palesz77 írta:
Agüerot - sajnos - én is feleslegesnek érezném így, hogy Messi középről kirobbanthatatlan - ami annyira nem is zavarna, ha sokszor nem a kezdőkörbe lenne úgy, hogy senki nincs így középütt, de ezt most hagyjuk. Viszont egy Kolse típusú játékos nem jönne rosszul szerintem, ha beletörődik, hogy játszik olyan durván 15 meccset az egész szezon alatt, és azokon is javarészt csereként csak. Ha nagyon ég a ház, akkor jó lenne sokszor ha nem csak szélre tudnánk embert becserélni, hanem jönne egy vérbeli csatár aki nem azt nézi hogyan passzolhat, hanem bátran tüzel. Az ő leigazolásában én még látnék némi rációt, bár sose szerettem, úgyhogy remélem valaki mást veszünk ha lesz ilyen típusú igazolás..
Manager mode on: Suárezt nézném én meg amúgy nálunk legszívesebben, nagyon passzolna ide érzésem szerint. Neymar-Suárez-Messi trió.. De szép is volna.
Na de Manager mode off
Védőknél meg szintén hasonlóra számítok, ha esetleg 2 védő érkezik, akkor egyikük egy "Bartra típusú" noname fiatal tehetség lesz szerintem. De ilyen is csak úgy ha a mostani védősor Puyin kívül érintetlen marad. Ha jön egy klasszis védő úgy, hogy a Pique-Masch duó marad, akkor teljesen felesleges is lenne egy ilyen fiatal védőt még idehozni pluszba. Bartra is csak epizodista idén, pedig senki nincs bomba formában. Ha jönne még 2 védő, akkor már lennének 5-en 2 posztra úgy, hogy abból a fiatalok játszanának 800-800 percet kb egész szezonban. Ez senkinek nem lenne túl nyerő érzésem szerint. Arra meg aztán, hogy ha 2 védő is jön, akkor mindkettő kezdő szintű lesz, arra 0% esélyt látok, főleg ekkora igazolásokra szánható pénzösszegből. Már akkor is összetehetjük a két kezünket, ha tudunk majd igazolni egy olyan védőt, aki a Puyi utáni űrt be tudja valamennyire tölteni.
A védőkkel egyetértek. Ha érintetlen marad a Piqué-Mascherano duó és érkezik egy klasszis védő, akkor több igazolás arra a posztra nem kell.
Ami viszont a csatárokat illeti. Klose ilyen szerepkörre teljesen felesleges, hiszen pont akkor dobnánk a csapatba, ha ég a ház, szinte nulla játékperccel? Ennek semmi értelme. Előbb talán játszatni kellene, hogy ne 10-20 játékperccel menjen neki mondjuk egy Real Madridnak.
Bob_Marley írta:Néha előjön ez a Messi így meg úgy szélen aztán lecsendesedik majd visszajön.

Messi nem fog szélen játszani, középcsatárt sem fogunk igazolni, teljesen nyilvánvaló nem is értem, hogy jönnek fel különböző nevek. Tata is leadott egy listát, jön egy védő egy kapus meg max szerintem még egy olcsóbb igazolás Vegnini vagy Doria, de pl Agüero halál felesleges lenne, meg hova meg mennyiért? Oda teljesen irreleváns lenne hozni valakit, bőven megvagyunk elől, ráadásul látható Iniesta is feltud lépni, működik.
Mi lesz itt mikor majd a VB is elkezdődik és mindenkit szóba hoznak velünk.

Az ecuadori válogatott gyúrójától kezdve az elefántcsontparti gazella vadászig mindenkivel, akkor hogy fog itt pár ember kombinálni, te jó ég.

Miért nem lehet nyugodtan, higgadtan megközelíteni egy kérdést? Ráadásul nyílt titok mennyi van igazolásokra, de azért hozzunk 10 embert, meg cseréljünk le mindenkit stb. Pl Albát cseréljük le mert fetreng, azért ne vicceljünk már, lőtéri kutyát nem érdekli mit csinál, csak teljesítsen. Lehet fekete-fehér, homokos, vegetáriánus, betyárbajszú teljesen mindegy...
Honnan a fészkes fenéből tudja bárki is itt, hogy mi zajlik le a klubon belül?
Még az sem mindig igaz, amit a katalán médiának lenyilatkoznak.
Mégis akkor miről kellene itt beszélni, ha nem az elhangzott nevek alapján felvázolt egyéni véleményekről???
Idén Messi nem egyszer, például az őszi klasszikuson is a szélre kitolva játszott. Honnan tudhatja itt bárki azt, hogy Tata például jövőre nem-e így akarja átalakítani a csapatot?
Agüero felesleges?

Napjaink egyik legjobb csatáráról beszélünk, nem Rudolf Gergőről vagy Bödéről. Persze nyilván helyet kellene neki csinálni és nem valószínű, hogy elengedi a City, tehát álom kategória, de az erős, hogy felesleges lenne.
Én úgy emlékszem, hogy a Barcelona egész jól működött amikor egy bizonyos Eto'o rúgta itt középen a bőrt, Messi pedig a szélen kapott helyet. Azt pedig mindenki láthatja, hogy Messi gyorsasága még nem kopott meg. A Bayern elég eredményes úgy, hogy a két sztárjuk, Robben és Ribery a szélekről indul, középen pedig egy vérbeli center van. Sokkal eredményesebbek a betömörülő védelmek ellen. Persze ez nem csak ezen a taktikai elemen múlik, de ez is része ennek. Mandzukic a támadásoknál sosem "lóg" a kezdőkörnél Thiago és Kroos vagy ép Schweinsteiger nyakán, így azok direktebben támadhatnak előre, nem kell átverekednie magát senkinek 4 ellenfél játékoson, hogy eljusson a kapuig, egyrészt mert a két középhátvéd a középcsatárt kell, hogy fogja, így a labdát felhozó játékosra, maximum ketten tudnak kilépni. két tkp. pedig ezzekkel azt csinál amit akar, ha pedig a szélről húz be valaki, máris 1 az egyben marad Robben vagy Ribery, ha középről megy rá valaki, akkor Mandzukic-on marad csak egy ember, aki ha el tud szakadni akár egy pillanatra is, akkor gól. Guardiola és Del Bosque is továbblépett. Mi akarunk? Ezt csak Tata tudja.