Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.02. 10:06:29

barca2010 írta:Ez most komoly, hogy Pepnek mennie kell, ha Nunez lesz az elnök?
Vissza akarja hozni ezt a gyökér Van Gaalt?
Valaki tud erről valamit?
Remélem csak egy jó áprilisi tréfa, ha nem, akkor inkább Milan drukker leszek, de ezt a pökhendi Hollandot úgy utálom, mint a 'mit is' ?.
nem mondod komolyan, h bevetted?
Nunez idén 79 éves, egyszer már belebuktunk a hollandosításba, te komolyan bevetted azt a részt, h Pep-et pályagondnoknak akarják, meg Laportát az üzbegisztáni konzulátusba? sztem ezek azért eléggé árulkodó jelek arról, h itt vmi nem stimmel ;)
barca2010
Jugador d'estrella

2010.04.02. 10:02:07

Ez most komoly, hogy Pepnek mennie kell, ha Nunez lesz az elnök?
Vissza akarja hozni ezt a gyökér Van Gaalt?
Valaki tud erről valamit?
Remélem csak egy jó áprilisi tréfa, ha nem, akkor inkább Milan drukker leszek, de ezt a pökhendi Hollandot úgy utálom, mint a 'mit is' ?.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
zsulter
Jugador del Barça

2010.04.01. 19:25:49

ElBartimaeus írta:...
Jó, legyen....azt elismerem, hogy talán egy kicsit túllihegem a dolgot a tegnapi meccs hatására, csak amit írtál nem igazán értem, hogy hol jön az én mondandómhoz...
Lehet, hogy neked és Pepnek van igaza (én nem bánnám, sőt), de ha megengeded, nem esek hanyatt Pep taktikai húzásaitól...
Itt kiemeltél nekem pár dolgot (amit köszönök ugyan, de 99%-ról én szót sem ejtettem) akkor most válaszolnék tisztelettel:
ElBartimaeus írta: Ilyen nagy maflaságot rég olvastam, csak azt tudom, hogy azt az osztálytársamat körbenevetjük többen, aki azt mondja, hogy bárki képes lett volna Pep helyében trófeákat nyerni...
Én nem mondtam, hogy bárki, csak azt hogy egy középszerű edző is képes lenne erre, mivel maga Guardiola is az (még). Erre szokták mondani válaszként, hogy 6 trófát nyert és az már milyen zseni stb. Én ezt nem így látom...Elismerem, hogy mentálisan sokat tett a csapathoz, de amely csapatot gyakorlatilag készen kapott és két év sikertelenség után szerintem nem kellett különösebben motiválni...ahhoz pedig hogy a mai futballban valaki hat trófeát nyerjen rengeteg mindennek kell egyszerre klappolnia és nemkis szerencse kell hozzá, ami nekünk bőven volt döntő szituációban. Szerintem itt ő kicsit túl van sztárolva. Én mindig is elismertem rendkívüli szorgalmát és alázatát az edzői munka iránt, valamint a pedagógiai érzékét, de taktikailag messze nincs még a top edzők között. Azt te sem gondolod komolyan hogy 1 év első osztályban töltött edzősködés után valaki máris Wengerré vagy Fergusonná vagy Hiddinkké válik...Persze lehet az, mert megvan hozzá a tehetsége, de te is láthattad tegnap, hogy ki volt az, aki bele tudott nyúlni a meccsbe és ki volt az aki lereagálta azt (vagy épp hogy nem tett semmit). Amikor kritizálom, akkor én mindig szigorúan a szakmai döntései miatt teszem.
Most nem akarom részletezni, hogy milyen hibákat ejtett és hogy miért gondolom azt amit (már sokszor megtettem). Dehát nem vagyunk egyformák, nem kell feltétlenül ugyanúgy vélekednünk. Nekem Guardiola döntései (mind szakmai, mind személyi) a legtöbb esetben nem voltak szimpatikusak, másnak igen ez van. Nekem Guardiola nem jelenti az etalont az edzői szakmában és máshogy és másképp vélekedek dolgokról a futballban, a pénzügyekről, az igazolásokról, a keret erősségéről, a cserékről, a kezdőről mint Ő. De azt még egyszer kiemelném, hogy soha nem mondtam, hogy egy nulla lenne, vagy hogy nem tenne meg mindent a barca sikeréért....ennyire én sem vagyok ostoba....az meg hogy nem szimpatikus számomra az teljesen szubjektív másmilyen nem is lehetne.

