Hattrick.org - Eurobarca Föderáció

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.24. 23:31:54

A felkészülési mérkőzések beleszámítanak a játékosok fejlődésébe?
Rinku
Director del Fútbol

2014.03.23. 13:29:45

Gareth Tello írta:Viszont komolyan gondolkodom azon, hogy bezárom az ifiakadémiát, mert már hónapok óta csak stagnál a csapat, alig-alig tudok felhozni olyan játékost, akit 200 eFt-nál magasabb áron el lehet adni, és a megfigyelők is olyan gyerekeket találnak már emberemlékezet óta, akik valószínűleg a részecskegyorsítókhoz is jobban értenek, mint a focihoz.
Rúgd ki a jelenlegi megfigyelőket, vegyél fel három másikat helyettük. Minden héten miután olvastad a jelentéseket, küldd át őket másik városba, hogy minden héten mindig máshol legyenek. Előbb-utóbb szerencséd lesz majd, no para. :)

A staff dologhoz: nekem nagyon tetszik, végre van egy kis változás a játékban, ami pozitívan hat, legalábbis nekem pozitívan. Sokkal kiegyenlítettebb lesz az edzetés, ezeket a totál tápolásra épülő rendszereket kicsit megbontja, jó, hogy berakták, nekem tetszik. :)
Football, bloody hell. /SAF/
streho87
Jugador del Barça

2014.03.23. 13:12:09

szezon (egyik) legfontosabb meccseként 7-1-es zakó, csapatszellemnek nagyon jól esett...ha ezek után sikerül megtartani a 6. helyet az maga lesz a csoda :D mondjuk az előny nálam van, könnyebb ellenfelet fogadok, 2 illetve 3 ponttal előttük vagyok,de ha valamelyikük nyer én meg nem akkor az V. osztálytól búcsút veszünk
FC BARCELONA!FERENCVÁROS!
FRADISTÁNAK LENNI FELELŐSSÉG!!!
FRADISTA VAGYOK NEM TERRORISTA!!
Hattrick: Bokafogó SC (580760)
Bajnokság: V.114 (19386)
IFI:Bokafogó SC (1243476)
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.03.21. 08:40:29

NAgyon drága lesz ez a stáb bugi. Kiváncsi leszek, mennyire bonyolítja meg a kezdők dolgát majd.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.03.20. 16:39:10

Jó lesz ez az új személyzet, most csak úgy random beállítottam valamit, felvettem egy jó segédedzőt meg pát töltelékembert, aztán pár napon belül átolvasom az egészet és megpróbálom megérteni a változtatások és az új rendszer lényegét. :mrgreen: Egyelőre jó lesz így.

Viszont komolyan gondolkodom azon, hogy bezárom az ifiakadémiát, mert már hónapok óta csak stagnál a csapat, alig-alig tudok felhozni olyan játékost, akit 200 eFt-nál magasabb áron el lehet adni, és a megfigyelők is olyan gyerekeket találnak már emberemlékezet óta, akik valószínűleg a részecskegyorsítókhoz is jobban értenek, mint a focihoz.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.03.20. 16:34:03

Mindenképpen érdekes lesz ez az új személyzet. Csak azt sajnálom, hogy mire sikerül ezt rendesen kitapasztalni, addigra elég sok nedű lefolyhat a Danúbián.

Már csak az ifiakadémiáknál kéne csinálni egy átigazolási piacot.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.03.20. 16:09:15

MQuC írta:ELső blikkre jónak tűnik, aztán meglátjuk mennyit dobnak a dolgokon. Pl a medikus csapatot, ha jól látom, összevonták, úgyhogy azt nem tudom, abból mi lesz.

Már össze is dobtam a jövő évi stábomat, kicsit drágábbra jött ki, mint a mostani. VAn két 4* os segédedzőm, egy medikus 5*-val és egy 3*-os szóvivőm.
Mindenképp használd ki mind az öt helyet szerintem. Legalábbis ha nincs maximális számú segédedződ, akkor mindenképp. A 2db 4 csillagos segédedző helyett 3db 3 csillagossal jobb hatást érhetsz el és ráadásul olcsóbb is.

