Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
madmushroom
Capitá del Barça

2010.01.06. 00:38:07

Olyan nincs, hogy a kupa nem fontos, olyan nincs, ez elfogadhatatlan. A kupa igenis fontos, ezekért küzdünk, ezért mennek ki a szurkolók a meccsekre és ezért ülök le én is minden Barca kupameccs alkalmával a televízió/számítógép elé, hogy Barca sikereket és a sikerért vért izzadó játékosokat és egy feltüzelt edzőt lássak. Azt teljességgel kizárnám, hogy Pep direkt olyan kezdőt küld a pályára, hogy ne jussunk tovább, ez badarság. Pep egy olyan személyiség aki csak és kizárólag minél több kupát akar a szeretett klubjának és úgy gondolta ez a keret elég lesz. Rosszul gondolta, a Sevilla nagyon szervezett volt, belőlünk hiányzott a lendület, ráadásul a spori is szétfújta a meccset.

Egy ilyen meccsen, egy ilyen Sevilla ellen igenis erősebb kezdővel kell felállni. A Csiga-Milito-Marquez tengely a védelemben egyszerűen elfogadhatatlan, borzasztóan lassúak. Persze, hogy nem tudjuk megjátszani a középpályásokat ha nincsenek a srácok összeszokva, ráadásul technikailag sem túl képzettek. Nincs min csodálkozni. Amikor megláttam a kezdőt elállt a szavam és értetlenül álltam a dolog előtt.

Ja és még valami(edit)

Ha tényleg ilyen sok játékost magában foglaló rotációt akar alkalmazni az ilyen fokozottan fontos meccseken is akkor viszont kellenek azok az igazolások amikről az átigazolási topicban beszélgetünk.

Várom a meccs utáni nyilatkozatát. Megint elégedett lesz vajon?
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
szbalint88
Jugador del Barça

2010.01.06. 00:35:39

duncan írta:Szerintem egyszerűen az a helyzet,hogy Pep szövegel a sajtónak és közben ez a kupa nem fontos neki. tudja,hogy a BL-re és a bajnokságra kell koncentrálni,innen ki kell esni, ezért volt alibi-kezdő a pályán. Kiesünk,higgyétek el és ez nem lesz véletlen.
butaság.
ha így lenne, nyilván nem hozta volna be Ibrát és Xavit.
csabimo
Capitá del Barça

2010.01.06. 00:30:49

madmushroom írta:Nem értem, hogy miért ezzel a kezdővel álltunk ki. Hazai pályán kellett volna ezt a meccset bebiztosítani, semmi más nem kellett volna hozzá csak Xavi és a szokásos védelem illetve Ibra a kezdőbe. Tenerife ezzel a kezdővel is verhető lett volna, ott lehetett volna pihentetni és játszatni a többieket. Nem értem, nem értem és nem értem.
Azért mert egy önfejü kis...
Mi nem állunk fel otthon a legerösebb kezdövel, és ha ugy alakul a meccs, rugunk 2-3mat, akkor jöjjön milito-csigrinszky-bojan-csiágó meg akit akar...

Hanem felállunk a cserepaddal és ha gáz van akkor gyere ibra gyere xavi messi henry csak valaki huzza ki a csapatot a kakiból...
duncan
Jugador del Barça

2010.01.06. 00:27:54

Szerintem egyszerűen az a helyzet,hogy Pep szövegel a sajtónak és közben ez a kupa nem fontos neki. tudja,hogy a BL-re és a bajnokságra kell koncentrálni,innen ki kell esni, ezért volt alibi-kezdő a pályán. Kiesünk,higgyétek el és ez nem lesz véletlen.
madmushroom
Capitá del Barça

2010.01.06. 00:25:07

Nem értem, hogy miért ezzel a kezdővel álltunk ki. Hazai pályán kellett volna ezt a meccset bebiztosítani, semmi más nem kellett volna hozzá csak Xavi és a szokásos védelem illetve Ibra a kezdőbe. Tenerife ezzel a kezdővel is verhető lett volna, ott lehetett volna pihentetni és játszatni a többieket. Nem értem, nem értem és nem értem.
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2010.01.05. 17:07:32

Colos írta:Oké-zsoké. Félreértés ne essék, nem kötekedni akartam, csak ez így annyira... hülyeségnek hangzik. Ha érted, hogy értem. Persze lehet, hogy Pep ennyire álszerény, de ha "úgy" értjük, akkor meg nincs benne semmi furcsa. Azért gondoltam, hogy ebben a formában ez kissé provokatív.
Persze, nem azért.

