Andrés Iniesta

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.01.11. 23:39:48

Az első gól előtt amúgy nem tudom ki mennyire figyelte, de ha jól láttam ő szerzett meg erőszakosan egy labdát, amiből aztán indult a támadás. Tényleg nagyot játszott ma, mondjuk az odavágó után ez volt a minimum.. :D

A meg nem adott gól előtt meg amit odatett Neymarnak, azt öröm volt nézni. Hétvégén gondolom jöhet a megérdemelt pihenés, végigtolt 3-szor majdnem 90 percet most 1 hét alatt, nem tudom mikor volt ilyen utoljára.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.01.11. 23:36:29

Nagyon meg kell ma dicsérnem, hihetetlen mennyire hajtott...Amikor az ellenfél térfelén végig zaklatta a Bilbao játékost hogy ne tudjon passzolni, zseniális.. =D>

Ráadásul azok a labdái, meg megoldásai...Bravo, jár a gratuláció, csak így tovább =D>
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.19. 04:50:57

palesz77 írta:Mondjuk szerintem TripleH inkább a támadó szerepére gondolt, ezért említette Modricot mellette. Nem kötötte ki, szóval értelmezhető védekező szerepkörre is, de megkockáztatom, hogy nem arra célzott a listával. :D
Köszi, látom átment, hogy mire gondolok. :D
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.19. 02:13:59

Nekem valahogy mostanában rossz érzés ezt az embert nézni mert mindig az jut eszembe hogy valószínűleg már nem sokáig lesz velünk es esélytelen hogy pótolni tudjuk. Mekkora zseni nincsenek rá szavak...
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2016.12.19. 01:21:30

Mondjuk szerintem TripleH inkább a támadó szerepére gondolt, ezért említette Modricot mellette. Nem kötötte ki, szóval értelmezhető védekező szerepkörre is, de megkockáztatom, hogy nem arra célzott a listával. :D

Ini meg félelmetes volt ma is, csak Messi még őt is "túlzsenizte" abban a pár percben. Pedig Ini is ahogy megtartotta Messi első szólója előtt a labdát, az valami embertelen.. Ezt nem fogjuk tudni pótolni senkivel sajnos szerintem jelenleg, kis területen ahogy tapad hozzá a laszti.* Félelmetes. Jó, nem csak ezt, mert a szemét se fogjuk a játékhoz, ahogy odatette Suáreznek az se volt semmi. Meg még egypár tulajdonságát.. :D Túl sok mindenben a szűk elit tagja "sajnos", és hál istennek nem nagyon akar leállni. Ez a labdaátvétel is.. =D>

*Vannak tehetséges fiatalok, O. Torres és Dahoud is baromi jók például ebben amúgy, de előbbi szerintem sose hozza majd ki magából a maxot, utóbbi meg még nagyon messze van, a játék többi elemében meg főleg. De ez itt off.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.19. 00:01:53

LG írta: Abban egyet értek, hogy Conte nagyon kellett, hogy felrázza a Chelseat, de egy jó vkp. nélkülözhetetlen, ha jó csapatot akarsz. Emlékezzünk vissza, mint jelentett a Realnak anno Mekelele elvesztése, nekünk mit jelentett Davids érkezése 2004 tavaszán. De nem kell olyan messzire visszamenni, elég csak arra gondolni, hogy ebben a szezonban hogy szenvedtük, mikor Busi gyenge volt.

Ahhoz, hogy Ini, Messi és a többiek tudjanak varázsolni kell, hogy hátul rend legyen, a vkp. szerepe meg különösen fontos, hiszen ő köti össze a csapatrészeket.
Tisztában vagyok a fontosságával, de mégis egy csapat játékának képét az Iniesta és Modric féle játékosok határozzák meg.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.18. 23:57:59

TripleH írta:
Bob_Marley írta: Ezzel azért vitatkoznék és nem az érdemeiket elvitatva, de pl Kanté a Chelseanek akkora lökés, hogy nem hiába vannak ott ahol.
Viccesen ha az ember megnézi tavaly hol volt a Chelsea ilyenkor meg a Leicester hát pont ellentettje most. :D

Jól játszott a gólt viszont visszanézve ott tényleg mozizott egyet. :D Kár érte.
A chelseanek nem Kanté adott ekkora lökést hanem Conte. Tavaly Fabregast és Maticot is elzavarta volna a legtöbb Chealsea szurkoló, idén viszont mind2-t magasztalják.