Nekem nagyon tetszik benne, hogy tényleg választani kell, mire fókuszáljon jobban a csapat. Nem lehet csak úgy mindenre költeni, okosan el kell osztani, hogy mire menjen a pénz. Amit eddig kitapasztaltam azalapján viszont nem éri meg szinte semmiből sem az 5 csillagos. Medikusból is csak 4 csillagosat vettem, mert az ötödiknek alig van hatása, de kétszer drágább. Szerintem nem éri meg szezononként kevesebb, mint 1-gyel csökkenteni a sérülések számát 38400 eFt-ért.

Nálam mivel most pontrúgás edzés folyik, így nem alkalmazok csak egy sima 1 csillagos segédedzőt. Eredményekre koncentrálok, úgyhogy minden másból viszont 4 csillagos van, forma edzőből gondolkodom 5 csillagoson is.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.03.20. 10:28:23

ELső blikkre jónak tűnik, aztán meglátjuk mennyit dobnak a dolgokon. Pl a medikus csapatot, ha jól látom, összevonták, úgyhogy azt nem tudom, abból mi lesz.

Már össze is dobtam a jövő évi stábomat, kicsit drágábbra jött ki, mint a mostani. VAn két 4* os segédedzőm, egy medikus 5*-val és egy 3*-os szóvivőm.
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.03.19. 22:13:18

Az új személyzeti rendszert nézte már valaki? Piszok jó lett szerintem. Kiderült, hogy tudnak még jót csinálnia a játékkal, ha épp kedvük szottyan... :)
H a t t r i c k
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.03.07. 15:22:00

Barca+ írta:Előre is köszi!
http://www91.hattrick.org/World/Series/" target="_blank ... mID=583750 Itt Az Idő... a csapatom de az a baj,hogy most kezdem el mérteni a játékot.Sebaj innen jó visszajönni.Nem adom fel. :P (majd csapatnevet kell még változtatnom :) ) Az edzéseket,hogy érdemes csinálni,hogy eredményes is legyen?
Ne haragudj, hogy későn reagálok, nem néztem túl sűrűn a topicot.

Rápillantottam a csapatodra és sajnos beigazolódott a sejtésem, elköltöttél egy (relatíve) halom pénzt és vettél belőlük sok hurkatöltő 32-35 éves játékost. Sajnos abba a gyakori kezdő hibába is belefutottál, hogy stadion építettél, így valóban sikerült olyan hátrányt összeszedned magadnak, amit tényleg le kell dolgozni. :) Amelyik játékos még ér valamennyi pénzt, azt add el, amelyik csak pár százba került azokat megtarthatod, nem éri meg őket eladni már. Az edződet is jó lett volna lecserélni, de egyelőre megteszi ez a megfelelő edző is. Azt mondtad, a játék alapjait nagyjából érted, nos, az alapja az edzés, úgyhogy ilyen téren még 'fejtágítlak' egy kicsit. :D

Miután elmúlik az újdonság varázsa, hamar rájön minden új menedzser, hogy valamiből bizony pénzt is kellene szerezni, mert így a nulla és a csőd között tengődni nem túl kellemes. Viszont jegybevételből ez lehetetlen, vagy jobban mondva irdatlan hosszú idő, így egyetlen kézenfekvő megoldás marad >> az edzés. A cél a csapatod értékének a növelése, a csapatod értékét a játékosaid értékéből tevődik össze, a játékosok értékét pedig a képességük határozza meg, ehhez pedig edzeni kell őket. Ez egy könnyen átlátható lineáris folyamat. :D Tehát ahhoz hogy erősödjön a csapatod középtávon, ill. hosszútávon, feltétlenül edzened kell. Egyrészt fejleszted a a játékosaidat, így erősebb értékeléseket érsz el majd meccseken, másrészt növeled a játékosok piaci értékét, így eladásból edzéssel profitra tehetsz szert. Gyakorlatilag így teremtődik az érték a játékban.