Hát, annyiban igaza lehet, hogy a Sevilláé a leghosszabb, és azért minőségi játékosokkal van tele. Plusz jön Pep szerénysége és maximális respektje az adott ellenfél iránt, és akkor keletkezik egy ilyen nyilatkozat. :)

Provokatívnak nem hinném, akkor bizonyára más harsognának a lapok, hogy Guardiola milyen nagyképű, ahogyan elmondta.
.
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.01.05. 17:03:04

Etooka írta:
Colos írta:Már szóvá tettem a cikk alatt is, hogy a hivatalos oldalon úgy fogalmaz Guardiola, hogy az egyik legerősebb kerettel rendelkeznek. És ezt így már nem is kell magyarázni, mert tökéletesen igaz.
SPORT.es írta:"de acuerdo con su presidente cuando dijo que tenían la mejor plantilla de España"
Guardiola nyilatkozatát általában mundóról és sportról szedjük, mivel ott sokkal bátrabban fogalmaznak, és olyan dolgokat is leírnak, amit a hivataloson nem szoktak(pl egy-egy határozottabb állásfoglalást stb.).

Mindkettő jó, elképzelhető, hogy mindkettő elhangzott a szájából, de egyik az egyiket, a másikat a másikat írta le.
Oké-zsoké. Félreértés ne essék, nem kötekedni akartam, csak ez így annyira... hülyeségnek hangzik. Ha érted, hogy értem. Persze lehet, hogy Pep ennyire álszerény, de ha "úgy" értjük, akkor meg nincs benne semmi furcsa. Azért gondoltam, hogy ebben a formában ez kissé provokatív.
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2010.01.05. 16:47:08

Colos írta:Már szóvá tettem a cikk alatt is, hogy a hivatalos oldalon úgy fogalmaz Guardiola, hogy az egyik legerősebb kerettel rendelkeznek. És ezt így már nem is kell magyarázni, mert tökéletesen igaz.
SPORT.es írta:"de acuerdo con su presidente cuando dijo que tenían la mejor plantilla de España"
Guardiola nyilatkozatát általában mundóról és sportról szedjük, mivel ott sokkal bátrabban fogalmaznak, és olyan dolgokat is leírnak, amit a hivataloson nem szoktak(pl egy-egy határozottabb állásfoglalást stb.).

Mindkettő jó, elképzelhető, hogy mindkettő elhangzott a szájából, de egyik az egyiket, a másikat a másikat írta le.
.
Capon
Llegenda del Barça

2010.01.05. 16:39:44

duncan írta:
mindorokke_barca írta: Meg akarja várni az új elnököt. Meg akarja várni, hogy milyen perspektivák nyílnak meg a jövő évre a csapatnál, meg hogy igényt tart e rá egyáltalán az új elnök.
Na ezen nagyon jót nevettem :lol: Nincs olyan ember a világon,aki jelenleg Guardiolát ne tenné a csapata élére,pláne,ha ez a csapat a Barcelona! Hidd el nekem ,akárki lesz az új elnök,Peppel akar majd hosszabbítani,az 1000%.

A dolog mögött inkább az állhat,hogy nem akar abba a hibába esni,mint anno Rijkaard. Nagy siker után nagy visszaesés. Kötve hiszem azt,hogy ha hosszabb távon jól megy a csapatnak,akkor ne maradna. Egyelőre kivár, a csapattal törődik.Ez a dolga,ennyi,nem kell ezt túlbeszélni.
Én úgy tudom korábbi cikk(ek)ből, hogy Pep nagyobb hatáskört akar magának, illetve a klubot belülről szeretné kicsit megreformálni (pl.: utánpótlás)
(Bár erről nem tudok, de lehet angol mintára manageri szerepkört akar magának)

Egyébként szerintem az is nagyon tiszteletreméltó lépés, hogy addig nem akar szerződést hosszabbítani amíg nem tudja milyen irányba megy tovább a klub(vezetés). Vannak tervei, elképzelései és ha úgy alakul hogy ezek nem egyeznek a következő elnökséggel akkor egész egyszerűen elmegy.

