Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Mikaos
Director del Fútbol

2013.01.22. 12:49:17

De Gea?
Olyan vonalkapus, mint a huzat. Nem mondom, hogy lehetetlen, de sokat kellene fejlődnie a Barca-hoz.
Számos manchesteri kapott gól ahhoz fűződik, hogy nem jött ki valamilyen ívelés/beadás/pontrúgás kapcsán.
Nálunk meg pláne nem módi, ha egy kapus a vonalon ácsorog, elvégre afféle plusz védő szerepkört is fel kell vennie, és nem ritkán a 16-os környékén mozognia.

Reina?
Kicsit bolondos, helyenként rettentő idétlen megoldásokat produkált. Tény, hogy nagyokat tud védeni, de megéri kockáztatni?

A többi jelöltet nem sok meccsen láttam, de örülnék, ha fiatal jönne.
messideco
Presidente del Barça

2013.01.22. 12:32:20

Dani, ilyet mondani, :oops: :roll:
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.22. 12:29:45

Deus írta:Tehát szerintem Courtois lenne a legjobb választás. De természetesen közre játszik a védelem is, meg a 11esek is.
Nézegetve, h idén milyen védései voltak a belgának, sztem ezt a szezont nézve messze többet tett hozzá az Atletico védekezéséhez, mint Valdes a Barcáéhoz.
Deus
Boixos Nois

2013.01.22. 12:16:12

Megnéztem, hogy Atletico Madridnak és Real Madridnak hány bekapott góljuk van:

Atlético Madrid 20 meccs 18 bekapott gól
Real Madrid 20 meccs 20 bekapott gól
Nekünk meg 23 bekapott gólunk van 20 meccs alatt :!:

Tehát szerintem Courtois lenne a legjobb választás. De természetesen közre játszik a védelem is, meg a 11esek is.
KépKép
Balinho
Entrenador del Barça

2013.01.22. 12:01:56

salas9 írta:Folytatódik a spekuláció. A The Times szerint Fergusson nyáron elcserélné Valdést és De Gea-t.
A kijöveteleiről messzeföldön híres VV az ívelgetős Premier League-ben. :roll: De Geát én nagyon csípem, van benne potenciál! Guaita egyelőre kérdőjel, elvégre volt Jorquerának is egy-két remek meccse, amikor már a megváltót láttuk benne! Courtois nekem tetszene, de nem véletlenül igazolta a Chelsea Cech hosszútávú utódjának. Reinától viszont az ég óvjon!!!

A házon belüli megoldást én elvetném, Olazabal, Mino és Masip sem tűnik kiemelkedő képességű kapusoknak, nem véletlen akartuk nemrég elhozni Esteban Andradat a Lanusból . Amúgy vele mi lett? Emlékszik egyáltalán még rá valaki? 5M körüli összegről szólt a fáma! Ha idősebb kapust hozunk, akkor érdemes lehetne esetleg elhozni és felépíteni őt Európában is!

Amúgy érdekes, hogy a német foci azért kapusokkal is igen jól el van látva! A fiatalabb generációk közül azért Neuer, Adler, Leno, ter Stegen, Trapp vagy épp Zieler is igen jó kis kapus, látszik, hogy a sokat emlegetett reformnak minden téren megvan az eredménye!

Ettől függetlenül én spanyolajkú kapusnál maradnék.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.22. 11:53:38

hau30 írta:Gondolom sokan látták a Celtic meccset,ahol Fraser Forster kivédte a szemünket is. Szerintem nem is lenne,olyan drága,fiatal is és remek képességekkel rendelkezik.
Bocs, de ilyen alapon kb. 20-asával igazolhatnánk a kapusokat Javi Varastól Diego Alvesig. Az utóbbi időben nem egy ember játszotta ellenünk élete meccsét a kapuban, ebből hosszú távú következtetéseket levonni nem lehet.
hau30
Capitá del Barça

