Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.10.03. 13:08:11

herlius írta:Összehasonlítottál 4 teljes szezont egy kb 15-20%-os szezonnal. Gratula =D>
Ha az utolsót kiveszed, akkor is 12% .... Gondolom ne mörülnél, ha négy év alatt, vagy bármennyi alatt buknál mondjuk a befektetéseidből ennyit ;)
Kép
PCsabi
aka Game90

2016.10.03. 12:17:55

herlius írta:Összehasonlítottál 4 teljes szezont egy kb 15-20%-os szezonnal. Gratula =D>
Én csak találtam és érdekességképp bemásoltam. Puszi.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.03. 12:17:20

Az a baj, hogy ő legalább olyan kulcsfontosságú, mint Messi. Ha jól játszik, hozzuk a meccseket, ha viszont nem, mint most, nagyon könnyen vesztünk, mert egyszerűen nem úgy jönnek a labdakihozatalok, mint eddig.
Fejben rakja össze magát, mert ezek olyan hibák, amik fejben dőlnek el. Az olyan cseleket eddig mindig megcsinálta, amik most nem jönnek be, aztán azzal otthagy 1-2 embert, máris több a terület és jön a gól.
City elleni meccsre jó lenne már egy legalább 80%-os Busi...

Az viszont továbbra is vicces, hogy 1-1 hiba után jön a fröcsögés, a hibáit észrevesszük, amikor meg lehoz tökéletesen egy meccset, alig veszi észre valaki, vagy jegyzi meg, hogy milyen fontos része volt a győzelemben. Például a Bilbao elleni meccs erre egy jó példa.

Palesz : Ez amúgy az egész fórumra jellemző. Van 2-3 gyengébb meccse valakinek, és akkor már a tavalyi szezonja se tűnik olyan jónak, ha meg jól játszik 2-3 meccsen is, akkor a tavalyi gyengébb szezon is szebben csillog. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2016.10.03. 12:26:13-kor.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.10.03. 11:26:46

PCsabi írta:Busquets tisztázási kísérleteinek sikeressége százalékban:
2012/13 - 82
2013/14 - 75
2014/15 - 72
2015/16 - 70
2016/17 - 41
Összehasonlítottál 4 teljes szezont egy kb 15-20%-os szezonnal. Gratula =D>
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.03. 11:19:26

Statok alapjan 2012/13-as szezon ota folyamatosan gyengul vedekezesben amugy.
mess2009 írta:...
Kicsit off, de ez az egyik kedvenc forumos dolgom komolyan - biztos en is csinaltam mar. Amikor valaki lehoz par rosszabb meccset, es meg van kerdojelezve az egesz karrierje. Nem azzal van baj, hogy szidva van, fel eve legalabb magahoz kepest gyengen jatszik, ami baromi aggaszto. De nem kepessegbeli gondjai vannak, ha ujra 100%-os lesz fejben, megint jol fog jatszani, nem szaladt el mellette a modern labdarugas.. Ez olyan, mint amikor Masch letol 3-4 gyengebb meccset, es jonnek a hsz-ek, hogy sose volt kh. Elore latom, hogy SR-nel is ez lesz, amint visszaesik, mar nem lesz jobbhatvednek valo.. Ha Busi jateka ennyibol allna, hogy jol passzol, egy szem visszahuzos cselt tud, es nem nyeri a parharcait, akkor reg nem lenne kezdo.

Es ismetlem, en is padra tennem, de ne csinaljunk mar ugy, mintha csak soval lett volna elfogadhato az eddigi 8 eves teljesitmenye..
PCsabi
aka Game90

2016.10.03. 10:23:55

Busquets tisztázási kísérleteinek sikeressége százalékban:
2012/13 - 82
2013/14 - 75
2014/15 - 72
2015/16 - 70
2016/17 - 41
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Res
Jugador d'estrella

2016.10.03. 09:29:09

Érdekes, hogy van akire rossz hatással van a konkurencia. Eddig nem cserélték le szinte soha, mostanában viszont többen is szerencsét próbáltak már az ő "pozíciójában". Azt gondolná az ember, hogy ettől összeszedi magát és meg akarja mutatni, hogy ki ott a Jani. Lehetséges, hogy rá ez a közvetett bizalomvesztés inkább olyan hatással van, hogy megremeg tőle a lába???
Persze lehet, hogy csak formán kívül van és kész. :wink:
mess2009
Director del Fútbol

