Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
d
Entrenador del Barça

2011.07.15. 11:25:27

Én amennyire kedveltem Ronaldinhot anno (ki ne kedvelte volna?), annyira borzalmasan nagy tüskét hagyott bennem, hogy így elcseszte a karrierjét és vele együtt - majdnem - egy jó korszakát is a csapatnak és ezt soha nem fogom megbocsátani neki. Úgyhogy bármennyire is kedvelem továbbra is, ez a tüske mindig kicsit bennem van. De lehet azért gondolkodom másként, mert én nem vele szerettem meg a focit és a Barcát és bár nem kétlem, hogy az egyik legjobb játékos, akit láttam játszani, de csak egyike a klub legendás zsugásainak, akiket láttam az elmúlt majd' 20 évben. Semmiképpen sem első számú.

Egyébként nem kell aggódni, változni fognak a szelek a fociban is és újra lesz táptalaja az örömfocinak. Annak idején catenaccio megjelenésével és térhódításával is kijelentették, hogy a foci halott, vége, túl taktikus lett, a '90-est a valaha volt legunalmasabb VB-nek is kikiáltották, aztán mégis fejlődött tovább az egész.

Új Ronaldinho nem lesz, ahogy nincs új Pelé, Maradona, Cruyff, Zidane, Puskás (folytassam?...) sem, de lesznek mások akik vizuális orgazmust fognak nyújtani.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.15. 11:21:13

Messithebest írta:
MessiFan írta: Egyébként lesz-e még valaha R10 a focinak? Thiago...
Ez még szerintem viccnek is rossz EGYELŐRE. R10-ből csak 1 van.... és nem, játéktudásban, intelligenciában még Messi sem közelíti meg a régi Ronaldinhot.
Nem viccnek szántam :D
És én nem is mondtam hogy R10 lesz Thiago, hanem hogy úgy fogja kicselezni Thiago az ellenfél játékosait, mint R10 anno. Szinte minden meccsen vannak megvillanásai amik Ronaldinhora emlékeztetnek. És szerencsénk van, és nem megy el, akkor 24-25 évesen eléri azt a szintet amikor már könnyedén megszpatja a védőket.
Én legalábbis ezt nézem ki Thiagoból.
recrea
Llegenda del Barça

2011.07.15. 10:44:19

Messithebest írta:
Ez még szerintem viccnek is rossz EGYELŐRE. R10-ből csak 1 van.... és nem, játéktudásban, intelligenciában még Messi sem közelíti meg a régi Ronaldinhot.
Sztem Thiagoban benne vannak R10 magasságok, a jövő aranylabdása a srác (igaz anno Xaviról és Fabregasról is ezt mondtam :oops: ). Technikailag már most jobb Messinél, az intelligenciát nem tudom meghatározni. R10 különlegesség, volt 2-3 "űréve" a fociban, ahol még senki sem járt, nem lehet összehasonlítani egy Zidane,- Ronaldo-féle pályafutással. Elképzelhetetlen belegondolni, mi van, ha R10 fejben, hozzáállásban, akaratban Messi szintjét elérte volna.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.07.15. 10:41:01

Barcaman14 írta: Szvsz nagyobb játékos lehetett volna mint Messi, de a hozzállásuk nagyon különböző, Dinho elszúrta, nem volt képes, vagy nem akart hosszútávon sikeres lenni, míg Messinél ez megvan.

Gondoljatok bele,hogy Ronaldinho Messi fegyelmével,szorgalmával ma milyen magasságokban járna...
Bár szerintem a probléma ennél összetettebb volt,és e kettő hiánya kb 50%ban határozta meg a brazil zseni visszaesését.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.15. 10:35:02

Úgy látszik a Ronadlinho-Messi összehasonlítás elkerülhetetlen. :) Már sokadjára kerül elő a téma.

