Közben látom írtál

szerk: na megoldottuk, elvi síkon működik mint a kommunizmus, csak a gyakorlatban problémás

de ekkor alves hátra kényszerül,mert nem hagyhat ott 2 embert egyedül,még többet kell futnia,több felé figyelni. xavi-ini ugyan ez. rengeteg futás,védőmunka. nem gondolom,hogy okos lenne megbontani a rendszert. így is gyakran támadtok 3-4-3ban,elég az. most tökéletesen működik minden csapatrész,érkezik egy sanchez-cesc. sanchez tud olyat,amit a többiek adott esetben nem. ennél több nem kell.Tocy írta:daffy: védekezésben Alves-Piqué-Puyol, előttük szűr Busquets, és az eddiginél többet védekezik Xavi és Iniesta. A hsz-em végén írtam hogy a balhátvéd hiányzik igazából. De! Az esetek többségében nem is áll fel a védelem...letámadással védekezünk, nem állunk fel szépen két sorban. Legtöbbször az előrevágott labdákat kell megfogni, 2-3 embert, arra alkalmas lehet a feljebb írt védelem.
Kb én is így gondolom ahogy írtad, csak megpróbáltam levezetni, hogy működhetne-eBob_Marley írta:Tocy teljesen racionálisan levezetted, esetleg pár csapat ellen még lehet működne is, de ez olyan kockázatos felállás, hogy elég csak egy fél pályánál elszórt labda, s bumm kontra!Hiába nagyon jó a visszatámadásunk, s labdabiztos mindenki, nem látom értelmét a 3-4-3nak!Ezek persze játékok a számokkal, mert alapvetően mikor támadunk most is sokszor marad 3 védő hátul viszont, Abidal kevésbé támadóbb a balszélen, s könnyebben visszazár!Levezetve megoldható a 3-4-3, de én ilyet nagyon nem szeretnék látniEz baromi veszélyes, s inkább Cesctől várnám el, hogy többet jöjjön hátra!VDB sem játszatta együtt az Iniesta-Xavi-Cesc triót, mert nem működött, persze tudjuk Pep csodákra képes, de azért na...A foci elengedhetetlen eleme a védekezés, s így nem lenne túl acélos a kp-s védekezésünk!!!!!
Ez nem lehurrogás volt
Busquets az idény nagy részében a két középhátvéd között játszott, nem 4-3-3 volt, hanem inkább 3-4-3. Rengetegszer megfigyelhető volt, hogy legutolsó ember volt labdakihozataloknál. Persze alapvetően középpályás, de szerintem sem az ő, sem pedig Alves posztján nem lenne nagy változás.Ilúvatar írta:Nem támadlak le, csak szólok:Tocy írta:Ne támadjatok le !!! csak gondolkoztam kicsit, hogy mégis hogy lehetne legalább a kivitelezhetőség közelébe vinni ezt a gyémánt-alakzatot. Csak úgy tudnám elképzelni, hogy :
-----Piqué-------Busquets----Puyol/Abidal-----
---------------------Xavi--------------------------
------Alves---------------------Iniesta----------
------------------Cesc---------------------------
-------Pedro-----------Messi--------Villa--------
busquest nem védőnek született. Ő szűrőközéppályásra lett szoktatva. Tehát így nagyon nem jó.
Nem támadlak le, csak szólok:Tocy írta:Ne támadjatok le !!! csak gondolkoztam kicsit, hogy mégis hogy lehetne legalább a kivitelezhetőség közelébe vinni ezt a gyémánt-alakzatot. Csak úgy tudnám elképzelni, hogy :
-----Piqué-------Busquets----Puyol/Abidal-----
Na, de most arra gondolj, hogy egy esetleges ilyen 3-4-3ban:visca el barca írta:aki kicsit is ért a labdarugashoz, az tudja, hogy 3 védős rendszerben mind a 3 védő klasszikus középső játékos. és pont.
