Barca Igazolások
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Egyetértünk abszolút, ez az egész nonszensz, nem életképes semmilyen szempontból. Én azt az egy pontot vitatom, hogy irányított lenne. Amikor felsorolom, hogy mit költöttünk pár játékosra, a fő célom ezzel nem az, hogy azt mondjam, milyen jó a kedves Ligától, hogy így fogják a kezünket azóta, hanem hogy szerintem az egységes helyi ffp-nél adja magát, miért mi szívunk a legjobban.
Nyilván a meglévő szerződésekkel szórakozni utólag lehetetlen, szerintem 100 milliós nagyságrendű kiesést generált a szükségből történő eladássorozat pusztán a szabályzat miatt, a BL-ben tovább mentünk volna átlagban, klub VB, stb, hengereli maga előtt a szabályzat azt az összeget, amitől folyamatosan megfoszt minket. Szerintem jelen pillanatban nagyságrendekkel kevesebb adósságunk is lenne már, ha hagynak építkezni. Gáz az egész, de nálam a költekezésünk azt alátámasztja, miért mi szívünk egy egységes szabályzat alatt a legjobban (azért más csapatok is, pl. Sevilla).
Ha nem lenne a Masia, mi is Sevilla szinten süllyedtünk volna el. Nem olyan mélyre, ahhoz túl erős volt a mag, de olyan mértékben. A Masia fenntartotta a fejünket a víz felett, de nyilván közben nemzetközi szinten nem volt elég, amit adott.
Azt meg nem is értem, aki Laporta kiskapukereséseit kritizálja, nem örömből, megalomán megfontolásból, hanem kényszerből teszi, pont az ffp miatt. Ha nem tette volna, szerintem 5-10 évre kikerülünk a BL körforgásból.
Nyilván a meglévő szerződésekkel szórakozni utólag lehetetlen, szerintem 100 milliós nagyságrendű kiesést generált a szükségből történő eladássorozat pusztán a szabályzat miatt, a BL-ben tovább mentünk volna átlagban, klub VB, stb, hengereli maga előtt a szabályzat azt az összeget, amitől folyamatosan megfoszt minket. Szerintem jelen pillanatban nagyságrendekkel kevesebb adósságunk is lenne már, ha hagynak építkezni. Gáz az egész, de nálam a költekezésünk azt alátámasztja, miért mi szívünk egy egységes szabályzat alatt a legjobban (azért más csapatok is, pl. Sevilla).
Ha nem lenne a Masia, mi is Sevilla szinten süllyedtünk volna el. Nem olyan mélyre, ahhoz túl erős volt a mag, de olyan mértékben. A Masia fenntartotta a fejünket a víz felett, de nyilván közben nemzetközi szinten nem volt elég, amit adott.
Azt meg nem is értem, aki Laporta kiskapukereséseit kritizálja, nem örömből, megalomán megfontolásból, hanem kényszerből teszi, pont az ffp miatt. Ha nem tette volna, szerintem 5-10 évre kikerülünk a BL körforgásból.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Az átigazolások, fizetések (ide nincs elég negatív jelző, ami belefér kultúrált keretek között) voltak.
Persze igazad van, de minden rossz mellett 914 millió volt a bevétel, és következő évre 960 milliót vártak.
https://www.fcbarcelona.com/en/news/876 ... n-revenues
Utána jött a Covid, leesett a bevétel 600 körülre, évekig fizetjük az átütemezett fizetésejet.
Sokadszorra írom, ezek (játékosok, Nike stb.) meglévő, felbonthatatlan szerződések.
Utána a meglévő kiadásokat próbálták a bevételekhez irányozni az FFP szerint.
Ezt hogy lehetne megoldani?
Amikor megoldották, akkor pedig mindig jött a kifogás, hogy miért nem regisztrálhatunk, igazolhatunk.
És nem értem ezeket a Laporta hazudozik kommenteket?
Miből csinálna 600 helyett 900-1000 milliós bevételt, vagy hogyan csökkentené, szerződésszegés nélkül?
És ehhez képest apróságokon megy a vita (De Jong, Ferran, Fati, Lewy) és a lehetőségekhez képest túl súlyos a büntetés.
Évek alatt sikerült a csökkentés, úgy, hogy versenyképesek is maradtunk. Ez a kettő együtt nem ment volna a szabályokkal, annak lehettek volna a mostaninál súlyosabb következményei.
A kiskapuk, okoskodások is nekünk ártanak, nem a többi csapatnak. (Jövő elzálogosítása, magasabb adóterhek)
Bartomeuék minden büntetést megérdemelnének, de Laportáék-on csapódik, és a jelenlegi edzőkön és játékosokon.
- bence0330
Persze, a covid betett, de akkor is 4 játékos kb 1mrd-al terhelte meg a kasszát, ami szinte felfoghatatlan felelőtlenség, ha beleveszem Messit, akkor 1,2-4 mrd lehet ugyenerre az időszakra. Ez gyakorlatilag kiteszi a teljes adósságállományunkat. Én ezért gondolom, hogy az utolsó mondatodnál a második opció az igaz (hozzátenném hogy a közelemben herótom van az akár evolúciótagadásig meg oltásmikrochippelésig terjedő összeesküvéselméletektől, szóval ez automatikusan kivált bennem egy olyan reflexet, hogy ezen kívüli okokat keressek). De megalapozottnak látom, hogy miért minket sújt a legjobban ez a szerintem is horribilisen rossz szabály.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.14. 07:43:17Bence: igen, nagyon rosszul gazdálkodtak Bartomeuék, nagyon elszálltak a bérek, nem jöttek a várt eredmények.