Mindkettő utánozhatatlan, de nem kérdés hogy melyikük játékát élveztem jobban. Messi ha így folytatja a klub történelem, és talán mindenidők legjobbja is lehet, ha a válogatottal is felmutat valamit. Ontja a gólókat, emberfeletti amit csinál. És úgy néz ki ez hosszútávú lesz, legalábbis reméljük.
De amit Ronaldinho mutatott, az a nagy betűs futball! Én még embert nem láttam olyan könnyedén játszani mint őt. Ez volt benne a legzseniálisabb, és ez az ami nálam Messi fölé emeli. Ha 2 meccs menne 2 tv-n én azt választanám ahol Ronaldinho játszik.

Szvsz nagyobb játékos lehetett volna mint Messi, de a hozzállásuk nagyon különböző, Dinho elszúrta, nem volt képes, vagy nem akart hosszútávon sikeres lenni, míg Messinél ez megvan.

Nekem Ronaldinho az örök kedvenc!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.15. 10:21:31

Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.15. 10:05:19

Még egy R10 érzésem szerint nem lesz... Sőt hasonló sem.
Amit ő képviselt, az egyedülálló. Másrészt pedig a mai foci is teljesen más, mint 5-6éve, ezzel nem azt mondom,hogy Ronaldinho ma nem állná meg a helyét, ha úgy tolná mint 6éve, hanem a mai foci nem az ilyen stílusú játékosoknak kedvez.

Talán akkor ,ha a foci változik
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.15. 09:15:58

Messithebest írta:Egyébként én még titokban reménykedem(sok esély nincs) hogy a 2014es hazai rendezésű VB-re kiviszik, és játszik is. Szerintem ezeknél a túlhypeolt Neymar, Ganso stb szintet mindenképpen hozná....
Én úgy gondolom, hogy attól még hogy a sebessége megkopott és a motiváció az Európai foci felé elfogyott (bár volt egy olyan hír hogy az Atletico Madridba mehetne (sajtóhír), a játékinteligenciája, technikája, látása a pályán nem, és nem is fog. Még ha 10 percre is állna be 2014-ben az is szép lenne a kapitánytól.
Egyébként lesz-e még valaha R10 a focinak? Thiago...
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.15. 09:11:29

Egyébként én még titokban reménykedem(sok esély nincs) hogy a 2014es hazai rendezésű VB-re kiviszik, és játszik is. Szerintem ezeknél a túlhypeolt Neymar, Ganso stb szintet mindenképpen hozná....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
albicelesteX
A Vadász

2011.07.15. 06:44:55

Persze,hogy hatékonyabb Leo!!Egy szóval nem írtam,hogy fordítva lenne.DE!Nézzétek azokat a passzokat a cseleket...kész. :D
Kép
Devid16
Jugador d'estrella

2011.07.15. 01:08:32

Nem tudom, nekem az R10, Deco, Etoo fémjelezte csapat jobban tetszett. Ott volt Dinho aki általában a nagy meccsen is villantott valamit, amit imádtam. Igazából akkor lettem igazi Barcás. (divat voltam :lol: )Addig is néztem meccseket, de kedvenc csapatom nem volt. De annak a csapatnak a lazasága, fineszessége nagyon megfogott. Emlékszem mekkora harcban voltam hogy nézhessem a 2006os Bl döntőt :lol: (amit sunyiba meg is tettem) Sajna ott a mester nem villantott nagyot. De a másik kedvenc Larsson oktatott. 8)
Arról meg, hogy Messi vagy Dinho... sztem kár beszélni. Más poszt, más futball, más csapat. Sztem ez a gárda jóval erősebb mint az akkori. Dinho vitte a csapatot, tömte Etoot. Most azért komplettebb a csapat sztem. De mind1 is, kinek a pap, kinek a papné. Azonban azzal nem lehet vitatkozni, hogy újra felemelte a csapatot.
gergo9
Director del Fútbol

2011.07.14. 22:42:15

Először is Messi most pont annyi idős mint mikor Ronaldinho idekerült.
Hatékonyságban sztem jóval Messi felé billen a mérleg , eleve egy fals 9-es jóval meghatározóbb a csapat szempontjából mint anno Ronaldinho posztja.
Látványban persze Ronaldinho felé de sztem most nem tudná azt a szintet megközelíteni mint 6-7 év alatt mert elég sokat változott azóta a foci.
geridoss
Director del Fútbol

2011.07.14. 22:26:47

Nagyon hiányzik... Életem legszebb pillanatai közé tartozik, amikor láttam játszani. Nem is mondok mást... Miatta lettem a foci szerelmese. Az ilyen játékosokat az ember mindig kicsit másképp kezeli, mint másokat. Nem találok szavakat..

