Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem azzal van baj, hogy passzolnak, hanem azzal, hogy rosszúl passzolnak. Nyilván van benne az is, hogy passzolni gólhelyzetben a "főnöknek" nem egy megvetendő dolog, mert a rend mégis csak az, hogy ha Leo gólt lő, akkor már a többiek is ki vannak, lesznek szolgálva általa a jobbnál jobb labdákkal.mess2009 írta:a 11-es és szabadrúgás vitához nemigen tudnék újat mondani, egy biztos: amikor berúgta azt a kettőt egy meccsen, biztos voltam benne, hogy most nagy szünet jön.....(egyelőre így is van)
engem más aggaszt. az, hogy mindenki Messinek passzol, hogy mindég Messinek passzol és mindenhonnan Messinek passzol! addig ezzel nem is volt nagy gond amíg Messi (többnyire) be rúgta, de mostanában mintha ott is bajok lennének mert változni látszik az arány a be nem rúgottak javára...
jó volt ez arra is hogy Neymar beilleszkedése szinte regényesen jól sikerült, mert a srác (vagy más) rá érzett, hogy ha Messit kiszolgálja akkor minden rendben zajlik és így is lett, sőt Suarez is ezt koppintja.
jó ez arra is, hogy passzolok és ok. el van intézve. tudom és az a normális hogy a góllövés hatalmas öröm de valljuk be gürcösebb, riozikósabb, fárasztóbb is egyben mint passzolni....
szóval én úgy látom ebben a dologban átesni látszanak arra a bizonyos túloldalra...(pl.: tegnap az utolsó helyzetük, Ney 3 méterre a kaputól nem lő, hanem passzol...rosszul ráadásul sokadszor.)
Mondjuk nem tudom, mi volt az arcoskodás a részemről. Beidézhetnéd, h a jövőben figyelmesebb legyek ezzel kapcsolatban.csababarca írta:Messias arcból visszább aztán tárgyalhatunk.
Mondjuk ez inkább tűnik arcoskodásnak.Messivel kapcsolatban általában jól látom a dolgokat, és többnyire igazam szokott lenni
Engem totál nem érdekel, h melyikük hány gólt lő. Egy a lényeg, h a Realt előzzük a bajnokságban. Az se érdekelne, ha Leo 1 gólt se lőne májusig. Csak a csapat nyerjen. Ez a legfontosabb.Egyébként mondhat bármit, persze hogy érdekli a gólverseny, ez is teljesen egészséges dolog... Engem se hagy hidegen, még pedig azért nem, mert az a látványos...és ha teszem azt Cé lőne ősszel 40 gólt Messi meg 10et akkor aranylabdánál jönnek a károgók! Mert friss emlék, frissebb minthogy Leo egy triplázó csapat vezére volt.
Ezt nagyon adom, azért egy szabadrúgás/büntető hatalmas lehetőség a gólszerzésre, az argentinnak meg fontosak a gólok, pozitívan hatnak a mentalitására és azért az sem utolsó dolog, hogy ott legyen a góllövőlista elején.csababarca írta:magától miért adná át?
Ki hallott már ilyet, hülye lenne már bocsánat ha magától átadná.
Felőlem vegyék el tőle, de maximum Rakitic esetén lennék nyugodt ha odaállna. Se Neymar, se Suárez nem életbiztosítás..Többiek meg felejtősek,mert kapu felé nem mernek még csak passzolni sem,nemhogy lőni.
Szabadrúgás más téma,de ott se fog magától lemondani róla, ez fix,és teljesen érthető.
Könnyű azt mondani,hogy Te/Ti átadnátok, nagy francokat adnátok át, ilyen az ember.
Mindegy, majd helyreáll, a rossz formájától is itt rosszul voltak egyesek,hogy el kell adni,kiégett, aztán odarakott olyat a pályára azóta mint senki más..majd a tizik is visszajönnek,nem aggódtam akkor se,most se.
Ezzel meg valamennyire egyetértek, kivéve az egós részt. Szerintem az egónak itt semmi szerepe nincs, egyszerűen csak meg akarják mutatni a másiknak, hogy ők a jobbak.Messias2 írta:Sajnos észre kell vanni, h Messinek is hatalmas egója lett az utóbbi években. Nem akkora, mint Cének, de mindenképp hasonló. Ha ez nem lenne így, akkor sokkal több szabadrúgást, illetve tizit engedne át másnak. Ebben szerepet játszhat a Cével való gólverseny is. De ha tényleg nem érdekelné Ronaldoval való "versengés", amit folyamatosan nyilatkozik, akkor telibeszarná, h ki lövi a tiziket/szabikat.