De ez itt már nagyon off
Abban egyet értek, hogy Conte nagyon kellett, hogy felrázza a Chelseat, de egy jó vkp. nélkülözhetetlen, ha jó csapatot akarsz. Emlékezzünk vissza, mint jelentett a Realnak anno Mekelele elvesztése, nekünk mit jelentett Davids érkezése 2004 tavaszán. De nem kell olyan messzire visszamenni, elég csak arra gondolni, hogy ebben a szezonban hogy szenvedtük, mikor Busi gyenge volt.

Ahhoz, hogy Ini, Messi és a többiek tudjanak varázsolni kell, hogy hátul rend legyen, a vkp. szerepe meg különösen fontos, hiszen ő köti össze a csapatrészeket.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.18. 23:39:30

Bob_Marley írta: Ezzel azért vitatkoznék és nem az érdemeiket elvitatva, de pl Kanté a Chelseanek akkora lökés, hogy nem hiába vannak ott ahol.
Viccesen ha az ember megnézi tavaly hol volt a Chelsea ilyenkor meg a Leicester hát pont ellentettje most. :D

Jól játszott a gólt viszont visszanézve ott tényleg mozizott egyet. :D Kár érte.
A chelseanek nem Kanté adott ekkora lökést hanem Conte. Tavaly Fabregast és Maticot is elzavarta volna a legtöbb Chealsea szurkoló, idén viszont mind2-t magasztalják.

De ez itt már nagyon off
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.18. 23:38:10

Azért egy Kantét ne tegyünk már Ini és Modric mellé... :D

Értem, hogy mit akartál mondani, de akkor is. :D Csúcsnégerekből van sok. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.18. 23:31:58

TripleH írta:
Messias2 írta:Róla se feledkezzünk meg. Ha nincs Messi 2 perces úrfocina rá nyomom a szavazatomat. Hatalmas meccse volt neki is. Mióta visszatért, egészen más szinten játszik a csapat.
Gyakorlatilag manapság a kpsok közül, talán nem túlzás ha azt mondom, hogy ő és Modric akik annyit tudnak adni egy kpnak mint senki más és ez címeket ér.
Ezzel azért vitatkoznék és nem az érdemeiket elvitatva, de pl Kanté a Chelseanek akkora lökés, hogy nem hiába vannak ott ahol.

Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.18. 23:29:05

Hihetetlenül zseniális, hatalmas taps neki... =D>

Mint ahogy már mondtam, akkora varázsló, hogy hozzá képest Harry Potter kispályás amatőr... :lol:

Nagyon kellett már a csapatnak, rengeteget ad, és remélhetőleg sokáig fog is. =D>

Egyik legfontosabb eleme a játékunknak, már a beállása utáni első percekben látszott, hogy eddig mi hiányzott nagyon a játékunkból:
Egy olyan játékos, aki képes megtartani a labdát, 20-25 métert vinni a kapu irányába, és passzolni az MSN-nek, akik egy ilyen játékos jelenlétében a kapura veszélyes pozícióban tudnak lenni, vagy megindulni, és várni a remek passzt.
Iniesta erre képes, nem is akármilyen módon, azokról a fontos kiugratásokról nem is beszélve, amikor az MSN leshatáron mozog, és Iniesta adja nekik a passzt.

