LG írta:
Ebből látszik, hogy itt nagyon nem arról volt szó, hogy a másik kettőnek nem ment, és Suarez húzta helyettük a csapatot. Épp ellenkezőleg, nagyon nagy szerepük volt benne, hogy Suarez ilyen eredményes lehessen.
Erre mondjuk csak annyit tudok mondani, hogy Suarez a szezont összevetve majdnem kétszer annyi gólpasszt jegyzett, mint Cr. Azt se mondanám, hogy sokkal inkább húzta a csapatot, mint Luis. Lehet, hogy jobb társak vannak mellette, akik könnyebben helyzetbe hozzák, de rengeteg fontos gólt szerzett, sok meccs elment volna nélküle. És azért Cr-t sem kicsit szolgálták ki. Gyakorlatilag rá játszottak a szezon második felében, olyan soik egyéni akció nem sok volt, Suarez ellenben legalább annyit adott vissza. Azért 26 assist egy centertől szerintem legalább olyan teljesítmény, mint 59 gól.
LG írta:Még azt sem mondanám, hogy Suarez volt a legjobb a 3 közül. Pl. Neymar gólokban, gólpasszokban elmaradt, de kulcspasszokban, helyzetek kialakításában neki van brutális fölénye, Messi pedig mindből hozott egy nagyon jó átlagot, és játszotta a legkevesebbet.
Szóval én azért nem követelném az uruguayinak az Aranylabdát. Nálam Ronaldo eddig a szezon legjobbja, körülötte sokkal gyengébb a csapat, és sokkal inkább húzóember, mint Suaerz, még ha ezért nem is leszek népszerű.
Ez, hogy körülötte sokkal gyengébb a csapat sem mondanám így. Ha a szezont egybe vesszük, sokszor nettó emberhátrány volt. Az hogy húzta a csapatot inkább a góljaiban lehet lemérni, de azon kívül nem sok mindenben tűnt ki. Ráadásul egy gyengébben teljesítő csapatból sokkal "könnyebb" kitűnni. Ha mondjuk az MSN egyik tagjaként hozta volna le a szezont nem hiszem, hogy a szezon legjobbjaként emlegetnék. Ha ezt a szegmenst vesszük alapul én például Griezmann-t előbbre venném. Csak, hogy már evidens, hogy Cr vagy Messi közül kerül ki a Aranylabda/liga/Bl stb. legjobbja.
Illetve rengeteget számít, hogy mikor ment igazán a játék. Ha a szezon első felében aktívabb és azt a teljesítményt hozza le tavasszal senkinek eszébe sem jutna, hogy a liga MVP-je legyen. Az Aranylabda ezért sem lenne feltétlenül igazságos, kivéve ha lehúz egy brutál EB-t. A Copára úgysem figyelnek annyira, hiába nyerik az uruk/brazilok/argentinok. A szezon első felét gyakorlatilag elfelejtik. A kupában semmi, bajnokságot elvesztette, egyéni elismerés sem (gólkirály),egyedül Bl-t nyerhetnek. (most nem akarok az ágakkal jönni, mert nem rajtuk múlt, de ott sem kellett annyira izzadniuk)
Neymar például kevesebbb gólt lőtt, de nagyon egyetértek, hogy sok találatban elévülhetetlen érdemei vannak. Ott volt például az első gól, amikor ő ugratta ki Albat, akinek abban a helyzetben már relatíve könnyű dolga volt. Amellett rengeteg embert elvisz, nagyobb területet bviztosítva a többieknek. Én igazán nem tudnék egyértelműen kiemelni senkit az MSN-ből, ők így alkotnak egy tökéletes triót.