Történjék akármi, legyen akármilyen új Pelé, nekem ő marad a világ legjobbja! :( :(
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.07.14. 22:22:59

Sanama írta:Nem csak a látványra értem. Nekem Ronaldinho egy sokkal összetettebb játékos, mint Messi. És azért Messi mellé kell a csapat is egy kicsit , sokkal jobban, mint Dinho mögé anno. De hát ez csak az én véleményem.
Az igaz, hogy összetettebb, főként, mert fizikálisan is egy más szint ( magas, erősebb csontozatú és szélesebb vállú, de ennek ellenére fordulékony és gyors), mindenesetre szerintem hatékonyságban nincs különbség. A csapatot nem tudom, mert ezen a szinten azért egyikük sem méretett meg igazán, elég jó csapatokban értek el nagyobb eredményeket. Mindegy, ez kb olyan, mint amikor Pelét és Maradonát hasonlítjuk össze, hozzátéve azt még, hogy mindkettőt imádjuk :)
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.14. 22:19:33

Nem csak a látványra értem. Nekem Ronaldinho egy sokkal összetettebb játékos, mint Messi. És azért Messi mellé kell a csapat is egy kicsit , sokkal jobban, mint Dinho mögé anno. De hát ez csak az én véleményem.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.07.14. 22:16:30

Sanama írta:
Devid16 írta:http://www.youtube.com/watch?v=RDB_VYwX ... re=related

Borsódzik a hátam ha megnézem ezt a vidit. Nekem ő marad a tökély, az utánozhatatlan, az egyetlen, FANTASZTIKUS!
Szegény Gattuso :D 10-szer tuti szerepel a videóban :D

Nagyon hiányzik egy ilyen ember, nem (csak) a Barcából,de az egész fociból. Nekem is jobban tetszett az akkori játékstílus, mint a mostani, de hát ez van.
Nálam Ronaldinho az igazi zseni. Messit én alá teszem.

albicelesteX,
Háh :D esküszöm nem olvastam a hsz-edet :)
A videó alatt meg nagyon találó a zene....
Hát igen, mondjuk annyit hozzáfűznék, hogy Messi hatékonyságban, abban, hogy mennyit segít a csapatnak, nem alábbvaló, de értem én, hogy ti mind a látványra gondoltok. Tehát összeségében szerintem nagyjából egy szint, a látványban viszont nem. Mondom úgy, hogy nekem is a mai focink tetszik jobban. Mindenesetre az akkori csapatból ő az és Eto'o ( bár Villát és körülbelül annyira tartom), aki beférhetne a kezdőbe, de főleg ő.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.14. 21:42:24

Sanama írta:
Ez azért kemény, mert akkoriban még az öreg Gattuso sem úgy teljesített, mint most. Akkoriban talán az egyik legjobb volt abban, amit csinált, emlékszem a 2007-s BL elődöntőn szegény CR-t is letakarította a pályáról. :lol: De ott van Terry, v. Cech, akiket szintén a posztjuk legjobbjának tartották, de Ronie-tól megkapták ők is magukét. :lol:
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.14. 21:35:40

albicelesteX írta:Sírok!Ez a csávó nagyon hiányzik.Nem csak a Barcaból,hanem az egész labdarúgásból.Nincs még csak hasonló sem.Messit imádom,de r10 más szint.
Amúgy sztem nem emelkedett ki jobban akkor, mint Messi most...de ő tényleg mindig mosolyt csalt az ember arcára, és szinte minden meccs volt legalább 1, de inkább több olyan labdaátvétele, trükkje, vagy csak nemodanézős indítása, amire azt mondtad h "aztaku...". És ez az, ami igazán hiányzik. Mert most is vannak Messi cselek, Xavi passzok, Iniesta trükkök, de közel sem olyan látványosak, varázslatosak, nem lesz tőle olyan érzésem, mint amikor Ronaldinhot néztem :(
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.14. 21:35:39