Ini hiányában rengeteg meccsen az MSN-nek a kezdőkör környékén kellett folyton harcolnia a labdáért, nem csoda hogy sokszor kapu közelébe sem voltak.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.18. 23:17:18

Messias2 írta:Róla se feledkezzünk meg. Ha nincs Messi 2 perces úrfocina rá nyomom a szavazatomat. Hatalmas meccse volt neki is. Mióta visszatért, egészen más szinten játszik a csapat.
Gyakorlatilag manapság a kpsok közül, talán nem túlzás ha azt mondom, hogy ő és Modric akik annyit tudnak adni egy kpnak mint senki más és ez címeket ér.
Messias2
Director del Fútbol

2016.12.18. 23:03:29

Róla se feledkezzünk meg. Ha nincs Messi 2 perces úrfocina rá nyomom a szavazatomat. Hatalmas meccse volt neki is. Mióta visszatért, egészen más szinten játszik a csapat.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.07. 15:21:36

Barca333 írta:Rákerestem a Pool elleni felállásokra, de ott elvileg volt 4-4 védőnk. Bár azt nem néztem meg közben lesérült e valaki. Nekem egyébként valami Atlético elleni meccs rémlik amikor védő volt. Azért jó, hogy nem ragadt meg azon a poszton. :D
Fizikuma miatt kapus, védő és igazi támadó se lehetne, szóval olyan sok választás nem maradt neki. :)

Régen fel se tűnt az öreg, max. kis szakértelmemnek hogy nem ő az igazi védő ott a bal oldalunkon. persze Ronaldinhoék vitték a prímet és az akkori figyelmemet. Aztán jött Pep és Ini is kulcsjátékos lett... =D>
Nekem már Rijkaard első szezonjában feltűnt, hogy nagyon sok van a srácban, általában csereként állt be, és mindig lendületet hozott, fel tudta pörgetni a csapatot, és ez képessége még 12 év után sem veszett el.
Tényleg volt balhátvéd, de többször játszott bal v. jobb oldali támadót, de vkp-t is, mert az akkori játékosok a posztra (Motta, Edmilson) annyit voltak egészségesek, mint Vermaelen. Nem egyszer álltunk fel Deco-Ini-Xavi (nevekre kb. minden idők legjobbja) kp-val, és nem is volt rossz, igaz, minhárom sokkal komolyabb védelmi munkát végzett akkor, mint a későbbiekben.

Nekem csak a kapura veszélytelensége tűnt fel negatívumként, főleg mikor támadót játszott, de a középpályán ez már nem jelentett akkora hátrányt, és bár kevés gólt lőtt, két történelmit azért elrakott, hiába a legnagyobb klasszisok a lefontosabb pillanatokban villannak meg. =D> :!:

Később aztán sajnos tényleg sérülékeny lett, talán az is benne van, hogy nem lett Aranylabdás, hogy nem nagyon tudott egész szezonokat végig tolni. 2010-ben lehetett volna erre a legnagyobb esélye a VB miatt, de tavasszal akkor is sokat volt sérült.
Barca333
Jugador del Barça

2016.12.07. 14:25:27

Rákerestem a Pool elleni felállásokra, de ott elvileg volt 4-4 védőnk. Bár azt nem néztem meg közben lesérült e valaki. Nekem egyébként valami Atlético elleni meccs rémlik amikor védő volt. Azért jó, hogy nem ragadt meg azon a poszton. :D
Fizikuma miatt kapus, védő és igazi támadó se lehetne, szóval olyan sok választás nem maradt neki. :)

Régen fel se tűnt az öreg, max. kis szakértelmemnek hogy nem ő az igazi védő ott a bal oldalunkon. persze Ronaldinhoék vitték a prímet és az akkori figyelmemet. Aztán jött Pep és Ini is kulcsjátékos lett... =D>
palesz77

2016.12.07. 14:11:18

Barca333 írta:Egy furcsa emlék régóta foglalkoztat Iniestával kapcsolatban, amire választ nem találtam... Emlékszik itt bárki, hogy Andrés játszott balhátvédet még anno a Rijkaard-féle csapatban? Mert nekem így rémlik! Persze nem folyton, de mintha lett volna rá példa egyszer-egyszer! :)
Asszem a Pool ellen is azt játszott a BL-ben a 07/08-as szezonban, legalábbis bennem is van ilyen emlék. :D Emlékszem abba a szezonba mindenki lesérült majdnem egy kis időre legalább, szinte csak ő nem, akkor azt hittem elpusztíthatatlan. :D Aztán Pep első szezonjába meg már az első hónapokban is volt hogy kidőlt talán.

