2014.05.29. 16:21:08
Nekem sem tetszik ez a vezetőség.
Amit középhátvéd szinten művelünk évek óta az egy vicc.
előző szezon:
Oké, még tavaly bíztunk abban hogy Puyol felépül, bár sokat kihagyott, és már nem volt fiatal. A védelem másik oszlopa Pique, aki jó, bár nem neveznék világklasszisnak, ráadásul szerintem az első itteni éve óta önmagához képest is picit gyengébb. Bartra ígéret ugyan, de Fontás és Muniesa s és egy középhátvédposzton kényszerpályás Mascherano középhátvéd négyessel. is így indultak anno, és azért ne építsünk egy szezont egy felnőtt ligában tapasztalatlan középhátvédre. Aztán volt még egy Mascherano, aki kényszerpályán középhátvéd. Oké, elég jó ezen a poszton is, de azért voltak fura megmozdulásai.
Idei év annyiban változott, hogy Puyol elment. Nem értem, hogy egy olyan csapatban ahol a világ legjobbjai szaladgálnak, ott miért nincs egy, azaz egy olyan védő sem aki világklasszis. Mint anno volt Puyol, vagy Terry, Cannavaro, Nesta, ilyesmi. A szélen még nagyjából jók vagyunk, bár idén az is változik, de azért a középhátvéd poszt mindig is nagyon fontos volt a labdarúgásban és nálunk pedig egy gyenge pont. Egy ilyen csapatban egyszerűen kell, kötelező, létszükség egy olyan középhátvéd akitől becsokiznak a védők és egy falként funkcionál, aki szökőévente hibázik, és szinte soha sem sérült, egy igazi ikon. Mellette lehetnek jó hátvédek mint Pique, fiatal tehetségek mint Bartra, sok sérülés esetén más poszton játszók mint Mascerano.
Egyik válasz a miért nincsre az ár lehet. Oké, megértem, hogy már bizonyos klubokkal nem lehet és nem is érdemes versenyezni játékosok vásárlásában: City, PSG. DE. Itt jön a képbe a vezetőség! Nehogy már mondjuk a tavalyi év előtt egy Barcelona átigazolásokért felelős embere ne tudjon egy olyan ajánlatot tenni egy játékosnak személyesen (Thiago Silva), hogy az ne kezdje el verni az asztalt, hogy igen is ő nálunk akar játszani. Nagy pénzt itt is kaphatott volna, és ilyen játékosoknál a presztizs (6 kupás Barcelonában Puyol utódja lehet), a lehetséges kupákért való versengés (nem egy francia bajnokságban játszik hanem egy spanyolban egy Real és Athletico ellen) és a leendő csapattársak (Messi, Neymar, Iniesta, Xavi, Alves....) nagyon jó ajánlólevél lehet! Egyébként itt Thiago Silva mellett ugyan ez történt Marquinhossal is.
Oké, ez volt tavaly. És idén mi történik? Égető leszereplés, és kötelező minőségi középhátvéd vásárlás mellett mi történik? Az elsődleges célpont David Luizt megint elviszi előlünk a PSG! Egy olyan klub jobb ajánlatot tud adni a játékosnak (aki az egyik angol élklubból jött) aki csak egy francia bajnokságban szerepel! Kik a PSG középhátvédei? Silva, Luiz, Marquinhos, és Alex. Ilyen erős konkurenciát is bevállalt, és nem hozzánk jött ő sem.
Most hol tartunk? Egy PSG-nél magát féltő, ráadásul fiatal Marquinhosnak udvarolunk, ami még elég bizonytalan, ráadásul ez a játékos nem volt egy stabil kezdő még a PSG-ben sem! A többi névről ne is beszéljünk: Matthieu - agyrém. Benatia jó lehet, de arra kíváncsi lennék, és nem tudom hogy ő benne benne van-e az a korábban említett jövendőbeli világklasszis szint. Más neveket hallani? Nem nagyon, de amiket olvasok, azokat inkább le sem írnám. Tavaly legalább még Hummelsről pletykáltak. Más posztokat pedig ne is említsek. Llorrente? Előttem vannak azok a meccsek amikor nem bírtunk betalálni és jöttek az idegesítő döntetlenek és vereségek. Na én pont Llorrentében nem látok semmit, ami majd ezekre a szitukra megoldás lehetne. Bravot pedig nagyon remélem hogy nem 15 körül hozzuk el egy padra. Ráadásul idén még a kapusunk is új, ami még egy sarkalatos pont lehet a csapatnak. Oké, a németnek én örülök, de azért eddig közel sem olyan szinten és olyan csapatban játszott mint a jelenlegi. Remélem be fog válni, és jelenleg kb ő az egyetlen megoldás arra a posztra, ráadásul jó áron is jött, de nem akarok olyan kapus blamákat minden évben mint Valdes előtt volt (Enke, Dutruel, Bonano, Hesp). Mellékesen szerintem egy normális vezetőség tudta volna marasztalni Valdest is. Ja, és az új kedvencem Thiagot is hagyták elherdálni....Áh
Kár, hogy vezetőség nem jön új, mert anno igen csak jókat, csendesen, gyorsan és jó áron igazoltunk: Ronaldinho, Deco, Giuly, Marquez, Eto, Gio.... Ők mind jó vétel voltak, és nagyon megérték az árukat.
Rossel is idehozott sztárokat: Henry, Fabregas, Ibra, Villa, de azért volt bukás is szépen. Ráadásul az ilyen Neymar transzferek sem mentek éppen simán, arról nem is beszélve hogy eléggé demotiváló lehet egy brazil ligában bizonyított tininek ilyen fizut kiosztani az elején....
Érthetetlen hogy Európa egyik élcsapata vagyunk és évek óta lenyúlják előlünk a célpontokat. Így volt tavaly, és 2 éve is....