Ami meg a cikket illeti az biztosan igaz meg nagyszerű, meg így van, csak szerintem változtatni akkor kell, amikor szükséges. ahol pedig szükséges lett volna változtatni az nem a középcsatár pozíciója, hanem a balszélső poszt és a középső középpálya további erősítése, ami nem történt meg...az gondolom neked is feltűnt.
Persze ez a csapat is fog remekül játszani az nem kétség...reméljük minél többször....de ettől nekem még Pep döntései sok esetben nem tetszenek, tetszettek, nem szimpatikus. Nekem messi a jobb oldalon nyújtja a legtöbbet, neked Ibra mögött, nekem nem elég hogy nincs baloldali játéka ennek az új taktikának (Maxwellnek kell ezt már meccsek óta megoldani föl-alá), és a védekezés sincs rendben, mióta Touré kikerült valami oknál fogva amit nem ismerünk....
Azt pedig továbbra is tartom, hogyha nem lenne ilyen bivalyerős a csapat, akkor döntő szituációkban jobban kijönne ez a kis "szakmai-taktikai gyengélkedés" a kispadon - mint ahogyan idén ki is jött több esetben.
Neked ez az új taktika tetszik, nekem pedig a tavalyi és a Rijkaardi (gyakorlatilag a tavalyi is az volt). De ez az én véleményem, másnak más.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.04.01. 17:18:00

zsulter írta: Szerencsére van egy kis időm, így válaszolok. A hozzászólásom általános megfogalmazású volt Pep munkásságával kapcsolatban, nem pedig a tegnapi mecsről alkotott véleményem. Azért mert egyszer jól játszottunk, attól még az egész eddigi szezonan szinte csak szenvedtünk.

Számomra az etalon a szép, jó játék, nem a trófeák száma és azért mert ma jól játszottunk 70 percig az nem feledteti a szezon beli hibákat. egy szezon nekünk 50-60 meccsből áll, nem 70 percből! A hibákat pedig ki kell javítani, és ha azok többségét az edző okozza, akkor ott kell változtatni. Ennyi. A mélyrepülés egyik állomása pedig az, hogy taktikailag és játékban is egy szinttel visszaléptünk szerintem.
Ilyen nagy maflaságot rég olvastam, csak azt tudom, hogy azt az osztálytársamat körbenevetjük többen, aki azt mondja, hogy bárki képes lett volna Pep helyében trófeákat nyerni...

Azért 1-2 dolgot hadd emeljek ki, ami felett lehet elsiklott a figyelmed. A Barcát nyílt játékkal lehetetlen megverni, vagy nagyon nagy szerencse kell hozzá, ehhez meg tökéletesen elég az, hogy kipasszolják őket és jó ütemben mozognak üresbe, illetve a "klasszikus 4-3-3" egy remek megoldás ilyen középpályások mellett.

Csakhogy láthattuk tavaly is, hogy egy jól bevédekező csapat tökéletesen tehetetlenné tud tenni minket, ezért váltásra volt szükség, kicsit nagyobbra, mint egy beküldött cserére. Ahogy elnéztem ezt a taktikát gyakorolta Pep kb az egész idényben és mostanra elkezdett beérni a munka gyümölcse. Hogy miről is beszélek pontosan? Olvasd el ezt a cikket, legalábbis azt a részét, ami az álközépcsatárokra vonatkozik. Ha megnézed, Messi szinte mindig valahogy úgy helyezkedik amikor középen van, hogy ebből a taktikai elemből a legjobbat hozza ki. Illetve ha megnézed majd a mostani meccset mégegyszer és figyelsz erre, akkor láthatod, hogy Ibra mozgása tökéletesen megfelelt az "álközépcsatár" mozgásának. Ebből a szerepkörből kétféleképpen lehet nagyon jó támadást kihozni. Az egyik verziót az Inter mutatta meg a Chelsea ellen, a másik verziót pedig a Barca az Arsenal ellen.