2013.01.22. 11:45:40

Nálunk azért fontos szempont,hogy lábbal is nagyon labdabiztos legyen a kapus,mivel sokat járatjuk a zsugát hátul is. Ha pedig gyenge lábbal a kapus,akkor többi skillnek kell magasabbnak lennie. Gondolom sokan látták a Celtic meccset,ahol Fraser Forster kivédte a szemünket is. Szerintem nem is lenne,olyan drága,fiatal is és remek képességekkel rendelkezik.
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.22. 11:30:15

Folytatódik a spekuláció. A The Times szerint Fergusson nyáron elcserélné Valdést és De Gea-t.
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.22. 08:49:29

Deus írta:A felsorolt négyen kívül TALÁN még a Ter Stegen és Neuer is szóba jöhetnek nálam. De eddig nálam a TOP1 a Courtois.
Nálam is Courtios van az első helyen, ám ha nem sikerülne őt elhozni akkor Guita-nak is örülnék. :wink:

De Gea számomra is kérdéses, Reinat nem szeretném :lol: Ter Stegent még nem láttam védeni, de amint tehetem megnézek egy Gladbach meccset, Neuer meg szerintem nem fog eljönni Münchenből. :D
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.01.22. 08:44:53

Mivel zárva a Valdes topik, ezért ide írom.

http://sportgeza.hu/futball/2013/01/21/ ... uj_kapusa/

A fenti felsorolt négyből nálam a Courtois a befutó. Egyrészt fiatal (20), máris úgy véd mint egy klasszis. Másik ok: elég magas kapus, s ez jól jöhet. Nálunk tovább fejleszthetné a skill -jeit a kapusedzőkkel.

Cech? öreg. Reina? öreg. De Gea? Nem érzem, hogy biztonságossá teszi a kaput --> Kilőve.

Tehát marad Courtois.

A felsorolt négyen kívül TALÁN még a Ter Stegen és Neuer is szóba jöhetnek nálam. De eddig nálam a TOP1 a Courtois.
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2013.01.22. 00:04:52

A M.U-nak ott lenne Lindegaard, aki SAF elmondása szerint is jobban tud alkalmazkodni a brit focihoz, de Gea meg jöhetne akkor elvileg...
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.01.21. 23:47:01

salas9 írta:
messideco írta:Édes Istenem, csak Reinát ne... Csöbörből vödörbe... :roll: :lol:
Volt a sport.es-en egy szurkolói szavazás. Reinát elég rendesen leszavazták, viszont meglepő, hogy az első helyen Neuer végzett...
Kép

Szerk.: Reina fel sem fért :lol:
Sztem De Gea jövetelére kevés az esély. Ha csak a united nem akar megint új kapust, és hát gondolom nem akar. V akkr jöhetne ha kipengetnénk érte akkora összeget, amely magasan értéke felett van. Mivel csak tavaly igazolták. Ez megint ki van zárva. Valamint elég jól beilleszkedett a Unitedbe. Tuti kezdő 1 elég nívós klubnál. Szal kizárva. Guaita esete lényegesebben más. 1xűbb volna megvenni.
Szerk.: Bocs a dupláért benéztem :oops:
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Castiel
Capitá del Barça

2013.01.21. 23:41:46

Sohasem gondoltam volna h VV. ennyire megosztó személy lesz, még közöttünk is. :)
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.01.21. 22:58:14

Ha Pep tényleg érdeklődik majd Valdes iránt nyáron, akkor szerintem nem padra menne a Bayern-be. De mégis hülye lenne kitenni Neuer-t. Viszont a kettő nem fog megférni egymás mellett. Nem tudom, ha igaz e mi lesz belőle.
Én örülnék a németnek, de ha eladná Pep, akkor nagyon kihúzná a gyufát már az elején a németeknél.
Tim
Mezei fórumozó

