Hát ezt alaposan túlcifráztad és túlbonyolítottad

Ez egy rendkívül egyszerű eset volt: Busi generált egy nevetséges szituációt, amire SEMMI szükség nem volt. Nem a színészkedéssel önmagában van baj, az sajnos már általánossá vált a mai futballban (pontosabban nagyon is baj, de ezzel nem lóg ki a sorból, sajnos). Ami nekem szemet szúrt, az a nevetségesség, ahogy máris az arcához kap, miközben az "ütés" korántsem oda érkezett. Essen nagyot, harcolja ki a szabadot, hajrá. De ettől nem kell nevetségessé tennie magát. És nem, a győzelemhez nem kell nevetségessé tennie magát az embernek

Eleshet, színészkedhet, kivívhatja a szabadot; nem erről van szó. Az meg szintén hülyeség, hogy a színészkedés miatt van top mezeladásunk. Nem a színészkedések miatt van top mezeladásunk, hanem azért, mert a leglátványosabb futballt játsszuk a világon. Mi nem kivagdossuk a labdákat a saját térfelünkről, hanem megjátsszuk és kihozzuk. A végletekig kijátsszuk olykor a helyzeteket, néha elolvad az ember a játékunkat nézve. Semmi köze a mezeladásokhoz a színészkedéseknek. Azt meg tartom, hogy az ember legyen annyira sportszerű, amennyire lehet, és fölösleges, főleg nevetséges dolgokat ne csináljon. Az ember a gong után ne üsse meg a másikat a ringben. Lehet, hogy azzal eltöri az ellenfele orrát, és így nyer a következő menetben, de úgy már nem igazi a győzelem íze. A könyvekbe a győzelem kerül bele, de egy minimális lelkiismerettel bíró ember ilyet nem tesz. Feszegesse a határokat, tegyen meg mindent a győzelemért, de hülyeségeket ne csináljon.
Számomra tehát nem a szabályok feszegetése, hanem a dolog nevetségessége volt feltűnő, és nem voltam rá emiatt büszke. Nekem fontos, hogy a kedvenc csapatom játékosaimat brillírozni látom, Iniesta csodálatosan játszik, Alba szenzációs, Busquets is erőssége a spanyol csapatnak. Pique-ről meg nem is beszélve. Szóval jó látni, amikor a válogatottban is öregbítik a csapat hírnevét, éppen ezért nem vagyok boldog, amikor ilyen hülyeséget látok. Nem, erre semmi szükség nincs. Ha felrúgják, essen akkorát, amekkorát csak tud, de ahogy megírtam, nem erről volt itt most szó.