Sok mindent lehet állítani, de azt, hogy Pep rossz edző, hogy nem figyel a részletekre (egyből minden ide igazolt játékos kiemeli, hogy milyen precíz és hogy olyanokra is odafigyel, amikre amúgy nem is gondoltak volna) és hogy taktikailag nulla, NEM!
faithnomore
Entrenador del Barça

2010.04.01. 12:13:29

Akkor azt is nézzük meg mennyit változott a legjobb kezdőcsapat amíg Frank volt itt és amivel Guardiola 6 kupát nyert.

Frank-éra:
-----------------------Valdes-----------------------
-Oleguer(?)----Puyol------Márquez-----Abidal
------------------------Touré-----------------------
---------------Xavi-------------Deco(Iniesta)-----
---Messi--------------Eto'o---------------Henry---

Guardiola:
-----------------------Valdes-----------------------
-D.Alves----Puyol------------Piqué--------Abidal
------------------------Touré-----------------------
---------------Xavi-------------Iniesta-----------
---Messi--------------Eto'o---------------Henry---

Mindezt csak azért írtam le, mert úgy érzem sokan azt gondolják Guardiola jövetelével óriási változás ment át a csapaton, ami igaz is. Mentálisan. Egy kész csapatot kapott szinte, volt 3 új ember akiket be kellett építeni és ő is igazolt pár embert- akik nem feltétlenül voltak olyan húdejó vételek (Cáceres, Henrique, Hleb....).

Ebbe a csapatba óriási lelket öntött, hihetetlenül megváltozott az egész csapatszellem és látszott a játékosokon ahogy odateszik magukat és nem alibiznek mint a Frank-éra utolsó évében.

Azonban most mutatkozik meg a tapasztalatlansága amikor nem 5-6 gólokat vágunk egy meccsen, hanem néha igenis sokat szenvedünk egy-egy győzelemért- amihez néha hozzájönnek a Touré pihentetések, és az elrontott cserék is). Ezek mellett a hibák mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Végül pedig senki nem akarja elküldeni Pepet. Nem tudom honnan veszitek. Egyszerűen látjuk ha valami nem működik akkor nem tudjuk miért kell állandóan erőltetni.
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
zsulter
Jugador del Barça

2010.04.01. 12:02:23

socio66 írta:Ez most komoly?
Ha mélyrepülésünk egyik állomása az,hogy egy Premier League élcsapatot a félidőben 70:30-as labdabirtoklással és 16:2-es kapura lövési aránnyal küldünk az öltözőbe idegenben,ám legyen.
Idáig süllyedni,valóban borzasztó..:)
Bammeg,ilyen hozzászólást egy ilyen meccs után..
A világ összes többi csapata csak álmodozik olyan játékról és sikerekről,amiket mostanában produkálunk.
De nem baj,küldjük el az edzőt,jó messzire,pfej..
Szerencsére van egy kis időm, így válaszolok. A hozzászólásom általános megfogalmazású volt Pep munkásságával kapcsolatban, nem pedig a tegnapi mecsről alkotott véleményem. Azért mert egyszer jól játszottunk, attól még az egész eddigi szezonan szinte csak szenvedtünk.

Számomra az etalon a szép, jó játék, nem a trófeák száma és azért mert ma jól játszottunk 70 percig az nem feledteti a szezon beli hibákat. egy szezon nekünk 50-60 meccsből áll, nem 70 percből! A hibákat pedig ki kell javítani, és ha azok többségét az edző okozza, akkor ott kell változtatni. Ennyi. A mélyrepülés egyik állomása pedig az, hogy taktikailag és játékban is egy szinttel visszaléptünk szerintem. És nem szeretném, ha még egy szinttel lejjebb lépnénk. Azt kéne megérteni egyes embereknek, hogy a mérce nem a 6 trófea, hanem a mutatott játék és az, amit a csapathoz sikerül még hozzátenni pozitív értelemben, hogy jobbak legyünk. Ebben pedig nem látom Pep munkáját, csak a visszalépést. (okai előző hozzászólásomban fellelhetőek).