Borsódzik a hátam ha megnézem ezt a vidit. Nekem ő marad a tökély, az utánozhatatlan, az egyetlen, FANTASZTIKUS!

Nagyon hiányzik egy ilyen ember, nem (csak) a Barcából,de az egész fociból. Nekem is jobban tetszett az akkori játékstílus, mint a mostani, de hát ez van.
Nálam Ronaldinho az igazi zseni. Messit én alá teszem.

albicelesteX,
Háh :D esküszöm nem olvastam a hsz-edet :)
A videó alatt meg nagyon találó a zene....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2011.07.14. 21:37:52-kor.
albicelesteX
A Vadász

2011.07.14. 21:30:34

Sírok!Ez a csávó nagyon hiányzik.Nem csak a Barcaból,hanem az egész labdarúgásból.Nincs még csak hasonló sem.Messit imádom,de r10 más szint.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.14. 21:27:18

Tocy írta:

Most már szinte fáj ezt nézni...mindig nevettem a cselein, és a megalázott védők arcán...egyébként nekem a mostani csapat, és a mostani játék jobban tetszik, mint az akkori, de Ő...
Nekem az akkori csapat és játék tetszett és jobban, és a nagy egyéniségek, mint Ronaldinho, Deco, Etoo. 8) Hátul azért nem voltunk olyan jól ellátva, de pl. nekem Oleguer a folytonos bénázása mellett is szimpi arc volt. :lol:
Larsson pedig egyik kedvencem volt mindig is. Borzasztóan örültem, mikor hozzánk jött, és aztán mikor megsérült rendesen lesokkolt! De mikor visszatért, megmutatta milyen egy igazi klasszis. Imádtam! A 2005/2006-s BL menetelés a legszebb élmény számomra, amit a futball adott.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.07.14. 16:31:36

Tocy írta:
Most már szinte fáj ezt nézni...mindig nevettem a cselein, és a megalázott védők arcán...egyébként nekem a mostani csapat, és a mostani játék jobban tetszik, mint az akkori, de Ő...

hát igen, az akkori csapat szervezettségben sehol nem volt a mostanihoz képest.
Viszont az akkori Ronaldinhot simán elbírná a csapat. Azért egy Messi-Ronaldinho kapcsolat szép lenne a pályán...amikor együtt játszottak,akkor is lehetett látni,hogy érzik egymást.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.14. 16:20:29

Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.14. 16:15:07

Ezután a videó után legszívesebben átírnám a nicknevem "Ronaldinhothebest" -re..... Egyszerűen hihetetlen...... és az a legfájóbb, hogy belegondolni is borzasztó abba, hogy Xavi és Puyol 32-33 évesek és még mindig a legmagasabb szinten nyomják, Ronaldinho meg 31 múlt és már a süllyesztőben van.... :cry: Ha nem kezd el anno partyzni meg stb, meg amiket művelt h pl. meccs előtti este megdöntött csajt/csajokat, hanem mondjuk szorgalmas és fegyelmezett marad, szerintem Messi kis túlzással elbújhatott volna mellette....
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.14. 16:05:55

A legnagyobb dolog az, hogy amíg csillaga a legmagasabban járt az égen, akkor nálunk játszott. Sem előtte, sem utána, azóta nem tudta és nem is fogja már azt a szintet megközelíteni. De más sem azzal a stílussal, azzal a jókedvvel, mosollyal, ami őt jellemezte. Akik látták itt játszani, szerencsések lehetnek, ő a klub történelmének része!
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése