Messi ugyanezzel a problémával küzdött, viszont olyan fizikuma volt, ami lehetővé tette hogy ne elessen, hanem tovább menjen, ha mégsem tudott akkor sem reklamált, hanem felállt futott tovább. Ez szerintem mentális erőt mutat és motiváltságot.
Neymar hasonlóan könnyed (talán könnyedebb is) mozgású, szintén hasonlóan kifinomult ütemérzékkel, technikai képzettséggel. Ez eddig stimmel.
Marad a motiváltság -hozzáállás és a mentális tényezők.
Neymar láthatóan motivált, vállalja a helyzetét és szerepét, részemről ez is rendben.
Marad a mentális faktor, szerintem Messi olyan tudatossággal és alázattal állt a Focihoz, ahogy talán csak kevesen kb 100 év alatt, és Messi Argentin Neymar meg Brazil

.
Ráadásul őt már (sajnos!!) arra a gondolkodásmódra nevelték, hogy elesni sárga+ veszélyes szabadrúgás-ért hasznosabb, és főként kevésbé kockázatos, mint a sérülést kockáztatva továbbmenni.
Ebben kevés talán most még , meg önbizalomban néha. Szerintem sokszor vállalhatna sokkal többet.
De anno CR-t is primadonnának jelölték, és az is volt, és amúgy nem is kevés 4-5-6 év alatt lett annyira komoly és tudatos játékos, hogy sokak ellenszenve elmúlt, vagy finomodott, esetleg elismerésbe csapott át!
Minden "hibája" ellenére, mióta Madridba került kb folyamatosan megdöglik a sikerért, birkózik, visszafut (néha

) . És van itt még az az ezer rúgott gól is szezononként... A számok is tekintélyt parancsolnak Ronaldo esetében is!
Ha nem szól közbe semmilyen átigazolási baráttokközt, akkor idővel, kitartással, szurkolók részéről meg türelemmel és pozitív hozzáállással, nagyon nagy GURU lehet belőle, és Nálunk

!
Részemről jobb hogy itt van, ennyiért, mint ha bárhol máshol lenne.