ez a védelem elég harmat,csak úgy,mint a középpályás védekezésTocy írta: -----Piqué-------Busquets----Puyol/Abidal-----
Néhány hete volt a Sporton egy cikk, ahol az újságíró felvázolt egy 3-4-3-as felállást, a védelmet Dani-Pigue-Abidal összetételben. Ez csak egy ötlet volt az ő részéről, talán ezt olvastad. Én se hinném, hogy megpróbáljuk ezt, mivel rendkívül bizonytalan lenne a védelmünk - és Pepnél a stabil védekezés mindennek az alapja -, valamint a kp-t így is uraljuk bárki ellen.Kash írta:Visszatérve a gyémánthoz: arrra tocy, hogy hogy képzelem el a felállást, arra nem tudok válaszolni, mert nem én állitom össze, de kb: ugy kell elképzelni, hogy a 3-4-3 vagyis 3 védő, 4 közép és 3 csatár. Azért mert Alves a jobb oldalon Abidal illetve a kiszemelt a bal oldalon, középütt pedig Piqué és Puyol váltakozna, igen, egy kicsit érdekes és veszélyes ez a felállás, de Guardiola már tudja hogy hogy fogja megoldani, és tovább nem szeretnék vezsekedni, eddig sem feltétlenül rajtam múlt, na de mindegy, hadjuk a múltat:) ja és a 3 csatár: Messi, Villa, Pedro illetve ha sanchez jön akkor már nem tudom:)
Biztosíthatlak róla, hogy nem (ismétlem) NEM lesz 3-4-3-as felállása a Barcának. Az Isten áldjon meg, ha valami működik és az a valami nem is kicsit jól működik hanem fantasztikusan...azt minek változtatnád meg?...Kash írta:Visszatérve a gyémánthoz: arrra tocy, hogy hogy képzelem el a felállást, arra nem tudok válaszolni, mert nem én állitom össze, de kb: ugy kell elképzelni, hogy a 3-4-3 vagyis 3 védő, 4 közép és 3 csatár. Azért mert Alves a jobb oldalon Abidal illetve a kiszemelt a bal oldalon, középütt pedig Piqué és Puyol váltakozna, igen, egy kicsit érdekes és veszélyes ez a felállás, de Guardiola már tudja hogy hogy fogja megoldani, és tovább nem szeretnék vezsekedni, eddig sem feltétlenül rajtam múlt, na de mindegy, hadjuk a múltat:) ja és a 3 csatár: Messi, Villa, Pedro illetve ha sanchez jön akkor már nem tudom:)
Varatrix írta:Amúgy az ilyen gyémátalakzatos mittudoménmicsoda után senki nem gondolkozik el azon, hogy mi értelme van idehozni? Valamelyik klasszisunk mindenképp kiszorul, vagy Fabre ül a padon. Pep meg aztán tényleg a rotálásáról híres.Továbbra is tarom, hogy nem vagyok szakember, de nem látom értelmét annak, hogy idejöjjön.
Amúgy, ma azt álmodtam, hogy egy felkészülési meccsen Fabre nálunk játszott 6-osban. Ez tükrözi a véleményem miszerint Xavi nem várt visszavonulása után szívesen látom. Vagy ha esetleg Xavi formálya visszaesik, és akkor viszont Xavi padozik.
1.: pont kijavítottad magad, nem 2, hanem 4 új emberről van szó. Meg még 25-ről. akik a B keretet alkotják, és szintén képviselnek egy szintet. Nem is mennyiségi, hanem inkább minőségi problémák voltak idáig, ezen Cesc és Sanchez sokat fognak segíteni.Barca__15 írta:Állandó olvasója vagyok az oldalnak, de ritkán fórumozok. Na most lenne1-2 kérdésem:
-oké, érik a Sánchez igazolás, de a hírek alapján még Fabregas elképzelhető, hogy jön, de más nevet mostanság nem is nagyon hallani...a kérdésem tehát h a klub 2 igazolással akar frissíteni egy olyan szezonra, ami valószínűleg hasonlóan brutálhosszú lesz? (THIAGO ÉS FONTÁS most leszámítva)...vagy vannak még nevek a kalapban? világosítsatok fel
-a másik dolog, hogy meglehetősen nagy az esély BOJAN, JEFFREN, akár MILITO távozására is, meg még több védőt is emlegetnek...nemhogy erősítés lesz, hanem fogy a keret létszáma, ami idényről idényre megtörténik...normális ez? nem példának akarom felhozni, de elég megnézni más nagycsapatok keretét (Chelsea, Real, Milan), ahol egy hosszú szezonra azért van elég hosszú kispad is
Persze és akkor csak 2 csatárral állnánk fel? Akkor minek vesszük meg AS-t, ha csak 2 csatár kell a kezdőbeKash írta:Egyébként a gyémántalakzatról onnan tudok, hogy Guardiola megrajzolta az elképzelését, hogy Xavi és iniesta áll a középpálya két oldalán, Busquets valószinűleg a háromszög "feneke" lesz hogy igy mondjam, vagyis középütt kicsit hátrébbhúzódva, és fabregas lenne a gyémánt csücske. Amikor Alves a jobb oldalon felfut, akkor Busquets visszahúzódik a helyére, hogy az ellenfél ne tudjon kontrázni, ilyen egyszerű, és nem légbőlkapott információkat közlök, hanem csak olyanokat, amiket legfeljebb 3 hyelen olvasok. Nekem pedig ne jőjjetek a magyar nyelv rejtelmeivel, mert az internetes szleng már nagyon elterjett, és észre sem veszem, hogy próbálok irni, persze igyekszek érthetően, csak ti ezt akarattal nem akarjátok megérteni. És örülök hogy a barca milyen játékosokat próbál leigazolni, és igenis vannak tulajdonosok és ne okoskodj, már pontossan nem tudom ki irta, de biztos rájön ha ezt olvassa.