Olyan játékról álmodoznak, amit az elmúlt egy-két hónapban nyújtottunk? Most én kérdezem, hogy ez komoly? Mert igen gyengén játszottunk e meccset leszámítva, amin ha nem Pep ül a kispadon, akkor meg is nyertünk volna...

Az meg hogy kiemelsz egy mondatot a hozzászólásomból és teljesen más környezetbe helyezed azt (amire én még csak nem is utaltam és teljesen másról szól, mint amikkel te cáfolni próbálod) az nem engem minősít!
Szövegértés általános iskola alsó tagozat!
giefLove
Jugador del Barça

2010.04.01. 11:54:52

ha pepnek semmi köze a sikerekhez... rijkaarddal miért nem nyertünk meg mindent? gondolkozzon már el pár ember hol voltunk amig nem jött guardiola!
socio66

2010.04.01. 11:34:07

zsulter írta:mert így egyre mélyebbre süllyedünk, amit én nem szeretnék....
Ez most komoly?
Ha mélyrepülésünk egyik állomása az,hogy egy Premier League élcsapatot a félidőben 70:30-as labdabirtoklással és 16:2-es kapura lövési aránnyal küldünk az öltözőbe idegenben,ám legyen.
Idáig süllyedni,valóban borzasztó..:)
Bammeg,ilyen hozzászólást egy ilyen meccs után..
A világ összes többi csapata csak álmodozik olyan játékról és sikerekről,amiket mostanában produkálunk.
De nem baj,küldjük el az edzőt,jó messzire,pfej..
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.01. 11:21:50

zsulter írta: nem kedvelem az olyan embereket, akik valamihez makacsul ragaszkodnak és akkor sem látják be hogy tévedtek, amikor ez már nyilvánvaló.

Igen,én is ezt látom Pep legnagyobb hibájának.
Nem ismeri el időben a saját hibáit,próbálja megerősíteni azzal hogy nem változtat rajta...Mint ez a Yaya-Busi kérdés is ilyen.
Tavaly év végén ha nem lett volna a sok eltiltás,meg sérülés a BL-ben,nem kezdett volna egyszer sem Touré.
Hozzáteszem nekem Busi sosem volt szimpatikus,de ha jól játszik elismerem,mint például tegnap is nagyon jó volt,csak ajándékozott egy gólt,ami felhozta az Arsenalt.Ez vitathatatlan.

Ha Touré elmegy azt csak Pepnek köszönhetjük teljes mértékben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2010.04.01. 11:15:52

Szerintem csak azért folyik itt a fröcsögés, meg a szájkarate Pep ellen, mert a Sergi a kezdő Yaya helyett. Ezen van itt a hangsúly.

Beismerem, hogy tegnap én is értetlenkedtem, hogy miért Sergi kezd. Sőt dühös voltam miatta. Oszt, lám mi lett belőle: Sergi varázsolt, jó passzokat osztott le, cselezett.

Soha nem lehet megérteni a Pep döntéseit. Nem is lehet.
KépKép
zsulter
Jugador del Barça

2010.04.01. 11:08:55

van Bommel írta:
Roniee21 írta:Kedves Pep!

Köszönjük a tegnap esti felejthetetlen estét!
Jól elszórakoztad!
Tanulj meg cserélni, meg csapatot összeállítani: ne aszerint legyen valaki kezdő, hogy bírod-e a búráját, vagy sem, hanem érdemei szerint.
Megkérdezném továbbá, hogy ismered-e a csere fogalmát?
Vajon, mit láttál tegnap Pedrótól, hogy 90 percig a pályán volt?
Mennyi hibát kell elkövetnie Sergi Busquets-nek, mire a padra ülteted, a világ egyik legjobb vkp-a helyett?
Arra is kíváncsi lennék, hogy Kita mit csinált tegnap?
Na, meg arra, hogy a formába lendülő, csapata legjobbjaként tündöklő Ibrát miért hoztad le a pályáról?