Viszont nem győzöm eléggé hangsúlyozni, ha nincs Covid, nem esnek le a bevételek a várt 60-70%-ára, fele ilyen mértékben nem kerültünk volna ebbe helyzetbe.
Mindazokat amiket te is leírtál, és ennek a figyelembe nem vétele, és így lehetetlen feltételeket támasztani egy ilyen helyzetben egy gazdálkodó szervezet ellenében, csakis szándékosságot feltételezhet, vagy nagymértékű alkalmatlanságot.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Szerintem először nézz utána csapatod történelmének, és úgy próbálj vitázni.
Visszás dolgokba bele sem mennék.
Annyit kérdeznék, szerintem már megtettem, és nem kaptam akkor sem választ, mi lett volna, ha pár éve, amikor megszorultatok, és eladtátok a közvetítési jogdíjatok 100%-át, jött volna egy Tebas, aki hetente hangoztatja, hogy Barca szurkoló, meg kell szorítani a Realt, mert csődbe megy, nem CR7-et igazolgattok pár év múlva, hanem Raulnak kellett volna sírva elköszönnie egy sajtótájékoztatón, és egy középcsapattal mentek a szezonnak neki 100 milliós BL pénzeket kockáztatva, a saját neveléseiteket regisztrálni, érted, egy honlapra feltölteni a nevét, nem tudva.
Ez veletek nem fordulhatna elő, de nem azért, mert ti mindig olyan jól gazdálkodtatok.
Bence: igen, nagyon rosszul gazdálkodtak Bartomeuék, nagyon elszálltak a bérek, nem jöttek a várt eredmények.
Viszont nem győzöm eléggé hangsúlyozni, ha nincs Covid, nem esnek le a bevételek a várt 60-70%-ára, fele ilyen mértékben nem kerültünk volna ebbe helyzetbe.
Mindazokat amiket te is leírtál, és ennek a figyelembe nem vétele, és így lehetetlen feltételeket támasztani egy ilyen helyzetben egy gazdálkodó szervezet ellenében, csakis szándékosságot feltételezhet, vagy nagymértékű alkalmatlanságot.
A Real is visszavett a költekezésből és radikálisan más lett az igazoláspolitika. Hakimi is azért lett rögtön eladva, hogy covid idején pluszban maradjon a klub. Lettek új befektetők is rögtön mert nem lehetett volna tartani a helyzetet.
Szerintem borzalmas helyzetben van a Barca és sosem a cash flow volt a problémájuk hanem az adósság. Olyan üzletek sorait kötötték ész nélkül ami messze túlmegy azon mennyi bevétele van a klubnak. Hiába van bevétele ha elmegy minden a hitelekre. Még a jövőbeli bevételek egy részét is eladták. Amúgy engem nem érdekel ha ténylegesen csődbe menne mert egy nagyon érdekes tanulmány lehetne belőle de, hogy egy ekkora intézmény ilyen helyzetben van az nem a szabályok hibája. A Sevilla meg a Valencia is csak magának kereskedett. Sorozatosan többet költöttek mint amit megengedhettek és ez a vége. A szabály mindenkire ugyanaz, annyi a különbség ki hogyan alkalmazkodik hozzá. A Realnak is volt olyan éve amikor 0 eurót költött mert inkább kellett a pénz mint egy fényes új játék, cserébe máskor belenyúlhattak a perselybe.
Lehet mondani, hogy Laporta megmentette a klubot de az intézkedései inkább tüneti kezelések voltak ami most megint visszaüt. Sorozatos ködös befektetői pénzeket akar benyomni amik sehol nincsenek jelen és ezért a liga nem fogadja el. Hány éve jött be állítólag a Vision eladása amit véletlenül duplájára értékeltek mint amit ér? A mai napig nem jött meg de már hányszor el lett adva újra és újra csak pénz nem jön belőle. Mindent elad csak az utalás nem jön meg belőle soha. És a közgyűlés meg bólógat rá. Ez az új Nike deal is jól hangzik, hogy 1.7 milliárd csak ez 2038-ig szól, 14 évre lebontva. Eddig is 105 millió volt évente most ez nő 127-re. Nem egy akkora ugrás ami sokmindent megold. A 158 milliós aláírási bónusz is nem egyszerre most azonnal lesz kifizetve hanem 14! év alatt részletekben. Ha az én csapatom lenne ilyen helyzetben sokkal nyugodtabb lennék ha 2 év alatt rendbekapnák a klubot mintsem kétes jövő elé állítsák.
Elég aggasztó ahogy Laporta kommunikálja az egészet. Elég politikus szaga van, minden rendben van, mindenki minket bánt, mi a világ ellen, csak mi látjuk az igazságot. Tipikus populista propaganda nulla átláthatósággal és nulla felelősségvállalással. Marad a szemét liga, meg szemét Tebas de annyira mégse szemetek, hogy jogilag megtámadja őket. Otthon ezt a verziót adja elő a liga fele meg a simulósat. Érdekes hasonlóságok vannak itthon is Brüsszel-Magyarország konteókban. Ez ijesztő a jövőre nézve.
Szerintem borzalmas helyzetben van a Barca és sosem a cash flow volt a problémájuk hanem az adósság. Olyan üzletek sorait kötötték ész nélkül ami messze túlmegy azon mennyi bevétele van a klubnak. Hiába van bevétele ha elmegy minden a hitelekre. Még a jövőbeli bevételek egy részét is eladták. Amúgy engem nem érdekel ha ténylegesen csődbe menne mert egy nagyon érdekes tanulmány lehetne belőle de, hogy egy ekkora intézmény ilyen helyzetben van az nem a szabályok hibája. A Sevilla meg a Valencia is csak magának kereskedett. Sorozatosan többet költöttek mint amit megengedhettek és ez a vége. A szabály mindenkire ugyanaz, annyi a különbség ki hogyan alkalmazkodik hozzá. A Realnak is volt olyan éve amikor 0 eurót költött mert inkább kellett a pénz mint egy fényes új játék, cserébe máskor belenyúlhattak a perselybe.