A Real ellen nem emlékszem, hogy abban a szezonban hol játszott, de azt tudom, hogy balhátvéd pozícióba nyomott egy roulettet és egy szép passzt aztán Bojannak. :D Sajna most videót nem találtam róla, de az nagyon megmaradt bennem.

Amúgy anno eleinte emlékszem annyira nem is komáltam Init, mert gyengén lőtt, kevés gólt szerzett, és nem látványosan cselezett mint akkoriban CR vagy Quaresma pl - oh, régi naiv én :D -, aztán egy Real elleni meccsen esett le, hogy bakker, a kis tökitől - akkor még az volt - lehetetlen elvenni a lasztit, és igazából mindenhol jól játszik.. Ott kezdődött minden.. :mrgreen:
Barca333
Jugador del Barça

2016.12.07. 13:57:40

Egy furcsa emlék régóta foglalkoztat Iniestával kapcsolatban, amire választ nem találtam... Emlékszik itt bárki, hogy Andrés játszott balhátvédet még anno a Rijkaard-féle csapatban? Mert nekem így rémlik! Persze nem folyton, de mintha lett volna rá példa egyszer-egyszer! :)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.06. 17:11:31

Amint feljött, rengeteget változott a játék képe.

Tipikusan látszott hogy mi hiányzott nagyon a játékunkból:

Iniesta megkapja a labdát, felviszi 20-25 méteren keresztül úgy hogy meg is tartja a labdát, és az MSN pozícióban tudott lenni, kapura veszélyes távolságon belül, nem pedig nekik kellett visszajönni labdáért a félpályához és onnan 3-man ügyeskedni 7-8 ellenfél játékos között.

Ez nagyon hiányzott nekünk, és ha Iniesta épp nem lesz, és nem tudjuk mással pótolni, akkor ne is várjunk sokat az MSN-től, mert ez tényleg nagyon hiányzott.

Konkrétan az elmúlt időszakban amikor Iniesta nem volt, nem is láttam olyasmi játékképet amivel Tripláztunk, pedig tipikus volt hogy Iniesta felhozza, és egy remek passzal az MSN valamelyik tagját helyzetbe hozza, aki vagy egyénileg megoldja(főleg Neymar), vagy társnak passzolja.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.06. 16:37:37

Bob_Marley írta:Én Nzonzit egyáltalán nem vetném el.
Nem egy poszt és játékstílus a két ember. Amúgy a franciát Busi helyettesítőjének elnézném, én bírom a csókát.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.06. 16:10:52

Találgatunk itt, aztán a végén Gomes-sel lesz pótolva. :D Legalábbis Puyol és Xavi után is nagy nevet vártunk, aztán meg lett oldva egy Masch-Rakitic duóval, hozzáteszem viszonylag jól. Mondjuk a portugálnak, -vagy másnak a csapaton belül, pl. Denis, Rafinha- ehhez igen komoly szinten kéne lépnie, azzal van kétségeim, hogy menni fog-e.

Kerüljék el Iniestát a sérülések, és akkor egy ideig még nem lesz aktuális ez a téma.
Én Nzonzit egyáltalán nem vetném el.
Középszerűbb embert nem találtál? :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.06. 16:04:07

Én Nzonzit egyáltalán nem vetném el.
Kép
Kép
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2016.12.06. 14:34:00

barca0417 írta:...
Én is elcserélném Thiago-ra bármelyiket bármikor, még akkor is, ha a brazil-spanyol sokat sérült a németeknél. Arda és Gomes fájóan nem passzolnak a csapatunkba, pláne úgy nem, hogy olyan fiataljaink vannak a középpályára, mint Denis, Rafinha vagy Roberto. Nem tökéletesek, de ismerik a rendszerünket, sokkal inkább passzolnak a csapatba. Úgy pedig, hogy nincs már Thiago, az utóbbi triónak járna elsődlegesen a bizonyítási lehetőség... Gomes így a nyáron abszolút felesleges, buta igazolás volt. Iniesta helyére pedig eddig leginkább Denis-t látnám megfelelőnek.
barca0417
Entrenador del Barça