Minden tiszteletem Pepé
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2010.01.05. 16:51:01-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
duncan
Jugador del Barça

2010.01.05. 16:28:14

mindorokke_barca írta: Meg akarja várni az új elnököt. Meg akarja várni, hogy milyen perspektivák nyílnak meg a jövő évre a csapatnál, meg hogy igényt tart e rá egyáltalán az új elnök.
Na ezen nagyon jót nevettem :lol: Nincs olyan ember a világon,aki jelenleg Guardiolát ne tenné a csapata élére,pláne,ha ez a csapat a Barcelona! Hidd el nekem ,akárki lesz az új elnök,Peppel akar majd hosszabbítani,az 1000%.

A dolog mögött inkább az állhat,hogy nem akar abba a hibába esni,mint anno Rijkaard. Nagy siker után nagy visszaesés. Kötve hiszem azt,hogy ha hosszabb távon jól megy a csapatnak,akkor ne maradna. Egyelőre kivár, a csapattal törődik.Ez a dolga,ennyi,nem kell ezt túlbeszélni.
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.01.05. 15:06:07

Zozzy 5 írta:"Egyetértek Del Nidóval, a Ligában a legerősebb kerettel rendelkeznek”

Azért emögött erős pszichológiát érzek :)
Már szóvá tettem a cikk alatt is, hogy a hivatalos oldalon úgy fogalmaz Guardiola, hogy az egyik legerősebb kerettel rendelkeznek. És ezt így már nem is kell magyarázni, mert tökéletesen igaz.
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2010.01.05. 14:19:01

"Egyetértek Del Nidóval, a Ligában a legerősebb kerettel rendelkeznek”

Azért emögött erős pszichológiát érzek :)
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.12.30. 11:46:38

Srácok. Pep szerződése az év végén lejár. Miért nem hosszabbít még?
Megvárja az elnökválasztást és csak aztán hosszabbít?

VAGY TALÁN ELMEGY?!
Meg akarja várni az új elnököt. Meg akarja várni, hogy milyen perspektivák nyílnak meg a jövő évre a csapatnál, meg hogy igényt tart e rá egyáltalán az új elnök.
katalunya
Jugador d'estrella

2009.12.30. 11:40:26

bali 15 írta:Srácok. Pep szerződése az év végén lejár. Miért nem hosszabbít még?

VAGY TALÁN ELMEGY?!

olvasd el részletesen azt a hírt,aminek a címe az h Pep köti az ebet a karóhoz...abból sok dolog kiderül :wink:
Kép
Dream Team: Valdés-Dani A.,Beckenbauer,Piqué,Roberto C.- Y.Touré-Xavi,Iniesta-Messi,Eto'o,Henry
"Csak türelmesen, és minden jól fog elsülni” - Pep Guardiola
Make the ball happy :)
bali 15
Director del Fútbol

2009.12.30. 11:35:49

Srácok. Pep szerződése az év végén lejár. Miért nem hosszabbít még?

VAGY TALÁN ELMEGY?!
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.12.27. 10:23:37

Még Mourinho is dícsérte. Ez azért ritkaság...
Kép
gianni
Entrenador del Barça

2009.12.25. 09:02:21

Engem egy picit sem zavarnak a Pep-es cikkek,de az igaz,hogy magáról a csapatról,játékosokról lehetne több cikk videóval,képekkel együtt.
Andris
Adminisztrátor

2009.12.25. 02:24:57

Igen, nos ez is egy megközelítés, simán csak többet a játékosoknak. Amelyet egyébként meg lehetne tenni, mindenkiről írni pár szép sort, felemlegetni a hat kupás idényből a legjobb pillanatait, videokkal tűzdelni, biztos vagyok benne hogy legtöbben szivesen olvasnák azt is.
Lehet csinálok majd ilyet, bár lelkierőm mostanság nemsok van bármit is írni. És őszintén szólva kedvem se, fél éve várom hogy egy részleg elkészüljön az oldalra, ami szerintem sokak örömére lenne használható, érdekes, de mégsem történik semmi. Én meg belefáradtam abba, hogy állandóan afelől érdeklődjek az illetékeseknél.