Lehet mondani, hogy Laporta megmentette a klubot de az intézkedései inkább tüneti kezelések voltak ami most megint visszaüt. Sorozatos ködös befektetői pénzeket akar benyomni amik sehol nincsenek jelen és ezért a liga nem fogadja el. Hány éve jött be állítólag a Vision eladása amit véletlenül duplájára értékeltek mint amit ér? A mai napig nem jött meg de már hányszor el lett adva újra és újra csak pénz nem jön belőle. Mindent elad csak az utalás nem jön meg belőle soha. És a közgyűlés meg bólógat rá. Ez az új Nike deal is jól hangzik, hogy 1.7 milliárd csak ez 2038-ig szól, 14 évre lebontva. Eddig is 105 millió volt évente most ez nő 127-re. Nem egy akkora ugrás ami sokmindent megold. A 158 milliós aláírási bónusz is nem egyszerre most azonnal lesz kifizetve hanem 14! év alatt részletekben. Ha az én csapatom lenne ilyen helyzetben sokkal nyugodtabb lennék ha 2 év alatt rendbekapnák a klubot mintsem kétes jövő elé állítsák.
Elég aggasztó ahogy Laporta kommunikálja az egészet. Elég politikus szaga van, minden rendben van, mindenki minket bánt, mi a világ ellen, csak mi látjuk az igazságot. Tipikus populista propaganda nulla átláthatósággal és nulla felelősségvállalással. Marad a szemét liga, meg szemét Tebas de annyira mégse szemetek, hogy jogilag megtámadja őket. Otthon ezt a verziót adja elő a liga fele meg a simulósat. Érdekes hasonlóságok vannak itthon is Brüsszel-Magyarország konteókban. Ez ijesztő a jövőre nézve.
- bence0330
Utóbbi fontos, ez szerintem sima peralap. Potenciálisan sok milliónkba került az átigazolási piacokon. Amúgy az a poén, hogy maga az ffp hátráltat már minket anyagilag is. Ha nincs, sosem adunk el Kessiéket apróért. Egy cég, egy vállalkozás nem úgy működik, hogy megszorítják őket és akkor majd helyrejönnek, a fenét. Én amúgy nem hiszem annyira, hogy az ffp-vel minket céloznak - igyekszem legalábbis nem ezt hinni - szerintem gáz az egész szabály. Ez a pár milliókon múló 1:4-1:1 teljesen nonszensz, stb.Khyzz írta: ↑2024.12.14. 00:02:36Bocs, de a RM-en kívül minden csapat nagyon megérezte az FFP-t. Nézd meg mi lett a Sevillából, Valenciából kiesés ellen küzdenek (azt hiszem Betisnek is voltak igen erős FFP gondjai). La Liga FFP sokkal szigoróbb mint a más bajnokságok ugyanilyen szabályai. Összességében szerintem a ligának nem tett jót, hogy a spanyol csapatok RM-t leszámitva nem voltak versenyképesek az elmúlt 3-4 évben. Atletico is idénre tért magához.
Szerk.: Az FFP előtt a La Liga a PL egy szinten volt említve, most csak jó esetbe a második legerősebb bajnokság, de az utóbbi években ez igen erősen megkérdőjelezhető volt.
Úgy gondolom ilyen radikálisan egy ilyen szigorú szabályt behozni ami csak 1 csapatnak kedvez az eléggé magáért beszél.
Szintén nem szimpatikus, hogy Tebas mennyit kommunikál kifelé sokszor igen negatívan a Barca helyzetéről és rontva az üzleti esélyeinket.
Az, hogy miért minket ér a leghátrányosabban, azért mégiscsak érthető, Bartóék elköltöttek 4 megkérdőjelezhető szintű vagy ideillőségű játékosra (Dembi, Cou, Griez, DJ) vételárral-fizetéssel együtt kb 1 milliárd Eurót, akik közé még nem is raktam Messit, mert ő nyilván behozta akármit költöttek rá. Ez egy szinte felfoghatatlan összeg, és totális elmebaj. De megnézném, hogy mit csinálnának ezzel Angliában. Kapnának egy büntit, és viszlát, kb mint a CFC 20 körül, mikor nem igazolhattak egy évig. Minket meg kb egy évtizedre sorolnak ki a BL esélyesek közül, annak ellenére, hogy valós cash-flow problémémáink ekkora klubként sose lennének Bartóék távozása óta.
Szerintem az egész szabályzat úgy, ahogy van, nem racionális. Óriási mák, hogy Spanyolországban van a legmélyebb bázis tehetségekben, ezért marad a Liga még egészen elöl a rangsorban. De történelmi csapatokat lehetetlenített el, nekem ez olyan érzés, mintha fogalma nem lenne Tebasnak, hogy működik egy cég, hogy generál bevételt. Az is lehet, hogy tényleg jót akar, csak ez tudatlansággal (vagy legalábbis rossz stratégiával) és megmentőkomplexussal párosulva balul sült el. Lehet, hogy ő tényleg meg akarja menteni a csapatokat.
De nem véletlen, hogy más országokban nem, vagy szellősen alkalmaznak ilyet.