Kezdésnek 17-18 éves fiatalokat kell edzeni, egyrészt ők fejlődnek a leggyorsabban, másrészt az ő edzésükből (részben az előző állítás miatt) folyik be a legtöbb pénz eladáskor. Egyszerre ugye egy képességet lehet edzeni, ezt érdemes belőni néhány szezonra, hogy mi lesz. Adott posztra venni kell maximális edzendő fiatalt, aztán uccu neki edzeni őket 90 percig minden héten, nézni ahogy az egekbe szökik a képességük, majd a megfelelő pillanatban, amikor ár-érték arányban a legkedvezőbb, megválni tőlük és dőzsölni a befolyt pénzben. A befolyt pénzből aztán megint jobb fiatalokat lehet venni, akiket megint többért lehet majd eladni, illetve ha marad, akkor lehet a nem edzett posztokra is beerősíteni esetleg, de semmi esetre sem 35 éveseket, akik hetente dobálják magukról a skillt. :D Viszont mire odajutsz majd, hogy lesz pénzed HASZNOSAN megerősíteni az egész csapatot, addigra már teljes mértékben át fogod látni, hogy mi merre hány méter és nem fogsz rossz döntést hozni.

Javaslom válassz egy tetszőleges posztot (kapus, védő, szélső, középpályás, csatár), vegyél oda annyi 17 éves megfelelő-jó képességűt, amennyit egy héten az adott poszton szerepeltetni tudsz (sorrendben: 2, 10, 4+4, 6+4, 6). Mivel igen szűkös a költségvetésed, így talán nem lenne rossz ötlet kapusokkal kezdeni, ott kell a legkisebb befektetés, aztán egy szezon múlva már darabjáért 6 számjegyű összeget kaphatsz.

Nagyon nagyon nagyon röviden így tudnám leírni az edzést, ha valami nem világos, kérdezz nyugodtan, bárki szívesen válaszol neked itt, illetve ha gyorsabb választ szeretnél, akkor a HT fórumain nézz szét, ott is rengetegen állnak rendelkezésedre.

Ja és nagyon fontos, edzésintenzitás 100%, erőnlét 5-10%.
H a t t r i c k
Rinku
Director del Fútbol

2014.03.07. 09:19:13

MQuC írta:Ha mondjuk szélsőjátékot és gólszerzést edzek ifiben és a taktikám nem széleken támadás, hanem mondjuk kreatív játék, az azt jelenti, hogy nem kapják meg a megfelelő edzést a játékosok? Tehát ilyen esetben célszerű széleken támadás utasítást adni? Ugyan ez a kérdés adott a felnőttre is. Ha pl játékszervezést edzek, legyen a taktika középen támadás?
A taktikának nem kell annak lennie. Az az egész csapatra vonatkozóan fejti ki hatását. Középen támadásnál tehát erősödik a pálya közepe, de a széled gyengül, és így le van szépen írva a súgóban minden a taktikai résznél. Tehát játszhatsz Te akárhogyan, egyetlen egy dologra kell figyelned, hogy amilyen képességet edzetsz, a neki megfelelő poszton legyenek az edzetni kívánt játékosok (vagyis jsz - középpálya, szélsőj. - szélen, stb.). Ennyi az egész. :)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.03.07. 08:48:13

MQuC írta:Ha mondjuk szélsőjátékot és gólszerzést edzek ifiben és a taktikám nem széleken támadás, hanem mondjuk kreatív játék, az azt jelenti, hogy nem kapják meg a megfelelő edzést a játékosok? Tehát ilyen esetben célszerű széleken támadás utasítást adni? Ugyan ez a kérdés adott a felnőttre is. Ha pl játékszervezést edzek, legyen a taktika középen támadás?
Az edzés nem függ a taktikától. Ha gólszerzést edzel, akkor pakolj fel 3 csatárt és édes mindegy a taktika. Ha szélsőjátékot akkor 2 szélsőt és 2 szélső hátvédet.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.03.07. 08:34:21