De egy picit még akkor is ottmaradna ez a 'túlsok' érzés. :)
A főoldalon lassan Guardiola minden csuklásában a zsenialitást elemezzük már.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.12.25. 01:13:52

Andris!

Értem, hogy mit mondasz, de szerintem is nagyon fontos az edző személye, épp ezért nem sokallom ezt a dicséret mennyiséget, hanem keveslem a játékosok dicséretét. :) Tegyük hozzá, hogy a Barca csapat sikerei leegyszerűsítve 2 részből állnak: edző és játékosok. Legyen fele-fele arány. Az edző az csak 1 ember, míg a játékosok 11. Tehát az edzőre 50% esik, míg 1-1 játékosra kevesebb, mint 5%. :) Én talán ennek tudom be a dolgot, mert az egész csapat megérdemli a gratulációt, ami 11 apróbb részre bontható. Akkor pl egy főoldalon megjelenő cikk mit írjon? Csak Messiről? Csak Xaviról? (Amúgy lehetne. :P ) Csak sokkal kézenfekvőbb az edzőről dicshimnuszokat zengeni. ;)

Na, békés, boldog Karácsonyt! :wink:
Bastian
Barça B

2009.12.24. 20:03:12

Pep legalább annyira a sikerek kovácsa mint a csapat!Az pedig számomra röhej ,hogy más csapatnál emlegetik......
Kép
korábban barca28...
'Miközben a magánfegyvernepperek tovább prosperálnak a világ legnagyobb fegyverszállítói az Egyesült Államok,Oroszország,Franciaország,Anglia,és Kína,egyben ők az ENSZ biztonsági tanácsának 5 állandó tagjai.' -NC
Andris
Adminisztrátor

2009.12.24. 19:09:05

Nekem akkor sem tetszik ez a dolog.

a kulcsembereink talán tízszer annyi ünneplést is érdemelnének, mint Pep, hogy most mondjak valamit. Ezzel szemben tizede ennyit sem kapnak.

Nem tetszik, ahogy nem tetszett az sem amikor Rijkaard vitte el a balhét egymaga sokszor, a nyilvánvalóan lusta és akaratgyenge sztárok helyett.
Vagy mikor pep rosszul nyitott év elején a csapattal.
Igaz ez a sajtóra általánosságban, mostmár úgytűnik, ránk az eurobarcára is. És persze a fórumozókra.
De az első és az utsó is valóban így volt mindig. Igazán csak az Eurobarca hozzáállásán ütközök meg valamelyest.
A fórumozóknak is leírhatnám, de régen is megtettem. Mindig ugyanazok az emberek nagyjából, egyik szélsőségből a másikba esnek.

Emlékszem, hogy voltak itt tavaly év elején bizonyos 10 mérkőzéses türelmi idők és hasonlók Josep Guardiola számára. Most kaptam egy szívderítően utálkozó e-mailt épp az egyik ilyen embertől, mert meg mertem jegyezni hogy túlzásokba esünk, vagy inkább csak azt, hogy a többiek is érdemelnének ennyit legalább.
És nem, köszönöm nem kérek még egy ilyet, legfőképp nem karácsonykor. Azért van az e-mail címem feltüntetve az oldalon, hogy problémákkal elérjetek. A véleményt az oldalon fejtsétek ki, ha ettől megfosztattatok, akkor pedig magatokra vessetek és ne engem zaklassatok. Köszönöm.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
miihii
KHAL

2009.12.24. 18:53:14

Andris írta: Kíváncsi lennék, ha másért nem is, azért, hogy mi történne abban az esetben. Például itt.
Az,ami minden más esetben.
Természetesen az oltás kezdene erősödni.De ez így van,mióta világ a világ.Itt van pölö Messi.Káprázatos idénye volt a tavalyi,mindenki az egekbe emelte.Aztán idén volt pár gyengusabb előadása,és már jöttek a savasabb kommentek.Aztán megint elindult a szekér,ahogy kell,így megint helyre állt a világ rendje.

