Tökéletesen egyetertek.....erre nagyon jo pelda a Bayern is.....nem azert jok vagy jobbak mert teszem azt Robben micsoda fantasztikus spíler lett hanem mert cspataszinten rengeteget fejlodtekl ahogy mi is anno amikor meg volt egy karakteres edzonk !dudu0209 írta:Én kicsit azt látom, hogy mostanában a többség igazolásokkal akarja megoldani a problémákat (persze kell az is...)! Szerintem nem ez a helyes út! Nem hiszem, hogy Neymar fogja majd a pluszt jelenteni, ha meddőnek bizonyul a támadó játékunk egy csapat ellen (talán egyszer-egyszer).
Szerintem éppen a Barcelona bizonyította be (Pep vezetése alatt), hogy a focihoz csapat, rendszer, fegyelem, eltökéltség, magas edzettségi állapot és alázat kell! Ha ez megvan, akkor jöhetnek az egyéniségek. De ekkor sem szabad hagyni, hogy a csapat kárára bontakozzanak ki. Hogy egy példával éljek (és ezért talán nem leszek túl közkedvelt), ma a Barca főként Messi köré épül, és időnként az az érzésem, hogy nem Tito, hanem Messi akaratának kell megvalósulnia a pályán. Messinél nagyobb játékost nem láttam a focipályán, de még ő sem helyezhető a csapat fölé, és az ő akarata sem juthat érvényre olyan mértékben, amilyen mértékben időnként szerintem (külső szemlélőként) érvényre jut. Lehet egy csapatot egyéniségek köré építeni, de a kiindulópont a csapatmunkán kell, hogy legyen. Pep irányítása alatt az utolsó tavasz már nem olyan volt, mint előtte... Aztán Pep hagyatékából maradt még valami őszre, januárban-februárban viszont kiderült, hogy az kevés. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a csapat edzettségi állapota is lehetne jobb...
Én nem gondolom, hogy a játékosállomány minőségét kéne elsősorban javítani. Csapatot kell építeni, új taktikai elemeket kell bevezetni, vagy módosítani, csapat szinten kell meglepni az ellenfeleket. Nehogy bárki félre értsen... most is jó csapat vagyunk, de csapat szinten elbújhatunk az 1-2 évvel ezelőttitől. A jó alap megvan...
i:)
-
A Neymar Messi páros viszont kicsit túl van dimenzionalva.....a brazil egy igazi mestert mestereket kap Messi,Xavi,Iniesta.... es az argentin pedig végre egy Nála joval fiatalabb de rendkivul tehetséges jatszotarsat kap es nem egy mar nem gy masik jatekolturaban felépített bejáratott ven sztárt