Neymar büntetőinél én is csak remegek, bár ahogy Braziliában lőtte annak a fele szabálytalan volt, itt biztos befújnák. Neymar után általában Ini szokta lőni, bár vele kapcsolatban nem nagyon tudunk véleményt alkotni, mert nem sokat lőtt még.csababarca írta:magától miért adná át?
Felőlem vegyék el tőle, de maximum Rakitic esetén lennék nyugodt ha odaállna. Se Neymar, se Suárez nem életbiztosítás..Többiek meg felejtősek,mert kapu felé nem mernek még csak passzolni sem,nemhogy lőni.
Szabadrúgás más téma,de ott se fog magától lemondani róla, ez fix,és teljesen érthető.
Könnyű azt mondani,hogy Te/Ti átadnátok, nagy francokat adnátok át, ilyen az ember.
Mindegy, majd helyreáll, a rossz formájától is itt rosszul voltak egyesek,hogy el kell adni,kiégett, aztán odarakott olyat a pályára azóta mint senki más..majd a tizik is visszajönnek,nem aggódtam akkor se,most se.
Szerintem ez egyáltalán nem ördögtől való gondolat. Nem lenne hülye, ha belátná, h az utóbbi időben nem megy neki a tizirúgás, és a csapat érdekeit nézve jobb lenne, ha valaki más lőné. Lehetőleg olyan, aki 90 százalékosan be tudja vágni.csababarca írta:magától miért adná át?
Ja, bocs.. Nem tudtam, h jövőbelátok is írnak ide.csababarca írta: Mindegy, majd helyreáll, a rossz formájától is itt rosszul voltak egyesek,hogy el kell adni,kiégett, aztán odarakott olyat a pályára azóta mint senki más..majd a tizik is visszajönnek,nem aggódtam akkor se,most se.
Rosszul láttad. Ki volt akadva teljesen, mezét tépte.Kash írta:ha kihagyom, akkor sem lesz baj, ezért nem látszott az arcán különösebb idegesség a leszegezésen kívül, nem olyan volt, mint a Man. City ellenije, ahol látszott rajta, hogy teljesen kivolt akadva.
20 büntiből amit eddig lőtt 6 nem jött össze. ez még messiénél is rosszabb statcsababarca írta:maximum Rakitic esetén lennék nyugodt ha odaállna.
Én azt elismerem, hogy nem sok érzés van bennem.Normandia írta:Mégsem érted.Bob_Marley írta: Tőlem a Pápáról is beszélhetünk, itt csak egy dolog számít, hogy mi a csapat érdeke. Minden esetben ez számít és eléggé elgondolkodtató, hogy bizony másnak kellene rúgni a büntetőket. Nincs azzal gond, hogy nem tudja olyan jól rúgni, van helyette más, aki biztosabb lábú. Szerintem sem fog változni a dolog, de ez makacsság és nem biztos, hogy racionális dolog. Vagy egy ideig mással kell rúgatni. Az hogy felét kihagyja az a siralmas kategória.
Azt kell látni, hogy jelenleg többet ad a csapatnak attól, mint hogy kihagy egy büntetőt 2-3 meccsenként, és hogy Lucho ezért esetleg konfrontálódjon vele. A hozadék még mindig nagyobb, mint a veszteség. Ne haragudj, de rossz diplomata lennél.
Itt a lényeg. Én sem örülök, hogy az argentin kihagyja a tizenegyeseket, de egyszerűen ha elveszik tőle az - feltehetően - több kárral jár, mint haszonnal.Normandia írta:
Mégsem érted.
Azt kell látni, hogy jelenleg többet ad a csapatnak attól, mint hogy kihagy egy büntetőt 2-3 meccsenként, és hogy Lucho ezért esetleg konfrontálódjon vele. A hozadék még mindig nagyobb, mint a veszteség. Ne haragudj, de rossz diplomata lennél.