2016.10.03. 09:11:46

palesz77 írta:Imádom ezt az embert, de amit az utóbbi időben művel.. Kijárna már neki a pad, mert lehet egy meccsen rengeteg jó megmozdulása, ha van 3-4 olyan, amiből fordul az ellen, és gólt kaphatunk. Az ő posztján ez nem fér bele.. Jó lenne, ha seggbe rúgná Lucho, mert a mostani formájában inkább játszatnám Gomest vagy Rakiticet a helyén, pedig neki kéne az egyik legbiztosabb kezdőnek lennie.
jó neked... :) hogy imádni tudod. én sajna nem így vagyok. az évek során úgy ahogy (sok lúd disznót győz alapon...) beletörődtem hogy "kihagyhatatlan" de elhinni igazán sohasem sikerült. a mai foci egyszerűen túl lépett az adottságain, túl lassú és még azt is megkockáztatom, hogy az egy db. visszahúzós cselével meglehetősen eszköztelen. a neki tulajdonított pozíciós játék valóban lehet hatásos - néha . de egyre többen felismerik, hogy néhány mozgékony húzással egyszerűen át lehet rohanni rajta.... a sok passzról (amihez valójában nélkülözhetetlen) pedig már írtam: aki kitalálta : Guardiola is túllépett rajta.
tegnap egyébként konkrétan leírtam azt is a meccs előtt hogy őt biztosan kihagynám...a Celta ellen sokkal inkább Masc. játékával lehetett volna nagyobb esélyünk. (igen a középpályán!)
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.10.03. 06:49:47

Rég nem volt ennyire rossz szériája. :(
Jelenleg az egyik legfontosabb feladat az lenne, hogy ő formába lendüljön...
palesz77

2016.10.02. 23:22:32

Imádom ezt az embert, de amit az utóbbi időben művel.. Kijárna már neki a pad, mert lehet egy meccsen rengeteg jó megmozdulása, ha van 3-4 olyan, amiből fordul az ellen, és gólt kaphatunk. Az ő posztján ez nem fér bele.. Jó lenne, ha seggbe rúgná Lucho, mert a mostani formájában inkább játszatnám Gomest vagy Rakiticet a helyén, pedig neki kéne az egyik legbiztosabb kezdőnek lennie.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.25. 23:43:24

https://www.youtube.com/watch?v=PJG9mpKUXrY" target="_blank

Művelődjetek. :mrgreen: 8)
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2016.09.22. 00:51:25

Ő rendben lesz már a következő meccsre is. Egész nap láza volt, illetve a félidőben gyomor bántalmakra panaszkodott és elővigyázatosságból cserélték le.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.21. 17:02:17

Sergio Busquets has played more accurate passes (13143) than any other La Liga player since August 2010
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2016.09.20. 21:43:28

Sergio Busquets (27) will sign his contract extension with Barcelona until 2021 on Thursday. The new buyout fee will be €250M. [TV3]
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.21. 17:54:08

Tegnap jobban játszott, mint az előző két meccsen, bár dolga szinte semmi sem volt. Kulcsfontosságú a sikerességhez az ő játéka, tavasz óta érezni rajta hullámvölgyet, ahogy visszaesett, úgy a csapat is, sztem ő is indokolatlanul sokat játszik, hosszú évek óta nálunk meg a válogatottban szinte az összes meccset végigtolja.

Tegnap a meccs végén Rakitic belőtt neki kapásra, kb 18 méterre egy szögletet, megkérdezném tőle, h ezzel vajon mi volt a terve? :lol:
palesz77

2016.08.18. 18:07:54

S.Agüero írta:Még mindig nem az igazi, szór el labdákat, de ennek az embernek olyan szeme van... :D
https://www.youtube.com/watch?v=Ct30103l6Kg
Nekem még ezen akadt meg a szemem meccs közben, elég rizikós volt ez így kapásból, de eszméletlen jó megoldás. Ha visszateszi a vele szemben álló Maschnak, őt letámadják, mire odaér a albda, jó eséllyel csak előrevágni tudja ennek hála, és annyi a labdakihozatalnak. Így meg láthattuk meddig mehetett a támadás.. Ezekben a legjobb ő, de a magabiztosság hiányzik még, ennél se voltam olyan nyugodt, mint tavaly.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.18. 13:47:54

Még mindig nem az igazi, szór el labdákat, de ennek az embernek olyan szeme van... :D
https://www.youtube.com/watch?v=lmdqFk4TpFI" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=Ct30103l6Kg" target="_blank
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.11. 14:52:13

Hibázgat még, de jó lesz ez.
https://www.youtube.com/watch?v=YOW7Mcw4PlY" target="_blank
gránit
Director del Fútbol

2016.06.19. 21:51:49

Valóban a győzelem a lényeg, ez csak egy röpke anektoda volt. Hogy erőssége a spanyol válogatottnak, sokkal fontosabb. Azt meg szintén tartom, hogy egyes szervezeteknek igenis van nimbusza, de ez már off, a sztori szempontjából is periférikus.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.19. 21:03:46