Ha mondjuk szélsőjátékot és gólszerzést edzek ifiben és a taktikám nem széleken támadás, hanem mondjuk kreatív játék, az azt jelenti, hogy nem kapják meg a megfelelő edzést a játékosok? Tehát ilyen esetben célszerű széleken támadás utasítást adni? Ugyan ez a kérdés adott a felnőttre is. Ha pl játékszervezést edzek, legyen a taktika középen támadás?
Kép
streho87
Jugador del Barça

2014.03.05. 19:54:06

1 - 0 András Csajányi 4'
1 - 1 Francesco Mazzullo 27'
2 - 1 Gábor Kabát 35'
2 - 2 Ambroży Stromecki 36'
3 - 2 József Illés 38'
3 - 3 Francesco Mazzullo 80'
4 - 3 András Csajányi 82'
4 - 4 Francesco Mazzullo 87'
4 - 5 Ambroży Stromecki 88'
4 - 6 Kaspars Landrats 89'

azért ezek a gólpercek nem semmik :D
Rinku
Director del Fútbol

2014.03.02. 16:35:40

zola8787 írta:Köszi a választ és ezek után meggyőztél, hogy kell az ifi :)

A mostani keretben talán a legjobb ifim:
Zsolt Paulus: 16 éves és 105 napos
Védekezés: középszerű (maximum megfelelő)
Szélsőjáték: középszerű (maximum megfelelő)

Meg van még egy, akinek a góllövése, szélsőjátéka meg a játékszervezése is középszerű.

Hát nem túl acélos az ifim :D

Ahhoz a játékosodhoz meg grat, ahhoz képest, hogy az elején hitelt kellett felvennem egy 53 ezret érő edzőnek, más meg milliókért vesz játékost :D Nem semmi, jó időtöltés, nekem nagyon tetszik.
Látod, hogy mennyien játszanak a Ht-val. :) Országonként több ezer csapat küzd, ritkán jönnek elő jó ifik, alig néhány százalékszázadnyi van rá, hogy pont Te húzol egy bivaly ifistát. Főleg egy ilyen országban, mint Magyarország, ahol azért játszanak HT-val rendesen. :) Legalábbis jelentős felhasználómennyiség leledzik nálunk.

Szóval, amit tudok tanácsolni, az a türelem, előbb-utóbb neked is szerencséd lesz és jön majd jó játékos az akadémiára. Alapból amúgy is kapsz egy jó nagy trágyakupac keretet az ifinek is, nem csak a felnőttnek, a tehetségkutatók révén fognak majd becsordogálni a tehetségek, de azt meg ki kell várni. :)
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.02. 15:34:07

Rinku írta:
zola8787 írta:Van értelme ifiket edzeni? Tudtatok már ifiből felvinni jó játékosokat?
Végre sikerült 1 új edzőt igazolnom, csapnivaló vez. képességgel és jó edzői képességgel.
...
Köszi a választ és ezek után meggyőztél, hogy kell az ifi :)

A mostani keretben talán a legjobb ifim:
Zsolt Paulus: 16 éves és 105 napos
Védekezés: középszerű (maximum megfelelő)
Szélsőjáték: középszerű (maximum megfelelő)

Meg van még egy, akinek a góllövése, szélsőjátéka meg a játékszervezése is középszerű.

Hát nem túl acélos az ifim :D

Ahhoz a játékosodhoz meg grat, ahhoz képest, hogy az elején hitelt kellett felvennem egy 53 ezret érő edzőnek, más meg milliókért vesz játékost :D Nem semmi, jó időtöltés, nekem nagyon tetszik.
Rinku
Director del Fútbol