Lehetne tök jó intézkedéseket hozni még ilyen istenkomplexussal is. Vagy legalább racionálisakat. Pl. lenne egy per kopf bérsapka új igazolásoknál, nem feltétlen csapatszinten, vagy ha igen, a jelenleginél korrektebb. Pl. lenne egy összeg, , mondjuk x adósságnál -50 milliós egyenlegnél nem lehetne lejjebb menni nyáron, ez %-osan változna, szóval komoly játékosokat csak értékesítéssel lehetne venni, de így is lehetne racionálisan keretet erősíteni, ha eladunk 60-ért, vehetünk 110 misiért játékosokat. Ebben lenne ráció, nem lenne túlkapás sem. Mivel ezek az első gondolataim voltak, és nem is értek mélységében hozzá, nyilván lehetne ennél sokkal jobbakat is.
Amúgy szerintem a Madridot is érinti, csak nem ilyen durván.
El Sie7e írta: ↑2024.12.13. 23:26:18Így kívülről nagyon érdekes, hogy mindig a liga hibás. 1 szabály van és Laporta kamuzik folyton. Hol vannak a pénzek? Mindig az van, hogy nyugi majd jön. Arra meg nincs lekönyvelve. Az éves gyűlésen is elmondta pluszban lenne a bevétel ha megjött volna a studios vagy vision kamu pénze. És ez így jó volt nekik. De nem jött be hány éve és hány különböző eladása óta. És most vissza is nyal a fagyi mert ha nem jön be akkor a megmaradt része visszaesik a valódi értékére ami újabb 200 milliós hiányt fog okozni. Valami ilyesmit cikkeztek. Továbbra is megy a ködösítés. Ha ilyen nyílt ellenszél lenne majd pont Laporta maradna kussban az egójával. A ligának még mindig egy szabálya van ami mindenkire vonatkozik. Nem hallani, hogy másnak is folyamat mozogna a határvonal. Nekem ebből inkább az jön le, hogy a klubon belül nagyon szürke dolgok vannak a pénzügyekben és nulla elszámoltatás.
Bocs, de a RM-en kívül minden csapat nagyon megérezte az FFP-t. Nézd meg mi lett a Sevillából, Valenciából kiesés ellen küzdenek (azt hiszem Betisnek is voltak igen erős FFP gondjai). La Liga FFP sokkal szigoróbb mint a más bajnokságok ugyanilyen szabályai. Összességében szerintem a ligának nem tett jót, hogy a spanyol csapatok RM-t leszámitva nem voltak versenyképesek az elmúlt 3-4 évben. Atletico is idénre tért magához.
Szerk.: Az FFP előtt a La Liga a PL egy szinten volt említve, most csak jó esetbe a második legerősebb bajnokság, de az utóbbi években ez igen erősen megkérdőjelezhető volt.
Úgy gondolom ilyen radikálisan egy ilyen szigorú szabályt behozni ami csak 1 csapatnak kedvez az eléggé magáért beszél.
Szintén nem szimpatikus, hogy Tebas mennyit kommunikál kifelé sokszor igen negatívan a Barca helyzetéről és rontva az üzleti esélyeinket.
Így kívülről nagyon érdekes, hogy mindig a liga hibás. 1 szabály van és Laporta kamuzik folyton. Hol vannak a pénzek? Mindig az van, hogy nyugi majd jön. Arra meg nincs lekönyvelve. Az éves gyűlésen is elmondta pluszban lenne a bevétel ha megjött volna a studios vagy vision kamu pénze. És ez így jó volt nekik. De nem jött be hány éve és hány különböző eladása óta. És most vissza is nyal a fagyi mert ha nem jön be akkor a megmaradt része visszaesik a valódi értékére ami újabb 200 milliós hiányt fog okozni. Valami ilyesmit cikkeztek. Továbbra is megy a ködösítés. Ha ilyen nyílt ellenszél lenne majd pont Laporta maradna kussban az egójával. A ligának még mindig egy szabálya van ami mindenkire vonatkozik. Nem hallani, hogy másnak is folyamat mozogna a határvonal. Nekem ebből inkább az jön le, hogy a klubon belül nagyon szürke dolgok vannak a pénzügyekben és nulla elszámoltatás.
-
- Entrenador del Barça
Az eredeti hírből direkt kihagytam, hogy a Barca az Athletic (gondolom Nico Williams) és az Atletico (gondolom verseny, erősítésük) panaszára gyanakszik, amiért változtattak. Akkor most anyagiakon múlik, vagy pofára megy. Hátroszág topicban Troym kommentjére, 60 millió hiányzik: a lapok hozták le, Laporta nyilatkozott valamit. A La Liga sosem hozott le hivatalos számokat. Tebas nyilatkozgatott még régebben. Először 480 milliós bevétel (a covidos hiány kiegyenlítése), majd pozitív költségvetés (gazdasági karokkal megvolt, most működési profit is). Azóta semmit nem nyilatkoznak mennyi hiányzik. Ha a tartozás beleszámít, ami tudtommal hosszabb lejáratú, akkor a Nike szerződésnek is számítania kellene, ha tényleg 1,7 milliárd a szerződés időtartamára.bence0330 írta: ↑2024.12.13. 16:34:19Én már lassan azt gondolom, hogy megnyerhetjük a BL-t, eladhatjuk egy az egyben a Nou Campot, az összes Culé egyszerre kuldulhatna sikeresen adományért, eladhatnánk még 3 játékost, és akkor sem érkezhetnénk meg 1:1-be. Szerintem itt az ideje, hogy elkezdjünk kiválással fenyegetőzni. Nem kell még komolyan gondolnunk, de a liga így is kezd bajban lenni, abba beleroskadna, ha a két nagy közül az egyik távozna.