Te is nimbuszról beszéltél, jó akkor legyen nimbusz és nem erkölcsi harc, engem aztán nem érdekel hogy Busquets elesik és pont hogy lsd a nimbusz annyira rombolódik, hogy így is sok Busquets meg Barca mez fogy. Ezt próbáltam leírni, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli csak a győzelem számít. Nevetséges volt? Igen, de a tényen nem változtat, hogy nyertek és az a lényeg.
Kép
Kép
Kép
gránit
Director del Fútbol

2016.06.19. 20:45:47

Senki nem mondta, hogy ez a "jó és rossz" harca, főleg a török játékos nem volt "jó", mikor eleve ő szabálytalankodott. Túlbonyolítod, ez egy egyszerű, nevetséges kis sztori, amin az ellendrukkerek a hasukat fogták és lefordultak a székről röhögés közben. Ennyi. Nem kell ebből ekkora erkölcsi maszlagot gyártani. Az ember nagyot esik, ha felrúgják, jól teszi. De hülyét ne csináljon magából. Nekem ez a véleményem :) Lehet ezzel nem egyetérteni, nyilván. Nekem akkor sem tetszett, amit láttam. Egyébként jól játszik Busquets, ahogy az egész Barca-kontingens.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.19. 20:41:24

Egyáltalán nem azt írtam, hogy színészkedés miatt van top eladásunk, hanem pont hogy azt hogy ha másba nem lehet "belekötni" akkor egyesek valami erkölcsi szintre akarják emelni a dolgokat és teszem azt azt mondják ez meg az színészkedik miközben mindegyik és egyik kutya másik eb. És pont hogy lehet ránk mondani hogy színészek meg adócsalók csapata és? Pont hogy a megítélés huszadrangú, mert azért van nagy bevételünk mert sikeresek vagyunk. Ennyi a kulcsa. És nem azért mert színészkedünk, hanem mert nyerünk. És ha színészkedve meg Busquets elesik akkor mi van?

Nevetséges volt, de pont lényegtelen ilyet felhozni mikor nyertek a spanyolok. Ezt próbáltam megfogalmazni, hogy nem jó meg rossz harca. Ki nyert és kész. Busquets elesett és nevetséges volt, és??? Túl van dramatizálva mint lejjebb is írta valaki. Az kerül be a jegyzőkönyvbe hogy 3:0 meg török sárga és ez a lényeg.
Kép
Kép
Kép
gránit
Director del Fútbol

2016.06.19. 20:34:14

Hát ezt alaposan túlcifráztad és túlbonyolítottad :) Ez egy rendkívül egyszerű eset volt: Busi generált egy nevetséges szituációt, amire SEMMI szükség nem volt. Nem a színészkedéssel önmagában van baj, az sajnos már általánossá vált a mai futballban (pontosabban nagyon is baj, de ezzel nem lóg ki a sorból, sajnos). Ami nekem szemet szúrt, az a nevetségesség, ahogy máris az arcához kap, miközben az "ütés" korántsem oda érkezett. Essen nagyot, harcolja ki a szabadot, hajrá. De ettől nem kell nevetségessé tennie magát. És nem, a győzelemhez nem kell nevetségessé tennie magát az embernek :) Eleshet, színészkedhet, kivívhatja a szabadot; nem erről van szó. Az meg szintén hülyeség, hogy a színészkedés miatt van top mezeladásunk. Nem a színészkedések miatt van top mezeladásunk, hanem azért, mert a leglátványosabb futballt játsszuk a világon. Mi nem kivagdossuk a labdákat a saját térfelünkről, hanem megjátsszuk és kihozzuk. A végletekig kijátsszuk olykor a helyzeteket, néha elolvad az ember a játékunkat nézve. Semmi köze a mezeladásokhoz a színészkedéseknek. Azt meg tartom, hogy az ember legyen annyira sportszerű, amennyire lehet, és fölösleges, főleg nevetséges dolgokat ne csináljon. Az ember a gong után ne üsse meg a másikat a ringben. Lehet, hogy azzal eltöri az ellenfele orrát, és így nyer a következő menetben, de úgy már nem igazi a győzelem íze. A könyvekbe a győzelem kerül bele, de egy minimális lelkiismerettel bíró ember ilyet nem tesz. Feszegesse a határokat, tegyen meg mindent a győzelemért, de hülyeségeket ne csináljon.