2014.03.02. 14:47:16

zola8787 írta:Van értelme ifiket edzeni? Tudtatok már ifiből felvinni jó játékosokat?
Végre sikerült 1 új edzőt igazolnom, csapnivaló vez. képességgel és jó edzői képességgel.
Persze. Megadja a külön pikantériáját a játéknak. Edzetsz valakit, akit a piacról vettél? Igen? Azok is mind az ifiből futkorásztak elő. Megéri edzeni, hogyne érné meg. Három tehetségkutatóval, heti 4.000 az egésznek a fenntartása, aprópénz. Mellette meg húzhatsz olyan játékosokat... Én például húztam anno egy srácot, akiből U20-s középpályás lett és 900.000-ért adtam el, 17 év 3 naposan. :) De aztán abbahagytam a játékot, most kezdtem újra egy éve, és sajnos már nem igazán tudom visszanyomozni, hogy ki volt az, pedig utána kérdeznék, hogy mi van most vele. Na, az playa volt a javából. :) Asszem Mike is adott el már 3-400.000 értékben ifit, de majd válaszol ő. :) Amúgy ha 20-30.000-ért el tudsz adni valakit, az is tök jó már, vagy lehet kiegészítő játékos a csapatba, pl. barátságos meccseken ha van 1-2 saját nevelés is, azért az tök jó, ott úgysem számít, hogy ki játszik, csak az edzetés legyen, legalábbis én használom őket. Van vagy 3-4 ilyen kölyök, akit a csapatnál tartottam. :)

Szóval megéri, pluszt mindenképpen ad a dologhoz, ha nagyon szerencséd van, bejöhet az élet, ha nem, akkor is azért utólag azt a heti szinten szvsz fillérnek számító 4.000-ret ki tudod majd termelni. Nem akkora a vesztesége, hogy ne lehessen megpróbálni. Mivel a Ht nem egy mozgalmas játék, hetente kevés dolog történik, az ifi kicsit megspékeli a játék élvezetét. :) Én ajánlom.
zola8787
Director del Fútbol

2014.03.02. 13:22:41

Van értelme ifiket edzeni? Tudtatok már ifiből felvinni jó játékosokat?
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.03.01. 18:00:08

Örömteli és keserédes ez a nap számomra. Hosszú idő után sikerült ismét nyernem. ezúttal 5-2-re. Az viszont kiderült, hogy idén képtelen vagyok a bent maradásra. A 64 IV. ligás osztály második legerősebb csoportjában ez friss feljutóként talán nem is olyan meglepő. De ezzel együtt is sikerült volna, ha Olaf azon a rengeteg kétes kimenetelű meccsen nem folyamatosan az ellenfeleimet nyomja. Sajnos most nem jött ki a lépés. Felkészülök a következő idényre, hogy rögtön vissza tudjak jutni a IV. ligába. A csapatom nagyjából harmadát átadólistára teszem, ha gondoljátok, akkor nyugodtan szemezgessetek belőlük. Remélem, hogy könnyű csoportba kerülök majd, talán szerencsém lesz. Az egyetlen pech ilyenkor, hogy rögtön az előző szezon 2. helyezettjével kezdek, de ez legyen a legnagyobb baj.

A csapatom: 158613
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2014.03.02. 20:24:13-kor.
Barca+
Jugador del Barça

2014.02.27. 10:31:47

MichaaBee írta:
Barca+ írta:Sziasztok Én most kezdtem el játszani elég tűrhető csapatot tudtam összerakni igaz 48000 hitellel. :oops:
még egy jó kapust szeretnék igazolni de már nem engedi pedig (200eFt tudtam volna igazolni az utolsó percben)nem 100,000,e Ft a hitelkeret?
Ezzel mit tudok csinálni?
inkább törlesztek de legyen egy olyan csapatom amivel van esélyem feljutni. :(
Dobj egy linket vagy teamID-t és rápillantok. Egyébként így kezdésnek rosszul hangzik, hogy tűrhető csapatot dobtál össze, az elején az a jó, ha olyan trágya a csapatod amennyire csak lehet és helyette normális fiatalokat edzegetsz. Az azonnali feljutás, főleg mostmár ötödosztályba egyrészt nehéz, másrészt tuti nem ragadsz meg fent, harmadrészt hosszútávon semmilyen fejlődéssel nem kecsegtet. Hitelt összehalmozni pedig különösen nem érdemes, mert ha csak most jónak tűnő, de amúgy abszolút középszerű játékosokkal adósságcsapdába sodortad magad, akkor edzett játékosok nélkül halálra van ítélve a csapatod. De azért mondom, ha látom a csapatodat, akkor jobban tudok ítélkezni. :)

szerk.: ha már benéztem ebbe a topicba, akkor beszámolok a kupaélményeimről is. Mai továbbjutással sikerült a klubcsúcsot beállítani, viszont ez gyakorlatilag végállomásnak is tekinthető. A következő ellenfelem garristop, nekem idegenben. Ha valakinek nem mond ez a név semmit, akkor elöljáróban annyit, hogy 5-szörös kupagyőztes 2002 óta... :D

