davi10 írta:A lecseszés amúgy jogos.
De érdemes megnézni, hogy az a per match az Suareznél 90 perc, Dembelénél meg 20, már ha jól értelmezem a számokat.
Nem jól, 90 percekre lebontottak. Whoscoredról szedte Csaba is szerintem, meg lehet nézni mindegyiküknél. Egyedül a cseleknél nem a sikertelent írta, hanem a sikerest, az sikertelennel ügy néz ki a Ligában, hogy: Lajos 0,9; OD 1,2; Coutinho: 0,8. Dembélénél az a gond amúgy ilyen szempontból, hogy veszélyes helyen veszít sokszor labdát, de most pl a legutóbbi meccset szerintem teljesen tanárian hozta ilyen szempontból. Meg úgy egész meccsen jó volt szerintem, az alap dolgokat jól csinálta, kis területen is jól kényszerítőzött, a cseleket se tolta túl, emellett viszont megint szállította szokás szerint a kapu előtti veszélyes szitukat, most még labda nélkül is jobban mozgott vagy 80%-ban amíg a pályán volt. Ha pl Luis nem ignorálja szegény gyereket folyton amikor helyzetbe van, lehet még gólt is szerez, de ez nyilván nem tuti. Mindezeket úgy, hogy az egyik legfegyelmezettebb védőmunkáját pakolta le az eddigi Barcás karrierje alatt.
Coutinhoval nekem amúgy személy szerint az a gondom, hogy ő középpályásként mozog a szélen is. Köszönhetően persze a fizikális adottságainak is, de ez meg nekem olyan, hogy egy halat se küldök el fára mászni, ha az alapjai hiányoznak oda, akkor nem ott játszatom. Mivel egy jó játékos, ezért labdával teljesen jó általában - bár most sokszor feleslegesen tutujgatta -, de labda nélkül meg nem azt hozza, amit egy támadónak kéne. És ez még nem annyira gáz így Novemberben, mert Alba meg bejátssza az egész oldalt és kompenzálja egyelőre, de csere nélkül, rohadt kíváncsi leszek, hogy mi lesz szezon végére. Én remélem mondjuk, hogy Coutinho nem balszélső lesz hosszútávon, OD se egy sokat mozgó ürge - finoman fogalmazva -, de őt legalább néha ki lehet ugratni, és kényszerítőknél is bemozog a védelem mögé. Coutinhoba meg ez nincs meg, csak nagyon elvétve.
Ilyen szempontból "szívás" Arthur jó formája, és a stílus amit képvisel, mert kb pár hét alatt kihagyhatatlan lett a kontroll miatt amit nyújt, de emiatt meg Coutinho egy sorral feljebb került, ami szerintem összességében csak visszavetette a fejlődését. Írta itt valaki lejjebb, hogy vele jobban megvan a dominancia mint OD-vel, ami totál igaz is, csak ez azzal is jár, hogy a támadó harmadba - főleg ha SR is játszik - nincs mozgás és sebesség Lajoson és Albán kívül - sebesség is csak Albában -, akik meg ki lesznek fingatva ilyen tempóban elég hamar. Szóval a dominancia megvan, de Dembélével szerintem sokkal inkább tudjuk konkrét helyzetekké konvertálni a kevesebb labdatartást, mint Coutinhoval balszélsőben. Kicsit Fabregas feeling amikor hamis9-es volt. Nem vészes ott se, vannak kitűnő meccsei is mert egy jó játékos, de összességében közel sem azt nyújtja ott, ami miatt le lett igazolva, főleg ennyi pénzért.