Számomra tehát nem a szabályok feszegetése, hanem a dolog nevetségessége volt feltűnő, és nem voltam rá emiatt büszke. Nekem fontos, hogy a kedvenc csapatom játékosaimat brillírozni látom, Iniesta csodálatosan játszik, Alba szenzációs, Busquets is erőssége a spanyol csapatnak. Pique-ről meg nem is beszélve. Szóval jó látni, amikor a válogatottban is öregbítik a csapat hírnevét, éppen ezért nem vagyok boldog, amikor ilyen hülyeséget látok. Nem, erre semmi szükség nincs. Ha felrúgják, essen akkorát, amekkorát csak tud, de ahogy megírtam, nem erről volt itt most szó.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.19. 15:42:19

gránit írta:Én nem értek egyet azzal, hogy ha "ez kell a győzelemhez", akkor ezt kell tennie egy játékosnak... Egyrészt, a győzelemhez nincs szükség ilyenekre, főleg a törökök elleni meccsen nem volt szükség erre. Óriási mezőnyfölényben játszottak, a spanyolok pontosan tudták, hogy erősebb csapat a töröknél. Egy támadásra, labdabirtoklásra építő csapatnak nem a színészkedésen múlik a győzelme, hanem azon, hogy be tudja rúgni a ziccereit, amiket kidolgoznak. Mi köze egy ilyen csapat győzelmének a színészkedéshez? Semmi. Defenzív, bunkerfocit játszó csapatok rendezkedhetnek be erre, hogy kapjanak szabadrúgásokat, egy kis levegőhöz, szusszanáshoz jussanak. Egy támadó csapat győzelme miért múlna ilyesmin? Ezzel nem értek egyet, és Vicente del Bosque biztosan nem is kért tőle ilyesmit. Ez egy egyéni hülyeség volt, amire semmi szükség nem volt, és ami nem hányzik egyetlen spanyol győzelemhez sem.
Nem kér ilyet az edző, de nem is szid le. A mai fociban rengeteg a párharc, bármi áron meg kell nyerni főleg a középpályán. Nem indokolta ez, mert ment nekik? Ilyet egy játékos nem mérlegel ha pályán van. Akkor a külvilágot kizárod teljesen és csak arra koncentrálsz hogy nyerj. Ugye Kádár esetén is mosolyogtunk, de simán benne van, hogy annyira koncentrálsz hogy aki szembejön "levadászd", hogy nem is figyeled mi van körülötted és emberelőnyben vagytok vagy sem. Ez hasonló, hogy ha párharc van, akkor odalépek megpróbálom elvenni vagy szabadot kiharcolni. Összeesett a semmitől? Igen, de szó sincs semmiféle erkölcsi fokmérőről. Ilyen helyzetben ha van lehetőség szabadot kiharcolni akkor ki kell. Nyilván más szitu, de pl mikor Ramsey nem rúgta fel a szlovák támadást, lehet ha Busi nem kap szabadot jön a kontra és gól. Ez ha meg minden, pont ezért van az hogy ha párharc van, akkor ott az ellenfél nem mehet el, ez szabály. Felrúgod, elveszed a labdát, feldobod magad szabadért vagy bármi, de elmenni nem mehet el!!!!! Mezőnyben volt, s sárgát harcolt ki. Azt meg nem lehet mondani, hogy nem értek hozzá, de nyilván rájátszott hogy hátha még piros is lesz belőle. És ez hogy valaki színészkedik vagy sem, a könyvekbe az kerül ki nyer. Ránk van sütve hogy színészkedünk aztán top a bevételünk reklámokból meg mezekből, ennyit a megítélésről. A siker kulcsa a győzelem minden szinten és nem a megítélés meg tudom is milyen jelzők. Nyersz vagy veszítesz ennyin múlik és ha ehhez az kell hogy feldobjam magam a 16-oson belül egy tiziért akkor fel kell dobni magad. Ha a bíró meg lefújja akkor lefújja és nem jött be.
Kép
Kép
Kép
gránit
Director del Fútbol

2016.06.18. 23:20:42

Én nem értek egyet azzal, hogy ha "ez kell a győzelemhez", akkor ezt kell tennie egy játékosnak... Egyrészt, a győzelemhez nincs szükség ilyenekre, főleg a törökök elleni meccsen nem volt szükség erre. Óriási mezőnyfölényben játszottak, a spanyolok pontosan tudták, hogy erősebb csapat a töröknél. Egy támadásra, labdabirtoklásra építő csapatnak nem a színészkedésen múlik a győzelme, hanem azon, hogy be tudja rúgni a ziccereit, amiket kidolgoznak. Mi köze egy ilyen csapat győzelmének a színészkedéshez? Semmi. Defenzív, bunkerfocit játszó csapatok rendezkedhetnek be erre, hogy kapjanak szabadrúgásokat, egy kis levegőhöz, szusszanáshoz jussanak. Egy támadó csapat győzelme miért múlna ilyesmin? Ezzel nem értek egyet, és Vicente del Bosque biztosan nem is kért tőle ilyesmit. Ez egy egyéni hülyeség volt, amire semmi szükség nem volt, és ami nem hányzik egyetlen spanyol győzelemhez sem.
Válasz küldése