Teljesen nonszensz, ami történik. Szegény Xavi és főleg szegény Flick meg meg szembe az árral, mindkettő a maga módján egészen jól, Flick inkább kiválóan, és így még idegesítőbb, hogy ekkora a visszatartó erő, és top csapatként csak viselkedni tudunk, keret szintjén meg nem vagyunk azok. Így, hogy a BL-ben ilyen pénzek vannak már, meg a klub VB-ben is (ahová a L1-ből normális kerettel kérdés nélkül kerültünk volna ki szerintem...), mellékes lenne már a bajnokság, a franciák tárt karokkal fogadnának minket, még lehet, hogy kicsit a PSG-nek is jó lenne, de a ligának tuti.
Továbbbra is úgy gondolom, hogy pofára megy, megválaszolva a költői kérdésemet.
Mivel a Real Madrid érdeke, hogy versenyképes legyen a bajnokság, maximalizálják a bevételeket, így nekik is az érdekük egy erős Barca, amit Perez le is nyilatkozott pár hete.
Nem gondolnám, hogy ki kellene válni a spanyol ligából, javult is a viszony, de ha nyáron sem tudunk 1/1-be kerülni az elvileg működő új stadionnal (ha csak 60%-on is, akkor is meglesz a régi bevétel), Nike szerződéssel, VIP páholy jogainak eladásával, esetleges extra szponzori pénzekkel (Barca Studiosba akarnak partnereket), 200 millióval csökkentett, fenntartható bértömeggel és normális körülmények között regisztrálni a sok lejáró szerződést, és igazolásokkal erősíteni a keretet, akkor Laportáéknak lépnie kell. Szerintem ez nem fog bekövetkezni, nyárra elérjük az 1/1-et.
- bence0330
Én már lassan azt gondolom, hogy megnyerhetjük a BL-t, eladhatjuk egy az egyben a Nou Campot, az összes Culé egyszerre kuldulhatna sikeresen adományért, eladhatnánk még 3 játékost, és akkor sem érkezhetnénk meg 1:1-be. Szerintem itt az ideje, hogy elkezdjünk kiválással fenyegetőzni. Nem kell még komolyan gondolnunk, de a liga így is kezd bajban lenni, abba beleroskadna, ha a két nagy közül az egyik távozna.
Teljesen nonszensz, ami történik. Szegény Xavi és főleg szegény Flick meg meg szembe az árral, mindkettő a maga módján egészen jól, Flick inkább kiválóan, és így még idegesítőbb, hogy ekkora a visszatartó erő, és top csapatként csak viselkedni tudunk, keret szintjén meg nem vagyunk azok. Így, hogy a BL-ben ilyen pénzek vannak már, meg a klub VB-ben is (ahová a L1-ből normális kerettel kérdés nélkül kerültünk volna ki szerintem...), mellékes lenne már a bajnokság, a franciák tárt karokkal fogadnának minket, még lehet, hogy kicsit a PSG-nek is jó lenne, de a ligának tuti.
Tökéletesen logikus és tökéletesen egyetértenék vele, ha ezt a Liga is így gondolná. Váljunk meg a gyengébb játékosainktól, és szerezzünk a helyükre kb ugyanakkora vagy akár kisebb fizetésért új játékosokat.Troym írta: ↑2024.12.13. 14:53:14Nekem ez a 22es csapdája. Nem adunk el játékosokat 5m + fizetéssel, mert mi van ha nem tudunk igazolni, de pont azért nem tudunk igazolni, mert nem adunk el ilyen játékosokat és Ferran, Frenki, Garcia és Fati a példa kedvéért 60+ milliót keres.
Ezért írtam, hogy tarthatunk itt 5-7 gólos cserecsatárokat 10+ milliókért, csak utána ne csodálkozzunk, hogy kilóg a hátsónk...
Viszont, ha a Liga nem enged minket ezeknek a játékosoknak a helyére igazolni, akkor csak annyi maradna az egészből, hogy tovább szűkítettük a keretet. Tavaly is jól jött volna Torre, most is jól jönne egy Valle stb.
Nyáron bődületes bértömegtől szabadultunk meg, és így sem igazolhattunk senkit rendesen. Csak Gündogannal felszabadult 18 millió euró, Olmo és PV még 1:2 esetén is be kellett volna hogy férjen az egész szezonra. De lehet, hogy nem fér bele ez sem, még az sem 100%, hogy tavaszra beregisztrálhatjuk őket. Hiába szabadulunk meg játékosoktól, ha a Liga még így sem enged minket igazolni.
Ezért kellene a Ligával szerződést kötni. Rögzítsük konkrétan, mely feltételeknek kell teljesülniük az 1:1-hez, és onnantól kezdve ez betartható és számonkérhető lenne rajtuk. Az egyáltalán nem tisztességes, hogy bizonytalanságban tartották a klubot, amely így nem tudta, hogy kalkuláljon, kidobott számos használható játékost, aztán igazolhattunk kettőt, és őket is csak őszre. Most pedig arról írnak, hogy egyértelművé is tették, hogy télen sem lesz 1:1, így nem működne az, hogy kirakunk embereket, és helyükre újakat beillesztünk.
https://www.forbes.com/sites/tomsanders ... ew-player/
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Tegnapi meccsből (is) kiindulva, égetően szükségünk lenne arra az 1/1-re. Szinte minden csapatrészre ráférne az erősítés, mert nagyon vékony jégen táncolunk. És még nagyon messze a vége. Januárban kezdődik a kupa, amit én simán el is engednék a sikeresebb bajnokság és BL reményében. Menjen fel a B/C sor, aztán mennek, ameddig tudnak.
Szinte minden posztra kellene egy + új ember.