Köszi.

PS: ha nem kapunk az idény hátralevő mérkőzésein erre érdemi választ, felőlem mehetsz Isten hírével.
Gratulálok ehhez a parádés hozzászóláshoz. Amikor a 6. kupát nyertük, akkor meg gondolom a fenekét nyaltad te is. Gondolkozz egy picit mikor irogálsz, különösen a "felőlem mehetsz Isten hírével" verte ki a biztosítékot. Peace
Én meg azokhoz a parádés hozzászólásokhoz szeretnék gratulálni, akik örökké a 6 kupával takaróznak!!! (Ez nem személyeskedés, nem csak neked szól, csak most épp te írtad, így ide csatolom a véleményem).

Az a 6 kupa lehetett volna 1 is vagy 2 max, ha nincs szerencsénk (Chelsea elleni bl elődöntő, mallorca elleni kupa elődöntő)....Erre irogatták a legtöbben hogy Pep mekkora isten meg szent tehén stb....Csakhogy ebben Pepnek kevesebb érdeme volt...inkább a szerencsének meg a két év sikertelenségnek és mondjuk 10%-ban Pep "munkájának", amit még abban is vitatnék, hogy Alvesen kívül a többi játékost az akkori kezdőben mind egy Frank Rijkaard nevű ember épített a csapatba....A taktikát, amivel sikeresek voltunk tavaly, a hozzá szükséges megfelelő embereket nem Guardiola rakta össze (és ezt jól tudja az, aki emlékszik még a 2003/04-es Barcára, hogy honnan lett felépítve ez a csapat és hová jutott el).

Hát nekem egyáltalán nem tetszenek ezek a kivételezések (Busquets, Pedro + és Bojan Touré negatív értelemben, nem tetszik az elherdált pénztömeg, nem tetszik az, amit taktikailag és emberanyagban (Ibra-Eto'o csere, ami indokolatlan volt) a csapathoz hozzátett. És ez nem azt jelenti, hogy útálom Ibrát és imádom Eto'o-t, csak azt, hogy nem kedvelem az olyan embereket, akik valamihez makacsul ragaszkodnak és akkor sem látják be hogy tévedtek, amikor ez már nyilvánvaló.
Én folyton azt látom, hogy bizonyos emberek csókosok, mások meg kegyvesztettek....
Mindegy, az edzői szakmát nem itt az első csapat edzőjeként kellene megtanulni, hanem máshol....és akik a 6 kupával példálóznak állandóan azok meg gondolkozzanak el miről beszélnek....Ezzel a csapattal bármely középszerű edző képes lenne sikereket elérni és Pepnél jobb döntéseket hozni....sokszor még egy laikus elem is....

Úgyhogy jó lenne ha tanulna végre a hibáiból, mert nekem elegem van már abból, hogy itt hibáztam ott hibáztam és ennek ellenére utána is ugyanazt csinálja mint azelőtt....Nekem ez így képmutatásnak látszik, és nem szeretném, hogy miatta további olyan meghatározó játékosok távozzanak bagóért, akik az elmúlt évek sikereiben kulcsszerepet játszottak és most is alkalmasak lennének erre és hozzunk a helyükre olyat, akik fele annyira sem képesek, csak mert "Pep embereinek" játszania kell. Úgy hogy Részemről is visz lát Pep, ha nem tudod belátni a hibáidat és javítani rajtuk, mert így egyre mélyebbre süllyedünk, amit én nem szeretnék....
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.04.01. 10:50:33