Pep esetében pedig valahol érthető,ha már-már mítikus figurát csinálunk belőle.Egy óriási közönségkedvenc,aki tojáshéjjal a fenekén ült le a nagycsapat padjára.Egy olyan állapotban lévő csapatéra,amelyben messze nem látszott akkora potenciál,h megnyerhesse mindent.A képességek adottak voltak,de mégsem működött a gépezet.
Erre jött Pep és soha nem látott magasságokba emelte a klubot.Lehet,h könnyűnek tűnhet a dolog,hisz' a világ legjobb playái tolják a keze alatt.De azért kell ahhoz egy kivételes,erőskezű,intelligens edző is,aki kihozza belőlük a legjobbat.Kicserélte a puzzle darabkáit olyanokra,amilyenre ő szerette volna,és máris összeállt a kép.És ráadásul egy megalkuvást nem tűrő,szemkápráztató ,eredményes játékkal.Emellett megtartotta az alázatot,szerénységet mind magában,mind a csapatban.
Ezekért csakis a hála hangján szólhatunk róla,és sztem abszolút jogosan van pallosra emelve.Természetesen kéz a kézben jár a dolog,h Pepet a játékosok tették nagy edzővé,és a playák is talán csak Guardiolával lehettek ilyen eredményesek.

Én spec naon örülök,h ilyen sok cikk megjelenik A Mesterről.Egyszerűen felfoghatatlan,h tud ennyire korrekt,őszinte,szerény,tartalmas dolgokat mondani,mint Ő.Kis túlzással minden szava arany.Megannyi idézetet olvashattunk már tőle,több területet érintve.És mndenre megvolt az a Pepes válasza,amitől ő több,mint egy edző.Legalábbis számomra.Rengeteg megnyilvánulást olvashattunk már,rengeteg szájból.De talán egyik sem volt még olyan hiteles,velős,korrekt,mint az övé.Na,talán még Cruyff gondolatai azok,amelyek hasonlóan lenyűgöznek,megdöbbentenek (pozitívan).
Kivételes dolgok jönnek ki belőle,erre az egyik legjobb példa a PAraula de Pep sorozat is.Élményszámba menő szólamai voltak,vannak,én bármeddig el tudnám olvasgatni őket.
A játékosokról is rengeteg cikk jelenik meg,asszem annyira nem lehet hiányérzetünk.
Az,h Pepről is folymatosan dícsérő cikkek jönnek ki,nem alaptalan és nem hinném,h túlzó.Ez tényleg az ő csapata,a PEP-TEAM.Igaz,h megvoltak az alapjai a keretnek -ráadásul kiváló alapja- ,de ő formálta győztessé és a világ jelenlegi vitathatatlanul legnagyszerűbb csapatává ezt a magot.
Közrejátszik persze a hanyattesésünkben az is,h a semmiből épített fellegvárat és a legmerészebb vágyainkat is túlszárnyalta,mióta megjelent a színen.Így még nagyobbat üt.
De ugyanakkor ez illékony dolog,Katalóniában meg hatványozottan igaz ez.Amint visszaesés mutatkozna (ne legyen így soha),kezdene billegni a glóriája,fakulnának meg a szép dolgok.És akkor is ő lenne először kérdőre vonva,nem feltétlenül a playák.Hisz' olyankor az ő dolga változtatni,gatyába rázni a gyerekeket.
Emlékezzünk csak Frankre.Amikor ment a szekér,ő volt az óriás.de amikor jöttek a gondok,nem Dinhot,Decot,Eto'o-t mozdította volna el a nagyérdemű,hanem az edzőt.Ez természetes jelenség.
Szal legyen akkor az is természetes,ha valaki -zöldfülű edzőként!- ilyen sikereket ér el a Főnixmadár csapatával,akkor igenis vegyük a vállunkra és szóljanak róla is a dicshimnuszok.Amennyi csak belefér :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.12.24. 18:42:48

Irigylitek a dicseretet, vagy mi van???
Meg is erdemli, meg 10 ennyit is ....... jo hogy mindenben hibat lehet kapni... ha nem nyer meg valami a csapat, akkor tuti h aaaa Pep cseszte el a helyzetet, mert nem cserelt igy, nem csinalta az ugy....
HAgyjuk mar az ilyensmit....
I <3 FCB
socio66

2009.12.24. 18:35:26

Ez legyen a legkisebb gondunk,fiúk. :)
kristop
Entrenador del Barça

2009.12.24. 18:24:22

akkor nem csak engem zavar ez a dolog, majdnem mindenben egyetértek Andrissal.
Válasz küldése