2014.05.18. 10:59:08
Véleményem szerint a csapat középpályája és csatársora nagyobb problémát fog jelenteni, és nehezebb döntések meghozását, mint a védelem és a kapus poszt.
Kapus kell, ezt már tudjuk 2 éve, de mi csak bambultunk. Most már nincs mese, hozni kell valakit. Ter Stegen jön is, jó igazolásnak tűnik. Itt annyi kérdés maradt, hogy Pinto marad, vagy jön helyette valaki. És sokáig úgy voltam, hogy maradjon, de most azt mondom menjen, már csak azért is, hogy Messi lássa nem minden az ő kedve szerint zajlik!
Védelemben a visszavonuló Puyol helyére kell egy klasszis védő. Ez sem új probléma, több éve kellett volna venni. Most már itt sem lehet b.szakodni. Így Piqué, Bartra és az új igazolás lenne. Masc mehet, mert nem hátvéd. Inkább egy tényleges középhátvédet kell hozni helyette. Balon megvagyunk, míg jobbon Alvesnek tényleg mennie kell. Mondjuk itt azért Masc és Alves is pótolható eladási árából.
Középen mennie kell Affelaynak, Dos Santosnak, S. Robredonak, előle meg Tellonak és Cuencanak.
Eddig sima ügy. De mi legyen középen? Ini, Busi, Cesc nálam maradnak, Rafinha visszajön. De mi legyen Xavival és Songgal? Xavival a baj az, hogy mindenkinek megvan a nagy 3-as játéka, aminek Xavi volt a motorja. De éppen ő kopott meg leginkább közülük. Viszont mindenki emlékszik rájuk, tökéletesen kiegészítették egymást a pályán. Bárkit raksz a helyére, nem lesz olyan, mint ő, mert egy az egyben nem lehet pótolni. Szerintem 2 lehetőség van: vagy leül vele az új edző, és megmondja, hogy kiegészítő ember leszel, Cesc lesz a vezér. Másik, hogy el kell adni őt is. Song is kérdéses, mert cserének nem rossz, de nem illik ide igazán. Én azt mondom, hogy itt lesz nagyon nehéz az új edző dolga, mert ki kell találni egy új rendszert, ehhez összerakni az új embereket, de tartok tőle, hogy ez jóval bonyolultabb lesz annál, mint hogy xavi helyére Fabregast tegyük, és meg is vagyunk.
Elől Deu visszajön Tello megy nálam. Messi és Neymar helyét meg kell találni a pályán, mert ezt egy év alatt nem sikerült. Alexis és Pedro egyikének mindenképpen menni kell. Jó lenne egy klasszikus 9-es, aki leköti a védőket. Tudom, hogy a támadás is az egész csapaton múlik, de nekem itt nagy hiányérzetem van, mert alig tudtunk az utolsó meccseinken helyzetet kialakítani. És ez nagy baj.
Összességében én ezért gondolom, hogy a csatár és középpálya játék összerakása nehezebb lesz, mert a védelem és a kapusposzt csak személycserét kíván. Elől nehezebb lesz!