Rewolution5 írta:
fcb4ever írta:A legnagyobb hiba tegnap az volt, hogy Piqué és Puyol is pályára léptek. Hogy játszhat két olyan játékos egyszerre (ráadásul pont a legkényesebb és "legsárgalaposabb" poszton), akiknek bizonytalan a játéka a visszavágóra? Itt volt a remek formát mutató Milito, most nem kellene aggódni amiatt, hogy mit tud majd felmutatni Márquez vagy Touré a Camp Nouban.
biztos vagyok benne hogy mindketten jól fognak játszani a nOu Camp-ben...
Remélem, de ez akkor is logikátlan lépés volt. Touré szerepeltetéséről pedig annyit, hogy előző meccsén is láthattuk, nincsen formában. Idén csak a Stuttgart ellen alkotott :( Busquets játékára meg igazán nem lehet kifogás, elhalványult a két gól után, a csapattal együtt.
Lionel85 írta:Imádom, amikor kis tizenévesek akarnak okítani egy hat kupát megnyerő edzőt. :? Bezzeg, ha 2-0 maradt volna, akkor mindenki isteníti őt, de így mennek a cifrábbnál cifrább hozzászólások. Ti még a farvizébe se érnétek fel soha, de azért kritizáljátok. Gratulálok. Kár, hogy nem kor és IQ-határos a fórum... :roll:
Remélem, nem rám céloztál :roll: Mert alul azért elég cifra dolgokat írtak róla...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcb4ever 2010.04.01. 12:49:47-kor.
Més que un club.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.04.01. 10:44:52

Imádom, amikor kis tizenévesek akarnak okítani egy hat kupát megnyerő edzőt. :? Bezzeg, ha 2-0 maradt volna, akkor mindenki isteníti őt, de így mennek a cifrábbnál cifrább hozzászólások. Ti még a farvizébe se érnétek fel soha, de azért kritizáljátok. Gratulálok. Kár, hogy nem kor és IQ-határos a fórum... :roll:
Kép
Kép
Kép
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.04.01. 10:44:28

fcb4ever írta:A legnagyobb hiba tegnap az volt, hogy Piqué és Puyol is pályára léptek. Hogy játszhat két olyan játékos egyszerre (ráadásul pont a legkényesebb és "legsárgalaposabb" poszton), akiknek bizonytalan a játéka a visszavágóra? Itt volt a remek formát mutató Milito, most nem kellene aggódni amiatt, hogy mit tud majd felmutatni Márquez vagy Touré a Camp Nouban.
biztos vagyok benne hogy mindketten jól fognak játszani a nOu Camp-ben...
Kép
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.04.01. 10:29:01

A legnagyobb hiba tegnap az volt, hogy Piqué és Puyol is pályára léptek. Hogy játszhat két olyan játékos egyszerre (ráadásul pont a legkényesebb és "legsárgalaposabb" poszton), akiknek bizonytalan a játéka a visszavágóra? Itt volt a remek formát mutató Milito, most nem kellene aggódni amiatt, hogy mit tud majd felmutatni Márquez vagy Touré a Camp Nouban.
Més que un club.
faithnomore
Entrenador del Barça

2010.04.01. 10:23:59

Akármennyire is a világ egyik (még ha nem is csak az egyik) legjobb csapata vagyunk, egy ilyen luxust nem engedhetünk meg magunknak hogy egy ilyen szintű védekező középpályást pihentetünk.

Ez óriási hiba, amit én is Pep nyakába varrok. Tudom hogy jönnek sokan hogy nem szabad őt kritizálni, aki első évében 6 kupát nyert, és én ezt tényleg nagyra becsülöm, mert nem biztos hogy sok mindenkinek sikerült volna, viszont emiatt a hibái mellett nem mehetünk el szó nélkül, mert ez a cserélés olyan dolog amiken meccsek mehetnek el.