Ami számomra nagyon feltűnő, az a stabil, tartósan jó teljesítményt nyújtó, kreatív középpálya hiánya. Pedrinek és Olmonak vannak fellángolásai, de aztán úgy eltűnnek 5 meccsre, hogy kb akkor vesszük észre őket, ha lecserélik.
Az egész csapatjáték a Yamal-Kounde, Balde-Raphinha párostól függ. Ha ott nem megy, kb. meg is halt a csapatjáték.
Szinte minden posztra kellene egy + új ember.
Ami számomra nagyon feltűnő, az a stabil, tartósan jó teljesítményt nyújtó, kreatív középpálya hiánya. Pedrinek és Olmonak vannak fellángolásai, de aztán úgy eltűnnek 5 meccsre, hogy kb akkor vesszük észre őket, ha lecserélik.
Az egész csapatjáték a Yamal-Kounde, Balde-Raphinha párostól függ. Ha ott nem megy, kb. meg is halt a csapatjáték.
Més que un club 

-
- Barça B
Araujo tavaly nem volt meggyőző, de korábban igen! Mondjuk tavaly kevés játékosunk volt jó...ha rajtam múlna, akkor maradna.
Létszámban most is megvagyunk középre, ha mindenki egészséges (Inigo, Cubarsi, EG, Chris, Araujo), így minőséget kellene növelni. Én személy szerint Christ adnám el, mivel elég sérülékeny. Ok, hogy középpályára is bevethető, de remélem oda inkább igazolunk valakit. Sőt nálam menne EG is, és jönne Tah, valamint a 2 távozó árából egy bal oldali védő.
Nekem tetszene a Balde/? - Araujo/Cubarsi, Tah/Inigo + Kounde - Kounde/Fort hátvédsor.
Létszámban most is megvagyunk középre, ha mindenki egészséges (Inigo, Cubarsi, EG, Chris, Araujo), így minőséget kellene növelni. Én személy szerint Christ adnám el, mivel elég sérülékeny. Ok, hogy középpályára is bevethető, de remélem oda inkább igazolunk valakit. Sőt nálam menne EG is, és jönne Tah, valamint a 2 távozó árából egy bal oldali védő.
Nekem tetszene a Balde/? - Araujo/Cubarsi, Tah/Inigo + Kounde - Kounde/Fort hátvédsor.
Araujo tavaly gyenge volt igen. De ki nem??
Főleg fejben nem volt rendben, de jók a képességei, jó a kora, lelkes, csapatszellem, vezér.
Biztosan nem engedném el.
Inigo benne van a korban, Chris sérülékeny, de el lehet adni pénzért, Garcia gyenge.
Középtávon egy Cubarsi, Tah, Araujo szerintem, simán kell..
Főleg fejben nem volt rendben, de jók a képességei, jó a kora, lelkes, csapatszellem, vezér.
Biztosan nem engedném el.
Inigo benne van a korban, Chris sérülékeny, de el lehet adni pénzért, Garcia gyenge.
Középtávon egy Cubarsi, Tah, Araujo szerintem, simán kell..
- bence0330
Nkunku elvileg eléggé elégedetlen a helyzetével (nem csoda, 9-10 perceket kap a PL-ben, máshol ontja a gólokat, és még ott is lőtt párat a pár perce alatt), és több forrás szerint távozik nyáron, ha nem változik a helyzet. Nyilván nem lenne olcsó, de százszor inkább rá tennék, mint Gyökeresre. Ha nincs lóvé, nyilván David, ez más kérdés, de ha már valakibe fektetni akarunk, akkor Nkunku szerintem a tökéletes stílus ide, gyors, mozgékony, kétlábas, ügyes, gólérzékeny. Nem vagyok képben a tavalyi sérülésével, szóval ha az nem olyan, ami kockázatot jelent, akkor ő megérné a nagy összeget, szerintem.
Szerintem Araújo az előző szezonban egyáltalán nem nyújtott kimagasló teljesítményt, így jogosnak vélem a klubvezetés részéről, hogy nincs bérelt, biztos helye a jövő csapatában. A szuperkupadöntőn nagyon gyengén játszott, a BL-ből kiejtett minket, trófeák mentek el rajta, és az egész szezonban bizonytalanabbnak éreztem, mint azelőtt. Amondó vagyok, hogy nézzük meg tavasszal, mi maradt belőle ezzel a sérüléssel, de bérelt helye szerintem még a kezdőben sem feltétlenül lenne eleinte.
Annak inkább örülnék, ha Tah nem Araújo helyett jönne, hanem mindkettő a csapatban lenne. Ha Tah Araújo helyett jön, akkor kell még egy igazolás oda. Persze lehet, hogy Tah érkezésével Araújo alapból nem hosszabbítana. Ha tavasszal nem hozza a régi formáját, és Tah beilleszthető fizuval jön, akkor én elbúcsúznék Araújótól, és igazolnék még egy embert hátra.
Annak inkább örülnék, ha Tah nem Araújo helyett jönne, hanem mindkettő a csapatban lenne. Ha Tah Araújo helyett jön, akkor kell még egy igazolás oda. Persze lehet, hogy Tah érkezésével Araújo alapból nem hosszabbítana. Ha tavasszal nem hozza a régi formáját, és Tah beilleszthető fizuval jön, akkor én elbúcsúznék Araújótól, és igazolnék még egy embert hátra.