Mégsem érted.Bob_Marley írta: Tőlem a Pápáról is beszélhetünk, itt csak egy dolog számít, hogy mi a csapat érdeke. Minden esetben ez számít és eléggé elgondolkodtató, hogy bizony másnak kellene rúgni a büntetőket. Nincs azzal gond, hogy nem tudja olyan jól rúgni, van helyette más, aki biztosabb lábú. Szerintem sem fog változni a dolog, de ez makacsság és nem biztos, hogy racionális dolog. Vagy egy ideig mással kell rúgatni. Az hogy felét kihagyja az a siralmas kategória.
Tőlem a Pápáról is beszélhetünk, itt csak egy dolog számít, hogy mi a csapat érdeke. Minden esetben ez számít és eléggé elgondolkodtató, hogy bizony másnak kellene rúgni a büntetőket. Nincs azzal gond, hogy nem tudja olyan jól rúgni, van helyette más, aki biztosabb lábú. Szerintem sem fog változni a dolog, de ez makacsság és nem biztos, hogy racionális dolog. Vagy egy ideig mással kell rúgatni. Az hogy felét kihagyja az a siralmas kategória.Normandia írta:Nem szabad mással rúgatni azt, akárhogyan is nézzük. Lehet, hogy majd ő átengedi, de ezt Lucho, nagyon okosan, nem fogja eldönteni. Leo Messiről beszélünk és nem mondjuk Masch-ról. Remélem érted.Bob_Marley írta:Feldobta magát vagy sem, a szememben lényegtelen viszont ez egy elgondolkodtató stat....
Leo Messi, the greatest footballer on the planet, has now missed six of his last 12 penalties. Persze Lucho is megvédi, de itt többről van szó. Egész egyszerűen a csapat érdeke azt kívánja, hogy vagy leülni vele komolyan beszélni vagy pedig egész egyszerűen másnak kell rúgnia a büntetőket. Nem tudom mennyi Messi statisztikája, de szerintem 70-80% körül mozog, ami botrányos. Egy büntetőt 90% felett értékesíteni kell, ha ez nem megy másnak kell rúgnia. Lehet mondani, hogy 3:1-nél nem számít, de akkor ezek szerint fejben nem tudja ezt a helyzetet kezelni. És mikor még nagyobb a nyomás, akkor megint kihagyja? Mindenki hibázhat ezzel nincsen gond, de vannak nála jobban rúgó emberek, ezt be kell ismerni és odaadni másnak.
Nem szabad mással rúgatni azt, akárhogyan is nézzük. Lehet, hogy majd ő átengedi, de ezt Lucho, nagyon okosan, nem fogja eldönteni. Leo Messiről beszélünk és nem mondjuk Masch-ról. Remélem érted.Bob_Marley írta:Feldobta magát vagy sem, a szememben lényegtelen viszont ez egy elgondolkodtató stat....
Leo Messi, the greatest footballer on the planet, has now missed six of his last 12 penalties. Persze Lucho is megvédi, de itt többről van szó. Egész egyszerűen a csapat érdeke azt kívánja, hogy vagy leülni vele komolyan beszélni vagy pedig egész egyszerűen másnak kell rúgnia a büntetőket. Nem tudom mennyi Messi statisztikája, de szerintem 70-80% körül mozog, ami botrányos. Egy büntetőt 90% felett értékesíteni kell, ha ez nem megy másnak kell rúgnia. Lehet mondani, hogy 3:1-nél nem számít, de akkor ezek szerint fejben nem tudja ezt a helyzetet kezelni. És mikor még nagyobb a nyomás, akkor megint kihagyja? Mindenki hibázhat ezzel nincsen gond, de vannak nála jobban rúgó emberek, ezt be kell ismerni és odaadni másnak.
Azért az alapvonalon kívülre ő se nagyon próbál tovább menni, tudta, hogy be már nem tud fordulni, hát bepróbálkozott.visca el barca írta:fel hát, tök 1értelmű volt. olyan kalsszikus cuncis megmozdulás volt. ami azért szokatlan tőle, mert rá inkább az jellemző, hogy akármennyire faragják, próbál tovább menniKlaczy írta:Szerintem tegnap a tizenegyesénél feldobta magát, a Rakitic dolog inkább volt az mint az ővé!
fel hát, tök 1értelmű volt. olyan kalsszikus cuncis megmozdulás volt. ami azért szokatlan tőle, mert rá inkább az jellemző, hogy akármennyire faragják, próbál tovább menniKlaczy írta:Szerintem tegnap a tizenegyesénél feldobta magát, a Rakitic dolog inkább volt az mint az ővé!