2013.01.21. 21:56:27

Ha itt is előadjátok azt mint a Valdes topikban,ezt is bezárom.
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2013.01.21. 13:36:29

messideco írta:Édes Istenem, csak Reinát ne... Csöbörből vödörbe... :roll: :lol:
Nem bizony, de talán a vezetők sem fogyatákosok. Amúgy imádom ezt fél évig minden héten jöhetnek az újabb és újabb pletykák. Ugysem fog már most eldőlni.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.21. 13:33:40

Volt a sport.es-en egy szurkolói szavazás. Reinát elég rendesen leszavazták, viszont meglepő, hogy az első helyen Neuer végzett...
Kép

Szerk.: Reina fel sem fért :lol:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.01.21. 13:24:06

Édes Istenem, csak Reinát ne... Csöbörből vödörbe... :roll: :lol:
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.21. 13:08:32

A spanyol újságok folyamatosan Courtois-ról cikkeznek, de a játékos apja kijelentette, hogy nem beszéltek senkivel.

Az angol lapok pedig Reina-ról pletykálnak, de semmi extra. Az ő neve felmerült a MU-nál is ha esetleg eligazolna De Gea.

Olaszországban pedig arról írtak, hogy a Barcelona megfigyelőket küldött a Fiorentina-Roma kupamérkőzésre Marquinhos miatt. A híreket most már a mundodeportivo és a sport.es is "megerősítette".
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.01.20. 18:42:11

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... as-2209199
Azért az ész megáll h kiket szóba nem hoznak velünk. Még ha csak kreálmány is.
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2013.01.20. 17:45:04

blupatrik írta:Kapusposzton annyi név felmerült, de könnyen lehet hogy húznak valami váratlant, valaki olyat igazolnak (???) akire senki nem számít. Fraser Forster neve ismerős valakinek? Elárulom: a Celtic kapusa, 24 éves, egy-két dologban megüti egy top kapus szintjét , a celtic elleni meccseken a bl-ben hatalmas bravúrokat mutatott be, és szemtelenül olcsó! Ha nagyon el lennénk eresztve pénzzel,( de nem vagyunk ) vagy ha merne egy nagyot kockáztatni a vezetőség, simán el lehetne hozni cserekapusnak hogy aztán meglássuk mi sül ki belőle, vagy esetleg a b-be,ha vállalná persze, hogy 1 / fél próbaévre ott védjen , edzéseken meg a lejátszott meccseken játszhatna a nagyokkal.1-2 éven belül bl szintű csapatban fog védeni, fogadni mernék rá rá.
És ha valaki elfelejtette volna a bl csoportmeccseket a celtic ellen : http://www.youtube.com/watch?v=Z6sSyDNbqq0
az a baj, hogy ilyen pár perces összeállítást bárkiről lehetne készíteni (Valdesről is), ez alapján bárkit megvehetnénk. egész meccseket kell nézni, lehetőleg hosszabb sorozatban, a bravúrok mellett mennyit bakizik és mennyire vehető be a játékba? ezen kívűl az sem utolsó, ha spanyol nyelvterületről érkezik...
salas9
Entrenador del Barça

2013.01.20. 14:48:23

LM10 írta:Valdés biztos már, hogy távozik, a helyére kell megfelelő kapus, kíváncsian várom Zubi kit hoz a helyére.
A sport.es szerint már tettünk egy 12 millios ajánlatot Courtois-ra.
LM10 írta:Daniból meg pénzt kell csinálni.
Transfermarkt szerint 26 millio az ára, ha 20-ért eltudjuk adni szerintem jó. Bár várjuk meg milyen teljesítményt nyújt a továbbiakban.