Előre is köszi!
http://www91.hattrick.org/World/Series/ ... mID=583750" target="_blank Itt Az Idő... a csapatom de az a baj,hogy most kezdem el mérteni a játékot.Sebaj innen jó visszajönni.Nem adom fel. :P (majd csapatnevet kell még változtatnom :) ) Az edzéseket,hogy érdemes csinálni,hogy eredményes is legyen?
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.02.27. 08:52:36

Eléggé úgy tűnik ezek alapján, hogy lefizették a bírót + Platinit is :mrgreen:
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.02.26. 21:42:19

zola8787 írta:Egyik ismerősöm mondta, hogy edzővételnél a heted osztályba még nem igazán lényeges a vezetői képesség és inkább azt figyeljem, hogy minél jobb edzői képességgel rendelkezzen. Ez igaz szerintetek is?
Teljes mértékben. Jó edzői képesség, csapnivaló vezetői képesség, ilyenre érdemes beruházni az elején.

Tudósítás a kupa 10. köréből: Sikerült az ötszörös kupagyőztest idegenben lebirtokolni, támadásban és védekezésben összességében megverni, 7-ből 5 helyen erősebb értékelést kipakolni, illetve gyönyörűen 4-1-es zakóval kizúgni a p...ba :!: Rövid véleményem ezek után a játékról nem tűr nyomdafestéket. :D
H a t t r i c k
zola8787
Director del Fútbol

2014.02.26. 21:18:13

Egyik ismerősöm mondta, hogy edzővételnél a heted osztályba még nem igazán lényeges a vezetői képesség és inkább azt figyeljem, hogy minél jobb edzői képességgel rendelkezzen. Ez igaz szerintetek is?
streho87
Jugador del Barça

2014.02.20. 16:16:48

zola8787 írta:
MichaaBee írta:szerk.: ha már benéztem ebbe a topicba, akkor beszámolok a kupaélményeimről is. Mai továbbjutással sikerült a klubcsúcsot beállítani, viszont ez gyakorlatilag végállomásnak is tekinthető. A következő ellenfelem garristop, nekem idegenben. Ha valakinek nem mond ez a név semmit, akkor elöljáróban annyit, hogy 5-szörös kupagyőztes 2002 óta... :D
Azaz 7szer bukott. Nem értem a félelmeidet, többször nem nyert, mint nyert... :mrgreen:

Amúgy grat, történelmet írtál a csapatoddal :) A meccseiden biztos megemlíti a kommentátor :D
sztem több az mint 7 :) egy naptári évbe 3 bajnokság belefér, a kupa meg vele egyidőben zajlik, tehát abból is van 3 évente. :)))

egyébként hatalmas grat MichaaBee a kupameneteléshez ;)
zola8787
Director del Fútbol

2014.02.19. 19:13:50

MichaaBee írta:szerk.: ha már benéztem ebbe a topicba, akkor beszámolok a kupaélményeimről is. Mai továbbjutással sikerült a klubcsúcsot beállítani, viszont ez gyakorlatilag végállomásnak is tekinthető. A következő ellenfelem garristop, nekem idegenben. Ha valakinek nem mond ez a név semmit, akkor elöljáróban annyit, hogy 5-szörös kupagyőztes 2002 óta... :D
Azaz 7szer bukott. Nem értem a félelmeidet, többször nem nyert, mint nyert... :mrgreen:

Amúgy grat, történelmet írtál a csapatoddal :) A meccseiden biztos megemlíti a kommentátor :D
Válasz küldése