Kash írta:Egyébként a gyémántalakzatról onnan tudok, hogy Guardiola megrajzolta az elképzelését, hogy Xavi és iniesta áll a középpálya két oldalán, Busquets valószinűleg a háromszög "feneke" lesz hogy igy mondjam, vagyis középütt kicsit hátrébbhúzódva, és fabregas lenne a gyémánt csücske. Amikor Alves a jobb oldalon felfut, akkor Busquets visszahúzódik a helyére, hogy az ellenfél ne tudjon kontrázni, ilyen egyszerű, és nem légbőlkapott információkat közlök, hanem csak olyanokat, amiket legfeljebb 3 hyelen olvasok. Nekem pedig ne jőjjetek a magyar nyelv rejtelmeivel, mert az internetes szleng már nagyon elterjett, és észre sem veszem, hogy próbálok irni, persze igyekszek érthetően, csak ti ezt akarattal nem akarjátok megérteni. És örülök hogy a barca milyen játékosokat próbál leigazolni, és igenis vannak tulajdonosok és ne okoskodj, már pontossan nem tudom ki irta, de biztos rájön ha ezt olvassa.
Nem terveznek mást, ez a két igazolás a fontos a Klubnak, és egyet is értek vele, nincs hova igazolni, felesleges több ember, a hátvédsort kell frissíteni majd, de az ráér jövőre. Bojan pedig nem hinném hogy " több remek és még annál is jobb szezont" futott itt, inkább "több gyenge és még annál is rosszabbat". Volt kb 10-15 jó meccse összesen, mióta itt van, ezért nem adnak többet mint 10 millió.Barca__15 írta:Állandó olvasója vagyok az oldalnak, de ritkán fórumozok. Na most lenne1-2 kérdésem:
-oké, érik a Sánchez igazolás, de a hírek alapján még Fabregas elképzelhető, hogy jön, de más nevet mostanság nem is nagyon hallani...a kérdésem tehát h a klub 2 igazolással akar frissíteni egy olyan szezonra, ami valószínűleg hasonlóan brutálhosszú lesz? (THIAGO ÉS FONTÁS most leszámítva)...vagy vannak még nevek a kalapban? világosítsatok fel
-a másik dolog, hogy meglehetősen nagy az esély BOJAN, JEFFREN, akár MILITO távozására is, meg még több védőt is emlegetnek...nemhogy erősítés lesz, hanem fogy a keret létszáma, ami idényről idényre megtörténik...normális ez? nem példának akarom felhozni, de elég megnézni más nagycsapatok keretét (Chelsea, Real, Milan), ahol egy hosszú szezonra azért van elég hosszú kispad is
-a harmadik dolog pedig az átigazolások értékei...mintha a klubnál nem tudnák, ki mennyit ér pl. Sánchezért ugye mindent összevonva 40 milla felett költünk (elismerem, nagyon jó játékos, és örülök ha jön), de mindössze egyetlen jól sikerült olasz bajnoki szezon tükrében nem horribilis pénz ez? lássuk a mmásik oldalon BOJANT, aki itt nevelkedett, évek óta szolgálja a klubot, több remek és még annál is jobb szezont futott, igaz az idei nem az ő éve volt...de 10 millió? a 40+-szal szemben? nem is értem
Ennyit szerettem volna, ha valamiben nem értetek egyet, világosítsatok fel, (lehurrogás lehetőleg ne legyen) és mondjátok el mit gondoltok ezekről