Megbocsátok, de csak azért, mert rendesen igénybeveszed a türelmemet. "Direkt rákérdeztél", én meg szépen és teljesen egyértelműen válaszoltam neked. Idehoztam neked, hogy meglegyen a szó szerinti idézet, de vissza is lehet lapozni egyet hozzá:Nagybarcelona írta: ↑2023.05.24. 18:23:33Már megbocsáss, de ideje lenne akkor eldöntened mit szeretnèl, ès lekötni a szabályokat. Direkt rákèrdeztem. Nem tiltott újságírókra hivatkozni, de minden hírbe belekötsz, ami neked nem tetszik. Tegnap leírtad, hogy nem kell linkelni, mert te csak a vègère odaírod a forrást, ès kèsz. Toni Juanmarti Sport újságírója, leírtam szerintem többször. Kèrdeztem, ha az AS-ben, Sportban, stb.
jelenik meg, akkor hiteles, ha közössègi oldalán, akkor nem? Kezd boszorkányüldözèsbe átmenni ez az egèsz, háromszor leírtad, hogy nem tilos ezzel foglalkozó emberek híreit behozni a fórumra, most megint nem tetszik neked valami. Jó lenne, ha átgondolnád, megfogalmaznád,mert addig nem èrdemes kommentelni az átigazolások topicba.
Az hogy szokásodhoz híven beböfögsz ide egy random nevet, és egy több mint hiányos "pletykát" vagy annak is csak a kivonatát, semmilyen szinten nem meríti ki azt a leírt szituációt, hogy olvasol egy friss cikket a Mundo Deportivo-n vagy a Sporton, és ennek a tartalmát megosztod velünk. Ennél nem lenne szükség közvetlen pontos forrásra, minden másnál igen. Szerintem máshogyan nem lehet értelmezni azt amit írtam. Ráadásul saját magad ismered el, hogy twitterről származik az info. De ha nem onnan származna, akkor sem lenne elég iderakni az újságíró nevét, honnan a bánatból kéne tudnia bárkinek itt spanyol újságírókról, hogy mi a nevük és hol dolgoznak? Ha én nem tudom, aki minden áldott nap végigolvassa a Sportot, akkor más honnan tudná? Biztos van még rajtad kívül valaki, de most nem a kivételeket keressük.
Leírtam 2 nappal ezelőtt hogy szerintem mik a lényeges különbségek a twitter és sportsajtó közt, nem teszem meg újra. Azok a különbségek akkor is érvényesek, ha valaki történetesen újságíróként tweetelget is.
Teljesen világosan leírtam, hogy egyetlen egy szabály van: ami nem friss Mundos vagy Sportos (esetleg Marca) cikk, ahhoz adj direkt linket. Legközelebb légyszives olvasd el alaposan, háborgás helyett.
Abban egyetértünk, hogy nem érdemes kommentelni az átigazolások topikba, legalábbis ilyeneket nem. De mint már tudhatod, ez csak és kizárólag a személyes véleményem.
UI.: egy különbséget talán nem hangsúlyoztam eléggé - bárki is hoz twitteren bármilyen hírt vagy pletykát, ha az említésre érdemes, akkor pár óra, max egy nap múlva tuti megjelenik a főbb sajtóorgánumoknál is. Csak addigra már esetleg valamivel többet is lehet tudni az ügyről, és az akár benne is lehet egy rövid cikkben, ellentétben a twitterrel, ami alapvetően az 1-2 mondatos műfaj zászlóvivője. Ha én lennék a helyedben, és bármit olvasnék twitteren, akkor biztosan várnék, amíg egy kicsit átmegy a világháló "üllepítő tartályain".