2021.08.11. 09:16:57
Mielőtt bezár ez a topic, írok.
Megvártam hozzászólásommal, amíg véget ér ez a Messi saga, ami maga volt a kínlódás.
Az arcokról, szemekből mindig minden kiolvasható. Ez Messinél sem volt másképp.
Egy szép folyamatként látszódott hol tart éppen.
És ha már arcok: Ami történt, az a szurkolók arculcsapása volt!
Ne szépítsük: Messi és a klub részéről is.
Rég tudták hogy ez lesz, Laporta is, kb olyan volt ez,: ha összejön a pénzügyi menekülés, akkor marad, de minden más előre le volt papírozva.
Innen kellett volna úgy visszavonulnia, hogy már európai klubban ne játsszon.
Hiszen a klub legfőbb értéke volt.
Ugyan nem fontosabb mint a klub, de minden csapatra jellemző, hogy az ikonjait, korszakos játékosait, azért igyekszik megtartani.
Messi a legjobb játékos, akit láttam játszani, elképesztő, amit mutatott a Barcelonában és kétlem, hogy ilyen pályafutás egyhamar lesz a fociban.
Azt is gondolom a 6 év BL nyeretlenség sokkal hosszabbra fog nyúlni.
Ennek a 6 évnek az első két évében még itt volt Neymar is, ne feledjük.
A keret értéke folyamatosan csökken, könnyen elképzelhető, hogy 500 mó alá esik 1-2 éven belül.
Ez pedig, mint tudjuk, Európában egyenlő a középszerűséggel.
Szeretem a spanyol bajnokságot és kupát így annyira nem zavar ez.
A bl meg inkább márciustól érdekes, mondjuk a legjobb 8 között.
Ezért jó, hogy a spanyol kupa is élesebbé vált, jobb a lebonyolítása.
Az hogy elmegy és ha elmegy a psg-be teszi, az elég nyilvánvaló.
Ott van Poccettino, Paredes, Maria, Icardi (:), és Neymar is.
Ez olyan mágnes volt neki, hogy menthetetlen lett a helyzet.
Messi pedig nem katalán.
Neymar folyamatos duruzsolása igen nagy szerepet játszott.
Többször találkoztak az elmúlt évben, volt hogy Messi ment Párizsba.
A Copa megnyerése is ebbe az irányba mutatott.
Messi kizárólag a 2022-es VB-re koncentrál már ezzel a lépéssel, a Barcelona nem volt fókuszban!
Mindannyian emlékeztek az őszi alacsony hangulatra, aztán amikor szerintem a háttérben eldőlt az irány (Párizs), akkor oldódott fel.
Neki kell az a közeg, ahol úgymond ott vannak a barátai.
A Barcában ez nem volt már meg. Griezmannt és Coutinho-t kerülte, Dembelét hülye gyereknek tartotta, finoman szólva.
A fiatalokkal nem volt szoros a kapcsolata.
Alba, Pique és Busi pedig mint Masias katalánok kötődtek hozzá, de nem dél amerikaiak.
Ter Stegennel is voltak problémái.
Dani Alveshez (és Suarez is) annyit, hogy pénzéhesek voltak és nem tudta őket meghosszabbítani a Barca!
Reménytelen volt. Így kellett Ronaldinhonak is menni, még több pénz kellett neki.
Ahogy pl. S.Ramos is ezért kellett hogy menjen a Real-ból.
Azt is respektálom, hogy végül szerette volna széppé tenni a búcsút és a kupában illetve a tavasszal odatette magát, hátha meglesz a bajnoki cím is.
A kupagyőzelemnél is érezhető volt hogy felszabadult benne minden: ez még megvan, mostmár mehetek.
Győzni akar éspedig a barátaival körbevéve.
Ez a csapat még nagyon ki fog cserélődni, a szurkolók fel vannak háborodva, ha nem jönnek az eredmények további problémák jöhetnek.
A gazdasági helyzet szerintem a covid miatt borult fel. Ez egy nagy bevételre tervezett klub. Sok ilyen van, és ahol nem volt idegen pénz, ott meg is viselte a klubokat ugyanúgy!
A Barto féle gazdálkodás mehetett volna tovább (legalábbi Barto szerint), ha nincs a járvány.
Nem tudom milyen szemétségeket csinált tényszerűen Barto, ezekért lakoljon, ha így van.
Az tény, hogy igyekezett játszótársakat hozni, de szinte mind óriási beégés volt, ez az ő hibájuk: Coutinho, Dembele, Griezmann etc.
Pjanic pl. már tavaly egyértelmű tűzoltás volt as könyvelésben.
Nagyon hiányozni fog Messi, szerettem volna még élőben újra megnézni, ahogy még Albával, Busival teszik-veszik, ez már nem lehetséges.
Kívánom, hogy a vb-t nyerje meg és legyen még teljesebb a pályafutása.