném, hogy soha nem mondtam, hogy egy nulla lenne, vagy hogy nem tenne meg mindent a barca sikeréért....ennyire én sem vagyok ostoba....az meg hogy nem szimpatikus számomra az teljesen szubjektív másmilyen nem is lehetne.
Ami meg a cikket illeti az biztosan igaz meg nagyszerű, meg így van, csak szerintem változtatni akkor kell, amikor szükséges. ahol pedig szükséges lett volna változtatni az nem a középcsatár pozíciója, hanem a balszélső poszt és a középső középpálya további erősítése, ami nem történt meg...az gondolom neked is feltűnt.
Persze ez a csapat is fog remekül játszani az nem kétség...reméljük minél többször....de ettől nekem még Pep döntései sok esetben nem tetszenek, tetszettek, nem szimpatikus. Nekem messi a jobb oldalon nyújtja a legtöbbet, neked Ibra mögött, nekem nem elég hogy nincs baloldali játéka ennek az új taktikának (Maxwellnek kell ezt már meccsek óta megoldani föl-alá), és a védekezés sincs rendben, mióta Touré kikerült valami oknál fogva amit nem ismerünk....
Azt pedig továbbra is tartom, hogyha nem lenne ilyen bivalyerős a csapat, akkor döntő szituációkban jobban kijönne ez a kis "szakmai-taktikai gyengélkedés" a kispadon - mint ahogyan idén ki is jött több esetben.
Neked ez az új taktika tetszik, nekem pedig a tavalyi és a Rijkaardi (gyakorlatilag a tavalyi is az volt). De ez az én véleményem, másnak más.