2016.12.06. 14:05:41

nzxtpo írta: Én is ő vele pótolnám. Ő az a játékos aki "Barcán kívüli", mégis szerintem a legjobban beleillene a gépezetbe. Egy az egyben nem lenne képes pótolni Andrést, de erre szerintem a jelenlegi mezőnyből senki sem az. Kissé átalakulna a játékunk (hozzáteszem Coutinhoval és társaival is), viszont az ő technikája és játékintelligenciája megfelelő. Védekezésben szerintem jobb, mint Andrés, támadásban képes lenne meglátni, és oda is tenni a labdát a lyukakba mozgó támadóinknak, egyedül az egy-az-egy játéka amit valahogy máshogy/mással kellene megoldani. Kellően labdabiztos, és érett a játéka ahhoz képest, hogy még (remélem) messze van a csúcstól.

Coutinho mellett viszont az is szól/szólhat, hogy képes átlövésekből eredményes lenni, ellenben kérdés, hogy az első hármas mellé kell-e egy ennyire támadó szellemű középpályás, szerintem inkább egy átmenet kell, amivé Andrés is alakult az utóbbi szezonokban.
Coutinho és Verratti mellett az avatárodban szereplő úriember még aki, nem is pótolni, mert az 1 az 1 ben lehetetlen, de a szervező szerepkörét átvenni Iniestának képes lehet. És őt nem kéne szoktatni a rendszerhez. Jelenleg nagyon is jól jönne ő nekünk, bármikor oda adnám érte Gomest és/vagy Ardát.
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.12.06. 13:17:25

palesz77 írta: Verratti
Én is ő vele pótolnám. Ő az a játékos aki "Barcán kívüli", mégis szerintem a legjobban beleillene a gépezetbe. Egy az egyben nem lenne képes pótolni Andrést, de erre szerintem a jelenlegi mezőnyből senki sem az. Kissé átalakulna a játékunk (hozzáteszem Coutinhoval és társaival is), viszont az ő technikája és játékintelligenciája megfelelő. Védekezésben szerintem jobb, mint Andrés, támadásban képes lenne meglátni, és oda is tenni a labdát a lyukakba mozgó támadóinknak, egyedül az egy-az-egy játéka amit valahogy máshogy/mással kellene megoldani. Kellően labdabiztos, és érett a játéka ahhoz képest, hogy még (remélem) messze van a csúcstól.

Coutinho mellett viszont az is szól/szólhat, hogy képes átlövésekből eredményes lenni, ellenben kérdés, hogy az első hármas mellé kell-e egy ennyire támadó szellemű középpályás, szerintem inkább egy átmenet kell, amivé Andrés is alakult az utóbbi szezonokban.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
palesz77

2016.12.06. 13:14:46

Rivaldo11 írta:Verratti más típusú, mint a két német, De ha jönne, nálam Rakiticet váltaná.
Mindenképpen kell egy olyan játékos, aki párharcokat nyer középen.
Tudom, azért írtam is, hogy az nagyobb szervezéssel járna, mint Ini utódjának a megtalálása. Úgy értettem, hogy most van Ini, aki nyeri az 1v1-eket, labdát tart, irányít, kb mindent csinál. Akkor meg lenne Marco, aki mozgatja a csapatot, valaki meg 1v1-eket vállal, "kisebb felelősséggel" mint most a Don, de erre látok a legkevesebb esélyt.

Túl komplett az emberünk sajnos, áldás és átok is egyben.. :D

Draxlerről amúgy, kicsit off, de azt olvastam, hogy télen menne a PL-be.
Válasz küldése