Barca333 írta:Rákerestem a Pool elleni felállásokra, de ott elvileg volt 4-4 védőnk. Bár azt nem néztem meg közben lesérült e valaki. Nekem egyébként valami Atlético elleni meccs rémlik amikor védő volt. Azért jó, hogy nem ragadt meg azon a poszton.
Fizikuma miatt kapus, védő és igazi támadó se lehetne, szóval olyan sok választás nem maradt neki.
Régen fel se tűnt az öreg, max. kis szakértelmemnek hogy nem ő az igazi védő ott a bal oldalunkon. persze Ronaldinhoék vitték a prímet és az akkori figyelmemet. Aztán jött Pep és Ini is kulcsjátékos lett...

Nekem már Rijkaard első szezonjában feltűnt, hogy nagyon sok van a srácban, általában csereként állt be, és mindig lendületet hozott, fel tudta pörgetni a csapatot, és ez képessége még 12 év után sem veszett el.
Tényleg volt balhátvéd, de többször játszott bal v. jobb oldali támadót, de vkp-t is, mert az akkori játékosok a posztra (Motta, Edmilson) annyit voltak egészségesek, mint Vermaelen. Nem egyszer álltunk fel Deco-Ini-Xavi (nevekre kb. minden idők legjobbja) kp-val, és nem is volt rossz, igaz, minhárom sokkal komolyabb védelmi munkát végzett akkor, mint a későbbiekben.
Nekem csak a kapura veszélytelensége tűnt fel negatívumként, főleg mikor támadót játszott, de a középpályán ez már nem jelentett akkora hátrányt, és bár kevés gólt lőtt, két történelmit azért elrakott, hiába a legnagyobb klasszisok a lefontosabb pillanatokban villannak meg.
Később aztán sajnos tényleg sérülékeny lett, talán az is benne van, hogy nem lett Aranylabdás, hogy nem nagyon tudott egész szezonokat végig tolni. 2010-ben lehetett volna erre a legnagyobb esélye a VB miatt, de tavasszal akkor is sokat volt sérült.