- Chino
- Llegenda del Barça
Pont ettől féltem ezzel az üzlettel kapcsolatban. 2 Tah sem ér egy Araujot. Ha az urut lecseréljük Tah-ra nem csak minőségben esnénk vissza, de nem is tervezhetünk vele hosszútávra Araujoval ellentétben. Ha ezt a sérülékenységet vesszük alapul, a német is ugyanúgy beleeshet mint bármely játékosunk, ha visszaemlékszünk nagyon sok játékosunk volt így.Araujofan írta: ↑2024.12.07. 14:37:11| A Barcelona nyáron kész elengedni Ronald Araújót, amennyiben sikerül ingyenes átigazolás keretein belül megszerezniük Jonathan Taht a Bayer Leverkusentől.
(Fichajes)
Nem lennék boldog ha ez megtörténne,inkabb Chris-t vagy Garciat adnam el ha valakit muszáj, Ara a csapat vezére, hosszú évekig lehetne még itt.
A keretet nem gyengíteni kellene, hanem bővíteni minőségi emberekkel.
Forca Barca!!!!
(Fichajes)
Nem lennék boldog ha ez megtörténne,inkabb Chris-t vagy Garciat adnam el ha valakit muszáj, Ara a csapat vezére, hosszú évekig lehetne még itt.
Roque topikjából áthozom.
Ezért nem kell kívülről tiniket igazolni, akiket nem ismerünk, és nem tudjuk, mennyire is jók pontosan. A saját utánpótlásbázisunkra van látásunk. De arra nincs, hogy mennyire jó egy játékos, aki a brazil élvonalban lőtt 12 gólt szinte gyerekként. Lehet belőle nagy sztár, de lehet, hogy nem lesz belőle semmi. Nem lutrikat kell veszegetni 30-40 milliókért. Ha valaki a saját utánpótlásneveldénkből nem válik be, legalább nem költöttünk rá 30-40 milliót.
Brazíliában elkezdett nagy sláger lenni 2023 nyarán, de nekünk inkább egy Nicolas Jacksont kellett volna leigazolnunk, aki a spanyol bajnokságban akkor tavasszal hintett kb 10 gólt, és már bizonyított a spanyol szinten. Nem a brazil szinten, nem a dél-amerikai klubszinten, hanem európai top szinten.
Ha külsőst igazolunk, akkor én a már bevált, bizonyított nagyágyúk leigazolását támogatom. Talán a félresikerült Griezmann-Coutinho-féle vonal miatt lettek sokak számára szimpatikusak a névtelenebb tinik, de az sokkal kockázatosabb, lásd Dembelé, Roque. Egy Jacksont kellett volna akkor húzni 40 millióért, a néhai nagybarcelona felhasználóval néztük akkor a Villarreal meccseit, olyan jó volt Jackson. Mára már nagy sztár vált belőle, és ha külsőst igazolunk, akit nem ismerünk, inkább igazoljunk már bevált, bizonyított játékost, mint tinit.
Szerintem hosszútávon kell 4 stabil kh, ha nem csak a bajnokságban akarunk a győzelemre menni, mondjuk a következő szezontól. Ez most jelenleg Inigo és Cubarsi. Koundé (szerintem) a szélen fog most már maradni, Christensen-re semmilyen poszton nem lehet építeni, Araujo is rengeteget sérült, de belőle még kinézem, hogy felépíti magát, a dánból nem. Garcia meg megint csak egy olyan ember, akit ha már be kell tenni a csapatba valami miatt, akkor menjen vkp-ba. Szóval ez akárhogy nézem 3 kh, meg persze Koundé beugrásra kész. Egyet mindenképp kell oda igazolni, de én megvárnám, hogy Araujo mondjuk jövő decemberig hogy szerepel, mert bármennyire is szeretem és skillek alapján az egyik legjobb védő, úgy nem lehet, ha az ember negyed meg fél szezonokat kihagy. Jobbosra a Koundé Fort szerintem teljesen jó, szezon végéig meg kiderül, hogy a baloson Gerard Martin milyen játékos, mert azért Baldé mellett mögött fog még kapni jó pár meccset.
- Chino
- Llegenda del Barça
Még ha Chris nem is játszana sokat, de cb-nek 4. számúként elmenne, vkp-ként pedig 1-1 meccsre rotálni. Nem kapna annyi szerepet, mint tavaly vagy tavalyelőtt, de ilyen SR-hez hasonlóan bevethető lenne (csak nyilván más szinten). Plusz Koundé is ott van még, úgyis kéne Fortot rotálni. Középső védőt pedig alapból nem szokták annyit cserélgetni. Nyilván egy nagyon komoly sérüléshullám esetén jól jönne, ha lesérülne onnan mondjuk 3-4 ember, de más posztokról elég 1-2 és már beütött a krach. (és a német se kapna 8-10 milliónál kevesebbet) Ha Baldé huzamosabb időre kiesik és nincs minőségi pótlás megette a fene, még Raphinha teljesítményét is durván visszaveti, Lewy komolyabb sérülésével szintén könnyen búcsúzhatunk a szezontól (de ide vehetem még a brazilt vagy Yamalt is). És ők olyan játékosok, akik, ha nem is sérülnek le, akkor is kell pihentetni.gránit írta: ↑2024.12.06. 14:29:37Christensent én mindenképp Casadó rotációjában használnám, már amennyiben számolni lehet még Chris-szel.
Hátra kell legalább egy ember, mert Araújo visszatérésével is csak hárman lennének. Hatalmas mázli, hogy a Martinez-Cubarsí kettősből még nem dőlt ki semelyik, és (remélhetőleg) lehozzák ezt a létszámban karcsú őszt.
Tah nagy erősítés lehet, de azt már sokszor hallottuk végül ide nem igazolóktól, hogy mekkora Barca-drukkerek. Az elején mindenki azPersze reménykedni, bizakodni lehet, én is ezt teszem.
Kellene szélső is, Valle és Mingueza ezt meg is oldhatnák. Ketten együtt fájnának 9 millióba.