Illetve az is érdekelne, hogy Montoya mögé/mellé kit hoznának. Bár szerintem Adrianoval megoldanák, így jobboldalra felesleges igazolni.
LM10 írta:A csapat alapgerince tökéletes és fiatal még, de 1-2 igazolás el kell a nyáron.
Kapus, talán egy középhátvéd (ameddig Puyol így tolja nem végszükség) illetve egy szélső támadó.
Kép
blupatrik
Jugador del Barça

2013.01.20. 10:04:03

Kapusposzton annyi név felmerült, de könnyen lehet hogy húznak valami váratlant, valaki olyat igazolnak (???) akire senki nem számít. Fraser Forster neve ismerős valakinek? Elárulom: a Celtic kapusa, 24 éves, egy-két dologban megüti egy top kapus szintjét , a celtic elleni meccseken a bl-ben hatalmas bravúrokat mutatott be, és szemtelenül olcsó! Ha nagyon el lennénk eresztve pénzzel,( de nem vagyunk ) vagy ha merne egy nagyot kockáztatni a vezetőség, simán el lehetne hozni cserekapusnak hogy aztán meglássuk mi sül ki belőle, vagy esetleg a b-be,ha vállalná persze, hogy 1 / fél próbaévre ott védjen , edzéseken meg a lejátszott meccseken játszhatna a nagyokkal.1-2 éven belül bl szintű csapatban fog védeni, fogadni mernék rá rá.
És ha valaki elfelejtette volna a bl csoportmeccseket a celtic ellen : http://www.youtube.com/watch?v=Z6sSyDNbqq0
LM10
Director del Fútbol

2013.01.19. 18:49:55

Így féltávnál lehet látni, hogy milyen posztra kéne ember, illetve ki a gyenge láncszem.

Valdés biztos már, hogy távozik, a helyére kell megfelelő kapus, kíváncsian várom Zubi kit hoz a helyére.

Alves gyötrelmes. Piqué szerencsére kikerült a gödörből, de ő nem bírt. Montoya és Adriano megoldja a jobb bekk posztot, Daniból meg pénzt kell csinálni.

A középpályánk kifogástalan.

A támadósor pedig. Messi untocuhable, Pedro, Tello, Cuenca szerintem biztos, hogy maradnak. David Villa útja is kifelé lóg a csapatból, Alexis pedig kérdőjel. Én a kapus mellé egy szélső támadót hoznék a csapatba.

A csapat alapgerince tökéletes és fiatal még, de 1-2 igazolás el kell a nyáron.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.01.18. 15:07:43

Ez a Valdes hír sokkolt. Sokszor megtaláltuk már szerencsétlent, de konkrétan lassan 10 éve kezdőkapusunkról beszélünk, ez a fociban elég hosszú idő. Kicsit sajnálom is a dolgot, mégis csak egy canteranoról van szó, de ha menni akar, akkor menjen. Én azon a párton vagyok, hogy hozzuk fel Oiert és Pinto legyen a NO.1. Jól véd, jó lábbal, egy vezéregyéniség. :D Na jól van én se gondoltam komolyan, kell hozni egy normális kapust. Neuer lenne a legjobb, de őt nem hinném, hogy hoznák. Ez a Courtois gyerek se rossz, de sztem ő meg megy rövid időn belül a Kékekhez. Nekem Guaita a legszimpatikusabb, de Diego Alves is marha jó kapus. 2 közül hozzuk el az egyiket.

Egyébként a csatárkérdés is elég fura. Én 100%-ra veszem, ha Villa nem fog játszani (már pedig, amíg Ini nem sérült, addig nem fog), akkor nyáron tovább áll. Alexisnek úgy gondolom legrosszabb esetben is adnak még 1 "tanuló évet", d pl. a Cuenca-Tello-Deulofeu 3-sal sem tudom, hogy mit csinálnak majd. Az viszont biztos, hogy Ini már inkább balszélsőt játszik és előrébb is vagyunk vele, ezért csatárfölöslegben szenvedünk.

Dani Alves jó kérdés. Ha visszanyeri a formáját, akkor még most is biztos helye lesz/lenne a kezdőben, majd meglátjuk. Viszont, ha nem, akkor én is kiadnám az útját.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése