Kovbal88 írta:Ő már nem tud innen szépen távozni, viszont becsülete még lehet!
Ami a jövőjét illeti, az nyilvánvaló hogy egy Barca kaliberű csapat, számára túl nagy falat
Így van, neki mennie kell! Pedig nem ő a felelős azért, ami itt történik. Csak úszik az árral. Az nem normális dolog, hogy Coutinho-t kölcsönadjuk. És még hoznánk Neymart, pedig ígyis többen vagyunk elől, mint kellene.
Azért nem mondanám hogy nem ő a felelős a kialakult helyzetért. Coutinhot a vezetőség akarta ez tiszta ügy és Ini távozásával ez logikusnak is tűnt, ha visszaplapzmánk kicsit a fórum is szinte egyöntetűen örült ennek, de a nagy akarásnak sz...ás lett a vége. Az nem normális, hogy az előző klubjában valaki szárnyalt, klasszis volt, itt meg csak úgy szenved egy totál idegen poszton, hogy egy félvak egér is látja, hogy semmi értelme. Ha pedig mindenképpen ezt a hármast akarja játszatni legalább látszott volna valami próbálkozás, hogy átszervezze a taktikát amiben pl. a brazil komfortosabban érezné magát és ne mínusz -1 ember lenne. Még ha nem is sikerült volna legalább mindenki láthatta volna, hogy valamit akar is kezdeni azzal ami egyértelműen nem működik. Ehelyett ment a szokásos 4-3-3, ami ezekkel a játékosokkal halálra volt ítélve. Egyedül akkor volt értelme, amikor Dembélé játszott. Az első évében volt amikor igazodva a játékosállományhoz átálltunk 4-4-2-re és rohadt jól működött. Azóta megy a sablon.
Széljátékunk, ami az egyik legnagyobb fegyverünk volt teljesen eltűnt, nem véletlen, hogy akkor voltunk a leghatékonyabb, mikor egy tizenhat éves Fati játszott elöl. Most van 3 sztár, akik mind középen érzik magukat a legkomfortosabban és mindenki csodálkozik, hogy rendszeresen folyamatosan ott tömörölünk. Annyira világos volt már szezon előtt is, hogy Griezmannnak nem fog feküdni ez a stílus és ha igaz, hogy ő kérte akkor egy újabb hatalmas hiba a részéről. Ezzel van fent két olyan játékos akit ki kell szolgálni mert maguknak nem igazán képesek helyzeteket kialakítani.
A másik, hogy képtelen kezelni a sztárokat és motiválni a csapatot. Ahogy felmennek néha a pályára vagy jönnek ki a a második félidőre nem az látszik rajtuk, hogy fel lennének spanolva, talán ez is lehet az oka az idegenbeli-hazai kontrasztnak. Otthon legalább a közönség ad egy plusz löketet.
Ami mondjuk pozitívum, hogy Fatinak sikerült "alatta" berobbannia, de azért ezt is beárnyékolja, hogy Messi, Dembélé és Suarez is kidőlt, más pedig nem volt a helyükre. De akkor is hiába volt sérült szinte az egész támadósor, inkább felhozta Fatit és Perezt, csak hogy tovább eröltethesse a 4-3-3-at.
Az egyértelmű, hogy a játékosok is benne vannak ezekbe a blamákba, de a római és liverpooli szégyenben már nem lehet csak őket elővenni. Egy tökösebb edző félidőben úgy seggbe rúgja őket, hogy nem olyan mentalitással jönnek ki és nem az a látható taktika, hogy csak ússzuk meg minél kevesebb góllal.
Ezt pedig egy Barcelona nem engedheti meg magának. Tekintély pedig egyértelműen nulla. Suarez olyan fék a csapatban, hogy hihetetlen, mégis végigjátsza az összes meccset. Messi haver ide vagy oda neki az eredményeket kell figyelemben tartani.
Nem csak az őt hibáztatom a jelenlegi és az utóbb kialakult helyzetért, mert ott van 11 ember a pályán, de egy ilyen bivalyerős kerettel egyszerűen nem lehet egy Osasuna-Bilbao-Granada triótól 1 pontot elhozni.
Nyilván vannak pozitívumok is, Busit ki merte végre olykor tenni a kezdőből/lecserélni, és hiába a kényszer szülte, de Ansu Fati is alatta mutatkozott be. A Granada ellen is volt töke beküldeni
2 támadót már a félidőben, persze Griezmann és Suarez azért maradt fent.
Én sokáig védtem Ernőt, de ami itt folyik abban bőven benne van a keze. Azt nem tudom, hogy mennyire lenne jó ötlet szezon közben edzőt cserélni, nekem már az is érthetetlen volt, hogy maradt. A pooli zakó után úgy gondoltam nem akarja sem a klub sem ő az edzőváltást, inkább nyárig kihúzza aztán egy bajnoksággal távozik. 10-ből kilenc edzőbiztosan ezt tette volna és lehetnek rosszak az eredmények, a játék én legnagyobb hibának ezt róvom fel neki.