Még ha Christensennel is lehetne számolni és nem sérülne le 20 percnyi játék után, úgy azért már lenne némi mélységünk. Ha nem, akkor egy vkp-t igazolnék még, már ha engedik persze.
Egyelőre én ezt a 3 posztot tartanám legégetőbbnek, sőt én inkább megvárnám Bernalt. A tavalyi (simán kiszorította a 4 évvel idősebb Casadót) és a szezon eleji teljesítménye alapján simán benne van, hogy első évében kezdettől stabil csere lesz, Flick is őt favorizálta inkább, nemcsak az év elejétől, ha jól emlékszem az előszezonban is ő töltötte a legtöbb időt a pályán. Casádóval párban pedig párban is baromi jók lehetnek. A Valencia meccs után Flick nyilatkozta róluk, hogy akár a szemüket is beköthetnék, akkor is megtalálnák egymást a pályán. Összeállhat egy jó kis M&M's. Ha hozunk mondjuk 30-40 millióért egy Merino-szintű (most csak belöktem így egy nevet) vkp-t, akiről azt se tudjuk beválik-e, nem biztos, hogy jobban járunk.
Ha sikerülne hozni egy balhátvéd-center-szélső triót plusz a hosszabbításokat elintézni utána már minden csak hab lenne a tortán, de előbb mindenképp a lyukakat kellene befoltozni és persze még ott lennének az eladások, amik szintén nem utolsók a sorban.
Forca Barca!!!!
Christensent én mindenképp Casadó rotációjában használnám, már amennyiben számolni lehet még Chris-szel.
Hátra kell legalább egy ember, mert Araújo visszatérésével is csak hárman lennének. Hatalmas mázli, hogy a Martinez-Cubarsí kettősből még nem dőlt ki semelyik, és (remélhetőleg) lehozzák ezt a létszámban karcsú őszt.
Tah nagy erősítés lehet, de azt már sokszor hallottuk végül ide nem igazolóktól, hogy mekkora Barca-drukkerek. Az elején mindenki az
Persze reménykedni, bizakodni lehet, én is ezt teszem.
Kellene szélső is, Valle és Mingueza ezt meg is oldhatnák. Ketten együtt fájnának 9 millióba.
Még ha Christensennel is lehetne számolni és nem sérülne le 20 percnyi játék után, úgy azért már lenne némi mélységünk. Ha nem, akkor egy vkp-t igazolnék még, már ha engedik persze.
Tah nagy erősítés lehet, de azt már sokszor hallottuk végül ide nem igazolóktól, hogy mekkora Barca-drukkerek. Az elején mindenki az

- Chino
- Llegenda del Barça
Ezzel azért még komolyan várnék. Ott volt nemrég Bergvall, akivel már megvolt a szóbeli a szóbeli megállapodás, aztán a Spurs kinyitotta a tárcát, Güler fél lábbal már Barcelonában volt, de lehetne még sorolni a közelmúlt "igazolásait". Én nem feltétlenül örülnék Tah-nak, mer könnyen lehet, hogy ez Araujo távozását jelentené, aki benne van kb. a top 3-ban akirre szüksége lenne a klubnak, hogy még versenyképesebb legyen. Christ is sajnálnám, mert elég Jolly Joker. Igaz így lenne 4-5 olyan belső védőnk akiket bármikor bárki ellen bátran betehetnek a kezdőbe. (persze Inigo elég idős lesz) És gondolom Tah is stabil kezdőnek akar jönni és nem 3.-4. számú védőnek. És akkor még ott van a Real, aki kizárt, hogy ne repülne rá. Simán meg tudnák duplázni az itteni bérét, nemzetközi szinten szintén versenyképesek, bérelt helye lenne. A szinmpátia ilyen esetben pedig sokadlagos szempont.szbsz írta: ↑2024.12.06. 13:24:38Úgy fest Taht berántottuk akkor, hattttalmas erősítés! Jönni akar mindenképp, kell is! Gondolom meggyőzte Flick projektje (még egy plusz pont ezért neki), plusz gyerekkorában Barcás volt szóval biztos nem volt nehéz dolga Decoéknak így, de azért szép munka tőlük is...
![]()
Biztosan komoly erősítés lenne, de legalább 3, ha nem 4 olyan poszt lenne, ami sokkal inkább erősítésre szorul.
Davidról is cikkeznek, aki mindenképpen szeretne ide jönni és hajlandó kivárni is, de nem akar a végsőkig, mi pedig nem feltétlenül benne látjuk a jövőt, így az még nagyon bizonytalan. Remélem nem Gyökeresre hajtunk minden áron, sokkal szívesebben látnék itt egy kevésbé statikus, mozgékony csatárt, aki egy erősebb bajnokság kevésbé top csapatában is komoly számokat hoz, mint az eddigi legerősebb bajnokságában "brillírozó" támadót (inkább Eto'o, mint Ibra). Lewy stílusa hiába hasonló, de ő szintekkel feljebb van a svédnél ezért jól működik vele a csapat.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Tah gyors? Csak mert Ara és Chris visszatérésével elég szépen telítődhetünk ott, és most is főleg a sebesség a gond, semmi mással nincs probléma. Mélyíteni persze mindig jó, de szerintem a szélső és Casadónak egy csere százszor égetőbb.
- szbsz
- Jugador d'estrella
Úgy fest Taht berántottuk akkor, hattttalmas erősítés! Jönni akar mindenképp, kell is! Gondolom meggyőzte Flick projektje (még egy plusz pont ezért neki
), plusz gyerekkorában Barcás volt szóval biztos nem volt nehéz dolga Decoéknak így, de azért szép munka tőlük is... 

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"