sjd erre utalt, véleményem szerint elég szarkasztikusan és bántóan:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kontinense ... st%C3%A1ja
Nem 159 ország van, a véleményed érdekes, ne rettegjünk előre
dudu0209 írta:Én kicsit azt látom, hogy mostanában a többség igazolásokkal akarja megoldani a problémákat (persze kell az is...)! Szerintem nem ez a helyes út! Nem hiszem, hogy Neymar fogja majd a pluszt jelenteni, ha meddőnek bizonyul a támadó játékunk egy csapat ellen (talán egyszer-egyszer).
Szerintem éppen a Barcelona bizonyította be (Pep vezetése alatt), hogy a focihoz csapat, rendszer, fegyelem, eltökéltség, magas edzettségi állapot és alázat kell! Ha ez megvan, akkor jöhetnek az egyéniségek. De ekkor sem szabad hagyni, hogy a csapat kárára bontakozzanak ki. Hogy egy példával éljek (és ezért talán nem leszek túl közkedvelt), ma a Barca főként Messi köré épül, és időnként az az érzésem, hogy nem Tito, hanem Messi akaratának kell megvalósulnia a pályán. Messinél nagyobb játékost nem láttam a focipályán, de még ő sem helyezhető a csapat fölé, és az ő akarata sem juthat érvényre olyan mértékben, amilyen mértékben időnként szerintem (külső szemlélőként) érvényre jut. Lehet egy csapatot egyéniségek köré építeni, de a kiindulópont a csapatmunkán kell, hogy legyen. Pep irányítása alatt az utolsó tavasz már nem olyan volt, mint előtte... Aztán Pep hagyatékából maradt még valami őszre, januárban-februárban viszont kiderült, hogy az kevés. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a csapat edzettségi állapota is lehetne jobb...
Én nem gondolom, hogy a játékosállomány minőségét kéne elsősorban javítani. Csapatot kell építeni, új taktikai elemeket kell bevezetni, vagy módosítani, csapat szinten kell meglepni az ellenfeleket. Nehogy bárki félre értsen... most is jó csapat vagyunk, de csapat szinten elbújhatunk az 1-2 évvel ezelőttitől. A jó alap megvan...
Neymarra visszatérve... Remélem, hogy pluszt tud adni a csapatnak, de én nem tőle várom a "megváltást". Gyors, technikás, és szerintem bevállalós, de sokszor öncélú is kicsit.
Neymar nagy valószínűséggel a Barcaban egy lesz a sok közül (Messi árnyékában)... ezt meg kell tanulnia majd kezelni. Vannak olyan játékosok (Ini, Xavi), akiknek fekszik ez a szerepkör, és csendben beáldozzák tudásukat a csapatért... és vannak, akiknek kell az, hogy ki tudjanak emelkedni kicsit... Szerintem Neymar az utóbbi kategória, de ez változhat.
Ez a véleményem... lehet kicsit off... Lehet egyetérteni, lehet másképpen látni:)
Ezzel értek leginkább egyet Neymar témakörben, baromi túlzásnak érzem, ami megy körülötte, már csillagként beszélni róla stb
Pont hogy csapatszinten voltak gondok, ezért elengedhetetlen, hogy minél hamarabb beépüljön, fel vegye a ritmust, megértse a játékot.
Ez a 2 dudás témakör meg olyan, hogy jelenlegi támadórendszer működik, ha Neymar szépen alázatosan áll a dologhoz, nem lesz itt gond, ebben kell reménykedni.