Tökéletes ellenpélda: Barca tegnap a második félidőben végig uralta a labdát, Arsenal csak kereste, egészen addig amíg Walcottot Wenger be nem hozta.
Úgy gondolom ez a frissesség és gyorsaság akkorát lökött az egész csapaton, hogy miatta hozták le x-re a meccset, ugyanis nagyon könnyen el tudott menni Maxwell mellett.
Vagy be kellett volna hozni Abidalt- aki sérülése után nem tudom milyen állapotban volt, ezért elfogadom hogy nem jött be- vagy egy Keita- Touré csere, Touré kint a bal oldalon. Nem biztos hogy a legjobb megoldás, de úgy érzem így meg lehetett volna akadályozni hogy egy győztes meccs kiessen a kezünkből.
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
Balinho
Entrenador del Barça

2010.04.01. 10:09:23

Hogy Pedro élete meccsét játszotta volna az erős túlzás...

Egyébként is amikor hátrányban voltunk és csak nyomoztuk a labdát, akkor pont egy Ibra típusú emberre lett volna szükség aki elnyomhatatlan, akire fel lehet tenni a labdákat, aki megtartja azokat és leosztja. Pedro az utolsó 20 percben nemhogy erre nem volt képes, de az esetek több mint felében egyből elvették tőle.

Egyébként meg nem tudom miért nem állhatja Tourét, de kb legjobbja a posztján a világon, fáradt tuti nem lehet, mert alig játszik, kvázi a nélkülözése nemcsakhogy érthetetlen, de vérlázító is egyben. Ez a nagy szerelme Sergivel sem érthető, mert hiába játszik jól 80 percig, ha kb minden meccseb van egy olyan labdája amivel életveszélyes helyzetbe hozza az ellent.

Meg egyébként is a cseréket sem használja, tegnap is talonban maradt egy. Amikor nagyon vezetünk akkor sem cserél (pl Bojannak adhatna több lehetőséget olyankor), amikor fordul a meccs képe akkor sem. Egyszerűen nem értem. Ezt a tegnapi meccset egész egyszerűen meg kellett volna fognia 1-2-nél...
van Bommel
Capitá del Barça

2010.04.01. 09:47:39

Jól elszórakoztad!
Tanulj meg cserélni, meg csapatot összeállítani: ne aszerint legyen valaki kezdő, hogy bírod-e a búráját, vagy sem, hanem érdemei szerint.
Mennyi hibát kell elkövetnie Sergi Busquets-nek, mire a padra ülteted, a világ egyik legjobb vkp-a helyett?
Na, meg arra, hogy a formába lendülő, csapata legjobbjaként tündöklő Ibrát miért hoztad le a pályáról?

Köszi.

PS: ha nem kapunk az idény hátralevő mérkőzésein erre érdemi választ, felőlem mehetsz Isten hírével.
Gratulálok ehhez a parádés hozzászóláshoz. Amikor a 6. kupát nyertük, akkor meg gondolom a fenekét nyaltad te is. Gondolkozz egy picit mikor irogálsz, különösen a "felőlem mehetsz Isten hírével" verte ki a biztosítékot. Peace
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
progyface
Barça B

2010.04.01. 09:28:45

Én nem követelem a fejét és nem hiszem, hogy az év végén mennie kell, ha ... stb. DE!! Válaszokat szeretnék. Miért Busquets játszik, és miért nem Touré? Ha már kezd Busi, de nem megy neki igazán jól, mint tegnap, miért nem cseréli le? Pihenteti Tourét? Mire, kérdem én? Jövőre? Nem lesz már itt sajnos addigra, és teljesen meg fogom érteni a döntését. Valóban kiváló edző, de sajnos tegnap is belealudt a meccsbe. A cseréi pedig katasztrófálisak voltak. Ibrát biztos, hogy nem hoztam volna le, inkább Messit, az rendben is volt. Arra is reagálni kellett volna, hogy jött Walcott. Meg kellett volna erősíteni a bal oldalt. Keita a végén már lépni sem bírt. A helyére kellett volna Yaya. Könnyű okosnak lenni innen kívülről, de ezt most tényleg mindenki látja csak Pep nem és nem először.
Tényleg nem értem. Az eredmény nem rossz, de ha belegondolok, hogy sima 2:0-al mehettünk volna haza. Ahhoz képest jóval gyengébb az összkép!
Én biztos vagyok benne, hogy tovább megyünk, de megkönnytíhettünk volna magunknak a visszavágót.
Csak a Barca!
barca2010
Jugador d'estrella

2010.04.01. 08:14:31

mindorokke_barca írta:Ne haragudjatok, de ez már kezd nevetséges lenni. Ezaz essünk neki Pepnek... Szedjük szét az edzőnket...Adnék nektek két pofont és be a sarokba gondolkodni... Olyan gyerekek vagytok, elképesztő... Amikor nyerünk mindenkit istenítünk, metmivagyunkakirááááályok...ilyenkor meg megy az anyázás egyből. Igazán dícséretre méltó hozzáállás egy SZURKOLÓTÓL. Első adandó alkalommal elfordultok attól akinek nagy szerepe volt a tavalyi sikerekben... Elfordultok akkor amikor a legfontosabb lenne a támogatás... Szégyen, komolyan mondom.
Az élen veled...
Teljesen igazad van! Ez a klub azért más, mint a többi, mert a bajban is összetart. Az a szurkoló, aki így viselkedik az nem ennek a családnak a tagja, és az el is húzhat innen a francba.
Nem ez a topic tudom, de az összes hozzá nem értő Úrnak üzenem, hogy most lehet fikázni a Svéd Zsenit.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.04.01. 07:17:25

Ne haragudjatok, de ez már kezd nevetséges lenni. Ezaz essünk neki Pepnek... Szedjük szét az edzőnket...Adnék nektek két pofont és be a sarokba gondolkodni... Olyan gyerekek vagytok, elképesztő... Amikor nyerünk mindenkit istenítünk, metmivagyunkakirááááályok...ilyenkor meg megy az anyázás egyből. Igazán dícséretre méltó hozzáállás egy SZURKOLÓTÓL. Első adandó alkalommal elfordultok attól akinek nagy szerepe volt a tavalyi sikerekben... Elfordultok akkor amikor a legfontosabb lenne a támogatás... Szégyen, komolyan mondom.
Az élen veled...
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.01. 06:48:24

Jól elszórakoztad!

Köszi.

Hát ezen azért mosolyogtam.

Szerintem a csapat összeállítással nem volt baj, a cseréket viszont én sem értem. Ibrahimovic Henry csere rendben is lenne nálam. Csatár helyett csatár. De én Messit nem igen kapta volna le, így megszűntek a támadásaink.

Egyébként.: Pedro-val és Keitával mi bajod? Pedro szerintem tegnap az egyik legjobb meccsét játszotta. Nem tűnt el semmikor, megjátszható volt, agilis, sokszor elvitte Clichy mellett, igaz utána visszapasszolt Alves-nek, Keita meg hozta a szokásos jó játékot. Remekül szűrt, remekül segítette a támadást. Nem miattuk lett 2-2, hanem Walcott szép gólja, és Busacca nagyszerű alakítása miatt.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Talma
Jugador d'estrella

2010.04.01. 06:18:24

Igen, Ibra lehozatala szerintem is rossz döntés volt.

Touré kapcsán szerintem taktikázik, s pihenten akarja kiküldeni a pályára az Arsenal és Real Madrid ellen. Ez természetesen csak a saját gondolatom.

Valóban, Pedro eltűnt a pályán, de ha egy dolog volt, amiért fenn hagyta, az a védekezésekben való segédkezés volt szerintem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.01. 00:19:37

Charlie írta:
De szinte biztos vagyok benne,hogy a következő 3 meccsünkön mindhármon kezdeni fog Touré.
C.

Bárcsak úgy lenne. :wink:
ÉS nem Busi ellen mondom ezt hanem Yaya mellett!!!
Fejben nagyon nem egy szint a két játékos,ez ma is látszott.

Pep nagy hibája ma hogy nem frissített a középpályán,Keitának nem volt helye a pályán,mint ahogy szerintem Ibrát is idejekorán szedte le.
A cserére Pedro sokkal jobban rászolgált.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése